Dagens reiselivsnyheter 12.01.2021

Nasjonalt:

Enormt omsetningstap i reisebransjen
«En fersk analyse viser at norske reiselivsbedrifter har tapt nær 57 milliarder kroner fra januar til og med november 2020, som følge av coronakrisen. Analysen, gjennomført av NHO, på oppdrag for NHO Reiseliv..» Kilde: hrrnett.no.

Regjeringen vil forlenge permitteringsperioden til 1. juli
«Regjeringen går likevel inn for å forlenge permitteringsordningen til 1. juli i år. Fremskrittspartiet mener det ikke er godt nok, og vil ha en mer langsiktig plan.» Kilde: nrk.no.

Krise for reiselivet: 4 av 10 har permittert 3 av 4
«NHO Reiseliv sier at de er glade for at det virker som om regjeringen hørte på deres forslag, men ønsker tydeligere signaler på at ordningen kan forlenges ved behov.» Kilde: finansavisen.no.

Utvidet permittering: En klok beslutning
«Det gir luftfart, reiseliv, hotell, restauranter og andre berørte næringer en bedre mulighet til å reise seg, og beholde kvalifisert arbeidskraft. – En klok beslutning, sier Parat-leder Unn Kristin Olsen.» Kilde: dfly.no.

Permitteringsordningen må forlenges for å hindre unødige oppsigelser
«..permitteringsordningen forlenges frem til 1. juli. .. Det viktigste målet nå er å hindre unødvendige oppsigelser av folk bedriftene trenger så snart gjenåpningen starter.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Thon revurderer oppsigelsesplaner etter nye permitteringsgrep
«De store hotellkjedene er positive til Regjeringens forlengelse av permitteringsperioden, men hadde håpet at den strakk lengre, og aller helst dekket den viktige sommersesongen.» Kilde: e24.no.

Slik kan myndighetene redde serveringsbransjen
«Driverne bak byOslo group vet akkurat hva som må til for at myndighetene skal redde bransjen.» Kilde: ne.no.

Terrengsykling (OFT) lanserer nettsted og bransjeveileder
«Stibygging har de seneste årene vokst som fagfelt i Norge. Gjennom lansering av veiledere og ny nettside ønsker initiativtakerne bak Stibygg.no å lette prosessen for kommende stiprosjekt.» Kilde: business.visitnorway.com.

Enquete: Etter pandemien… Mette Solberg Fjeldheim
«Hva skjer etter pandemien – og akter du å ta vaksinen? Vi har spurt flere av landets ledende profiler i reiselivet. I dag er turen kommet til reisejournalist Mette Solberg Fjeldheim.» Kilde: travelnews.no.

Nå kommer vaksine-passet som redder reisen
«Norge og en rekke andre land jobber med ulike former for vaksinasjonsbevis i forbindelse med massevaksineringen mot covid-19.» Kilde: thetravelinspector.no.

Åtvarar mot hurtigtesting på flyplass
«Helsedirektoratet vil bruke hurtigtestar på alle grenseovergangar i Noreg. I Sandefjord fryktar dei det vil føre til at færre testar seg på flyplassen.» Kilde: nrk.no.

Avinor mistet 6 av 10 passasjerer i 2020
«Total reiste 20 millioner passasjerer gjennom Avinors lufthavner i 2020. Det er en nedgang på 63 prosent sammenlignet med 2019.» Kilde: travelnews.no.

SAS-sjef Rickard Gustafson slutter i flyselskapet etter ti år
«Gustafson forlater selskapet senest 1. juli i år for å ta over ledelsen i SKF, et stort svensk industrikonsern. SAS-styreleder beklager avgjørelsen og gir uttrykk for sin skuffelse.» Kilde: dn.no.

Nord-Norge:

Frykter dyrere flypriser ødelegger for reiselivet i nord
«Mona Saab, eier turistfiskeanlegget Big Fish Adventure i Hasvik i Finnmark, frykter at dyrere flypriser skal ødelegge for reiselivet i nord.» Kilde: fiskeribladet.no.

Eventyrlige vinteropplevelser i nord (Finnmark)
«Sledeturer, ishotell, nordlysjakt eller snøkiting – dette er bare noe av det du kan oppleve i Finnmark vinterstid.» Kilde: dagsavisen.no.

Innlegg: En publikumsfestival helt uten publikum (Troms)
«I helgen kom beskjeden om at TIFF med tungt hjerte så seg nødt til å gjøre årets filmfestival om til en heldigital utgave. For svært mange TIFF-entusiaster var dette en sørgelig melding.» Kilde: itromso.no.

Kloden rundt for å oppleve grønn turisme i Lofoten? (Nordland)
«Nederlandske Roderick Pijls reiser åtte dager for å oppleve øyriket med fjell, hav og nordlys på en bærekraftig måte. Er det ny teknologi eller endrede reisevaner som er løsningen for fremtidens utslippsfrie Lofoten?» Kilde: facebook.com/naturbasertreiseliv/

Fjord-Norge:

Drøm deg bort i Brosundet (Møre og Romsdal)
«De to historiske pakkhusene i Brosundet i Ålesund utgjør i dag Hotel Brosundet, et designet hotell som flere ganger er kåret til byens beste.» Kilde: horecanytt.no.

Innlegg: Hard kapital frå himmelen (Vestland)
«Dei mest pengesterke skituristane reiser vanlegvis til Alpane. No må dei vera i Noreg. Den eventyrlege sommaren med godt betalande norske gjester, kan til ei viss grad, gjenta seg i vinter.» Kilde: sognavis.no.

Opna kafé i september – no lukkar dei dørene (Vestland) +
Hyllestad:»Fjordavind AS må finne alternative måtar å eksistere på. Dei stenger kaféen og reiselivsbedrifta inntil vidare.» Kilde: firda.no.

Øst-Norge:

«Ex on the beach» – Ordføreren føler seg lurt (Buskerud)
«Ordføreren i Hemsedal føler seg ført bak lyset. Om kort tid starter nemlig innspillingen av den kontroversielle reality-serien Ex on the beach i kommunen hans.» Kilde: hytteavisen.no.

Stordalen-hotell varslet nedbemanning – nå trekkes varselet (Oslo)
«Etter at regjeringen slo fast at permitteringsordningen utvides ut juni, beholder alle de ansatte på Comfort Hotel Børsparken i Oslo jobben.» Kilde: e24.no.

Utleigehytter under vatn kan bli turistmagnet (Vestfold)
«Færder kommune er ein av dei største turistkommunane i landet. No vil gründerar byggje eksklusive undervasshytter ved Verdens Ende på Tjøme.» Kilde: nrk.no.

Nedgang for Gaustabanen i 2020 (Telemark) +
«55 000 tok Gaustabanen i koronaåret 2020. En nedgang fra året før. Det er naturlig at tallet er lavere i år. En må huske på at vi holdt stengt fra mars til juli, sier Halvor Br. Haukaas, daglig leder i selskapet.» Kilde: laagendalsposten.no.

Sørlandet:

Tøft for serveringssteder – De burde heller ha stengt oss ned + 
Kristiansand: «Daglig leder Rune Egedal har permittert alle andre enn seg selv på restaurant Pieder Ro. Uten alkoholservering er det vanskelig å drive serveringssted i Kristiansand.» Kilde: fvn.no.

Annet:

Nå kommer første tegn til reiseøkning siden i høst
«De første og forsiktige tegnene til at nordmenn igjen kjøper flybilletter for reiser ut av landet kan nå merkes. – Vi har den siste tiden merket en økning i salget av utenriks-billetter og spesielt til Spania, er meldingen fra Finn Reise.» Kilde: flysmart24.no.