Dagens reiselivsnyheter 10.12.2020

Nasjonalt

Gratis spesialutgave av Travel News ute nå!
«Årets julegave til deg fra oss i Travel News: 50 portrettintervjuer av kjente profiler i norsk reiseliv. Portrettene forteller også norsk reiselivs historie, fra charterens spede begynnelse til i dag.» Kilde: travelnews.no.

Innlegg: Den norske hytta – fra nærhet til naturen til klimaversting
«Vi mangler en nasjonal hyttepolitikk.» Innlegg av Jin Xue, førsteamanuensis Institutt for by- og regionplanlegging, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet. Kilde: aftenposten.no.

Alpinsesongen er igang!
«Forrige helg åpnet 11 alpinanlegg. Denne helgen åpner ytterligere 15 anlegg for vintersesongen!» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Søk nye omstillingsmidler innen 20. desember
«Se Audun Pettersen gi en kort og konsis introduksjon til omstillingsordningen, og dele nyttige tips om hvordan man kan skrive en god søknad.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Toppforvalter: Støtten til hotellgigantene burde vært kraftig kuttet
«Selskapene som har fått mest i kontantstøtte fra staten, burde hentet mer penger fra børsen, banken eller eierne, mener Nordeas toppforvalter, Robert Næss. Selv betaler han tilbake støtten hans eget selskap fikk i vår.» Kilde: e24..no

Regjeringen foreslår at flere slipper karantenehotell
«De som kan dokumentere at de har et leieforhold i Norge, eller som har et egnet sted de kan oppholde seg på, skal slippe karantenehotell.» Kilde: smp.no.

Ber universitetene betale karantenehotell
«Kunnskapsdepartementet vil at universiteter og høyskoler skal dekke kostnadene for karantenehotell for utenlandske studenter som ankommer Norge etter nyttår.» Kilde: smp.no.

Advarer mot å bestille reiser til utlandet i 2021
«Etter hvert som det kommer nyheter om vaksiner som er på vei, er det også naturlig at mange kjenner reiselysten komme krypene. Men vær forsiktig.» Kilde: thetravelinspector.no.

Blir en av Skandinavias største kongressarrangører
«Congress-Conference AS (CC) og Gyro Conference AS har inngått avtale der CC blir en del Gyro Conference fra og med 1. januar 2021. Selskapet blir med det en av Skandinavias største kongressarrangører.» Kilde: horecanytt.no.

Helene Friis får ny jobb i Innovasjon Norge
«Helene Friis blir avdelingsdirektør for strategisk posisjonering i Innovasjon Norge. – 2021 skal bli merkevareåret, sier hun.» Kilde: kampanje.com.

Norske Parker ny assosiert medlem i Kulturvernforbundet!
«Et assosiert medlem er organisasjoner som har kulturvern som en del av sine aktiviteter og portefølje, og som for øvrig tilfredsstiller kriteriene om å være en demokratisk, ikke-kommersiell og landsdekkende organisasjon.» Kilde: norskeparker.no.

Foreslår promille -og aldersgrense for elsparkesykler
«Nytt regelverk for elsparkesykler sendes nå ut på høring. Promillegrense, 12 års aldersgrense, hjelm for unge og gebyr for flere personer på en elsparkesykkel er blant forslagene.» Kilde: dfly.no.

Stortinget vil ha flere tømmestasjoner for bobiler
«Et samlet Storting har bedt samferdselsministeren sørge for bedre tømmemuligheter for bobiler. Det var det eneste av forslagene fra fem representanter som førte fram til et konkret vedtak.» Kilde: bobilverden.no.

Flertallet i Oslo kommunes bystyre vil boikotte Wizz Air
«Dette kommer frem under onsdagens bystyremøte, der partiet Rødt varslet at de ikke ønsket at ansatte i Oslo kommune skal benytte seg av flyselskapets under jobbreiser.» Kilde: e24.no.

Cruise sliter med å komme igang
«Mange av verdens cruise-selskaper kansellerer en rekke seilaser neste år, og til og med inn i 2022 – tross vellykkede re-starter i Middelhavet.» Kilde: way-2-go.no.

Nord-Norge:

Øyvind nektet å selge livsverket sitt – fikk sparken (Troms) +
«Det Longship-eide reiselivskonsernet The Arctic Travel Company, som nå bygges opp i Tromsø, må i februar inn i sin første arbeidsrettssak. Bedriftslederen Øyvind Sollie har saksøkt selskapet han selv er medeier i, for ugyldig oppsigelse.» Kilde: nordlys.no.

Fjord-Norge:

Reiselivskjempe satsar i Førde (Vestland) +
«Etter Fjordane reisebyrå var det ingen reisebyråa att i Sunnfjord. Det passa glimrande for reiselivskjempa Berg-Hansen frå Møre. Dei har no bestemt seg for å satse i Førde. Og med seg på laget har dei Gullaksen.» Kilde: firda.no.

Byens restauranter slår seg sammen om felles opprop (Rogaland) +
Haugesund: «Her er tallene som viser hvor mye byens restauranter har tapt: Nå går de samlet ut og ber om hjelp. – Flere av byens restauranter er teknisk konkurs og vil kanskje ikke åpne igjen, sier Gard Haugland.» Kilde: e24.no.

Stavanger må ta kostnaden for cruise-kutt (Rogaland) +
«Sola-ordfører Tom Henning Slethei (Frp) mener Stavanger selv må dekke inntektsbortfallet hvis cruiseskipene blir beordret ut av Vågen.» Kilde: aftenbladet.no.

Dropper hotellplanene i Tanke Svilands gate (Rogaland) +
Stavanger: «Reguleringsplanen for Sverdrup-kvartalet leveres kommunen i løpet av kort tid. Det inneholder 100 boliger, 300 arbeidsplasser og et stort matmarked.» Kilde: aftenbladet.no.

Øst-Norge:

Apollo i samarbeid med norske skisteder (Innlandet/Buskerud)
«Samarbeidet med Norefjell og Beitostølen føyer seg inn i Apollos oppfordring til sine gjester om å «trå ut av komfortsonen og leve litt mer» i feriene sine.» Kilde: way-2-go.no.

SkiStar åpner for en koronasikret vintersesong (Innlandet/Buskerud)
«I hele høst har SkiStar jobbet intensivt sammen med destinasjonsselskapene, lokale og nasjonale aktører, inkludert helsevesen og bransjeorganisasjonene i Norge og Sverige, for å kunne tilby gjester et trygt og sikkert opphold på destinasjonene.» Kilde: horecanytt.no.

Terrengsykkelcamp i Trysil øker kapasiteten (Innlandet)
«Terrengsykkelcampen for barn og ungdom inngår i Trysil Bike Festival, sykkelfestivalen som går av stabelen fra 17. til 27. juni 2021 og begynner med arrangementet Utflukt.» Kilde: terrengsykkel.no.

Her blir det førjulskos også i år (Innlandet) +
«Førjulskosen har blitt avlyst på løpende bånd i det siste, men Blaafarveværket holder på tradisjonen med juleåpent i desember. .. tar i bruk nye hus til servering for at gjestene skal kunne holde god avstand.» Kilde: laagendalsposten.no.

Hurdalsjøen Hotell har stengt dørene ut året (Akershus) +
«Sommeren var en av historiens beste for hotellet. Så tvang koronapandemien dem til å stenge og permittere nesten alle ansatte ut året: – Det er ingen tvil om at dette året har vært som å kjøre berg- og dal-bane.» Kilde: eub.no.

Etter halvert omsetning planlegger hotellet oppsigelser (Akershus) +
Eidsvoll: «Det er ikke hyggelig i det hele tatt, men skal man sikre driften videre er man nødt til å gjøre tiltak. At hotellbransjen sliter er kalde fakta i følge Hege Jeanett Bentzon (Best Western Leto Arena).» Kilde: eub.no.

Avslår Oslos «nødrop» – får ikke ekstra koronapenger (Oslo)
«Frp sier nei til et forslag som blant annet skulle hjelpe reiselivs- og utelivsbransjen i Oslo. Dermed får det ikke flertall i Stortinget.» Kilde: nrk.no.

Situasjonen for serveringsbransjen er høydramatisk (Oslo)
«Skjenkestoppen i Oslo kom som et sjokk for bransjen, de fleste trodde Oslo skulle følge Bergen og tillate skjenking frem til klokken 22. Det ville iallfall kunne holdt serveringsstedene i gang, gitt dem mulighet til å rullere varelageret og de ansatte kunne ha jobbet.» Kilde: hrrnett.no.

Bedre å holde helt stengt til viruset er slått ned (Oslo)
«Når byrådet torsdag kommer med nye retningslinjer, heller byrådsleder Raymond Johansen (Ap) kaldt vann i øl og akevittglassene. – Bedre å holde helt stengt til viruset er slått ned, sier han til Dagsavisen.» Kilde: dagsavisen.no.

Nobels Fredssenter vil bli på Vestbanen (Oslo)
«Vi regner med at det blir varige endringer etter pandemien, sier direktør Kjersti Fløgstad. Nå vil hun satse mer på digital aktivitet.» Kilde: aftenposten.no.

Gausta Skisenter åpner for sesongen 12. desember (Telemark)
«Denne helgen åpner Gausta Skisenter for vintersesongen! I år med flere nyheter og et tydelig fokus på å minimere smittespredning.. Med hensyn til smitteverntiltak er skisenteret denne helgen kun åpent for sesongkortinnehavere.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Sørlandet:

Den Lille Dyrehage investerer i nytt aktivitetsområde +
«Den Lille Dyrehage har lenge jobbet med planer for nye aktivitetstilbud i parken, og de har nå avslørt sitt første prosjekt som vil stå klart våren neste år.» Kilde: austagderblad.no.

Kortreist idyll i Sirdal
«Utallige merkede løyper vinter- og sommertid, vakker natur og trivelige naboer. Alt dette bare 100 kilometer fra Stavanger. Sirdal er hyttedestinasjonen du kan benytte hele året, og det bare en liten kjøretur hjemmefra.» Annonsørinnhold. Kilde: aftenposten.no.

Annet:

Airbnb Will Not Lose Its Soul Despite IPO and Success, Promises Longtime Advisor
«Every company goes through growing pains, but Airbnb can’t forget what initially drew so many travelers away from hotels and into the short-term rental sector.» Kilde: skift.com.

Danske hoteller vil skabe alternativ bookingportal
«Som konkurrent til bookingmastodonterne opretter fire københavnske hoteller ny bookingportal. Hoteller skal betale lavere kommission, de får gennemsigtighed og siden bliver skattepligt i Danmark.» Kilde: standby.dk.