Dagens reiselivsnyheter 23.02.2021

Nasjonalt:

Norwegian Travel Workshop 2021 – husk påmelding!
«NTW 2021 blir gjennomført digitalt, og denne gangen vil hele Norge være vertskap. 13.-15. april 2021. Påmeldingen er nå åpen. Frist 1.mars.» Kilde: business.visitnorway.com.

Hva skaper altoppslukende opplevelser?
«Disputas: Noen opplevelser er så altoppslukende at du glemmer alt rundt deg. Slike opplevelser har Veronica Blumenthal forsket på.» Kilde: uis.no.

Gå på do her under eit tak til 3,5 millionar kroner
«Med utsikt til nokre av dei høgste fjella i Noreg kan du frå i sommar av gjere frå deg under eit tak som veg 16 tonn.» Kilde: nrk.no.

Hotelias markedsrapport – Opphentingen starter etter påske
«Konsulentselskapet Hotelia har nettopp publisert sin markedsrapport for 2020, fullspekket med interessante tall og analyser. De ser også fremover, og i prognosene for de største byene, legges det inn at opphentingen begynner etter påske.» Kilde: reiseliv1.no.

Lite smitte i populære hyttekommuner, men..
«..frykter det kan endre seg i vinterferien. – Man er sårbar og det skal lite til før man får et utbrudd, sier kommuneoverlegen i Narvik.» Kilde: nrk.no.

Folk som eier fritidsboliger er ikke turister
«De er deltidsboende og er like mye innbyggere som de fastboende, mener forskeren Tor Arnesen ved  Østlandsforskning i Innlandet. Han undres over hvorfor deltidsboende, som også har investert i bolig, betraktes som gjester.» Kilde: hytteavisen.no.

NHO Reiselivs arbeid med pakkereisearrangører
«NHO Reiseliv er klar over at det er flere pakkereisearrangører som ikke har fått innfridd de nødvendige garantier de trenger for å kunne selge pakkereiser, og har jobbet opp mot Stortinget for å finne en løsning.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Slik bestiller vi nå: – Ser tydelig trend
«Nordmenn vil gjerne til varmere strøk, men er forsiktige med å bestille utenlandsferie i den første delen av sommeren.» Kilde: tv2.no.

Kristian kunne ikke lenger stå for å jobbe i Hurtigruten
«Kristian åpner opp om hvorfor han sa opp jobben i Hurtigruten. Han mener det som skjedde i forbindelse med koronautbruddet på MS «Roald Amundsen» var kriminelt og straffbart.» Kilde: nrk.no.

Skipslegen: Mener toppledelsen tok beslutningen
«De to skipslegene ble utpekt som syndebukker etter koronautbruddet på MS «Roald Amundsen». En av legene forteller nå sin versjon om hva som skjedde den 29. juli – to dager før passasjerene gikk i land i Tromsø.» Kilde: nrk.no.

Norwegian oppgraderer reisen for kreditor Iselin Nybø
«Norwegian bedrer sitt tilbud til staten. Næringsminister Iselin Nybø kan nå kanskje redde alle de 3 milliarder kronene som ble gitt i statlige garantier i 2020.» Kilde: e24.no.

Rask refusjon fra Wizz Air
«Wizz Air lanserte i mai en ny automatisert prosess for behandling av refusjoner. Løsningen har sikret at 95 prosent av passasjerene får refundert pengene sine innen én uke.» Kilde: travelnews.no.

Tror de unge vil sørge for at det blir fart på flybruken
«Når flybruken tar seg opp igjen etter korona-krisen, er det unge som vil reise mest, tror analysebyrå.» Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge:

Enstemmig forslag om 40 nye millioner til Svalbard +
«Daglig leder Ronny Brunvoll i Visit Svalbard takker alle krefter som har bidratt til å nå frem med kravet om en ny krisepakke.» Kilde: svalbardposten.no.

Frøhvelvet får turist-skilt (Svalbard) +
«13 år etter åpningen blir Svalbard Globale Frøhvelv utstyrt med informasjonsskilt (og parkeringsplass). Men ikke for å trekke enda flere turister.» Kilde: svalbardposten.no.

Vil lage finsk-norsk informasjonskanal for Øst-Finnmark
«Med Kirkenes.fi vil Anna gjøre Sør-Varanger mer kjent og tilgjengelig for turister fra hele Finland.» Kilde: sorvarangerutvikling.no.

Drømmer om «Viking-Disney» (Troms) +
«Snart fire år har gått siden Roar Olsen, populært kalt «Rema-Roar», ga seg som kjøpmann i Tromsø. Men drømme gjør han fremdeles. Nå eier han et lakseparadis og drømmer om «Viking-Disney».» Kilde: itromso.no.

Midt-Norge:

Sett nye spor i vinter
«Trøndelag Reiseliv har akkurat nå en regional vinterkampanje gående for Trøndelag og de forskjellige destinasjone, Den har allerede blitt eksponert til nesten 300 000 personer..» Kilde: Bransjegruppe Trøndelag Reiseliv på Facebook.com

Scandics prosjekterte storhotell i Trondheim skyves ut i tid
«Reguleringen har tatt lengre tid enn forventet, estimert åpning er nå 2025, sier Asle Prestegard, adm.dir. i Scandic Hotels Norge.» Kilde: reiseliv1.no.

Fjord-Norge:

Relevante møteplasser og kunder
«En av Fjord Norges prioriterte oppgaver er å finne og skape relevante og effektive B2B-møteplasser. Aktører i nærmarkedene og sentral-Europa er de vi prioriterer høyest akkurat nå.» Kilde: bransjeblogg.fjordnorway.com.

God start for nytt hyttefelt på Strandafjellet (Møre og Romsdal) +
«Allereie før hyttefeltet Blådalslia er byggeklart er 17 av dei 55 tomtene selde.» Kilde: smp.no.

Ny sjømatfestival i Bergen (Vestland)
«Fra torsdag 11. til lørdag 13. mars 2021 arrangeres Bergen sjømatfestival for aller første gang. Da kan publikum oppleve råvarer i verdensklasse på 24 bergensrestauranter, og konkurrere om å bli verdensmester i bergensk fiskesuppe.» Kilde: horecanytt.no.

Øst-Norge:

Ice Music Festival er avlyst (Innlandet) +
«Det er lov å ta ei helg på Beitostølen med hotell, ski og det som høyrer til, men ikkje å gå på vår utandørskonsert. Forstå det den som kan, seier Isungset.» Kilde: hallingdolen.no.

Naboer er skeptiske til etablering av bobilplass (Vestfold)
Tønsberg: «Området har tidligere blitt brukt til bilverksted og busselskap. Nå er det vinteropplag av båter på tomta. Naboene protesterer mot søknad om å bruke den til bobilplass.» Kilde: bobilverden.no.

Sørlandet:

Vil bygge nytt feriesenter med 96 sengeplasser +
«Rådmannen i Sirdal har nå vedtatt å legge reguleringsplan for Solheim ferie- og rekreasjonssenter ut til offentlig ettersyn.» Kilde: avisenagder.no.

Annet:

Utbildningssatsning ska säkra kompetens inom besöksnäringen (Sverige)
«Efter pandemin kommer behovet av kompetent arbetskraft inom besöksnäringen vara stort. Men genom åren har skolornas utbildningar glidit allt längre ifrån branschens verklighet. Det vill Visita ändra på med en ny certifieringsmodell.» Kilde: besoksliv.se.

Royal Caribbean taper inntil 2,4 milliarder i måneden
«Fjoråret ble bekmørkt for cruisegiganten. Nå har bestillingene tatt seg opp, selv om store deler av skipene fortsatt ligger til kai. Aksjen stiger kraftig på Wall Street.» Kilde: e24.no.