Dagens reiselivsnyheter 12.02.2021

Nasjonalt:

Prosjektleder – «Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner» 
«Unik mulighet for deg med stor kapasitet som er glad i alpinbasert aktivitet og reiseliv! Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner søker prosjektleder for å styrke foreningens arbeid for bransjens synlighet og gjennomføringskraft i Norge, og følge opp medlemmene året rundt.» Søknadfrist 09.03.2021. Kilde: finn.no.

Fjoråret gjekk i vasken – no jublar lokale skisenter over heile Sør-Noreg
«Både kulda og skisesongen kom til rett tid for alpinanlegg i år. Mindre skisenter vinn på det, men større fjelldestinasjonar saknar utanlandsturistar.» Kilde: nrk.no.

Nær 9 av 10 velger hytta i vinterferien
«NHO Reiselivs ferske vinterferieundersøkelse viser at de aller fleste som planlegger vinterferie skal på hytta. – Ikke overraskende er det hytta på fjellet, ski og naturopplevelser som gjelder for de aller fleste i vinterferien, sier NHO Reiseliv-direktøren.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Hytteutleie kraftig opp
«Etter drøyt to måneder med stengte dører eksploderte interessen og ga rekordår for Statskogs enkle utleiehytter.» Kilde: dfly.no.

Nei, vinterferien 2021 er ikke avlyst
«Nå er det vinterferien 2021 som står for tur. Og mange lurer på hva de kan gjøre i årets vinterferie. For vinterferien er ikke avlyst, slik VG skremmer med i denne artikkelen.» Kilde: thetravelinspector.no.

Vinterferien: Dette kan du glemme
«Vinterferien er rett rundt hjørnet og fredag (idag) kommer fasiten på hva som blir lov og ikke lov. Assisterende helsedirektør Espen Nakstad letter likevel litt på sløret om hva vi kan vente oss.» Kilde: dagbladet.no.

Regjeringen sa nei til Cecilies turselskap: Nå vil opposisjonen hjelpe
«Regjeringen mente det er bortkastet å garantere for pakkereisearrangører. Men nå krever et flertall på Stortinget at regjeringen snur. – Det haster, sier reiselivsleder Cecilie Rygg Nordskag.» Kilde: nrk.no.

Innlegg: Må hindre jobbtap i norsk reiseliv – kan gjøre som danskene
«Ulike konkurransevilkår mellom norske og utenlandske turbusser fører til at Norge taper arbeidsplasser og skatte- og avgiftsinntekter. I god tid før turistene vender tilbake bør Norge innføre danske regler for utenlandske turbusser.» Kilde: dn.no.

Bråe nedstengninger forverrer situasjonen i reiselivet
«Situasjonen vi er i nå med stadig nye, lokale smitteutbrudd og bråe nedstengninger har blitt et mareritt for reiselivsbedriftene som ser seg nødt til å permittere atter en gang, sier NHO Reiseliv-direktøren.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Dette er NHO Reiselivs prioriterte saker
«2021 er året reiselivsnæringen skal begynne å reise seg igjen. Gjenåpningsfasen blir utfordrende, og en del av forslagene til kriseløsninger for næringen kommer til kort på flere områder.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Enighet om feriepenger til arbeidsløse
«Fremskrittspartiet har fått med seg regjeringspartiene på å gi feriepenger til alle som har vært arbeidsløse under koronapandemien i 2020 og 2021.» Kilde: e24.no.

Innlegg: Det er ingen skam å snu, Sanner!
«Bare en liten del av støtten har gått til bedrifter som har blitt direkte rammet av smitteverntiltak. Ordningen har ført til betydelige overføringer til rike kapitaleiere som selv er i stand til å håndtere risiko og hente ny kapital i markedet.» Kilde: vg.no.

Stordalen tar epidemiforsikring til retten
«Petter Stordalen kan ha krav på flere hundre millioner kroner hvis hans tolkning av epidemiforsikringen får støtte i retten. Codan forsikring nekter å betale.» Kilde: e24.no.

Maribel-topper og eiendomsinvestor fengslet
«Investor og politiker Alf Ulven blant de siktede for grov økonomisk utroskap. Også to personer knyttet til ledelsen i det konkursrammede hotellkonsernet Maribel er varetektsfengslet i en uke.» Kilde: dn.no.

Innlegg: Abid Raja: − Filminsentivordningen er en suksess
«Siden denne borgerlige regjeringen innførte den såkalte filminsentivordningen i 2016 har over én milliard kroner blitt lagt igjen i små og store lokalsamfunn i hele Norge. Det vil jeg kalle en suksess.» Kilde: vg.no.

Dette er planen: I mai skal flere tusen på norgescruise +
«Cruiserederiene blør milliarder hver måned. Nå satser de på å få skipene ut av opplag i løpet av våren, men det er fortsatt usikkert når de første vil legge til kai i Norge.» Kilde:

Arbeidsplasser forsvinner fra flyplassene
«Har du besøkt Gardermoen – eller en hvilken som helst flyplass – i det siste? Ikke? Nei, da er du ikke alene. Konsekvensene er selvfølgelig at arbeidsplassene forsvinner. .. 1.000 ansatte i bakkeselskapene er sagt opp eller permitterte..» Kilde: frifagbevegelse.no.

Flyr hentet 600 mill. på få timer
«Flyr skal inn i et beintøft markedet for å konkurrere med SAS, Norwegian, Widerøe og Wizz Air. Det skremmer ikke investorene som har kastet seg over selskapet før børsnoteringen. Bare timer etter at meglerhusene åpnet døren var emisjonen full.» Kilde: e24.no.

Norwegian har startet konkursprosess for nok et datterselskap
«Selskapet som håndterer bemanningen på Norwegians langdistansefly har påbegynt avvikling i Irland.» Kilde: e24.no.

Smittefrykt får nordmenn til å bla opp for fly-luksus
«Behovet mange reisende har for å verne seg mot korona-smitten har ført til at salget av flybilletter på første klasse fra Norge har skutt i været hos flyselskapet Emirates.» Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge:

Det eneste vi ber om, er å bli behandlet som en del av Norge (Svalbard) +
«Helsedirektoratet åpner for Norges-vinterferie, men Fylkeslegen i Troms og Finnmark er bekymret: – Vi er en del av Norge, svarer turistsjefen.» Kilde: nordlys.no.

Kritisk til Svalbard-kampanje: Vi følger rådene (Svalbard) +
«Fylkeslegen i Troms og Finnmark er lite begeistret for Hurtigruten Svalbards påske- og vinterkampanje. Men reiseselskapet forholder seg til rådene fra assisterende helsedirektør.» Kilde:

Satser friskt, til tross for korona (Finnmark) +
«Vi oppgraderer scooterparken ganske kraftig. Alta Event legger seg ikke ned og gråter på grunn av en pandemi. Vi vet at reiselivet vil komme tilbake om vi ikke får bruk for scooterne i år.» Kilde: altaposten.no.

Visit Harstad Takes its Digital Presence to New Heights (Troms)
«Visitors need look no further than Visit Harstad’s new Tourism Pro site to find everything they need to plan and book an unforgettable arctic adventure.» Kilde: simplevieweurope.com.

Kunnskapsparken søker nye prosjektledere (Nordland) +
«Vi søker tre entusiastiske prosjektledere til Kunnskapsparken Helgeland. Personer som ønsker å utvikle bransjer, løfte regionen og bidra til økt verdiskaping vil passe godt inn i teamet vårt, sier Lilliann Sørensen.  – Det foregår utrolig mye spennende innenfor reiseliv.» Kilde: helg.no.

Pilotprosjekt for et nytt kunnskapssenter i Mosjøen (Nordland) +
«Helgeland Museum og Vefsn kommune ønsker å samordne lokale og på sikt regionale krefter som kan formidle kunnskap om kulturarv. Janicke Kernland i Helgeland museum har skrevet en søknad om tilskudd til et pilotprosjekt for «Kunnskapssenter for kulturmiljø og bygningsvern i Sjøgata».» Kilde: helg.no.

Midt-Norge:

Ønsker Frøyaportalen varmt velkommen
«Torill Pettersen i Frøya Næringsforum ønsker nylanserte Frøyaportalen varmt velkommen. Hun mener kommunen har hatt behov for en slik informasjonsside lenge.» Kilde: froya.no.

Fjord-Norge:

Sterkere og mer bærekraftig reiseliv
«Reiselivet på Vestlandet kommer tilbake – sterkere og mer bærekraftig enn tidligere. Næringen er i krise, og mistet 20 milliarder i omsetning i 2020. Hvilket reiseliv vil vi ha når verden gradvis normaliseres og folk igjen begynner å reise?» Kilde: horecanytt.no.

Usikkerhet preger nærmarkedene
«Her finner dere en kondensert oppdatering på de viktigste tilbakemeldingene vi har fått gjennom våre møter, og det vi tenker kan være særlig interessant for Fjord Norge-regionen.» Kilde: bransjeblogg.fjordnorway.com.

Brasserie Posten i Geiranger får over ein million for omstilling (M&R)
«For oss er det kjempeviktig å få så mykje omstillingsmiddel. Det har vore tøffe tak over heile landet i året som gjekk, men særleg hos reiselivet som har vore tilnærma nedstengt.» Kilde: nyss.no.

Ønskjer utsett krav om nullutsleppsfrie båtar (Møre og Romsdal)
«Senterparti-ordførar Jan Ove Tryggestad i Stranda er spent på om Stortinget forlengar fristen for krav om nullutsleppsfrie båtar i verdsarvfjordane. Tryggestad meiner fristen bør bli forlenga, fordi cruisenæringa treng meir tid på ei nødvendig omstilling.» Kilde: nrk.no.

Trur ikkje koronautbrotet vil få konsekvensar for turistsesongen (Vestland) +
«Reiselivet er i gang med å gjere seg klar til ein ny sommarsesong med primært norske turistar. Reiselivsdirektøren Andreas Skogseth trur ikkje det store utbrotet med mutert smitte vil stikke kjeppar i hjula for det.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Invitasjon til lansering av Destinasjon Bjerkreim, 25. mars (Rogaland)
«Ordfører inviterer lokale aktører i Bjerkreim innen lokalmat og reiseliv til lansering av Destinasjon Bjerkreim. Se Invitasjon lansering Destinasjon..» Kilde: bjerkreim.kommune.no.

Øst-Norge:

Har du planer om skiferie, må du skynde deg nå
«Vinterferien kan bli en etterlengtet pause fra en hverdag preget av koronaviruset. Men hvis du har planer om å tilbringe ferien i skibakken, begynner du å få dårlig tid.» Kilde: tv2.no.

Farmen-Gaute besøkte Trysil: – Mektig imponert (Innlandet) +
«Etter sommerens storsuksess med Facebook-serien Ferieperler, håper Gaute Grøtta Grav (41) at så mange som 300.000 personer vil se opptakene av familiens vintereventyr i Trysil den siste uka.» Kilde: ostlendingen.no.

Tips til vinterferien (Innlandet)
«Vinterferien er snart her, og i Trysil kan hele familien ha det gøy. Sjekk ut våre tips til en spennende og innholdsrik vinterferie i Trysil.» Kilde: travelbusiness.no.

En historisk tur med skip i natureldorado (Innlandet)
«En tur med skipet M/S Fæmund II gir en opplevelse du aldri glemmer. På den store innsjøen Femunden omkranset av et natur-eldorado.» Kilde: bobilverden.no.

Vil selge Østerdalen hotell utenfor Rena (Innlandet) +
«Flere interessenter når Tollak selger hotellet. Men han taper flere millioner kroner på det. Tollak Skogland fra Sandefjord kjøpte Østerdalen hotell for 18 millioner kroner i 2014. Nå er hotellet lagt ut til salg for 13 millioner kroner.» Kilde: sb.no.

Opprør mot Dr. Holms-eierne på Geilo (Buskerud) +
«Eierne av sagnomsuste Dr. Holms på Geilo har hisset på seg rike kjøpmenn, skipsredere og arvinger i jaget etter å bygge ut leiligheter for over 100 millioner kroner. Nå varsler flere av hyttenaboene søksmål. – Jeg tror planen er å bygge ut, selge, ta pengene og stikke.» Kilde: dn.no.

Hotelleier Asmund Haare kvitter seg med sitt siste hotell i Oslo +
«Asmund Haare har solgt First Hotel Millennium i Oslo til blant andre Torstein Tvenge. – Mange tror visst det pågår et billigsalg av hoteller nå, men det er ikke tilfellet, sier eiendomsrådgiver.» Kilde: dn.no.

The New York Times anbefaler Vigelandmuseets Instagramkonto (Oslo)
«På storavisen The New York Times’ sin ferske liste, over fem anbefalte Instagram-kontorer, dukker Vigeland-museet i Oslo opp.» Kilde: aftenposten.no.

Ingen streik på Torp lufthavn (Vestfold)
«Det blir ikke streik ved Torp Sandefjord lufthavn. Det er klart etter at NTL og NHO Luftfart natt til torsdag ble enige om en ny midlertidig særavtale.» Kilde: e24.no.

Kommunalsjefen om hotellsmitten (Vestfold) +
«Verken vi eller Farris Bad kan stoppe folk fra å reise eller bo på hotell. .. Mens mutantsmitten sprer seg flere steder i landet, er det fremdeles opp til den enkelte hotellgjest å vurdere om besøket skal gjennomføres eller ikke.» Kilde: op.no.

Populært båtkonsept har endelig kommet til Norge (Telemark)
«Kanalbåtferie har lenge vært populært i store deler av Europa, og nå har konseptet endelig kommet til Norge. Canal Boats Telemark lanserer et splitter nytt konsept hvor du kan oppleve Telemark fra sjøveien i luksuriøse cabincruisere.» Annonsørinnhold. Kilde: finansavisen.no.

Sørlandet:

Lillesand bystyre stopper byggingen av vindkraftverk 
«Lillesand bystyre avslo onsdag kveld å gi dispensasjon til ASKO-eide Lillesand vindkraftverk. Anleggsarbeidet var allerede i gang, selv im dispensasjonssøknaden ennå ikke var innvilget.» Kilde: hytteavisen.no.

Annet:

DZT satser strategisk på digitalisering i 2021
«I gjenoppreisingen av Tysklands innkommende turisme vil merkevarebevissthet og inspirasjon gjennom digitale formater stå i fokus.» Kilde: travelnews.no.

Tour Guides of the Future: Interview with Maja Vanmierlo from G-Guides
«Green, Global, Great – those three words perfectly describe G-Guides, the international learning platform for modern tour guides.» Kilde: travindy.com.