Dagens reiselivsnyheter 22.02.2021

Nasjonalt:

AniPort lanserer Dyreopplevelser
«Som først på det norske markedet samler AniPort alle som ønsker å tilby, eller som ønsker å dra på Dyreopplevelser. Målet er å gi alle tilgang på samhandlig med dyr, og unike opplevelser i naturen.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Innlegg: Derfor er det bra at destinasjonsselskap går dukken
«Det er beinharde tider i norsk reiseliv. .. Samtidig er det på tide med en real opprydding på lageret. For norsk reiseliv er konstruert for gårsdagens reiseliv, ikke for morgendagens. Det er underlig at ikke flere aktører ser det selv.» Kilde: thetravelinspector.no.

Enighet om feriepenger til arbeidsledige
«Stortinget har vedtatt at alle som har vært arbeidsledige under koronapandemien skal få feriepenger.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Regjeringen strammer inn og gir lettelser
«Regjeringen viderefører de fleste nasjonale tiltakene, men reduserer skjenketiden fra midnatt til kl. 22.00. Videre gjør regjeringen lettelser på arrangementer ved å tillatte arrangementer opptil 100 personer med tilviste sitteplasser.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Overkjører regjeringen om garantiordning nok en gang +
«Et flertall på Stortinget overkjører regjeringen og krever at det så raskt som mulig blir etablert en statlig garantiordning for pakkereisearrangørene. – Ufattelig at det skal være så vanskelig.» Kilde: dn.no.

Innlegg: Koronadugnad – er det bare for noen?
«I 12 måneder har vi nå deltatt i «koronadugnaden». Frustrasjonen over at det er noen som bidrar mer enn andre, begynner å gjøre seg gjeldende, skriver turbussjåfør Arne Johan Fossum.» Kilde: jarlsbergavis.no.

43 prosent omsetningsnedgang for Stordalen-hoteller
«Nordic Choice Hotels hadde fem milliarder kroner mindre i omsetning i 2020 enn i 2019. Kjeden taper nærmere 200 millioner i måneden.» Kilde: e24.no.

Kåret til «Årets leder» i Classic Norway Hotels
«Hotellsjef på Valldal Fjordhotell, Lise Sandøy, er kåret til «Årets leder 2020» i Classic Norway Hotels. Videre ble Angvik Gamle Handelssted kåret til «Årets hotell», Mats Olai Husøy fikk utmerkelsen «Årets fagpris», mens husøkonom Inga Starshinova er kåret til «Årets medarbeider».» Kilde: horecanytt.no.

Mikronettverk for barer og restauranter
«De krevende tidene for serveringsbransjen har ført til helt nye typer samarbeid mellom gamle konkurrenter. Det aller nyeste nå er «mikronettverk».» Kilde: reiseliv1.no.

NINA tar i bruk nytt verktøy for bærekraftige reisevalg
«Reis bevisst-plakaten er et nytt og konkret verktøy for å redusere miljøavtrykket ved at ansatte tar bevisste valg om reiser og transport.» Kilde: nina.no.

Norwegian og SAS laga mest koronatrøbbel for forbrukarane
«Norwegian og SAS skapte stor frustrasjon for norske forbrukarar i fjor, ifølgje Forbrukarrådet. Flyselskapa beklagar, men peiker på at klagene er få jamført med det store talet på avlyste reiser.» Kilde: nrk.no.

Skulle erobre verden: Nå krymper flåten igjen
«Coronapandemien har skapt en enorm krise i luftfarten, og i dag er det lite igjen av det globale flyimperiet og de store, luftige planene til Norwegian.» Kilde: e24.no.

Nord-Norge:

Fremdeles uforståelig kapasitetsbegrensning (Svalbard) +
«At fritidsreiser til Svalbard ikke lengre frarådes er gledelig nytt, ifølge turistsjef Ronny Brunvoll. Men at kapasitetsbegrensningene videreføres stiller han spørsmål rundt.» Kilde: svalbardposten.no.

Søker millionbeløp til opprydding (Svalbard) +
«Trust Arktikugols prosjekt vil sysselsette 20 personer med å fjerne skrot fra Pyramiden og Barentsburg. De søker Svalbards miljøvernfond om delfinansiering.» Kilde: svalbardposten.no.

Avlyser Arctic Alta Fatbike Race (Finnmark) +
«Arctic Alta Fatbike Race skulle vært arrangert 27. februar, men nå tvinger smittevernreglene arrangøren til å avlyse det 46 kilometer lange fatbikerittet.» Kilde: terrengsykkel.no.

Over 120 cruiseskip har meldt ankomst til Tromsø (Troms) +
«Det er de bookingene vi har inne, og som ikke er kansellert. Så er vel sjansen .., med de retningslinjene som gjelder, stadig mindre for at vi ser noen cruiseskip i år. I hvert fall ikke før i august, sier markeds- og kommunikasjonssjef Harriet Willasen i Tromsø havn.» Kilde: nordlys.no.

Gammelstua har blitt en del av Sortland Hotell (Nordland)
«Sortland Hotell er helrenovert, samt at det er oppført en splitter ny fløy. Nylig åpnet også Gammelstua som en del av hotellet. Til våren skal også Strand Hotel gjøres til et selvbetjent «smarthotell».» Kilde: horecanytt.no.

Erik åpner nytt hotell i Svolvær i sommer (Nordland) +
«Midt i korona-krisen bygger Thon et helt nytt hotell i Svolvær. Hotelldirektør Erik Taraldsen er ikke i tvil om at gjestene kommer til å fylle restauranter, barer og hotellrom når bygget er ferdig. – Vi bygger for en normal verden.» Kilde: lofotposten.no.

Nybåten kommer til Helgeland i helgen (Nordland)
«Den nye hurtigbåten MS Fredrikke Tønder-Olsen kommer til Helgeland i løpet av helgen. Etter utsjekk og prøveturer skal den splitter nye hurtigbåten inn i Helgelandspendelen mellom Sandnessjøen, Lurøy og Træna.» Kilde: bfk.no.

Fjord-Norge:

Reagerer kraftig på at kravet om nullutslepp (Møre og Romsdal)
«Verdsarvfjorden Geiranger tener gode pengar på turistar som vil sjå på den spektakulære naturen. No fryktar kommunen at desse pengane går tapt på grunn av strenge miljøkrav.» Kilde: nrk.no.

Nå begynner arbeidet med Stad skipstunnel (Vestland)
«Kystverket har mottatt tildelingsbrevet fra Samferdselsdepartementet, som gir grønt lys for igangsetting av forarbeidet for bygging av Stad skipstunnel.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Stalheimskleiva stengt for trafikk i 2021 (Vestland)
«Stalheimskleiva vert ikkje opna for trafikk i 2021. – Dette gjeld alle formar for motorisert ferdsle, både motorsyklar, privatbilar og turistbussar, slår avdelingsdirektør Svenn Egil Finden i Statens vegvesen fast.» Kilde: dfly.no.

Lanserer gondolprosjekt med fjordstasjon midt i sentrum (Vestland) +
«Det har falle på plass siste vekene. Det seier Torkjel Valland, styreleiar i Brødrene Valland AS. «Flåm Skylift» er konseptnamnet for gondolprosjektet, som no kjem med full tyngd.» Kilde: sognavis.no.

Nye Akvariet blir en sentral byutviklingsaktør på Dokken (Vestfold)
Bergen: «For å være en motor i byutviklingen er Nye Akvariet avhengig av en sentralt plassert tomt, i umiddelbar nærhet av sjø og med tilhørende ekspansjonsmuligheter.» Kilde: estatevest.no.

Stor interesse for nye mikrohytter ved Åkrafjordtunet (Rogaland) +
«Fredag ble de to nye mikrohyttene ved Åkrafjorden klare for sesongstart og booking. Åkrafjord Landskapshotell heter konseptet, som Karmøy-investoren Margaret Hystad står i spissen for. – Det tok helt av dette her, beskriver Margaret Hystad.» Kilde: h-avis.no.

Slik vil de fylle flyene og få turistene til regionen (Rogaland) +
«For å fylle fly og skaffe flere direkteruter til Stavanger, satser Region Stavanger nå på å selge spesialtilpassede «pakkereiser» til europeiske turister.» Kilde: dagsavisen.no.

Øst-Norge:

1.000 nye hytter og leiligheter. Pluss mye mer (Innlandet) +
«Med mange hundre millioner kroner som skal den lille bygda bli totalt transformert i årene som kommer. .. Storhetstiden til Bjorli i Lesja kommune nordvest i Gudbrandsdalen varte noen år på 1980/90-tallet med hytteliv, skitrekk og tre hoteller. Men få, om noen, viste vilje til å investere i noe mer.» Kilde: estatenyheter.no.

Venter storinnrykk i vinterferien, men kan ha et mutert virus i kommunen (Innlandet)
«Det ventes opp mot 30.000 skiturister til Trysil de neste to ukene. Samtidig håndterer de et utbrudd av det de frykter er et mutantvirus.» Kilde: nrk.no.

Kommunelegen hylles for forslaget ved denne hytta (Innlandet)
«Kommunelege Marit Tuv i Vang kommune har gitt grønt lys for noe ingen andre har gjort på turisthytter. Hurtigtesting av gjestene av de ansatte.» Kilde: nrk.no.

Slik skal det bli fjordnært byliv i Oslo
«Her er tiltakene som Plan- og bygningsetaten mener kan fremme fjordnært byliv i hovedstaden.» Kilde: estatenyheter.no.

Scandic Brennemoen kan åpne, men holder stengt (Østfold) +
«Det er en kjedelig situasjon, men det har vært helt dødt siden jul. Uten gjester er det ikke vits å holde hotellet åpent, forteller hotelldirektør, Mette Ekelund. .. situasjonen er en helt annen i Indre Østfold.» Kilde: smaalenene.no.

For Hvasser Motell ble 2020 et svært godt år (Vestfold) +
«Da koronaen kom, strømmet avbestillingene inn til Hvasser Motell. Likevel ble 2020 et toppår for bedriften økonomisk.» Kilde: oyene.no.

Milliardær får bygge hytter i jaktparadis (Telemark)
«Eiendomsmilliardæren Ivar Tollefsen og sønnen har fått tillatelse fra Vinje kommune til å rive og gjenoppføre hytter på en eiendom til 33 millioner kroner.» Kilde: dn.no.

Superforhold i Rjukanfjella – vinterferien igang (Telemark)
«Gausta Skisenter har alle 13 heiser åpne etter at de fredag morgen fjernet is på krokene. Det er 2,5 meter snø i bakker og terreng, og den siste halve meteren er kommet de siste dagene.» Kilde: radiorjukan.no.

22 hytter solgt på 12-13 minutter! (Telemark)
«De to investorene i Rauland hadde solgt alle hytter og tomter – 40 i tallet – og hadde ikke mer å by på i 2021. Så bestemte de seg for å vise tomtene de ville selge i 2022. De trodde knapt sine egne øyne da de så responsen.» Kilde: hytteavisen.no.

Sørlandet:

Servicetrening sommersesongen 2021
«I år, som i fjor, satser vi på fire kurskvelder spredd på ulike steder på Sørlandet. Nytt i år blir en innledende del med turistinformasjon om stedet vi er på pluss generell informasjon om hva en kan gjøre på Sørlandet.» Kilde: usus.no.

Priseksplosjon på hytter: Millionøkning i Risør +
«Prisøkningen i Risør var på hele 37 prosent. Prisene for norske fritidsboliger steg med 5,5 prosent i 2020. Det er sjøhyttene som har hatt den største prisøkningen det siste året i landet med 11,5 prosent.» Kilde: austagderblad.no.