Dagens reiselivsnyheter 13.01.2021

Nasjonalt:

12 steder å reise til i Norge i 2021 – måned for måned
«Er du klar for reiseopplevelser i 2021? ..ved starten av året er det en perfekt mulighet til å legge oppe en reisekalender .. Her er mine tips for 12 reiser – 12 måneder i 2021.» Kilde: thetravelinspector.no.

Nordmenn går tur som aldri før – men DNT mista fleire tusen medlemmar
«2020 var året då «alle» gjekk tur i Noreg. Men stengde hytter gjorde at stadig færre melde seg inn i Den Norske Turistforening.» Kilde: nrk.no.

Ny kompensasjonsordning: Slik søker du
«Søknadsportalen for kompensasjonsordningen åpner 18. januar. Bedrifter som kvalifiserer til støtte, vil få pengene på konto få dager etter at de har søkt. Her finner du informasjon om søknadsprosessen og hvordan du søker.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Katastrofetall for norske hoteller i desember
«Hotellene i Oslo hadde i desember en losjiinntekt per rom på kun 88 kroner natten. 89 prosent av rommene sto tomme i fjorårets siste måned.» Kilde: smp.no.

Reise-topp reagerer på «uryddig» påske-utspill fra Søreide
«Utenriksministeren ber nordmenn droppe utenlands-planer i påsken, samtidig som UDs nye reiseråd kun fraråder utenlandsreiser frem til 1. mars.» Kilde: e24.no.

Ikke planlegg for utenlandsreiser i påsken
«Utenriksdepartementets reiseråd som fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige forlenges til mars.» Kilde: tv2.no.

Nå har vi begynt å bestille utenlandsferie igjen: – Helt risikofritt
«Mange drømmer seg til varmere strøk, og noen har også begynt å bestille reiser. Mens forsikringsselskapene kommer med advarsler, lover charterselskapene at det er trygt.» Kilde: tv2.no.

Reiserådet forlenges – dette må du vite om forsikring
«Tirsdag forlenget norske myndigheter det globale reiserådet til 1. mars.» Kilde: travelnews.no.

Svak oppgang for SAS
«SAS hadde 80 prosent færre passasjerer i desember enn i samme måned i 2019. Likevel var julemåneden 18 prosent bedre enn måneden før.» Kilde: travelnews.no.

Nå starter styret jakten på ny SAS-sjef
«SAS’ styreleder ergrer seg over at han ikke klarte å overtale Rickard Gustafson til å forbli konsernsjef litt lenger. Selv om selskapet fortsatt står midt i coronakrisen tror styrelederen likevel noe godt kan komme ut av sjefsbyttet.» Kilde: e24.no.

SAS-pilotene: – Dette kan gi noen muligheter
«At SAS-sjef Rickard Gustafson takker for seg overrasket mange. Fra pilotene får han både ros og ris etter 10 år som toppsjef.» Kilde: e24.no.

Nord-Norge:

Kirkenes båtforening vil ha turisme og bolyst (Finnmark) +
«Kirkenes Båtforening har fått 35 840 kroner fra Sør-Varanger utvikling (SVU) til en forstudie som skal se på mulighetene for å rydde og lage plass til bobilturister i småbåthavna. – Vi har massevis av ideer og visjoner, men ingenting er konkret ennå, sier prosjektleder Jonny Andersen.» Kilde: sva.no.

Visit Lyngenfjord utvikler tematurer (Troms)
«Det er en ekstremt krevende situasjon for reiselivet, sier reiselivssjef Georg Sichelschmidt, og det krever mye innovativ tekning og motivasjon for å se framover. Men vi vet at innovative og framoverlente bedrifter kommer best ut av denne krisen.: Kilde: visit-lyngenfjord.com.

Et gründereventyr i nord (Troms)
«Ved inngangsporten til Ånderdalen Nasjonalpark helt sør på Senja, ligger Norwegian Wild. En helårsdestinasjon for naturelskere. Drømmen til Gründer Hege Enge Dekkerhus var å skape et sted hvor det enkle, typisk norske, og naturen skulle være i fokus.» Annonsørinnhold. Kilde: finansavisen.no.

Trodde han bestilte hotellrom i Lofoten – var noe helt annet (Nordland)
«Ikke før den østerrikske mannen sto på det som skulle være hotellets adresse oppdaget han at noe var kraftig feil.» Kilde: nrk.no.

Du kan si det begynner å bli et hotell (Nordland) +
Sortland: «Hotellsjef Sven Walczak på nye Scandic Hotell Sortland forteller at de er godt i rute til å kunne starte opp 15. mars, som planlagt.» Kilde: vol.no.

Vi trenger sesongarbeidere (Nordland)
«God respons: I desember hadde daglig leder ved Berg Seafood AS, Jonas Walsøe, mottatt over 50 jobbsøknader etter at han fridde til permitterte (fra reiselivet).» Kilde: lofotposten.no.

Tor Vegard: – Satser alt på merkenavnet (Nordland) +
«Smeden i Sund er en stor attraksjon i Lofoten og er kjent langt utover landegrensene. Det er selskapet Sund Fiskerimuseum AS som har stått for driften, men nå har selskapet skiftet navn..» (til Smeden i Sund AS) Kilde: lofotposten.no.

Midt-Norge:

Nå lages det regionale snøskuterløyper i verdifulle villmarksområder
«Flere trønderske kommuner planlegger nå milevis med snøskuterløyper i Trondheims nærmeste villmark. Lokalpolitikerne sier de vil lage regionale nettverk av skuterløyper. Vi kaller det regionale motorveier i fjellet.» Kilde: tt.no.

Fjord-Norge:

Virke: Vestland blir feriefavoritten i 2021
«Ei ny undersøking frå Virke Reiseliv viser at Vestland er feriefavoritt for norske turistar i 2021.» Kilde: firda.no.

Vi har de beste turmålene i Norge! (Møre og Romsdal)
«Visit Norway har nylig gått ut med en oversikt over de mest populære turmålene i Norge for sommeren 2020. Listen er veldig hyggelig lesning for oss her i Nordvest, og den viser at det har blitt lagt ned mye godt arbeid!» Kilde: visitnw.wordpress.com.

Det er virkelig verdt å legge turen til Voss om dagen (Vestland)
«Etter en sen sesongstart, har Voss nå fått skikkelige påfyll av nysnø. Det betyr god kjøring utenfor løypene.» Kilde: friflyt.no.

Landets minste kommune opplevde turist-boom i coronaåret (Rogaland)
«Ingen påvist coronasmitte. Få arbeidsledige. Stor tilstrømming av turister. Rekordomsetning for overnattings- og serveringssteder.» Kilde: vg.no.

Innlegg: Vei kontra gondol til Djuvsbotn (Rogaland)
«Ser at Arne Skogerbø i sitt leserinnlegg er noe mer positiv til ny vei i naturen opp fra Kro til Djuvsbotn, i stedet for en gondoltrase på samme strekning. I tillegg har han en uro for eventuelle usikkerhetsmomenter rundt en finansiering av gondol.» Kilde: ryfylke.net.

Innlegg: Mykje meir å hala (Rogaland)
«Hyttefolket bidrar sterkt til omsetting i den lokale handels- og servicenæringa, men har meir å gå på. Og bortsett frå i skisenteret i Svandal, hentar Sauda svært lite på dei mange dagsturistane som legg vegen hit i vintersesongen.» Kilde: ryfylke.net.

Reiselivsfyrtårn tema for fotokonkurranse (Rogaland) +
«Det var aldri tvil om kva for plassar og attraksjonar som skulle veljast som Bjerkreim kommune sine reiselivsfyrtårn. Nå kan du ta bilete frå Bjerkreimselva, Ørsdalsvatnet, Stavtjørn og Gloppedalsura og delta i fotokonkurranse.» Kilde: dalane-tidende.no.

Øst-Norge:

Foreslår å avslå dispensasjonssøknaden på Andersnatten (Buskerud) +
«Både Fylkesmannen i Oslo og Viken og Fylkeskommunen i Viken foreslår å avslå dispensasjonssøknaden for via ferrata på Andersnatten. Nå gjenstår det å se om Sigdal kommune allikevel godkjenner dispensasjonssøknaden.» Kilde: norsk-klatring.no.

Hotellet fortsetter å holde stengt, men har tro på fremtiden (Akershus) +
«Til tross for at hotellet har stengt i lengre tid er ikke direktor for Hurdalsjøen Hotell, Pål Gjerstad, bekymret for fremtiden. Snarere tvert imot har han tro på vekst for hotellet. –Det er aldri vært snakk om noen oppsigelser hos oss.» Kilde: eub.no.

Starter flybuss fra Sarpsborg midt under koronapandemien (Østfold) +
«Midt under koronapandemien mens flytrafikken er svært sterkt redusert, starter Leon Kaplon (28) en direkte flybuss-rute med to daglige avganger mellom Sarpsborg og Gardermoen.» Kilde: f-b.no.

Ina protesterer mot naboens store hytteprosjekt (Vestfold) +
«I slutten av november i fjor kunne Øyene fortelle at hotellmannen Pål Gjerstad vil satse stort på turisme på den over 70 mål store eiendommen han har kjøpt i Småvik. Det ble opplyst om inntil 32 enkle, bærekraftige utleiehytter og en omgjøring av låven til blant annet kafé og galleri. Nyheten har ikke akkurat skapt begeistring i nabolaget.» Kilde: oyene.no.

Annet:

Danske destinationer får fælles stemme
«Foreningen Danske Destinationer repræsenterer nu alle 19 destinationsselskaber i Danmark. Tilsammen har medlemmerne 97 procent af den samlede turismeskabte omsætning i Danmark.» Kilde: standby.dk.

Viser frem Berlin digitalt for 75 euro i timen
«Mens pandemien har stoppet reisevirksomheten midlertidig, har en turistguide i Berlin startet med virtuelle omvisninger, der han viser byen sin til et internasjonalt publikum.» Kilde: dn.no.

WTTC: New travel measures must replace quarantines
«The World Travel & Tourism Council (WTTC) has said that it supports measures designed to curb COVID-19 and protect public health but calls for the complete removal of unnecessary quarantines.» Kilde: traveldailymedia.com.