Dagens reiselivsnyheter 11.06.2021

Nasjonalt:

Vi har dypdykket i feriemotivene for sommeren – her er hva vi fant!
«Innovasjon Norge reiseliv gjennomfører jevnlig undersøkelser under koronaepidemien, for å kartlegge interessen for å feriere i Norge. Med verktøyet under kan du se detaljerte funn om reisevaner og holdninger til ferie i Norge.» Kilde: business.visitnorway.com.

Innlegg: Penger til fjells
«Norsk natur er for alle, men er det OK at vi betaler for å komme oss til Preikestolen eller Trolltunga?» Kilde: dagsavisen.no.

Fagdag om terrengsykling som reiselivsprodukt
«I år ser vi muligheter for igjen å kunne arrangere en samling, og ber dere holde av torsdag 23.september for årets faglige oppdatering på terrengsykling som reiselivsprodukt. Fagdagen vil også i år bli avholdt i Trysil.» Kilde: business.visitnorway.com.

Norgesferie eller europaferie? Dette er reglene
«Du må ikke være vaksinert for å legge ferien til Europa i år. Men vær forberedt på strenge lokale krav, og risikoen for at du må i karantene når du kommer hjem.» Kilde: nrk.no.

WHO: – Avlys ferien i utlandet
«Nå advarer Verdens helseorganisasjon (WHO) om at de mener at sommerferien i utlandet bør avlyses eller utsettes. .. oppfordrer alle til å holde seg i sitt eget land i sommer.» Kilde: tv2.no.

Bestillingshopp hos TUI den siste uka
«De siste fire dagene har pakkereiseoperatøren TUI hatt sitt beste salg hittil i år. Hellas er mest populært i sommer.» Kilde: abcnyheter.no.

Snart fritt for leiebiler i Norge for sommeren
«I sommer skal «alle» på bilferie i Norge. I Lofoten er snart alle Avis’ utleiebiler leid ut på grunn av økende etterspørsel etter innenlandsreiser, skriver selskapet..» Kilde: abcnyheter.no.

En fornyet Caravanmesse
«Gamle utstillere, men også mange nye utstillere, mer å kjøpe og mer å oppleve, lover messegeneralen foran Caravanmessen i september.» Kilde: bobilverden.no.

Booking-gigant granskes for omfattende skattejuks
«Italiensk økokrim har startet etterforskning av reiselivsportalen Booking.com for omfattende skatteunndragelse.» Kilde: finansavisen.no.

Økning for Avinors flyplasser i mai
«Vi ser nå at det er mer bevegelse i markedet, og da spesielt på innland som ser en jevn økning uke for uke. Sett opp mot 2020 er det en god økning på både innland og utland, men bruker vi 2019 som referanse ser bilde ganske annerledes ut..» Kilde: hangar.no.

Innlegg: Fly må bli unntaket, når annen transport ikke strekker til
«Nasjonal Transportplan inneholder ikke et eneste tiltak for å få ned flytrafikken.» Kilde: harvestmagazine.no.

Nord-Norge:  

Nå kan du reise rett fra utland til Svalbard +
«Fullvaksinerte og de som har hatt korona de siste seks månedene får nå unntak fra innreisekarantene, hvis man kan dokumentere dette.» Kilde: svalbardposten.no.

Turistanlegg med private hytter på vent (Troms) +
«Planene om å realisere et reiselivsanlegg i Kvaløyvågen er satt på pause. Politikerne i byutviklingsutvalget vil ha befaring i området før de bestemmer seg for om de vil gi klarsignal. – Skjønner godt at man reagerer hvis det blir flere fritidsboliger enn vanlige boliger.» Kilde: nordlys.no.

Milliongave – planlegger massiv promotering (Nordland) +
«Nordland fylkes blar opp enmillionkroner ti Visit Narvik. Gruppeleder i Nordland Arbeiderparti, Mona Nilsen, mener det er en viktig og riktig bevilgning, og daglig leder Lise Hansen i Visit Narvik har allerede en plan for hva pengene skal benyttes til.» Kilde: fremover.no.

Sailing in Lofoten: Hike, Sail, HIDE… Repeat (Nordland)
Jeg har fulgt med på disse to fra Canada og Haiti en stund nå, mens de seiler fra Stavanger og nordover. Nå har de kommet til Lofoten. Fantastisk filming. Og konge norgesreklame. Kilde: youtube.com/c/SailingUma

Servicehuset står klart til sommersesongen (Nordland)
Moskenes: «Servicebygg på fergeleiet i Moskenes har vært etterlengtet, og fredag er det endelig duket for offisiell åpning av det nye bygget. – Dette vil fungere som et lyspunkt ytterst på kaikanten.» Kilde: lofotposten.no.

Fjord-Norge:  

Ordføreren vil ha handa på rattet i reiselivssatsingen (Møre og Romsdal) +
«Ordfører Yvonne vil ikke gjøre seg avhengig av masseturisme, og hun vil ha handa på rattet i reiselivssatsingen. Selv om hun stemte mot Romsdalsgondolen i 2019 lever hun godt med det ferdige produktet.» Kilde: helg.no.

Mener det er tragisk at gondolen ble bygd (Møre og Romsdal) +
«Den sterke stemmen mot byggingen av Romsdalsgondolen har vært Stein P. Aasheim, landskjent eventyrer og forkjemper for bærekraftig turisme. – Det er ingen tvil om at vi har skusla bort en mulighet til å være en bærekraftig destinasjon, sier han.» Kilde: helg.no.

Farleg å gå på do – men tusenvis av turistar kan bade og sole seg (Vestland)
«I to år har ei toalettvogn stått på badeplassen i sommaridyllen Lodalen, men no må den flyttast ein kilometer vekk. Skredfaren i området er for stor.» Kilde: nrk.no.

Knutholmen ventar på utanlandsk arbeidshjelp (Vestland) +
Bremanger: «Jan Fredrik Fosse og Knutholmen må avgrense aktiviteten sin på grunn av manglande arbeidskraft frå utlandet og koronasrestriksjonar.» Kilde: firdaposten.no.

Vi ligger med brukket rygg (Vestland) +
Flåmsbrygga Hotell: «Med huset som startkapital har gründerparet bygget opp et hotell med 41 rom og et av landets ledende håndbryggerier. Nå avhenger alt av coronareglene.» Kilde: finansavisen.no.

Stort fleirtal for hotell i Skulestadmo (Vestland) +
«Voss Rafting Senter slepp å fjerna hemsen på det høgste bygget i hotellkomplekset. Totalt vil raftinghotellet få 14 rom og rundt 50 senger. – Håpar på byggjestart til hausten.» Kilde: avisa.hordaland.no.

Se, Hurtigruten på Lysefjorden (Rogaland) +
«Til høsten planlegger Hurtigruten at to cruiseskip skal ofte innom Rogaland. Onsdag var MS «Maud» på prøvetur i Lysefjorden.» Kilde: aftenbladet.no.

Øst-Norge:  

Nye nettsider skal gi økte besøkstall (Innlandet) 
«Vi ønsker at flere får opp øynene for alt vi har å tilby og håper på gode besøkstall i sommer. Det sier næringsutviklerne Arne Hagetrø i Rendalen og Bjørn Vegard Øiungen i Stor-Elvdal.» Kilde: ostlendingen.no.

Forventer økt trafikk på flyplassene (Oslo)
«Avinor forventer økt trafikk på norske flyplasser som følge av lettelser i innreisekrav i Norge, og melder allerede om køer på opptil 5–6 timer. – Arealet er ikke stort nok, sier lufthavndirektøren.» Kilde: e24.no.

Slik ser det ut før turistene kommer (Oslo) +
«Snart strømmer turistene igjen til Akershus festning. Der møter de en karpedam redusert til en steinørken. Det er ikke det eneste som forfaller på nasjonalklenodiet.» Kilde: aftenposten.no.

Via Ferrata i Brekke (Østfold)
«I sommer blir det mulighet til å prøve en ny attraksjon i Haldenkanalen Regionalpark. I tilknytning til Haldenkanalen og Brekke sluser er det bygget en Via Ferrata,.. Haldenkanalen Regionalpark har vært prosjektleder for Via Ferrataen.» Kilde: norskeparker.no.

Kirsten er oppgitt over synet som møtte henne (Vestfold) +
«Stavernsøya er et yndet reisemål, for både lokalbefolkningen og turister. Nå håper Kirsten at det kan ryddes opp på en fasilitet som flere bruker.» Kilde: op.no.

Snart sesongåpning for Rjukanbanen (Telemark)
«19. juni er det sesongåning for Rjukanbanen i 2021. Da åpner Mæl stasjon, to dager senere blir det også mulig å ta en tur på Tinnsjøen med Storegut og kjøre med veterantog, selvfølgelig.» Kilde: radiorjukan.no.

Krev byggjestans i den fjerde største hyttekommunen (Telemark)
«Mange fastbuande har fått nok: – Meininga med å bu i ei bygd blir øydelagd, meiner Irja Godal. Hyttene ligg tett i tett på Rauland i Vinje.» Kilde: nrk.no.

Ønsker stans av hytteutbygging (Telemark)
Innslag på Dagsrevyen 10.06.2021. Kilde: tv.nrk.no.

Sørlandet:  

Kongsgård bobilparkering åpner 1. juli
Kristiansand: «Den etterlengtede bobilparkeringen på Kongsgård (Lund) vil kunne ta imot sine første rullende gjester fra 1. juli, selv om ikke alle fasiliteter er på plass før rundt midten av måneden.» Kilde: kristiansand.kommune.no.

Annet:

Norske turister er dypt savnet i Sverige
«Ikke bare handelsstanden, men også den svenske turistnæringen har fått merke en umiddelbar stopp i tilreisende nordmenn. I 2020 falt de norske gjestedøgnene i region Vest-Sverige med hele 84 prosent.» Kilde: travelnews.no.

How to Pitch Travel Media
«As things begin to slowly open up, many tourism operators are finally planning to get back to their core offerings and core markets. Getting travel press should be a key part of that rebuilding process.» Kilde: adventuretravelnews.com.