Dagens reiselivsnyheter 11.02.2021

Nasjonalt:

Feriere i Norge til sommeren? Her er 12 sære overnattingssteder
«Dersom reiser i Norge blir eneste alternativ i ferien, kan det være morsomt å lete etter nye, spennende mål for reisen. Her er noen overnattingssteder som skiller seg ut.» Kilde: aftenposten.no.

Norge gikk viralt i General Motors-kampanje
«Forestill deg at du klarte å skape 70.000 engasjement i sosiale medier og mer enn 3.000 online artikler i løpet av en uke. .. at du ikke brukte så mye som ei krone.. Gull verdt å ha med seg når vi skal konkurrere om vår andel av turister – når reiser og ferier igjen blir lov.» Kilde: business.visitnorway.com.

We can have a mackerel slap fight
«These 4 Ad Campaigns Show Just How Perfectly Norway Responded to GM’s Super Bowl Spot.» Kilde: adweek.com.

Fortsatt streng grensekontroll til Norge, utenlandsferie frarådes
«De strenge innreiserestriksjonene forlenges ut februar, men med noen små endringer. Helseminister Bent Høie ber folk unngå utenlandsreiser i vinterferien.» Kilde: reiseliv1.no.

Innlegg: Vinterferien kan plutselig bli avlyst
«Fredag kommer myndighetens råd for årets vinterferie. Det ser ikke bare lyst ut.» Kilde: vg.no.

Mer enn 40 prosent sliter med å forstå regjeringens anbefalinger
«Rundt halvparten av oss er fornøyde med myndighetenes kommunikasjon rundt innenlandsreiser og hytteopphold. Likevel sliter veldig mange med å skjønne hva som til enhver tid er tillatt eller anbefalt.» Kilde: dfly.no.

Reiselivsavisa vil denne uken belyse..
«Hvordan planlegge den store reisen, vil det bli en «ketchup-effekt» når eller om grensene åpnes igjen, hvilke utfordringer møter det nystartede flyselskapet Flyr og slik fungerer DNT`s hytter under pandemien. Dette er stikkeordene for denne ukens (uke 6-2021) utgave..» Kilde: nyereiselivsavisen.no.

Nok en dårlig nyhet for de hardest rammet av pandemien
«Lavlønnsbransjene hotell, restaurant og reiseliv er hardest rammet av koronapandemien. – Det er åpenbart et svært krevende bakteppe for vårens tariffoppgjør, sier NHOs sjeføkonom Øystein Dørum.» Kilde: aftenposten.no.

Berg-Hansen til topps i kåring
«Berg-Hansen er kåret til «Norges ledende innen Travel Management 2020» av prestisjetunge World Travel Awards . Noe av bakgrunnen er at reisebyrået oppleves som en nøkkelorganisasjon i reiseindustrien.» Kilde: dfly.no.

Redd for å tape penger – velger charter for første gang
«Smitte-situasjonen har skapt stor usikkerhet blant mange reisende, som er i tvil om sommerens ferieplaner lar seg gjennomføre. Faren for å tape penger på bestillinger som blir kansellert, er stor.» Kilde: flysmart24.no.

Cruise fortsatt på vent –  hvem gjør hva?
«Verdens cruiseselskaper holder fortsatt igjen, i påvente av at Corona-vaksinene skal begynne å virke og restriksjonene lettes på. Her er en oppdatering (i alfabetisk rekkefølge).» Kilde: way-2-go.no.

Ingen grunn til å vente på Norwegian
«Norsk Flygerforbund reagerer kraftig på at regjeringen holder kompensasjonsordningen for luftfarten på vent under restruktureringen av Norwegian.» Kilde: .travelnews.no

Nytt regelverk skal hindre at psykisk syke kan jobbe i luftfarten
«Sol Vilde Nordmeland og Trine-Lise Antonsen er lærlinger på andreåret som flysystemmekanikere. De må også gjennomgå en evaluering før de kan bli klarert for jobb hos selskapet Widerøe.» Kilde: nrk.no.

Nord-Norge:

Trenger rene og raske penger (Svalbard) +
«Korona-krisen blir lengre enn fryktet. Noen bedrifter er allerede nedlagt. Uten en ny støtteordning vil flere måtte stenge, advarer reiselivssjef Ronny Brunvoll.» Kilde: svalbardposten.no.

Reagerer på turistsatsning på Svalbard +
«Hurtigruten vil ha deg til Svalbard både i påsken og vinterferien, men det vekker reaksjoner. «Fastlandet er for kyllinger – kom til Svalbard i påsken», slik starter Hurtigrutens reklame e-post der de vil lokke reisende til øygruppa.» Kilde: nordlys.no.

Kulturminner i tre brytes raskere ned enn forventet (Svalbard)
«Klimaendringer og økt turisme gjør at kulturminner i tre brytes raskere ned enn forventet. Nå skal forskere undersøke hvordan turister og klima påvirker sårbare kulturminner på Svalbard og Hardangervidda.» Kilde: svalbardposten.no.

Mener Nordkapp var den første merkevaren i norsk turisme (Finnmark)
«Knut Bjørn Lindkvist om Nordkapp og Nordkapp-turismen. .. Lindkvist håper Nordkapp-debatten skal bidra til at man får tilbake stoltheten over platået og bidra til bærekraftig utvikling av Nordkapp-trafikken.» Kilde: radionordkapp.no.

Jensen fornøyd med at kommunen har søkt (Finnmark)
«Nordkapp kommune ønsker at Nordkapp skal defineres som turiststed en større del av året og søknad om dette har blitt sendt til Statsforvalteren i Troms og Finnmark.» Kilde: radionordkapp.no.

Innlegg: Har vi noe å samarbeide om? (Troms/Nordland)
«Jeg håper derfor ordførerne i de åtte kommunene i den utvidede Narvikregionen snarest, og så fort koronasituasjonen tillater det, trommer sammen til et fellesmøte med følgende agenda: Hva kan vi samarbeide om?» Kilde: fremover.no.

3,9 millioner kroner til festivaler i Nordland
«Fylkesråd Kirsti Saxi er glad for å kunne gi nær fire millioner kroner i festivalstøtte for 2021. – Disse midlene kan være med på å berge denne delen av et kriserammet kulturliv i Nordland, sier Saxi.» Kilde: nfk.no.

Midt-Norge:

Innlegg: Kassa til reiselivet er tom, Trondheim kommune
«Nå må kommunene følge regjeringens oppfordring, og det haster. I Trøndelag frykter halvparten av reiselivsbedriftene at de vil gå konkurs som følge av korona.» Kilde: midtnorskdebatt.no.

Fjord-Norge:

Reiselivet på Vestlandet kommer tilbake – sterkere og mer bærekraftig
«Reiselivet er i krise og har mistet 20 milliarder i omsetning i 2020. Hvilket reiseliv vil vi ha når verden gradvis normaliseres og folk igjen begynner å reise?» Kilde: Fjord Norge

Enorm interesse for toppturar, men skredkurs blir avlyste
«Korona gjer at fleire skredkurs er blitt avlyst, og at fleire folk enn vanleg trekk mot fjella. På toppen av alt kjem vanskelege snøforhold. – Det er ein dårleg kombinasjon.» Kilde: nrk.no.

Gi kommunale krisepenger til reiselivet i Rogaland!
«Rogalandskommunene bør følge regjeringens intensjon med den nye krisemilliarden, som er å dele den ut til hardt rammede reiselivsbedrifter. Det vil bidra til å berge lokale bedrifter og arbeidsplasser i reiselivet.» Kilde: aftenbladet.no.

Nye turist­veiprosjekter tar form i Rogaland
«Til turistsesongen 2021 skal seks nye turistveiprosjekter være fullført – fra Jæren i sør til Varanger i nord.» Kilde: aftenbladet.no.

Øst-Norge:

Utbygging her kan gi 200 nye arbeidsplasser innen reiselivet (Innlandet) +
«Om utbygger kommer i mål, kan den planlagte utbyggingen på Bjorli gi 200 nye arbeidsplasser til reiselivet i løpet av 20 år.» Kilde: gd.no.

Morsomme tips til vinterferien (Innlandet)
Lillehammer: «Vinterferien er rett rundt hjørnet, og du lurer kanskje på hva dere skal finne på. Hva med å ta med familien på et besøk i et eventyrland laget av is og snø?» Kilde: blogg.lillehammer.com.

Gjestene er borte – slik forbereder de seg på bedre tider (Innlandet) +
Beitostølen: «Vi er på flatjernet nå, sier NHO-direktør for Innlandet Jon Kristiansen om situasjonen i reiselivet. ..Han roser Atle Hovi på Beitostølen som bruker nedstengingen til å forberede seg på bedre tider..» Kilde: oa.no.

Opprop for snøscooterkjøring (Innlandet) +
Valdres: «Vi må få drive med hobbyen vår uten å bli stempla som kriminelle. .. Målet med oppropet er å få samla alle kommunene til å se på regelverket både enkeltvis innad i kommunene, men også et større felles løypenett i hele Valdres.» Kilde: oa.no.

Alt klaffet med søknaden denne gangen (Innlandet) +
Sæterlisjøen: «Driverne av Maarud Gaard Opplevelser, Jørn Jensen og Claudia Debrunner, får penger til å tilpasse seg under pandemien. .. Ett av målene er å bli sertifisert av Hanen.. . og åpne for individuelle gjester. » Kilde: glomdalen.no.

Krangler om «språkbruk» i pandemi-forsikring (Buskerud) +
«Etter nedstengning på grunn av covid-19 krever Norefjell Ski & Spa tre millioner kroner fra Codan Forsikring, som på sin side avviser at det foreligger grunnlag for erstatning på grunn av pandemien.» Kilde: estatenyheter.no.

Innlegg: Nå må Utøya-striden bilegges (Buskerud)
«Søksmålet som hadde til hensikt å stoppe oppføringen av et minnested på Utøyakaia, førte ikke frem. Av hensyn til alle involverte, også de berørte naboene i Hole kommune, må det nå settes punktum for flere opprivende rettssaker.» Kilde: vg.no.

Sammen har vi økt Oslos digitale fotavtrykk i 2020 (Oslo)
«Reiselivet har blitt strupet av pandemien, men reiselysten og interessen for Oslo lever heldigvis i beste velgående. Takket være godt innhold, smart distribusjon, gode opplevelser, ambassadører og samarbeid, har vi lykkes med å utvide det digitale fotavtrykket nok et år.» Kilde: facebook.com/VisitOslo.reisebransje.

Ulovlig konkurranse i full gang (Oslo)
«Regjeringen lovet konkurranse på like vilkår, Hareide lovet kontroll, men Uber driver nå i Oslo med ulovlige kvitteringer, full mulighet til skatteunndragelser, og uten visshet om at rapporteringsplikten vil bli oppfylt.» Kilde: Norges Taxiforbund

Bygging av et 11 etasjers hotell med 175 rom (Østfold) +
Moss: «Det skal bygges for nesten 600 millioner kroner på Verket. Det nye hotellet alene har en byggekost på 350 millioner kroner. .. kontrakten som Höegh Eiendom nå inngått avtale med Ø.M. Fjeld-selskapet Asker Entreprenør.. » Kilde: moss-avis.no.

Over 200 i karantene på grunn av smittet gjest ved Farris Bad (Vestfold)
«En person som har vært gjest på Farris Bad, kan ha en mutert variant av koronaviruset. Hotellet stenger i to dager, og over 200 er i karantene.» Kilde: smp.no.

Kan bli millioninvestering for ny attraksjon (Telemark) +
«Nissedal kommune har fått ein rapport som viser at det er mogleg å etablere interkommunalt klatresenter i lokstallen i Treungen.» Kilde: vtb.no.

Sørlandet:

Kristiansand-hotell er konkurs
«Koronapandemien satte en stopper for lavprishotellet Yess! Hotels i Kristiansand.» Kilde: horecanytt.no.

Annet:

Därför vill svenskarna semestra hemma (Sverige)
«Den redan påbörjade hemestertrenden håller i sig – hela 8 av 10 svenskar kan tänka sig att tillbringa sin sommarsemester i Sverige. .. Vår klimatmedvetenhet i kombination med pandemin har gjort trygga resmål på hemmaplan ännu populärare.» Kilde: besoksliv.se.

Onlinebokning skapar högtryck för mindre skidorter (Sverige)
«Sportlovsveckorna brukar vara synonymt med besöksrekord för skidanläggningarna runt om i landet. I år är intresset för vintrig hemester mycket stort, något som har gynnat de mindre aktörerna.» Kilde: besoksliv.se.

Is New Zealand’s New Tourism Ad Brilliant or Tone Deaf?
«New Zealand’s latest “traveling under the social influence” campaign could have been brilliant, if it weren’t so ill-timed. It’s a privilege to be the first to beat Covid, but it can also be a blind spot.» Kilde: skift.com.