Dagens reiselivsnyheter 22.04.2021

Nasjonalt:

Norgesferie 2021: Unike steder å tilbringe natten
«Det langstrakte landet vårt fortoner seg som reneste skattekisten for alle som vil oppleve noe nytt og annerledes. Her er ti grunner til hvorfor du skal legge ferien til Norge.» Artikkelen inneholder annonselenker. Kilde: abcnyheter.no.

NHO Reiselivs årskonferanse 2021
«På NHO Reiselivs årskonferanse 2021 skal vi vise veien ut av koronakrisen. Vi ser på mulighetene for veien videre og viser valgene som gir de beste forutsetningene for comeback for reiselivet. 20. mai 2021. Strømmes LIVE fra Clarion Hotel Energy i Stavanger.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Kjører snøskuter kun for å herje
«Ulovlig skuterkjøring brer om seg i hele landet. .. – I år har vi tatt flere som kjører ulovlig enn tidligere, så utviklingen går i feil retning, sier trafikkoordinator i Sør-Øst politidistrikt, Nils Anders Bruun. Naturvernforbundet mener myndighetene har kjørt fra egne løfter..» Kilde: nrk.no.

Slik unngår vi en ny søppel-sommer +
«Naturopplevelsen er viktig for oss når vi er på tur. Men hvordan skal vi klare å ta vare på det som er attraktivt med den?» Kilde: utemagasinet.no.

Webinar: Etablering av opplevelser på stølen
«Stølen, eller setra som besøksmål er populært som aldri før. .. Men hvordan utvikle attraktive og lønnsomme produkter og opplevelser? Det kan du lære mer om på dette webinaret 4. mai. Med oss har vi Norsk Seterkultur, Brimi Seter, Renndølssetra og Håvardsrud seterliv.» Kilde: HANEN

Ny fagbok: Nordic Perspectives on Nature-based Tourism
«..From Place-based Resources to Value-added Experiences. Edited by Peter Fredman, Norwegian University of Life Sciences and Jan Vidar Haukeland, Institute of Transport Economics, Norway.» Kilde: wo.cristin.no.

Kristofer Hivju og Audi Norge med to Webby-nominasjoner
«Hivju sitt svar til Will Ferrells Super Bowl-reklame har fått to nominasjoner i prestisjetunge WebbyAwards.» Kilde: kom24.no.

Reiselivet skal gjenreises: Bransjen er optimistisk
«Pandemiåret ga reiselivsbransjen en mulighet til å nullstille seg og tenke nytt. Nå ser bransjen framover – med oppmerksomheten rettet mot bærekraft og frisk kunnskap fra reiselivsstudenter.» Kilde: uis.no.

Det blir tidenes juli 
«Classic Norway opplever at mange ønsker seg Norgesferie og sier de allerede ser stor pågang. Hotellkjeden består av totalt 20 hotell rundt omkring i landet og har hovedkontor i Molde.» Kilde: nrk.no.

Stikkordene for Reiselivsavisen uke 16..
«Blir “coronapasset” nøkkelen til livet slik det var før pandemien Finnes det fortsatt muligheter for en skitur i Marka?, samt hvilke forventninger har Fjord Norway til sommersesongen? Flyselskapet Flyr går snart på vingene og direkterapport fra karantenehotellet.» Kilde: dfly.no.

Viktige spørsmål om reiseforsikring før ferien
«Gjelder reiseforsikringen i utlandet om jeg er fullvaksinert før avreise? Er jeg dekket på reisen om jeg får vaksinepass? Og hva om jeg ferierer i Norge – er jeg dekket da?» Kilde: dfly.no.

Hareide forlenger kjøp av et minimumstilbud av flyruter
«Regjeringen og samferdselsmininster Knut Arild Hareide viderefører kjøpet av et minimumstilbud på flyruter ut mai.» Kilde: reiseliv1.no.

Fest setebeltene – flytilbudet vil vokse kraftig fremover
«Hos Avinor tror direktør for trafikkutvikling, Gaute S. Riise, at tilbudet for de reisende vil være vesentlig bedre allerede om litt over en måned. Her kan du lese hva han tror vil skje i ukene og månedene fremover.» Kilde: flysmart24.no.

Flere sentrale Norwegian-profiler slutter
«Flere nøkkelpersoner har sluttet i Norwegian de siste årene. Nå skriver også Astrid Mannion-Gibson, Tomas Hesthammer, Tonje Næss og Tore Østby seg opp på listen, men Østby har ikke forlatt Norwegian-kontoret på Fornebu for siste gang.» Kilde: e24.no.

Nord-Norge:

Destinasjon Nordkapp ønsker å bli et bærekraftig reisemål
«Destinasjon Nordkapp er i oppstartsfasen mot en grønnere reiselivsutvikling for å styrke Nordkapps langsiktige utviklingsarbeid og konkurranseposisjon i markedet.» Kilde: radionordkapp.no.

Thon Hotel Harstad – utvidet og nyoppusset (Troms)
«Hotellet har gjennomgått en omfattende utbygging og ombygging. Nå har Thon Hotel Harstad 187 hotellrom og kapasitet til 850 konferansegjester.» Kilde: reiseliv1.no.

En musikalsk ferie i Lofoten (Nordland)
«Etter et år preget av usikkerhet og to avlysninger, er arrangørene av Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest igjen klare til å ta imot publikum 5-11. juli. .. Over seks dager inviteres publikum til et imponerende program med flere av Norges fremste musikere.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Turist-parkering på idrettsbane – slikt blir det bråk av (Nordland)
«Parkeringskaos ved turistperlene i Lofoten er blitt et vanlig syn om sommeren. Nå tar Flakstad grep. Kommunen vil tvinge turister og besøkende til å parkere på en idrettsbane.» Kilde: nrk.no.

Legger malstrømsenter på is (Nordland) +
«Verdens sterkeste havstrøm får ikke sitt eget senter på Å, i hvert fall ikke foreløpig. Styret i Lofoten Malstrømsenter AS i Moskenes har fratrådt, og det er ingen aktivitet i selskapet som i flere år har jobbet med på etablere et informasjonssenter for Moskstraumen.» Kilde: lofotposten.no.

Skjebne-dager for fontena på Fauske (Nordland) +
«Fontena med 20 meter høy vannsprut har de siste årene vørt en attraksjon på Fauske. I løpet av kort tid blir det avgjort om fontena kommer i drift i år. At den kommer i drift som planlagt, i mai måned, er tvilsomt.» Kilde: saltenposten.no.

Anbefaler Helgeland (Nordland) +
«Gunnar Garfors har reist verda rundt og sett det meste. Nå har han plukket ut sine favorittreisemål i Norge, og der er Helgeland godt representert.» Kilde: helg.no.

Innlegg: Flyplass, enda en runde (Nordland)
«I den nye Transportplanen vil Regjeringen investere milliarder i en stamflyplass på Helgeland. Det ville vært fantastisk om regionen i fellesskap kunne heise flagget til topps og støtte opp under prosjektet!» Kilde: helg.no.

Midt-Norge:

Tror på drømmehelg med Trøndersk Matfestival
«150 utstillere er påmeldt Trøndersk Matfestival i Trondheim helga 29. til 31.juli. Festivalsjef Brit Melting mener det er stor optimisme tross et krevende år. samtidig arrangeres også Bryggerifestivalen.» Kilde: horecanytt.no.

Når verden åpner er Trøndelag klar til å ta i mot
«Etter mer enn et år med koronastenginger, gjør Trøndelag seg nå klar til å invitere til bords. Før koronaviruset traff verden for litt over et år siden, lå alt til rette for at Trøndelags satsning på matopplevelser skulle kunne vokse like inn i himmelen.» Kilde: nearadio.no.

Hyller turistmål i Overhalla +
«Forfatter og globetrotter Gunnar Garfors gir ut ny bok om reisemål i Norge. Én av perlene han har besøkt er det verdenskjente laksetoget på Øysletta.» Kilde: namdalsavisa.no.

Ålen: – Sesongen fortsetter og fortsetter
«Vanligvis pleier sesongen i Ålen Skisenter å være slutt så snart påska er over. Slik er det ikke i år.» Kilde: nearadio.no.

Det blir ikke «Oda fra havet» i sommer
«Koronasituasjonen og usikkerhet stopper Oda-spelet for andre år på rad. – Hensynet til publikum, frivillige og aktører kommer foran alt..» Kilde:

Fjord-Norge:

Vi må ikke rasere bort gullgruva vår (Møre og Romsdal) +
«Hele Romsdalen er jo en nasjonalpark. Det burde vi bli mye flinkere til å markedsføre. Jeg synes det blir litt fortvilt hvis de skal begynne å lage veg med linjal oppover Romsdalen, og fjerne det som er det unike, sier Liv Jorunn Bårdsnes Horgheim.» Kilde: andalsnes-avis.no.

Respekt for dei som vil byggje opp reiseliv med kvalitet (Møre og Romsdal) +
«Med utgangspunkt i Sæbø handlar det om passasjerar og turistar som er svært kravstore, og som er villige til å betale for kvalitet. Bjarne Rekkedal gjer det klart at det aldri skal kome masseturisme i Hjørundfjorden.» Kilde: morenytt.no.

Bjørn Inge misser ei fast, rik kundegruppe (Vestland) +
Sunnfjord: «Med fem års stenging av Jølstra for laksefiske står campingplass-drivaren i fare for å misse faste gjester han har hatt over ein 20-årsperiode. Men heldigvis er det gode dagar elles.» Kilde: firda.no.

Vanskelig å spå sommeren (Vestland) +
«Sebastian Garstecki, direktør ved Tyssedal Hotel, sier det per dags dato er vanskelig å spå hvordan sommeren blir. – Vi åpner dørene onsdag 9. juni i sammenheng med den planlagte siderfestivalen, opplyser Garstecki.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Ny avtale skal sikra turisme til Austevoll (Vestland) +
«Forhåpentlegvis kan medlemskapet i Visit Bergen gjera Austevoll til ein endå meir attraktiv reiselivskommune, òg for båtturistar. Arkivfoto Trond Hagenes.» Kilde: marsteinen.no.

Øst-Norge:

Vil begrense camping i Jotunheimen etter do-problemer (Innlandet)
«Lom kommune begrense telting og annen camping ved de mest populære turisthyttene i Jotunheimen. Årsaken er stadig avføring langs hytteveggene.» Kilde: friflyt.no.

Barna er sjefene i Trigger-reklamen for Destinasjon Trysil  (Innlandet)
«Det er ekstra gøy at så mange barn har søkt på stillingene som «Chiefs Of Fun», sier Hanna Sætre i Trigger.» Kilde: kampanje.co.

Drammen kommune søker Turistvert (Buskerud)
«Turistsesongen i Drammen varer fra 20/6 til 20/8 og i den forbindelse søkes turistverter til å bemanne Turistinformasjonen i dette tidsrommet. Det er tilgjengelig tre 100%-stillinger og to 50% stillinger. Søknadsfrist 02.05.2021.» Kilde: finn.no.

Skal pusse opp 127 år gammelt hotell for en kvart milliard (Oslo)
«Etter å ha stått tomt i ett år, skal Scandic-hotellet i Holmenkollen gjennom en omfattende renovering. Prislapp: 280 millioner. – Så dyrt har vi aldri bygget om noen gang, sier gårdeier Christian Ringnes.» Kilde: e24.no.

Innlegg: Hotell høyere enn Hvalers høyeste topp (Østfold)
Hvaler: «Slike bygg overlater vi til Dubai, skriver Gunn Hedberg om hotelltårnet som er planlagt å nå 75 meter opp i været. Det er tre meter mer enn Hvalers høyeste punkt.» Kilde: f-b.no.

Reagerer på bobilparkering: – Mange var rimelig forbanna (Vestland) +
Brunlanes: «Nok en gang vekker bruken av parkeringsplassen ved Omrestranda reaksjoner. Nå reagerer en anonym tipser på et annet problem ved parkeringsplassen, nemlig bobilturister som camper på parkeringsplassen.» Kilde: op.no.

Sørlandet:

Dyreparken: Koronaår ble rekordår +
«Økonomidirektør Lasse Tønnessen og administrerende direktør Per Arnstein Aamot i Kristiansand Dyrepark har lagt et nervepirrende regnskapsår bak seg. Men da det kom til stykke, ble det det beste noen gang for konsernet Dyreparken Utvikling AS. Sånn kan det gå!» Kilde: fvn.no.

Annet:

Den norske cruise-kongen sjøsatte nytt skip
«Midt i pandemien sjøsatte det «norske» cruiserederiet Viking sitt nye 930 passasjerer store fartøy Viking Venus.» Kilde: way-2-go.no.