Dagens reiselivsnyheter 11.05.2021

Nasjonalt:

Ny rapport «Koronabarometer – sommer 2021» 
«Undersøkelse i England, Tyskland, Sverige, Danmark, Nederland og Frankrike. Av Innovasjon Norge. Gjennomført i april 2021.» Kilde: Innovasjon Norge

Her er Norges 25 beste hoteller
«Vi spurte våre lesere om å nominere og stemme på Norges beste hoteller. Over 3000 stemmer ble gitt og nummer én på listen er det hotellet som totalt fikk flest stemmer.» Reklame. Kilde: nettavisen.no.

Med NAV som støttespiller i reiselivets comeback
«Mens bookingene tikker inn hos reiselivsbedriftene, jobber næringen på høygir med å få på plass sesongarbeiderne før sommersesongen. NAV kan være en viktig støttespiller i dette arbeidet, men trenger da kjennskap til behovene og tilbudene den enkelte bedrift har.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Høringssvar om kompensasjonsordning for turbussbransjen
«Høringssvar fra NHO Reiseliv til representantforslag om rettferdig kompensasjonsordning for den norske turbussbransjen.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Innlegg: Det er behov for revidering av motorferdselloven
«Å være i naturen er for de fleste avgjørende for bolyst og trivsel i nord. Det å bruke naturen til næringsutøvelse, rekreasjon og opplevelser sitter i ryggmargen hos befolkningen i vår region.» Kilde: nordnorskdebatt.no.

Fortsatt rødt – fortsatt ikke avbestilling
«Utenriksdepartementets forlengelse av det globale reiserådet frem til 25. mai, betyr at det fortsatt ikke er endringer i reiseforsikringen.» Kilde: abcnyheter.no.

Vi Corona-sparer.. til reise
«En fersk undersøkelse fra Ving viser at drøyt 5 av 10 nordmenn har spart mer penger enn vanlig i løpet av koronapandemien. Og hele 61 prosent av de spurte sier at de ønsker å bruke pengene på en feriereise når verden åpner igjen.» Kilde: abcnyheter.no.

6 tiltak som vil endre cruise
«Pandemien har endret cruise som ferieform. Her er seks tiltak bransjen har gjort eller vil gjøre for å holde seg flytende.» Kilde: way-2-go.no.

Vi flyr mer enn i fjor
«Det ble gjennomført 821 839 flyreiser over Avinors lufthavner i april, av disse var 711 400 innlandsreiser.» Kilde: abcnyheter.no.

Ryanair presser prisene også på ruter de selv ikke flyr
«Den erfarne danske flyanalytikeren Jacob Pedersen i Sydbank har utarbeidet en vurdering av hvilken betydning irenes inntog i Skandinavia vil få for kundene og konkurrentene.» Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge:

Sertifiserte Svalbard-guider skal gi et tryggere reiseliv (Svalbard)
«I arbeidet med en revidert turistforskrift for Svalbard ber regjeringen om innspill til den varslede sertifiseringen av turistguider. Målet er å skape bedre opplevelser for turistene og samtidig dempe belastningen på sårbar natur.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Avtalen er signert: Nå skal reiselivsaktørene samarbeide (Nordland) +
«Ronny Kjenstad fra Stave Camping, Marten Bril fra Whale2Sea, Lisbeth Seppola fra Marmelkroken og Rolf Solvoll fra Puffin Safari har signert avtalen. Nå skal reiselivsbedriftene samarbeide.» Kilde: blv.no.

Midt-Norge:

Hotell Frøya er blant Norges beste hotell
Kåringen til Nettavisen: «Personer rundt omkring i hele Norge har stemt frem hotellene. Hotell Frøya har tatt 19.plassen på den ærefulle listen.» Kilde: froya.no.

Bygger nytt stisenter på Oppdal +
«I løpet av et par år skal det bygges sykkelpark for over ti millioner kroner på Oppdal, og de første stiene vil stå ferdige i starten av august i år.» Kilde: terrengsykkel.no.

Fjord-Norge:

Slik er nye Thon Hotel Ålesund (Møre og Romsdal)
«30. juni åpner det nyoppussede hotellet i Molovegen dørene. .. Nå er vi et Thon-hotell med flotte farger og elegant design. Alt er nytt, også fasaden, sier direktør Silje Viken Skarlund..» Kilde: abcnyheter.no.

Lanserer rutebeskrivelsar for syklistar langs Sognefjorden (Vestland)
«Nordmenn planlegg aktiv ferie i Norge i sommer. Fjord Cycling har laga rutebeskrivelsar på norsk slik at du enkelt kan finna fram på sykkel langs idylliske Sognefjorden.» Kilde: abcnyheter.no.

Oppussing av Griegs villa vil koste 30 millioner (Vestland)
«Edvard Griegs villa på Troldhaugen fra 1885 er et svært populært turistmål. Å pusse opp bygget anslås til å koste over 30 millioner kroner.» Kilde: abcnyheter.no.

Støtter ikke foreslått båttilbud i Lysefjorden (Rogaland) +
«Formannskapet i Sandnes vedtok mandag å ikke støtte Kolumbus og Lysefjorden Utviklings forslag om ny ferjerute på Lysefjorden.» Kilde: aftenbladet.no.

Ikke parkeringsplasser for bobil i Sola (Rogaland) +
«Politikerne vil ha bobilturister til Ølbergskogen og Tananger, men kommunen vil si nei. Kommuneadministrasjonen støtter seg på rådene fra Jæren Friluftsråd og anbefaler at det ikke etableres parkeringsplasser for bobil i Sola i denne omgang.» Kilde: solabladet.no.

Øst-Norge:

Nå settes fokus på naturbasert reiseliv (Innlandet)
«Det naturbaserte reiselivet brer om seg og når stadig nye markeder, nasjonalt som internasjonalt. Små og store destinasjoner i distriktene har mye å by på – også i vår region! Slik lyder starten på invitasjonen til en temadag i kulturhuset på Tynset, onsdag 19. mai.» Kilde: retten.no.

Innlegg: Varme hotellsenger på Geilo (Buskerud) +
«Innsendarane ynskjer å diskutere om det er rett å gjera om store delar av Bardøla Høyfjellshotell til private leilegheiter. Skissa syner «Nye Bardøla», og er utforma av AS Arkitekt og konsulent/Link arkitektur.» Kilde:

Nå blir det sykkelcamp på Torpo Gjestegård (Buskerud) +
«Første helga i juni inviterer Torpo Gjestegård til kick-off for stisykkelsesongen av den gode, gamle sorten: guidede turer og tilbud om shuttling, grilling, mingling og sosialt.» Kilde: terrengsykkel.no.

Grand Hotell får uteservering i sentrum (Buskerud) +
Gjøvik: «I slutten av april søkte Grand Hotell om å få uteservering på parkeringsplassen utenfor. Nå har de fått grønt lys fra kommunen.» Kilde: oa.no.

Finn Ove har tapt millioner: – Håper sommeren vil hjelpe (Buskerud) +
«Året så langt har vært utfordrende for Klækken hotell, men de ser lys i enden av korona-tunnelen.» Kilde: ringblad.no.

Praktbygget solgt for 345 mill til Flakk Gruppen og familien Brendmoe (Oslo)
«Målet med St. Olavs gate 32 er å skape et boutiquehotell av svært høy standard, inkludert å utvikle hageanlegget med tilhørende serveringskonsepter slik at eiendommen blir et aktivum for Oslo og byens befolkning.» Kilde: estatenyheter.no.

Innlegg: Hvorfor ofre parken? (Vestfold)
«Tollerodden er unik, med nydelig beliggenhet, utsikt og lang solgang. Den planlagte glassinstallasjonen med ei Colin Archer-skøyte vil bryte med den myke sjøfronten, og hører etter min mening ikke hjemme i det som i framtida skal bli Gamlebyen.» Kilde: op.no.

Sørlandet:

Mener gjestehavna er overmoden for opprustning +
Kristiansand: «Synnøve Elisabeth Aabrekk, daglig leder i Visit Sørlandet, Odd Magne Omdal, leder for by- og stedsutviklingsutvalget og Kjell Anders Kløve Olsen, daglig leder i Kristiansand gjestehavndrift er skjønt enige i at gjestehavna trenger en oppgradering.» Kilde: fvn.no.

Dyrepark straffes etter ulykke i 2019
«Dyreparken overnatting AS i Kristiansand har fått et forelegg på 500.000 kroner etter ulykken, der to barn fra Sør-Helgeland ble skadd.» Kilde: banett.no.

Annet:

Fynsk slott åpner Europas eneste utendørs campingmuseum (Danmark)
«Fantastiske Egeskov Slott har inngått et unikt partnerskap med Dansk Campingunion (DCU). Det som startet med en kaffeprat i dagligstuen på slottet er nå blitt til Europas første Camping Outdoor Museum.» Kilde: abcnyheter.no.