Dagens reiselivsnyheter 14.01.2021

Nasjonalt:

Stor oppslutning rundt digitale reiselivskurs
«Mange benytter seg av opplæringstilbudet for reiseliv. Her kan du lese mer om de ulike tilbudene.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Klart for massevaksinering – kan norsk reiseliv gjøre som Disneyland?
«Det finnes en rekke norske reiselivsbedrifter som bør gjøre som Disneyland: Åpne lokalene som arena for massevaksinering. Det kan gi kjærkomne ekstrainntekter, og samtidig en fabelaktig måte å vise frem produktet sitt til lokalbefolkningen.» Kilde: thetravelinspector.no.

Norge ferie-vinner til sommeren
«Det er Opinion gjennom Norsk koronamonitor som har spurt 11 000 nordmenn om ferieplanene. Bare syv prosent sier nei til Norges-planer, mot 77 prosent skal feire sommeren her på berget.» Kilde: way-2-go.no.

Permittere og ledige får beholde dagpengesatsen
«Ansatte i hotell og restaurant er fullstendig avhengig av dagens koronaordning for dagpenger. Nå slipper de å leve under fattigdomsgrensa, sier Djevat Hisenai.» Kilde: frifagbevegelse.no.

Sendes ut i ledighet tross utvidet permitteringsordning
«Tillitsvalgt Kirsten Versland og over 200 kolleger i Compass Group Norge trues med oppsigelse etter at regjeringen utvidet permitteringsordningen.» Kilde: dn.no.

Innlegg: For seint. Igjen.
«Regjeringen forlenger permitteringsordningene. Nok en gang skjer det først etter at Ap, Sp, SV og Frp har satt hardt mot hardt.» Kilde: nationen.no.

Revisorene som skal godkjenne krisestøtte frykter stor pågang
«Det kan bli trangt inn døren for å få godkjennelsen bedriftene må ha for å få krisehjelp fra kompensasjonordningen i vinter, frykter revisorene i Deloitte. .. For reiselivsnæringen har det nesten ikke kommet inn penger på konto de siste månedene, sier Trygve Steen..» Kilde: nrk.no.

Letter på sløret om neste krisepakke: – Kan bli en krevende vinter
«29. januar kommer det en ny krisepakke. Regjeringen vurderer nye tiltak for å hjelpe arbeidsledige, tilskudd til drift av flyplasser og nye utsettelser av bedriftenes skatte- og avgiftsbetalinger.» Kilde: e24.no.

Alle må teste seg på grensen – men ikke ennå
«Norske helsemyndigheter strammer nå inn reglene for alle som kommer til Norge fra utlandet. Når kapasiteten er stor nok, må alle teste seg for korona på grensen før de slipper inn.» Kilde: flysmart24.no.

Reisende sier Jaaa Takk! i 2021
«Den globale rapporten «The 2021 Upgrade Report» fra Hotels.com har notert en oppsving i spontane bestillinger og oppgraderinger som følge av et år uten reising.» Kilde: dfly.no.

Nordmenn har liten tro på utenlandstur i 2021
«Bare to av ti planlegger å reise til utlandet i år, men mange står i startgropa om Utenriksdepartementets reiseråd blir endret. Foreløpig frarådes utenlandsreiser.» Kilde: bobilverden.no.

Minimumstilbudet på fly forlenges
«Regjeringen forlenger minimumstilbudet på innenlandske flyreiser til ut april måned. De 18 flyrutene dette gjelder lyses nå ut på anbud i hele EU/EØS-området.» Kilde: dfly.no.

Nord-Norge:

New York Times: Svalbard er drømmereisemål i år (Svalbard)
«Storavisen har valgt ut 52 reisemål for året. Norge er igjen med på listen.» Kilde: aftenposten.no.

Én søker til Svalbardpakka (Svalbard) +
«Men en drøy uke igjen til søknadsfristen går ut for 25 omstillingsmillioner for lokale reiselivsbedrifter, har det kommet inn én søknad. .. Ann-Jorid Pedersen deltar med innsikt om nordmenns forventninger til reiseopplevelser i et informasjonsmøte torsdag morgen.» Kilde: svalbardposten.no.

Her vil han bygge Nord-Norges nye skiparadis.. (Troms)
«I juni 2019 ble utbyggingen av et stort skiparadis godkjent i den lille kommunen Balsfjord i Troms. NRK kan i dag avsløre hvordan kommunen
lot en utbygger få innflytelse på rådhuset.» Kilde: nrk.no.

Bygger moderne og små hytter i havkanten (Nordland) +
«Hyttene som bygges på Røssøya skal stå på pæler for å redusere inngrep i naturen mest mulig. .. Målet er at hyttene, som bygges i storstilte omgivelser nesten i havkanten i Steigen, skal være ferdig rundt påsketider.» Kilde: an.no.

Møt den nye hotellsjefen (Nordland) +
«Per-Kristian Nystad overtok 11. januar 2021 som sjef for Scandic Syv Søstre, og hotellet i Karivika.» Kilde: hblad.no.

Midt-Norge:

Trøndersk serveringsbransje sliter
«Åtte av ti i trøndersk serveringsbransje forventer nye permisjoner etter de siste korona-tiltakene.» Kilde: trondelagfylke.no.

Roper varsku for serveringsbransjen +
Verdal: «Siv Furunes (SV) og Veronika Green ved Verdal hotell ser med bekymrede øyne på situasjonen i serveringsbransjen. – Jeg er redd denne somlinga kommer til å ta livet av mange bedrifter. Kilde: innherred.no.

Skanska utvikler kunstmuseum og teater i Trondheim
«Reitan-familien planlegger å realisere to kulturbygg i sentrum av Trondheim, og Skanska har nå signert kontrakt om utvikling av forprosjektet.» Kilde: Skanska Norge

Fjord-Norge:

Truger for nordmenn?
«Like før jul gjennomførte vi en test for å undersøke interessen for trugeturer blant nordmenn – enten guidede turer, eller det å leie truger for å gå på tur på egenhånd. Primært har man tenkt at dette var et produkt som typisk interesserer utlendinger mer enn nordmenn – men er det riktig?» Kilde: bransjeblogg.fjordnorway.com.

Omstillingsbehov i eksportnæringer i Møre og Romsdal 
«Menon Economics har .. analysert omstillingsbehovet hos seks viktige eksportnæringer i fylket. Disse er maritim næring, sjømatnæringen, petroleumsnæringen, prosessindustrien, ferdigvareindustrien og reiselivsnæringen. Menons rapport kan du laste ned her.» Kilde: menon.no.

Storhaugekspressen i Myrkdalen (Vestland)
«I dag opnar Storhaugekspressen i Myrkdalen noko som vil gje vesentleg betre kapasitet i skisenteret. Etter ei førjulstid prega av varmegrader og «stang ut» værmessig, har det endeleg blitt «stang inn» med både produksjon av kunstsnø og påfyll av natursnø i Myrkdalen.» Kilde: dfly.no.

Hotell-Bergen er i full gang med oppsigelser (Vestland) +
«Flere av hotellkjedene i Bergen varsler nye oppsigelser i tiden fremover. Alle de fire Magic-hotellene i Bergen er nå koronastengt: Solheimsviken, Xhibition, Kløverhuset og Korskirken. Direktør Ole Warberg har måttet si opp tolv ansatte og permittert like mange.» Kilde: ba.no.

Øst-Norge:

Ridderuka på Beitostølen avlyst – ser fram mot 2022 (Innlandet)
«Årets arrangement skulle gått av stabelen 14.-21. mars, men for andre gang på rad setter korona-pandemien en effektiv stopper for det som for mange er årets høydepunkt.» Kile: Ridderrennet

Thon og Tollefsen med store planer i fjellet (Buskerud) +
Flå: «Planene er store i fjellheimen, og eiendomsgigantene skal bruke flere hundre millioner kroner på den nye destinasjonen.» Kilde: estatenyheter.no.

Jobber for å bygge hotell på kjøpesenteret (Buskerud) +
«For et drøyt år siden ble det kjent at Citycon ville utvikle og bygge om Magasinet i Drammen, inkludert to hotellfløyer. Hvis planene går gjennom blir uvirksomme deler av kjøpesenteret gjort om til 150 hotellrom.» Kilde: estatenyheter.no.

Oslo sier nei til gondolbane fra Ekeberg til Bjørvika (Oslo) +
«Jeg er veldig skuffet, sier Christian Ringnes om byrådets beslutning. Han har i mange år ønsket å sponse en gondolbane.» Kilde: aftenposten.no.

En av seks nominerte til Dogas Innovasjonspris (Oslo)
«Stovnertårnet i Oslo, tegnet av Link Arkitektur, er raskt blitt et nytt landemerke i Oslo, og får nå skryt for sin universelle utforming.» Kilde: arkitektnytt.no.

NorgesTaxi gjør taxi billigere for flere! (Oslo)
««Jip» lar deg bestille taxi med en app som er intuitiv, smart og fleksibel til en lav fastpris. Med appen jip får man fastpris, anslått ventetid, betaling i appen, digital kvittering og rating av sjåføren på mobilen.» Kilde: Cabonline

VisitRjukan med ny nettside (Telemark)
«VisitRjukan har ny nettside som allerede er tatt godt imot av brukerne. Hege Næss håper sida skal ta turismen i tinn til nye høyder.» Kilde: rablad.no.

Annet:

Europa trenger felles vaksine-pass
«Hellas’ statsminister Kyriakos Mitsotakis foreslår et felles vaksinasjons-sertifikat for EU-borgere som kan bane vei for reising over landegrensene kommende sommer.» Kilde: way-2-go.no.

How Travel in 2020 Unfolded in 5 Charts: Skift Recovery Index
«The past year has been abysmal for the travel industry, but we’ve seen a few green shoots. Let’s build on that as we move into 2021.» Kilde: skift.com.