Dagens reiselivsnyheter 14.04.2021

Nasjonalt:

Kristiansand blir vertskapsby for NTW 2022
«I april neste år skal Kristiansand ønske hundrevis av utenlandske turoperatører velkommen som arrangør av Norwegian Travel Workshop 2022. Sørlandets hovedstad gleder seg til å vise frem en region i utvikling og en by med ambisjoner.» Kilde: business.visitnorway.com.

Up Norway søker Finance Manager
Ledig stilling: «Vil du spille en sentral rolle i å utvikle og lede økonomifunksjonen vår, og samtidig bistå med strategi og forretningsutvikling? Up Norway er et ledende teknologi- og reiseselskap som selger skreddersydde reiser i Norge.» Kilde: upnorway.com.

Fastholder advarselen mot reiser innen Norge
«Regjeringen fastholder advarselen mot å foreta unødvendige innenlandsreiser. Dette kom frem da statsminister Erna Solberg (H) presenterte første del av gjenåpningsplanen tirsdag.» Kilde: flysmart24.no.

Forsiktig jubel i utelivet
«Fra helgen opphever regjeringen nasjonal skjenkestopp. Flere steder kan du nå få drikke til maten frem til klokken 22. – Tør ikke si dette er den siste skjenkestoppen. Kilde: e24.no.

Kommunene må bistå i gjenåpningen
«Nå som de nasjonale tiltakene lempes på, oppfordrer reiselivsdirektør Kristin Krohn Devold kommuner med særskilte tiltak om å legge til rette for at reiselivet raskt kan komme i gang igjen.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Kompensasjonsordningen for pakkereiser er klar
«Ordningen med kompensasjon til reisende som ikke fikk benyttet sin pakkereise på grunn av koronarestriksjoner er nå klar.» Kilde: travelnews.no.

Varsler varig fall for flyreiser
«Toppsjef Shai Weiss i flyselskapet Virgin Atlantic tviler på om forretningsreiser noen gang vil komme tilbake til samme nivå som før pandemien.» Kilde: dn.no.

Parat frykter økt press på lønns- og arbeidsvilkår i luftfarten
«Samferdselsdepartementet har utlyst en konkurranse om utredning av rettsreglene som gjelder for lønns- og arbeidsforhold for flygende personell. Leder i Pilotforbundet i Parat, Oddbjørn Holsether, mener det er unødvendig..» Kilde: dfly.no.

Nord-Norge:

NHO Luftfart vil vrake flyplasser i nord
«Mens utbyggingen av Oslo lufthavn og Intercity-tog mellom Stokke og Sandefjord roses opp i skyene, dømmes flyplassprosjekter i Nord-Norge nord og ned i NHO Luftfarts anbefalinger. – Regningen veltes over på flyselskaper og de reisende.» Kilde: nrk.no.

Nå kommer boka som skal få nordmenn til Ofoten (Nordland) +
Egentlig skulle han skrive bok om Ekvator. I stedet fikk Gunnar Garfors reise titusenvis av kilometer i Norge. Sju steder i narvikregionen er representert, og viet hele tre kapitler i boka som kom fersk fra trykkeriet denne uka.» Kilde: fremover.no.

Midt-Norge:

Padel och äventyr i Åre (ver grensen)
«Bokningstrycket inför sommaren är rekordhögt när Holiday Club Åre satsar på padel och äventyr. Jämfört med sommaren 2020 har bokningsläget ökat med 40%.» Kilde: dfly.no.

Fjord-Norge:

Innlegg: Reiselivet trenger en tydelig plan (Møre og Romsdal)
«Tall fra norske reiselivsportaler tyder på at mange bruker april til å planlegge sommerferien. En tydelig gjenåpningsstrategi vil hjelpe reiselivet.» Kilde: rbnett.no.

Nasjonalparkstatus kan stoppe vindkraftprosjekt (Møre og Romsdal)
«Vindkraftmotstandarar gler seg over forslaget om nasjonalpark i Masfjordfjella. Dei meiner det vil kunne påverke fleire vindkraftprosjekt.» Kilde: nrk.no.

Får folk reise fra 1. juni, kan sesongen berges Møre og Romsdal) +
«Jeg håper myndighetene åpner for reising seinest 1. juni. Drøyer det til 15. juli er årets sommersesong på Trollstigen ødelagt, sier turistvert Edmund Meyer som driver Trollstigen Kafé og Trollstigen Gjestegård og camping.» Kilde: andalsnes-avis.no.

Planlegg for suitar og velvære (Møre og Romsdal) +
«Vi skal ikkje ha fleire rom, men vi skal verte eit mykje betre hotell. Ei av endringane direktør Sigmund Vika ynskjer å få gjennomført ved Sagafjord Hotel, er meir utsikt mot sjøen. Difor kan plasseringane av hyttene verte endra.» Kilde: smp.no.

Storfjord Hotel inn i eksklusivt selskap (Møre og Romsdal) +
«Storfjord Hotel på Sunnmøre håndplukket til National Geographics eksklusive liste over helt unike overnattingssteder.» Kilde: horecanytt.no.

Stille før storm ved Stad (Vestland)
«Alle norske værmeldere – uansett kanal, melder en eller flere ganger pr. år; Full storm ved Stad. Vi måtte nøye oss med myk sand mellom tærne og en solvarm bris fra vest.» Kilde: bobilverden.no.

Ingunn bur seg på gjenopning av Turtagrø (Vestland) +
«Ingunn Weka håpar på mange bestillingar, når Turtagrø Hotel opnar dørene igjen frå 21. april. Men tometersregelen kan by på utfordringar, dersom regjeringa ikkje lettar på tiltaka.» Kilde: porten.no.

Om en planke blir fjernet, vil boikotte Coop (Vestland) +
«Folk i hele landet er sjokkert over at en i det hele tatt kan vurdere noe slikt. Det vil rasere hele Vassenden. Det sier Helge Fossheim Andersen til Firda. Han har mobilisert Arkitekturopprøret Norge på Facebook.» Kilde: ba.no.

Øst-Norge:

Scandinavian Mountains Airport blir helårs flyplass (Innlandet)
«Scandinavian Mountains Airport, som ligger 40 minutter unna Trysil, får nå også sommerruter. Det er det svenske flyselskapet BRA som i sommer skal fly fra Stockholm Bromma og Ängelholm til flyplassen på svensk siden som åpnet desember 2019.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Derfor skal du dra til Nesbyen med terrengsykkel (Buskerud) +
«Er det bare ett sted du skal dra med stisykkel, er Nesbyen et bra valg. I år satser de både bredere og høyere enn noen gang.» Kilde: terrengsykkel.no.

Innlegg: Et krafttak for Hallingdal (Buskerud) +
«Det er trist for dem som ikke får reise hit, og det er alvorlig for store og små bedrifter.. Etter at regjeringen sa nei til å bevilge penger til omstilling i Hallingdal gjorde vi det selv. Vi har ikke tid til å vente.» Kilde: hallingdolen.no.

Riksantikvaren kan akseptere Spektrum 112 meter høyt (Oslo)
«Stiftelsen Norges Varemesse ønsker å fullføre eksisterende Oslo Spektrum «med det fullverdige kongressenteret Oslo trenger». Det skal gi plass til kongresser for opptil 3.000 mennesker i tillegg til kapasiteten som den eksisterende arenaen allerede har.» Kilde: estatenyheter.no.

Minihytte i Oslofjorden 1,5 mill. over prisantydning (Oslo)
«Hytta ble opprinnelig kjøpt for 16.000 kroner, men gikk for 5,2 millioner kroner på mandag.» Kilde: e24.no.

Kjøpte kaffe til 43 kr – ga 100 000 kroner i tips (Oslo)
«Les den helt spesielle kaféhistorien.» Kilde: thetravelinspector.no.

Sørlandet:

Aktivitetsbedriftene på Agder samler seg 
«..opplevelsesturisme er et segment som kan vise til stor internasjonal vekst. Rundt i Agder har det de siste årene vokst frem flere spennende tilbud innen dette segmentet, og i fjor tok Evje bedriften TrollAktiv et initiativ for å samle disse bedriftene i et nettverk.» Kilde: usus.no.

Jubler for internasjonal reiselivsmesse i Kristiansand +
«Kristiansand blir vertsby for den største møteplassen mellom utenlandske kjøpere og norske tilbydere av reiseliv i 2022. Det gir sørlandske reiselivsaktører muligheten til å vise seg fram for turoperatører fra hele verden.» Kilde: fvn.no.

Annet:

Hotellrommets revansje
«Husker du da vi trodde at nedstengningen skulle vare i to uker? Ja, vi også! Denne måneden er det årsjubileum for pandemien – et helt ÅR siden vi trykket på pauseknappen for alle reiseplaner. – Hotels.com spår hvordan reisetrendene blir etter pandemien.» Kilde: dfly.no.

Lokker turister med penger
«Populær feriedestinasjon forsøker nye løsninger for å få fart på turismen i landet.» Kilde: dinside.dagbladet.no.