Dagens reiselivsnyheter 22.12.2020

Nasjonalt:

NTW 2024 – i Trondheim!
«Vi er overbevist om at deltagerne får et Norwegian Travel Workshop i 2024 som er ekstraordinært godt planlagt over unormalt lang tid – og møter et vertskap som har ventet på å ønske dem velkommen i veldig mange år, sier Bente Bratland Holm, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge.» Kilde: business.visitnorway.com.

Kartlagt løyper for rekreasjonskjøring med snøskuter
«Menon Economics har i samarbeid med Norsk institutt for naturforskning (NINA) vurdert effekter av lovendringen. I vår kartlegging for 2020 finner vi at 34 kommuner samlet har etablert om lag 2 509 kilometer snøskuterløyper for rekreasjonskjøring i tråd med de nye reglene.» Kilde: menon.no.

Maks en time til neste tissepause langs norske riksveier
«Rasteplasser med toalett, søppelbøtter og utemøbler skal plasseres med maks én times mellomrom langs norske riksveier.» Kilde: dinside.no.

SAS-fly til Storbritannia – sendes tomme hjem til Norge
«Norge følger et stadig økende antall EU-land og stanser alle direkteflygninger fra Storbritannia med umiddelbar virkning. Tiltaket gjelder i første omgang for to døgn, men kan bli forlenget.» Kilde: flysmart24.no.

Boeing 737 Max kan få gjenoppta flyginger i Europa på nyåret
«EUs byrå for flysikkerhet (Easa) sier Boeing 737 Max nå er trygt å fly med. Flyet kan dermed trolig gjenoppta flyginger i Europa på nyåret.» Kilde: e24.no.

Nord-Norge:

Etterlyser markedsføringsmidler: – Konkurransen vil bli knallhard
«Trond Øverås i NordNorsk Reiseliv frykter for helårsturismen og bransjekompetansen, men hyller stayer-evnen og ståpåviljen til kolleger i regionen.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Innlegg: Tiltakssonen i nord er mulighetenes sted
«Turistmagneten Nordkapp er viktig for Finnmark – både økonomisk og omdømmemessig. – Skal det utvikles en distrikspolitikk med nye virkemidler, så må vi lytte til regionene, sier Marianne Haukdal.» Kilde: nettavisen.no.

Krabbe-forskning skal gi nye arbeidsplasser (Svalbard) +
«12 millioner kroner skal sette Svalbard på mat-kartet med de lekreste retter av kortreist snøkrabbe og kongekrabbe.» Kilde: svalbardposten.no.

I vinter starter moderniseringen av ​​​Tromsø lufthavn (Troms)
«​​​Tromsø lufthavn har en sentral rolle som landsdelens knutepunkt, spesielt for Finnmark, Troms og Svalbard. Lufthavna er avgjørende for å ivareta regionale interesser som befolkningsutvikling i landsdelen, næringsliv og turisme.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Lokalpolitiker om skattelistene: – Hvor er reiselivsnæringen? (Nordland) +
«17 av de 20 inntektstoppene i Moskenes har tilknytning til fiskerinæringen. – Hvor er reiselivet, spør Hartvig Magnus Sverdrup. .. næringen samlet gir liten inntekt til fellesskapet sammenlignet med oppmerksomheten den får, og satsingen.» Kilde: lofotposten.no.

Midt-Norge:

Bevilger 10 millioner til nytt museumsbygg +
Orkland: «Trøndelag fylkeskommune har nå bevilget til sammen 34,5 millioner til museet på Løkken. Mandag fikk Orkla industrimuseum på Løkken Verk besøk av hovedutvalgsleder for kultur i Trøndelag, May Britt Lagesen.» Kilde: avisa-st.no.

Fjord-Norge:

Markedstiltak for ski og vinteropplevelser 20/21
«Fjord Norge kjører i disse dager ut en kampanje med fokus på topptur og vinteropplevelser i Fjord Norge i samarbeid med flere destinasjoner med en målsetning om å ta en sterk posisjon som en attraktiv vinter- og skidestinasjon.» Kilde: bransjeblogg.fjordnorway.com.

Det er en spennende turist som kommer fremover (Møre og Romsdal)
«Det har vært en overraskende grei høst for reiselivet i Møre og Romsdal. Denne reiselivssjefen tror at gjestene vil kreve mer av et opphold etter korona.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Gjer hotellet sjølvbetent for å takle koronakrisa (Møre og Romsdal)
«Det blir ein tøff gjenopningsfase for reiselivsnæringa, trur NHO. Ein hotellsjef på Nordmøre meiner løysinga for mange kan vere å la gjestene klare seg meir på eiga hand.» Kilde: nrk.no.

Miljøfyrtårn-sertifisering i Eidfjord (Vestland)
«I vår inviterte Eidfjord kommune i samarbeid med Destinasjon Eidfjord enkeltverksemder og arrangement som er registrert i kommunen, til Miljøfyrtårn sertifisering. .. Gratulerer til..» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Øst-Norge:

Hol kommune strammer inn på julereglene (Buskerud)
«Mens de nasjonale retningslinjene tillater at man kan ha inntil ti gjester på besøk to ganger i jula, er det i hyttekommunen Hol bare lov med maksimum fem.» Kilde: nettavisen.no.

Vil ha SkiNM 2025 til Telemark
«Det har blitt besluttet å gå videre med et forprosjekt, som skal resultere i en søknad til SkiNM 2025 del 2. Arrangementet vil være det første i historien som inkluderer flere grener på samme lokasjon, langrenn, Hopp, Kombinert, Skiskyting og Alpint.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Oslo-bedrifter får utbetalt støtte etter skjenkestopp (Oslo)
«Servering- og utesteder i Oslo kan få utbetalt penger i løpet av noen få dager.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Annet:

REIS 6-2020 ute nå – helt gratis!
«Så lenge pandemien varen vil REIS åpne sine spalter for alle reiseinteresserte. Her finner du derfor den nyeste utgaven av magasinet – helt gratis!» Kilde: travelnews.no.

Hva skjer etter pandemien – og akter du å ta vaksinen?
«Vi har spurt flere av landets ledende profiler i reiselivet. I dag er turen kommet til mat- og reisejournalist Helle Øder Valebrokk.» Kilde: travelnews.no.