Dagens reiselivsnyheter 17.11.2020


Nasjonalt:

Presentasjoner fra Camping- og reiselivskonferansen 2020
Få faglig påfyll om norsk reiseliv og campingnæringen spesielt! Her kan du laste ned og lese mange gode og kunnskapsrike innlegg fra årets konferanse. Kilde: spiria.no.

Kurs- og konferansemarkedets dilemma: Bedrifter kan, men vil ikke
«Enkelte plasser i Norge er det strengere lokale tiltak som setter en stopper for eksterne bedriftsmøter og konferanser, men dette er langt fra tilfelle i landet totalt sett. Resultatet er et kurs- og konferansemarked som nå står i knestående.» Kilde: business.visitnorway.com.

Dramatisk for skisentrene – kan miste åtte av ti turister
«Alpinsentrene frykter glisne bakker dersom både svensker og dansker uteblir.» Kilde: nrk.no.

Jekker opp krisepakke med milliardsum
«Regjeringspartiene og Frp er ennå ikke enige om tiltakene for å hjelpe koronarammede bedrifter. Men det skal være enighet om å jekke pakken kraftig opp.» Kilde: dagsavisen.no.

Reiselivet har fått gjennomslag på viktige punkter
«Slik blir den nye kompensasjonsordningen og rammevilkårene i den nye avtalen mellom regjeringen og Fremskrittspartiet.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Vi vil gjenreise reiselivet
«Líf by Norwegian Experience satser i det markedet som er hardest rammet av pandemien.» Kilde: horecanytt.no.

Kan turisme uten cruisegjester føre til forgubbing?
«Cruisedebatten forsetter selv i et år med så godt som ingen cruiseturisme i Norge. Mange steder langs kysten er debatten sterkt polarisert, med steile fronter for eller mot cruiseturisme.» Kilde: thetravelinspector.no.

Spår comeback for masseturisme til sommeren
«Allerede til sommeren kan sydenferie og storbyreiser være en realitet, spår toppsjefen for et av verdens største nettreiseselskaper. Koronavaksinegjennombruddene fra Pfizer og Moderna er årsaken.» Kilde: dn.no.

Full uenighet om Widerøe-kutt
«Kuttene i Widerøe Ground Handling er mer omfattende enn det som ble varslet forrige uke, sier Parat. Selskapet kjenner seg ikke igjen i tallet Parat legger frem.» Kilde: e24.no.

Wizz Air øker i Norge – kan få betalt av staten for å fly
«Mandag melder selskapet at det satser på enda flere ruter i Norge. Det gjelder Oslo – Stavanger og Oslo – Harstad/Evenes.. At det er et nytt og utenlandsk selskap får imidlertid ingen betydning når staten nå skal inngå nye avtaler med flyselskapene.» Kilde: flysmart24.no.

SV ber om minstepris for å stenge lavprisselskaper ute fra Norge
«Samtidig vil partiet ha en «Robin Hood-politikk» der blant annet de store flyplassene i sør betaler høyere avgifter for å kunne gi lettelser i nord.» Kilde: nrk.no.

Flyreiser kjøpt gjennom bookingselskap må refunderes
«Forbrukertilsynet informerer om at flyselskap må refundere innstilte flygninger kjøpt gjennom bookingselskap og andre formidlere.» Kilde: travelnews.no.

Nord-Norge:

Besøkstallet fortsetter å synke (Svalbard)
«Ikke uventet er det færre daglige gjester i Longyearbyen denne uken sammenlignet med forrige uke. Antallet går ned fra 90 til 82.» Kilde: svalbardposten.no.

Skal Lyngenfjordregionen satse på cruiseturisme eller ikke? (Troms)
«Det er ingen tvil om at Lyngenfjordregionen vil stille strenge krav om det skulle bli cruiseturisme her i framtiden.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Fjord-Norge:

Innlegg: Grønt reiseliv krev volum
«Den nyleg presenterte Scenariorapporten for næringslivet på Vestland tilrår skifte av fokus i reiselivet, frå volum til kvalitet. Dette er å lura seg sjølv. Det blir ikkje kvalitet og grønt skifte av færre gjester. bt.no.

Nytt fra det spanske markedet
«Fjord Norge og flere av våre destinasjoner deltok på Innovasjon Norges workshop i Spania 5. november. Vi deler noen av de inntrykkene vi fikk etter samtaler med turoperatørene, og Eugenia Fierros i Innovasjon Norge har delt innsikt fra markedet.» Kilde: bransjeblogg.fjordnorway.com.

Hvorfor og hvordan gjennomførte vi en virtuell bloggertur?
«På grunn av Corona-pandemien kunne vi ikke gjennomføre presse- eller bloggerturer som vanlig. .. Men hva kan vi gjøre for å knytte kontakter blant bloggere selv om de ikke kan reise til Fjord Norge?» Kilde: bransjeblogg.fjordnorway.com.

Ny innsikt om reiselyst og reiseplaner under koronaepidemien
«Innovasjon Norge har gjennomført en gjesteundersøkelse i det norske markedet for sommeren 2020 og et koronabarometer for høst- og vintersesongen 2020/2021.» Kilde: bransjeblogg.fjordnorway.com.

Nesten 100 000 har gått Midsundtrappene (Møre og Romsdal) +
«Vinnutrappas Venner sliter med å forankre planene om sherpatrapp i Sunndal, mens i ytre strøk i fylket er det full opptrapping. Prosjektleder for Midsundtrappene:  – Trappene er positive for både folkehelse og reiseliv, sier Kolbjørn Ove Stølen.» Kilde: driva.no.

48 cruiseskip booka i 2021 (Vestland) +
«Doblar skipsanløp: Ivar Myklebost, styreleiar i Nordfjord Seawalk AS, orienterte finansutvalet i Stad om utviklingsplanane for selskapet via nett. Myklebost fortalde at det så langt er booka 48 cruiseskip til Nordfjordeid neste år, og selskapet etter planen skal ha på plass landstraum våren 2022.» Kilde: fjordabladet.no.

Hun har vært hotelldirektør i tre uker.. (Vestland) +
Bergen: «Comfort Hotel på Nordnes stengte ned driften fra mandag 16. november. – Nedgangen i antall gjester er så stor at vi ikke kan drive, sier fungerende direktør Thea Huse.» Kilde: e24.no.

Øst-Norge:

Beitostølen pyntes til jul (Innlandet)
«Prosjekt «JuleFjellandsbyen Beitostølen» er i gang. De første «wow-attraksjonene» er på plass i det som skal bli en nytt og attraktivt jule- og vinterprodukt.» Kilde: horecanytt.no.

Kontorbygg kan bli ombygget til hotell med 135 rom (Oslo) +
Grønland: «Leieforholdet med administrasjonen i Bydel Gamle Oslo er avsluttet. Nå ønsker Vame Eiendom ANS å bygge om til hotell.» Kilde: estatenyheter.no.

35 millioner i koronakrisepakke til Torp (Vestfold)
«I den nye koronakrisepakken fra regjeringen bevilges 35 millioner kroner til driften av den private lufthavnen Torp i Sandefjord.» Kilde: travelnews.no.

Sørlandet:

Hotelleier med permitteringsvarsel til alle +
«Eier av Utsikten Hotell i Kvinesdal blir gjerne med på koronadugnaden, men opplever det som blodig urettferdig at hennes bransje må ta hele støyten.» Kilde: fvn.no.

Annet:

Lisebergs nya vattenpark kan ge 185 000 extra gästnätter
«Oceana blir namnet på Lisebergs nya vattenpark som börjar byggas i nästa vecka. «Precis vad destinationen behöver efter coronakrisen», säger Lisebergs styrelseordförande Christer Holmgren.» Kilde: besoksliv.se.

How Domestic Travel & Long-Term Stays Saved Airbnb in Pandemic Era
«As people wanted to escape from cities and wanted more space, they fled to Airbnbs within driving distance of where they lived. We knew that anecdotally. Now we have hard numbers from Airbnb’s S-1 filing.» Kilde: skift.com.