Dagens reiselivsnyheter 16.02.2021

Nasjonalt:

Oppdaterte reiseråd per 15. februar 2021
«Innreise til Norge blir kun tillatt for personer med nødvendige formål. Regjeringen anbefaler å unngå reiser til utlandet. Alle som ankommer Norge må teste seg for Covid-19.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Slik kan vinterferien tilbringes i Norge
«Det er snart vinterferie, og i den forbindelse har Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet utarbeidet nasjonale anbefalinger om hvordan ferien kan planlegges og gjennomføres på en smittevernfaglig forsvarlig måte.» Kilde: bobilverden.no.

Hyttekommuner ber turister handle lokalt
«Flere hyttekommuner reagerer på anbefalingen om å handle i hjemkommunen. De frykter at næringslivet kan gå glipp av viktige inntekter og ber folk handle hos dem.» Kilde: nrk.no.

Slik får du en egen turistforeningshytte i vinterferien
«Årets vinterferie kommer til å bli en vinterferie for historiebøkene. Det blir historiens første – og sannsynligvis siste – med covid-19-pandemi som setter preg på ferien for alle.» Kilde: thetravelinspector.no.

Vellykket emisjon for Flyr
«Emisjonen tiltrakk seg betydelig og sterk interesse fra norske, nordiske og internasjonale institusjonelle investorer av høy kvalitet, og ble flere ganger overtegnet.» Kilde: travelnews.no.

Ny utsettelse for Norwegian i Irland
«Tross sterke advarsler fra Norwegians advokat skyver irsk dommer ytterligere på tidsplanen i Irland.» Kilde: e24.no.

Nord-Norge:

Mindre koronatest-effekt på turismen denne uken (Svalbard)
«Antallet tilreisende overnattingsgjester synes mindre påvirket av kravet om korona-test enn forrige uke.» Kilde: svalbardposten.no.

Roar Olsen vil ha skuterfolket til Nordreisa (Troms) +
«I et prosjekt han har kalt «Fantastiske Reisa», har han fått med seg flere andre betydelige reiselivsaktører i kommunen til å samarbeide om diverse tilbud, rettet mot norske turister – og da særlig skuterturister.» Kilde: nordlys.no.

Midt-Norge:

Namdalen som et vandre eldorado – Trappa kan bidra +
«Reiselivsdirektør Bente Snildal i Visit Namdalen tror Namsostrappa vil gi en stoppeffekt som kan øke byens attraksjonsverdi. Trappa passer godt inn i strategien om å gjøre Namdalen til et vandre eldorado.» Kilde: namdalsavisa.no.

Se forslag om Namsostrappa i video her
«Tre Namsos-patrioter med høydeskrekk trapper opp engasjementet for å gi byen en ny attraksjon. Hva tror du om dette spenstige forslaget?» Kilde: facebook.com/namdalsavisa.

Har tro på Trappa som attraksjon +
«Bernt (88) er ikke i tvil: Trappa opp til Klompen vil øke turisttrafikken nærmere 30 prosent.» Kilde: namdalsavisa.no.

Innlegg: Tenk på et tall!
«Når NA siterer Bernt Røthe på at turismen til Namsos vil øke med opp mot 30 prosent hvis vi bygger trapp til Klompen tror jeg geiger-måleren til PFU gjorde utslag.» Kilde: namdalsavisa.no.

Fjord-Norge:

Godt førebudde til vinterferien (Vestland) +
«Administrerande direktør Kaia Finne i Myrkdalen Fjellandsby seier dei er godt førebudde til dei to vinterferievekene som kjem.» Kilde: avisa-hordaland.no.

Skisenter, turistsenter og fjellcamping til sals (Rogaland) +
«For 13,5 millionar kan du kjøpa skisenteret, turistsenteret og fjellcampingen på Gullingen. Eigaren av Gullingen Turistsenter og Fjellcamping ønskjer å pensjonera seg, og i fjor haust la han senteret ut for sal. Trass korona har fleire vurdert å kjøpa turistsenteret.» Kilde: strandbuen.no.

Rugland-familien inn i Preikestolen-selskap (Rogaland)
«Rugland-familien går motstrøms og investerer i reiselivsbransjen. Gjennom Stavanger Investering AS kjøper de 20 prosent av selskapet Norwegian Experience – som blant annet eier Preikestolhytta.» Kilde: e24.no.

Coastal Adventures – bli med i naturens eget badeland (Rogaland)
«Coastal Adventures tilbyr et drøss av spennende aktiviteter i fascinerende omgivelser i vakre Magma UNESCO Global Geopark. De holder til i Egersund og har siden 2019 vært medlem i Region Stavanger.» Kilde: blogg-regionstavanger.com.

Øst-Norge:

Ove forteller om vinterferien (Innlandet)
«Vinterferien er like rundt hjørnet. Reiselivssjef Ove Gjesdal gleder seg til å ønske folk velkommen til Winter wonderland.» Kilde: facebook.com/visitlillehammer

Ordfører-Linda sparker kraftig tilbake mot kritikk (Innlandet) +
«Rendalsordfører Linda Døsen er gjennom sitt selskap Rendalen Guiding og Naturopplevelser i ferd med å etablere et fotoskjul for ørn i Rendalen.» Kilde: ostlendingen.no.

Sett ned hytteskatten, Nesbyen! (Buskerud)
«orsk Hyttelag reagerer på skattebyks. I 2019 ble maksimalskatten .. satt til 1 promille. Likevel krever Nesbyen kommune at hytteeierne skal betale 3,5 promille fra første dag når de innfører hytteskatt i 2021. » Kilde: hytteavisen.no.

Utsetter åpningen av hotellet på grunn av mutert virus (Akershus) +
Hurdalsjøen Hotel: «Det populære hotellet var klare til å åpne om få dager, og hadde flere gjester booket inn for vinterferien. Nå må de avlyse. – Det var jo leit at vi fikk smittespredning i Hurdal. – Det var en strek i regningen.» Kilde: eub.no.

Color Line kansellerer Kiel-avganger til 23. mars (Oslo)
«Koronarestriksjonene fører til at Color Line kansellerer alle avganger mellom Oslo og Kiel til og med 23. mars.» Kilde: direkte.dn.no.

Ny digital kartløsning for motorsykkel, sykkel og bilturisme (Telemark)
«MC-satsing bringer innovasjon til reiselivssektoren, sykkel og bilturismen i Norge. Det digitale Hubriding.no konseptet vokser og omfatter 9 hoteller og 5 fylker i 2021.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Sørlandet:

Får 27 korona-millioner: – Sikrer driften av Palmesus +
«Palmesus får millionstøtte fra Kulturrådet.» Kilde: fvn.no.

Annet:

Syden-krise: – Vil ikke klare en sommer til uten turister
«Spania er et av de hardest rammede markedene. Turistindustrien holder pusten og toppsjefen for en av landets sentrale aktører sier at 2021 kan bli skjebnesvangert.» Kilde: flysmart24.no.

Travel trends that will dominate 2021
«After one of the most challenging years for travel and hospitality, Ritu Mehrotra of Booking.com, lists top trends that will dominate the industry in 2021.» Kilde: travindy.com.