Dagens reiselivsnyheter 22.01.2021

Nasjonalt:

Full forvirring om alkoholservering
«Kan vi servere øl hvis vi også selger pølse?.. I Sandefjord har Daniel Bech Erlandsen fått beskjed fra kommunen at puben ikke får åpne før den har fått avklart hva som regnes som matservering.» Kilde: e24.no.

Viktig appell til alle gjester
«Helgen står for tur, og mange kommuner med lav smitte åpner for at serveringssteder skal kunne servere alkohol til maten. NHO Reiseliv-direktøren oppfordrer folk til å respektere smittevernreglene, og maner til godt samarbeid om smittevern.» Kilde: nhoreiseliv.no

Satser mer mot horeca og reiselivsdestinasjoner
«Arctic Rein og Vilt (ARV), som i flere år har vært godt inne i dagligvarebransjen, retter nå et sterkere søkelys på horecabransjen og turistdestinasjoner.» Kilde: horecanytt.no.

Innlegg: Godt nytt kultur- og museumsår 2021!? 
«Noen tiltak å tenke på for museene Abid Q. Raja?» Kilde: museumsforbundet.no.

Staten vil hjelpe Norwegian: – Tøffere for konkurrentene
«Staten stiller opp med penger til et rekonstruert Norwegian, men regjeringen gjør det samtidig klart at staten ikke skal ikke på eiersiden av selskapet.» Kilde: flysmart24.no.

Norwegian-konkurs ser plutselig helt usannsynlig ut
«Flyanalytiker Jacob Pedersen i Sydbank mener at den norske regjeringens positive innstilling til Norwegian-hjelp er redningen for selskapet.» Kilde: e24.no.

Innlegg: Derfor vil Staten hjelpe Norwegian med penger
«Fra nei til ja på to måneder. Slik fungerer Statens krisehjelp til Norwegian.» Kilde: nrk.no.

SAS ber om samme type støtte fra Norge som Norwegian skal få
«Flyselskapet SAS mener også de må få en likebehandling fra den norske regjeringen etter at det i dag ble klart at norske myndigheter vil trå til og hjelpe Norwegian med kapital.» Kilde: hangar.no.

Nord-Norge:

Noen betaler prisen for masseturismens inntog i Nord-Norge
«Folk er urolig for hva turismen gjør med Nord-Norge .. UiT-forsker Anniken Førde mener man bør se på hvordan man kan unngå at Nord-Norge kun blir en kulisse for turistene og ikke noe mer. – her kan du følge samtalen om masseturismens pris.» Kilde: itromso.no.

Nå frykter flere at også Finnmarksløpet ryker (Finnmark)
«Femundløpet avlyses etter diskusjoner om smittevern. Nå frykter hundekjørere at det samme skal skje med Nord-Europas største trekkhundløp.» Kilde: nrk.no.

Sloss for allmennhetens tilgang til jakt og fiske i Finnmark 
«Norges Jeger- og Fiskerforbund melder seg nå for alvor på i kampen om hvem som skal forvalte grunnen i Karasjok. ..kan medføre dramatiske konsekvenser for allmenhetens tilgang til jakt- og fiske i meget store områder i Karasjok.» Kilde: Norges Jeger- og Fiskerforbund

Midt-Norge:

Ny skole: – Målet er 20 elever +
Oppdal: «Lærere ansettes i vår – og i august er målet at den helt nye fagskolen i Oppdal skal ha 20 elever i to-årig utdanning innen naturbasert reiseliv.» Kilde: opp.no.

Asbjørn har vært permittert tre ganger det siste året +
«Asbjørn Flatberg og flere av hans kolleger ved Bergstadens Hotel har blitt permittert intet mindre enn tre ganger siden mars i fjor. – Det er ingen tvil om at næringa vår har fått lide, sier han.» Kilde: fjell-ljom.no.

Fjord-Norge:

Staten må bidra til sikring av Trollstigen (Møre og Romsdal) +
«Romsdal reiseliv og handel: – Staten må bidra til sikring av Trollstigen. ..kan bli stengt oftere uten snarlig rassikring.» Kilde: rbnett.no.

Satser på opplevelsesbasert turisme (Rogaland) +
«Kronengruppen har kjøpt tomt på Lauvvik.. Hotellkjeden har, tross disse vanskelige økonomiske tider, fått de nødvendige avtalene gjennom. Planen er å bygge en ny turistdestinasjon ved ferjekaien på Lauvvik.» Kilde: aftenbladet.no.

Øst-Norge:

Luxair starter opp rute til Oslo
«Luxair annonserte mandag denne uken at de vil starte opp en flyrute mellom Luxembourg og Oslo. Flyruten vil ha oppstart den 3 mai 2021..» Kilde: hangar.no.

Vil fjerne en av Oslos mest populære snarveier (Oslo) +
«Når området er ferdig utviklet, vil det ikke være like mye gangtid å spare på en bro, sier byråd Lan Marie Berg (MDG). .. bare 225 meter ekstra å gå rundt.» Kilde: aftenposten.no.

Konserndirektøren ivrar etter å overta Morgedal hotell (Telemark) +
«Dermed reknar bustyrar Bjørn Dyrland i advokatfirmaet Wexels DA det som sannsynleg at hotellkjeda Unike hoteller kan overta det tradisjonsrike hotellet i Morgedal..» Kilde: vtb.no.

Stor dag for den nye Tungtvannsutstillingen (Telemark)
«Nå har et hydrogenapparat blitt løftet inn i vernebygget på Vemork, og med dette markerer NIA startskuddet for et viktig formidling- og utstillingsprosjekt i Tungtvannskjelleren.» Kilde: radiorjukan.no.

Annet:

Dansk storbyturisme klar med nye fokusområder
«I ny strategi peger København, Aarhus, Odense og Aalborg på øget samarbejde om bidrag til et genrejse storbyturismen efter COVID-19, der navnlig har ramt storbyerne.» Kilde: standby.dk.

Australians, Americans travelling to Europe will need a ‘visa waiver’
«Starting in 2022, visa-free travellers heading to Europe will need to apply under the ‘visa waiver’ program as the continent tightens its border control.» Kilde: traveldailymedia.com.

Veileder: Trygg overnatting
«Veileder for håndtering av smitteverntiltak ved norske hotell- og overnattingsbedrifter. Last ned veilederen Trygg overnatting på norsk og engelsk i PDF-format her.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Veileder: Trygg servering
«Veileder for håndtering av smitteverntiltak ved norske serveringsbedrifter. Last ned veilederen Trygg servering på norsk og engelsk her.» Kilde: nhoreiseliv.no.