Dagens reiselivsnyheter 19.04.2021

Nasjonalt:

Hva viser krystallkula for reiser etter korona?
«Vil vi reise mer bærekraftig etter pandemien? Hvordan vil flybransjen se ut i fremtiden? Og hvordan reiser vi i 2050? Vi har bedt fire miljøeksperter om å titte inn i fremtiden.» Kilde: magasinetreiselyst.no.

Reiselivet higer etter innsikt om muligheter post korona
«Vi oppfordrer så mange som mulig til å delta digitalt på Snowballkonferansen neste uke. NHO Reiseliv har tatt en prat med arrangøren av konferansen som har fått temaet “reiselivet post korona”.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Innlegg: Utenlands- eller norgesferie i år?
«Kan det bli bobiltur til favoritstedet i Sverige, Frankrike eller hvor det måtte være i år? Eller bør vi alle holde oss i Norge? Et stikkord for svaret, er vaksinepass.» Kilde: bobilverden.no.

Ikke kjøp reiser du kanskje ikke får dratt på
«Usikkerhet rundt vaksinesituasjonen skaper økonomiske fallgruver. Europeiske Reiseforsikring ønsker derfor å advare norske reisende.» Kilde: dfly.no.

Regjeringen utsetter betalingsfristen
«Regjeringen utsetter betalingsfristen på skatter og avgifter med tre måneder og dobler nedbetalingstiden til ett år.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Føler seg utrygge på karantenehotellene
«Clarisa Guiterrez fikk påvist korona på karantenehotellet. Å bli syk i karantene er Lena Henrikssons største frykt: – Jeg har aldri truffet så mange som nå.» Kilde: nrk.no.

Byhotellenen får også pris-smell i 1. kvartal
«Ikke bare selges det langt færre hotellrom. Inntektene hotellene får for rommene dropper også. Det viser de siste tallene fra Benchmarking Alliance som Wiederstrøm Hotel Consulting har analysert for Reiselivskunnskap.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Petter Stordalen ønsker vaksinepass: – Norge kan og bør bli med
«Hotellkongen tar til orde for at Norge slutter seg til EU-initiativ der fullvaksinerte EU-innbyggere kan reise karantenefritt i Europa i sommer.» Kilde: abcnyheter.no.

Reiselivsansatte inviteres til å bli årets hedersgjester
«Nå ønsker den norskeide reiselivsaktøren Classic Norway Hotels å gi ansatte i reiselivsbransjen i Norge en unik anledning til å få gleden av å oppleve det fineste av det vårt nærmeste ferieland kan by på – og gjenopptar suksessen med «Reisebransjeløftet».» Kilde: dfly.no.

Norgesferie med dybdekunnskap
«Hvert år siden 2014 har NAF utgitt en ny reisehåndbok: «Norges vakreste bilturer», «Norges beste omveier», «Norges beste utsikter» og «Utenfor allfarvei». De tre første har i år kommet i nye, oppdaterte utgaver.» Kilde: bobilverden.no.

Bjørn Kjos om flytrafikken fremover
«..USA, det vil ta tid..» Kilde: dntv.dn.no.

Nord-Norge:

Foreslår turistrejser med direkte fly til Nordpolen
«Nu kommer der forslag fra Rusland om direkte turistfly. I dag skal turister typisk via nordnorske Svalbard. En russisk guvernør foreslår ti flyvninger om året.» Kilde: standby.dk.

Færre mars-gjester (Svalbard) +
«Koronakrisen fortsetter for reiselivet, viser mars-statistikken fra Visit Svalbard. Radisson Blu Polar Hotell og resten av byens overnattingssteder melder om 65 prosent færre gjester enn normalt i mars.» Kilde: svalbardposten.no.

Alpinisten Kenneth Larsen i toppjobb (Svalbard) +
Kommersiell direktør hos Hurtigruten Svalbard AS: «Det er utfordrende å selge opplevelser på Svalbard i disse tider. Men det var også utfordrende å være født i 1971 og satse på alpint.» Kilde: svalbardposten.no.

Fylket har mer skuterløype enn bilvei: – Enda er ikke folk fornøyde (Finnmark)
«Terje Falsen fra Finnmark frykter at villmarka skal forringes dersom skuterkåte politikere får det som de vil. – De snakker om bolyst, men bolyst for hvem, spør friluftsmannen.» Kilde: nrk.no.

Datoen satt for åpningen av Lofotens nyeste hotell (Nordland) +
«Hotellkjeden åpner Thon Hotel Svolvær 2. juli. Hotelldirektør Erik Taraldsen er ikke urolig for sommeren, og forteller om god pågang av gjester. Bunken av søkere til 200 stillinger er omfattende.» Kilde: lofotposten.no.

Innlegg: Vesterålen – én av de mest interessante reisemål (Nordland)
«Visit Vesterålen deltar på Norwegian Travel Workshop (NTW), den viktigste salgsarenaen for møter mellom norske og utenlandske reiselivsaktører i Norge. Her høster Vesterålen skryt.» Kilde: vol.no.

Skal bygge nytt – på det gamle (Nordland) +
«Lone Lamark har planer om å utvide reiselivsanlegget Skagakaia, samtidig som hun tar vare på bryggehusene som selskapslokaler.» Kilde: blv.no.

Fjord-Norge:

En skattekiste i enden av omveien (Møre og Romsdal)
«Nordmøres perle er en omvei for de aller fleste som planlegger et nytt år med Norgesferie. Men ytterst på omveien venter et skattkammer av fantastisk mat og kystkultur.» Kilde: aftenposten.no.

Vil laste om cruiseturister til mindre nullutslippsskip (M&R/V) +
«Fra 2026 blir det nullutslippskrav for skip som skal seile inn i verdensarvfjordene, men ifølge DNV er det ikke sannsynlig at de store cruiseskipene kommer til å gå på batteri eller alternative drivstoff med det første.» Kilde: tu.no.

Overnatting utanom det vanlege: Ventar storinntrykk (Vestland) +
«Reiselivet i Sogn og Fjordane har kasta seg på det siste innan unike overnattingar. Slik trur eigarane årets sommar vil bli. – Det har vore stor etterspørsel, men vi har litt is i magen enno, seier Marianne Hauglum frå Døsen gard.» Kilde: firda.no.

Hotelldrivar Brock: – Alle reservane er borte no (Vestland) +
«At Lavik fjord hotell har gått kraftig i minus, hindrar ikkje hotelldrivar Laurens Brock i å sjå lyset i enden av tunnelen. No planlegg han og kona Trijnie Cupido å utvide hotellet.» Kilde: firda.no.

Innlegg: Erna Solberg må hindre riving av Jølster hotell (Vestland) +
«Amerikanske turistar med blått hår sjekkar inn på eit hotell bygd i sveitserstil, men endar opp med å handle kjøtdeig på tilbod med utrulege 1 prosent ekstrarabatt viss dei blir medlem.» Kilde:  firda.no.

Via Ferrata er vegen å gå i Høyanger (Vestland) + 
«Etter å ha signalisert at de ville rive trappene i Høyanger, har Statkraft snudd. Nå kan det bli Via Ferrata i stedet. Forslaget kommer fra uventet hold.» Kilde: utemagasinet.no.

Det er nesten katastrofe for oss om matfag blir lagt ned (Vestland) +
«Reiselivsnæringa i Flåm ser svært dystert på å skaffa mat- og restaurantkompetanse lokalt, dersom matfag ved Sogndal vidaregåande vert lagt ned.» Kilde: sognavis.no.

No ser Aud lys i tunnelen (Vestland) +
«Me håpar pandemitiltaka skal hjelpa, at me får ein ny god sommar og at besøket frå utanlandske turistar vil ta seg opp utover sommaren og hausten, seier Aud Melås, eigar og drivar av Flåmsbrygga. – Eg er ein skeptisk framtidshåpar.» Kilde: sognavis.no.

Ventar opp mot 40% trafikkauke på Rv.13 (Vestland)
«..mellom Kinsarvik og Bu fram mot 2030. Ullensvang Reiseliv har fått utarbeidd ein ny trafikkanalyse for Rv. 13 for å dokumentere denne hovudvegen sin viktige transportfunksjon – og behovet for å utbetre vegen.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Langt flere tar dagsturer på Hardangervidda (Vestland)
«Stadig flere hyttefolk og turister bruker tid i norske fjellområder. På Hardangervidda har særlig antall dagsturer økt voldsomt de siste tiårene.» Kilde: forskning.no.

Øst-Norge:

Ett skritt nærmere utbygging på Bjorli (Innlandet) +
«Skal bli Nordvestlandets mest foretrukne helårsdestinasjon. .. Med dagens hytter, de nye hyttene, leiligheter og hotell vil Bjorli ha en overnattingskapasitet på 15.000 personer samtidig.  .. politikerne i Lesja skal behandle områdereguleringsplanen den kommende uka.» Kilde: rbnett.no.

Sjefen gir seg etter 16 år i SkiStar (Innlandet)
«Det var stor oppstandelse blant de ansatte i SkiStar Trysil da destinasjonssjef Helge Bonden torsdag sendte ut en mail der han gjorde det klart at han slutter for å lede innendørsarenaen SNØ utenfor Oslo.  – Fikk vondt i magen da jeg hørte at Helge skulle slutte.» Kilde: ostlendingen.no.

SNØ ansetter Helge Bonden som ny destinasjonssjef (Akershus)
«SNØ Oslo AS ansetter Helge Bonden som ny destinasjonssjef og daglig leder. Bonden vil fra høsten overta ansvaret for den videre utviklingen og driften av SNØ som helårsarena for snøopplevelser, og som helhetlig destinasjon i Lørenskog.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Det er lettere å være positiv nå, når vi er så nære (Akershus)
«Våren gir Dag Skaug håp. Han og resten av Hurdalsjøen hotell ser lyst på fremtiden og tror sommeren i år vil bli bra for dem.» Kilde: eub.no.

Et skritt nærmere utepils – også i Oslo
«LO og NHO er enige om nye permitteringsregler. En hindring på veien til å åpne kranene i Oslo er borte, mener bareier Håkon Pettersen.» Kilde: nrk.no.

Kommunen stoppet ferieby med 136 hytter på Spjærøy – ba.. (Østfold) +
«..investorene om å satse på et skikkelig hotell. Investorene kom tilbake med planer om et hotell på 20 etasjer, noe som har skapt et voldsomt rabalder. Nå har investorene børstet støv av hytteprosjektet igjen.» Kilde: f-b.no.

Innlegg: Utviklingen bør bygge på Hvalers egenart og tradisjon (Østfold)
«La Fredrikstad ta seg av større kurs, sats på mindre grupper og småskala på Hvaler.» Kilde: f-b.no.

Meningsløst å sitte på hotellet og se på leiligheten vår (Østfold)
«Hytteeier i Sverige må bo på karantenehotell noen hundre meter fra hjemmet i Fredrikstad. – Sliter på tilliten til reglene, sier hun til VG.» Kilde: vg.no.

Finner flyten med stisykling på Nøtterøy (Vestfold)
«Mye pent vær, fine flystier og sykkelmuligheter året rundt er stikkord vi kan like. Stipatruljen tok med terrengsykkelen til Nøtterøy.» Kilde: terrengsykkel.no.

Ny rute fra Torp til Polen (Vestfold)
«Wizz Air starter ny direkte flyrute mellom Torp Sandefjord lufthavn og Rzeszów i Polen. Ruten, som er selskapets åttende fra Vestfoldflyplassen, vil bli trafikkert to ganger ukentlig fra den første september.» Kilde: dfly.no.

Flere har begynt å planlegge reiser utenlands (Vestfold/Telemark)
Torp: «Vi får flere henvendelser både om gruppereiser, da mest i Norge, og folk har begynt å tenke høstferie og da vil de ha sol og varme, sier markeds- og kommunikasjonssjef på Torp Tine Kleive-Mathisen.» Kilde: ta.no.

Kan bli turvei av nasjonal betydning (Vestfold/Telemark)
«Det nedlagte togsporet mellom Larvik og Porsgrunn kan bli syklistenes snarvei fra kysten til fjellet. En gruppe har startet en Spleis-innsamling.» Kilde: nrk.no.

Sitter i karantene på hotell – får gå på butikken og handle (Telemark) +
«Quality Hotel Skjærgården ble 13. april karantenehotell. Nå har TA mottatt reaksjoner på at hotellgjester har reist på Spar Skjærgården for å handle.» Kilde: ta.no.

Elendig nå – bedre mot ferien (Telemark)
«Situasjonen er elendig nå, men jeg forventer mer forretningstrafikk utover og en god ferie- og fritidstrafikk i helgene fram mot ferien. Det uttaler Christer L. Sørensen, direktør på Thon Hotel Høyers i Skien, som også er styreleder i Visit Telemark.» Kilde: ta.no.

Kleven på plass i ny Tinn-jobb (Telemark)
«Etter å ha søkt ulike løsninger, har nå Gaustabanen AS og Gaustablikk Høyfjellshotell AS gått sammen som likeverdige partnere og leid inn Håvard Kleven som Salgssjef for Destinasjon Gausta.» Kilde: radiorjukan.no.

Ny drømmehelg på Gausta (Telemark)
«Vinteren er definitivt ikke over på Gausta. Tidligere i uken kunne Gausta Skisenter melde om puddervarsel med ca 30 cm nysnø i løpet av 24 timer. Det kombinert med kalde dager gjør at forholdene mange steder er svært gode.» Kilde: radiorjukan.no.

Annet:

Satser på ti cruise i Europa i sommer
«Det Italia-baserte cruiserederiet MSC lanserer ti ulike cruise denne sommeren. Det inkluderer en «private strand-opplevelse» i Puglia – og norske fjorder.» Kilde: way-2-go.no.