Dagens reiselivsnyheter 19.11.2020

Nasjonalt:

Dette blir de første cruiseturistene i Norge etter korona
«Og under en nasjonal cruisekonferanse i Bergen, i regi av Cruise Norway og European Cruise Service, ble de første planene offentliggjort.» Kilde: thetravelinspector.no.

Hurtigruten ansetter smittevernekspert
«Hurtigruten har i dag gode og effektive systemer for smittevern og -bekjempelse, sier professor Ørjan Olsvik ved UiT.» Kilde: dn.no.

Brå sesongslutt etter coronautbrudd
«Atle Brynestads SeaDream Yacht Club kansellerer resten av seilingene i 2020 etter positive coronatester på ett av cruiserederiets skip i Karibia.» Kilde: finansavisen.no.

Det vil komme flere utbudd
«Atle Brynestad-eide SeaDream Yacht Club avlyser resten av 2020-cruisene etter Corona-utbrudd. Det er dårlig nytt for de øvrige cruise-aktørene som prøver å komme i gang.» Kilde: way-2-go.no.

Innlegg: Mer makt til kommunene er ikke nok for å redde naturen
«Stortingsflertallet om å flytte vindkraftsaker fra energiloven til plan- og bygningsloven styrker lokale og demokratiske prosesser. Likevel er det ikke tilstrekkelig for å løse problemene i den naturskadelige vindkraftutbyggingen.» Kilde: norskfriluftsliv.no.

Innlegg fra finansministeren: Støtteordningene for næringslivet er gode
«Det er feil at kompensasjonsordningen for bedrifter oppmuntrer til passivitet og nedstengning.» Kilde: dn.no.

Norwegian søker konkursbeskyttelse for å redde selskapet
«Norwegian søker konkursbeskyttelse for to datterselskaper i Irland – det ene med ansvar for selskapets flyflåte. Målet er å redde det kriserammede selskapet.» Kilde: travelnews.no.

Nå har Norwegian maksimalt 150 dager på seg for å overleve
«Norwegian er nå beskyttet mot å bli slått konkurs i maksimalt 150 dager fremover. Disse dagene må Jacob Schram & Co. benytte godt for å bli kvitt milliarder av kroner i gjeld, selge eiendeler og få tilført ny frisk kapital.» Kilde: e24.no.

Alle flyene til Norwegian står på spill
«Flyselskapet Norwegian har søkt konkursbeskyttelse for datterselskapene i Irland. Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum mener regjeringen kan stille vilkår for å redde en norsk del.» Kilde: nrk.no.

Nord-Norge:

Får ingenting av Nav (Svalbard) +
«Veronica Rønneberg Reitan er oppvokst på Svalbard, og har jobbet som guide i turistnæringen siden 2006. Etter å ha blitt permittert får hun ingen støtte av Nav.» Kilde: svalbardposten.no.

Turistsjefen: – Staten gir og staten tar (Svalbard) +
«Daglig leder i Visit Svalbard, Ronny Brunvoll, beskriver situasjonen som «en lapskaus».» Kilde: svalbardposten.no.

Reiselivet i Tromsø har tapt 2,7 milliarder (Troms) +
«.. og 3.300 arbeidsplasser risikerer å forsvinne. .. Reiselivsnæringen i Tromsø har mistet nesten hele sitt livsgrunnlag etter at turistene forsvant over natta etter korona-utbruddet. Ferske analysetall viser at byen har tapt 2,7 milliarder kroner i verdiskapning etter mars.» Kilde: itromso.no.

Blir reiselivsdirektør (Troms) +
«Øksnes-karen Kristian Høydal blir ny direktør i The Arctic Travel Company.» Kilde: vol.no.

Henlegger anmeldelse av turistbåt-kaptein (Troms)
«Troms politidistrikt henlegger saken mot kapteinen på en turistbåt i Tromsø som i helga ble anmeldt for brudd på smittevernreglene.» Kilde: nordlys.no.

Slik blir kaifronten på Stokmarknes med nyhotellet (Nordland) +
«Ny kaifront på Stokmarknes, blir vist frem i de siste arkitekttegningene for hotell Richard With.» Kilde: vol.no.

Midt-Norge:

Ti års ryddedugnad over: Her er strandlinja helt fri for plast
Flatanger: «Kystkommunen med 1000 holmer, øyer og skjær er landets første som er ryddet for plastsøppel. 13-åringene Sverre og Jonathan er blant de mange frivillige.» Kilde: nrk.no.

Innlegg: Sliter med å forstå ordførerens visjoner og valg
Oppdal: ««Å gi fra seg den mest særegne opplevelsesattraksjonen er å gå baklengs inn i den grønne framtida», skriver Børge Dahle i en kommentar til at ordføreren ikke vil anke løypedommen i Gjevilvassdalen – men har en visjon om en bærekraftig fritidsnæring.» Kilde: opp.no.

Fjord-Norge:

Scandic Torget utvider med 40 hotellrom (Vestland)
Bergen: «..når ting begynner å normalisere seg igjen, vil en utvidelse være kjærkommen for Scandic Torget. Det nyrenoverte hotellet ligger ved Bryggen i Bergen, og på den andre siden av Strandgaten ligger Fisketorget.» Kilde: estatevest.no.

Øst-Norge:

Opprop for å redde Oslos uteliv: – Vet ikke når pengene kommer (Oslo)
«Utelivsbransjen ser lys i enden av tunnelen – men tør ikke sprette champagnen helt enda. Nå håper de en underskriftskampanje kan sette press på regjeringen.» Kilde: e24.no.

Har stengt 12 Oslo-hoteller: – Det er fullstendig katastrofe (Oslo) +
«Inntekten per hotellrom er i ferd med å bikke under 100 kroner natten i Oslo og over 13.000 rom står tomme hver eneste natt. – Fullstendig katastrofe, sier hotellrådgiveren Peter Wiederstrøm i Wiederstrøm Hotel Consulting.» Kilde: dn.no.

Auksjonerer bort hotellrom: Fått inn bud på 30 øre (Oslo) +
«Mange hoteller gjør kreative grep for å få opp belegget fra rekordlave nivåer. På Amerikalinjen i Oslo auksjonerer de bort hotellrommene til de som betaler mest. .. Nå er bransjen desperat, sier BI-professor.» Kilde: finansavisen.no.

Annet:

Gates: – Antall jobbreiser vil halveres
«Microsoft-gründeren Bill Gates mener antall jobbreiser vil halveres fremover og mener også at det hjemmekontor er kommet for å bli.» Kilde: finansavisen.no.