Dagens reiselivsnyheter 23.03.2021

Nasjonalt:

Hvor går turen i påsken?
«Vårt langstrakte land byr på reisemål i fleng året rundt. Men hvor kan du overnatte så tidlig på året når så mange campingplasser er vinterstengte?» Kilde: bobilverden.no.

La skisporene være det eneste som ligger igjen
«Uansett om du skal tilbringe påsken på fjellet, i byen, ved sjøen eller i nærmiljøet, oppfordrer Hold Norge Rent til sporløs ferdsel. Forlat stedene du besøker i påsken frie for søppel.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Syden-reisende ikke bare opptatt av sol og varme lenger
«Nordmenn flest ser ut til å være i tvil om det vil bli mulig å reise på ferietur til Middelhavet denne sommeren. – Sommeren er fortsatt på vent for de fleste, men vi ser at det bestilles for høst og vinter, sier norsk reisebyrå-topp.» Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge:

Sju bygder søker status som typiske turiststeder (Troms) +
«Det er et stort behov for dette. Hele Senja får flere og flere turister, sier næringsrådgiver Rikke-Andrea Nyheim Steiro i Senja kommune.» Kilde: nordlys.no.

Værøy Lofoten Brygge har blitt Værøy Bryggehotell (Nordland) +
«I helgen åpnet bryggeanlegget på Værøy. Men denne gangen skjer det med nye eiere, drivere og under et helt nytt navn. – Når ting er som mørkest er det verdt å satse.» Kilde: an.no.

Bard får pålegg etter hendelse på Brim (Nordland)
«Sjøfartsdirektoratet har gitt pålegg om utbedring til søsterskipet Bard etter brannen på hybridskipet Brim Explorer utenfor Tønsberg forrige uke.» Kilde: travelnews.no.

Kommuneoverlegene i Lofoten: − Ikke kom hit! (Nordland)
«Kommuneoverlegene i Lofoten og Vesterålen ønsker ikke å være påskedestinasjon for reiselystne byfolk på heisatur.» Kilde: vg.no.

Setter opp direktefly fra Sveits til Evenes (Nordland) +
«I januar 2022 kommer det første direkteflyet fra sveitsiske selskapet Edelweiss til Evenes. Det handler om å få reisesugne turister til det de selv kaller Lofoten, men som i realiteten betyr hele aksen Kiruna – Lofoten.» Kilde: iharstad.no.

Midt-Norge:

Sjefen holdt audition i jakten på nye ansatte +
Stjørdal: «I dag er mange permitterte og det er bare et fåtall igjen. Men nå ser hotelldirektøren lys i tunnelen og forbereder seg til å gire opp aktiviteten. Kim Engan Strand, hotelldirektør ved Quality-hotellet i Stjørdal sentrum, holdt audition.. » Kilde: bladet.no.

Avlyser Frøyas store sykkelfest
«På grunn av strenge koronarestriksjoner må nok en gang årets store sykkelfest Tour De Frøya avlyses. Leder Tonje Sandvik har likevel noen spennende planer på gang.» Kilde: froya.no.

Fjord-Norge:

Slik skal tomme cruisekaier fyllast med turistar
«Reiselivet ser til Middelhavet når dei i løpet av sommaren håpar å få tilbake cruiseskipa. Planen er å isolere og sluse turistane til destinasjonane, for å unngå smitte. .. Driftsleiar Jon Olav Stedje meiner det er mogleg å ta imot cruiseturistar på ein trygg måte, også under pandemien.» Kilde: nrk.no.

Norway’s Spectacular Atlantic Ocean Road In Pictures (M&R)
«Famous the world over thanks to appearances in magazine and TV advertising, the Atlantic Ocean Road is one of Norway’s most memorable road trips.» Kilde: forbes.com.

Arkitektfirma med millionsøksmål mot Loen Skylift (Vestland) +
«Arkitektfirmaet som teikna Hoven Restaurant og Fjordbygget i Loen har saksøkt Loen Skylift AS for over ein million kroner. Denne veka møtest partane i retten.» Kilde: smp.no.

Strynefestivalen utsolgt på 30 minutter (Vestland)
«Billettene til den årlige Strynefestivalen ble revet vekk etter bare en halvtime mandag. Det er tydelig at et år med strenge koronarestriksjoner gjør folk festivalklare.» Kilde: friflyt.no.

Ny brannstasjon «set fyr» i nabolaget (Vestland) +
«Hotellsjef Emilie- Anne Pellegrino ved Leikanger Fjordhotel meiner kommunen må leggja brannstasjonen til ein annan stad enn det ho omtaler som indrefileten av Leikanger. Planane om ny brannstasjon får motbør frå næraste nabo og Opplev Leikanger krev at planane vert stansa.» Kilde: sognavis.no.

Stang vil bygge hotell og restaurant i havgapet (Vestland) +
«Arne Stang har planar om hotell, restaurant og båthamn i Holevika i Askvoll. Holevika ligg vakkert til heilt ytst mot havgapet i Stongfjorden, med gode føresetnader for å bli eit spennande reisemål, er den bakgrunnen som er oppgitt i planinitiativet som er sendt til Askvoll kommune.» Kilde: firdaposten.no.

Bergen byarena kan stå ferdig i 2026 (Vestland)
«Hvis bystyret fatter et vedtak senest i september 2023, kan en byarena kan stå ferdig i 2026.» Kilde: estatevest.no.

Innlegg: Håper på samtale om den nye byarenaen i Bergen (Vestland)
«Fra parkeringsplasser, til byliv og nye byrom med arrangementer. Vi håper på mange gode råd for å lykkes med Bergens nye storstue.» Kilde: ba.no.

Går til kamp mot cruise-vedtak (Rogaland)
«Reiselivsnæringen fortviler etter vedtak om tak på 200 cruiseanløp i året. Flere demonstranter tok til tårene mandag. – Fremtidsutsiktene er knust.» Kilde: nrk.no.

Turid (78) tok til gatene i kraftig cruiseoppgjør (Rogaland)
«Reiselivsnæringen ga klar beskjed til politikerne. .. får enorme konsekvenser for næringen, advarer reiselivsdirektør Elisabeth Saupstad i Region Stavanger. .. – De må være både blinde og døve, svarer Rødt-politiker Mímir Kristjánsson.» Kilde: nettavisen.no.

Øst-Norge:

Bekmørk påske for høyfjellshotellene
«Regjeringens innføring av særlig høyt tiltaksnivå i Viken gjør en allerede vanskelig situasjon enda vanskeligere for flere hoteller.» Kilde: abcnyheter.no.

Hyttekommuner innfører sprikende regler om forbud mot gjester
«Nesbyen kommune har innført forbud mot å ha flere enn to gjester, i Hol er besøk på hytta forbudt, mens Trysil forbyr folk å ha mer fem gjester i påsken.» Kilde: aftenposten.no.

Meiner dei bør sjå mot Stryn og Lom (Innlandet) +
«Rådmannen i Skjåk meiner kommunen skal løyve 300.000 kroner til Nasjonalparkriket reiseliv.» Kilde: gd.no.

New Site for Valdres Invites Visitors to ‘Explore Your Senses’ (Innlandet)
«‘Explore Your Senses’ is the dominating theme for Simpleview’s latest site for the beautiful region of Valdres in Norway.» Kilde: simplevieweurope.com.

Påsken i Hemsedal (Buskerud)
«I Hemsedal skal vi gjøre alt vi kan for at våre gjester skal få en minnerik opplevelse i påsken. Hemsedal som destinasjon har som mål å alltid levere minnerike vinteropplevelser til våre gjester.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Over halvparten av påskegjestene på Dr. Holms avbestilte (Buskerud) +
«Legendariske Dr. Holms på Geilo var tilnærmet fullbooket i påsken. Så kom regjeringens nedstengning. Nå har over halvpartene av gjestene avbestilt. – Vi har helt håpløse tap.» Kilde: dn.no.

Kystperlen går en uviss framtid i møte (Buskerud) +
«Lenge var det to hoteller i Holmsbu, så ett, nå ingen. Hvordan skal det gå med «sørlandsidyllen» ved Drammensfjorden?» Både Kristin Blichfeldt og Svein Leirstein i Holmsbuopplevelser synes det er leit at badehotellet er konkurs – nå er de bekymret for framtiden.» Kilde: rha.no.

Søker Programfagslærer innen salg, service og reiseliv (Oslo)
«Etterstad videregående skole, Oslo kommune, Utdanningsetaten søker. Fast stilling, heltid. Søknadsfrist: 24.03.2021.» Kilde: Oslo kommune

Et helt nytt uteområde åpner til påske (Oslo) +
«Fredag denne uken åpner et helt nytt uteområde langs havnepromenaden i Bjørvika. Det ligger utenfor det nye Munch-museet og er bygget på en liten halvøy med broforbindelse. .. Bjørvikas nye kjempestatue er forsinket.» Kilde: aftenposten.no.

Holder stengt helt til 3. mai (Østfold) +
Mysen: «Scandic Brennemoen har holdt stengt siden 7. februar – og belager seg på å holde stengt også etter 11. april.» Kilde: smaalenene.no.

Se hvem som skal ut på fjorden til sommeren (Vestfold) +
Tønsberg: «Etter en sesong i meget ufrivillig dvale, skal ishavsskuta «Berntine» nå gjøre gjeninntreden på fjorden. – Vi har nettopp beslutningen om at vi kommer til å gå for nok en sommer med seilaser, forteller styreleder i Stiftelsen Berntine, Thorvald Haraldsen.» Kilde: tb.no.

Slik skal de få flere søkere til restaurant og matfag (Vestfold) +
«Tidemann er daglig leder i Opplæringskontoret for reiseliv, restaurant og matfag i Vestfold og Buskerud. Han mener at rekrutteringsarbeidet til restaurant- og matfag (RM) bør starte straks. Onsdag skal hovedutvalg (i fylkeskommunen) behandle en sak om bransjesamarbeid for rekruttering til matfaget.» Kilde: sb.no.

Pudderfest på Haukelifjell (Telemark)
«I dagsfersk puddersnø fant Skipatruljen til Fri Flyt hva Haukelifjell har å by på av offpist.» Kilde: friflyt.no.

Sørlandet:

#Takeaway-challenge Kristiansand
«I Kristiansand går flere aktører sammen om en ny kampanje for å støtte serveringsbransjen, som nå er hardt rammet av smitteverntiltak grunnet koronapandemien.» Kilde: usus.no.

Annet:

Hurtigruten to sail the Northwest Passage in 2023
«Hurtigruten has revealed a new flagship sailing for the 2023 season for guests to follow in the footsteps of famous Norwegian Roald Amundsen.» Kilde: breakingtravelnews.com.