Dagens reiselivsnyheter 23.04.2021

Nasjonalt:

Reiselivet post-korona på Snowball
«Snowball-konferansen er digital i år og 22. april samlet vi oss rundt skjermen for å høre om hvordan reiselivet i Norge kommer til å bli etter korona. Og det er optimisme å spore. Ove Gjesdal fra Visit Lillehammer og Pål Medhus fra Høve Støtt loset oss trygt gjennom Snowball-dagen..» Kilde: norskturistutvikling.wordpress.com.

Milliondryss over disse 16 nasjonale turiststiene
«16 av de mest populære turstiene i Norge får til sammen 10 millioner kroner for å sikre naturattraksjonene fremover. .. Ordningen Nasjonale turiststier er en viktig del av regjeringen sin satsing på naturbasert reiseliv og friluftsliv.» Kilde: thetravelinspector.no.

Toppturer på ski – Webinar
«Innovasjon Norge registrerer økende interesse for Norge som destinasjon for toppturer på ski, både blant nordmenn og fra utlandet. På bakgrunn av dette inviterer vi nå til et webinar med tema toppturer på ski. Torsdag 6. mai 2021.» Kilde: business.visitnorway.com.

Slik unngår vi en ny søppel-sommer
«Naturopplevelsen er viktig for oss når vi er på tur. Men hvordan skal vi klare å ta vare på det som er attraktivt med den?» Kilde: utemagasinet.no.

Nordmenn har ikke tro på sommerferie i utlandet i år
«Det blir trolig ingen stor strøm av nordmenn på flyene til utlandet denne sommeren. En ny undersøkelse viser at nordmenn flest ikke har stor tro på at det skal bli mulig, selv om de er ferdig vaksinert.» Kilde: flysmart24.no.

Hotelltilsette: – Aldri tent så dårleg i forhold til samfunnet
«Det er ingenting å rope hurra for i lønnsoppgjeret, men hotelltilsett Lisa-Marie Reksten meiner det ikkje er så gale i korona-året.» Kilde: frifagbevegelse.no.

Kompensasjonen blir som et spytt i havet
«Den kommunale kompensasjonsordningen skal sørge for at kommunene selv kan gi penger til bedriftene som trenger det mest. Åsunn Lyngedal (Ap) mener den fungerer som et lotteri der levedyktige bedrifter i de minste kommunene kommer dårligst ut.» Kilde: nrk.no.

Bransjen får 46,5 mill. i støtte: – Et plaster på såret +
«46,5 millioner i krisepenger til restaurant- og utelivsbransjen. – Jeg synes det er kjekt med penger, men dette løser ingenting, sier Christopher Haatuft ved Lysverket.» Kilde: e24.no.

Adgang forbudt for bobiler over 3,5 meter?
«Neste år innføres nye brannvernregler for campingplassene. Her er det duket for minst to overraskelser, men campingplasseierne kan være fornøyde i forhold til første utkast.» Kilde: bobilverden.no.

Nord-Norge:

Ny forhandling om friluftsperle – eierne vil bygge hotell (Troms) +
«Tromsø kommune har et ønske om å overta friområdet Robukta som ligger like ved byens mest populære utfartsområde, Telegrafbukta. Men grøntområdet kan komme til å koste Tromsø kommune dyrt.» Kilde: nordlys.no.

Klassikere (og noen små hemmeligheter..) i Lofoten (Nordland)
«Lofoten er en drøm for mange som vil oppleve det vakreste vi har av norsk kyst- og fjellnatur.» Kilde: abcnyheter.no.

Fykantrappa – Statkraft går med på å bare åpne øverste del (Nordland)
«Da Statkraft i fjor stengte Instagram-hiten Fykantrappa i Meløy for all ferdsel, ble det voldsomme protester. For å komme lokalbefolkning og turister i møte, går Statkraft med på åpne kun den øvre delen. – Et meningsløst forslag, sier søstrene som driver kafe på toppen.» Kilde: nrk.no.

Midt-Norge:

Vil ha tydeligere satsing på reiseliv
«For å få flest mulig til å velge Frøya når de skal på ferie, trenger kommunen en mer konkret reiselivsstrategi. Nå ser politikerne behov for en egen reiselivskoordinator på Frøya.» Kilde: froya.no.

Fjord-Norge:

Fra fjord til fjell på fire og et halvt minutt (Møre og Romsdal)
«Fra restauranten på toppen av Nesaksla har du en fantastisk utsikt ned til Åndalsnes og utover Romsdalsfjorden. Den nye Romsdalsgondolen åpner den 28. Mai 2021.» Kilde: fjords.com.

Tom Cruise fortalde om Hellesylt hos Graham Norton (M&R) +
«Då superstjerna var på besøk hos den britiske talkshow-verten blei det tid til prat om «Mission: Impossible 7».» Kilde: smp.no.

Kan dette bli Noregs svar på Golden Gate Bridge? (Vestland) +
Vil ha ei unik bru: «Sigurd Kvikne ser no moglegheiter der han før såg kolsvart på det. Han vil ha ei bru over Esefjorden som løftar turistbygda.» Kilde: sognavis.no.

Spørsmåla var mange om bruplanane over Esefjorden (Vestland) +
«Kvikne og dei andre reiselivsaktørane i byrda har i lenge bygd opp eit renommé for Balestrand som eit grønt reisemål, til dømes utan cruisetrafikk. .. Ikkje alle balestrendingane var like begeistra for bruplanane som vart lagt fram.» Kilde: porten.no.

Alt er til salgs dersom vi får riktig bud! (Vestland) +
«Nautnes Fiskevær er bygget opp som et moderne rorbusenter ved havkanten i Øygarden, bare en times kjøring fra Bergen. Nå glimrer turistene med sitt fravær og deler av området skal selges.» Kilde: ba.no.

Reiselivsdirektøren på gråten etter milliongave (Vestland) +
«Reiselivsdirektør i Visit Bergen, Anders Nyland jubler over friske midler fra kommunen. Bergen kommune tildeler Visit Bergen 7,5 millioner kroner i et forsøk på å gjenreise reiselivet i Bergen.» Kilde: ba.no.

Deler ut millioner til utelivet: Krever bra forhold (Vestland)
Bergen: «Byrådet stiller krav om ordnede forhold og minstelønn i tråd med forskriftene, dersom serveringssteder i Bergen skal få utbetalt koronastøtte. Ansatte i bransjen jubler.» Kilde: ba.no.

Øst-Norge:

Rekordmange søker seg til Norsk Reiselivsfagskole (Buskerud)
«Reiselivsnæringen har lagt bak seg et historisk vanskelig år. Men nå er det ny optimisme i det som omtales som verdens raskest voksende næring.» Kilde: horecanytt.no.

Solheisen holder fortsatt åpent: – Fantastisk vår (Innlandet)
«Solheisen i Hemsedal holder fremdeles åpent i helga, og Kaj Zackrisson melder om fine forhold i skianlegget.» Kilde: friflyt.no.

Tjener ikke penger på karantenehotel (Akershus/Oslo)
«Hotellbelegget i storbyene har mangedoblet seg så langt i april, sammenlignet med i fjor, da Norge var nedstengt. Krav om hotellkarantene gjør at belegget på Gardermoen nærmer seg normalen. .. Tøffest i Oslo.» Kilde: reiseliv1.no.

Ny gigantisk skulptur i Ekebergparken (Oslo) +
«Den pakistansk-amerikanske kunstneren Huma Bhabha står bak det nye innslaget i Ekebergparken. – Det er en skulptur til å undre seg over. Jeg synes den er litt skummel, sier Christian Ringnes. – Gledelig at denne typen verdenskunst kommer til Oslo.» Kilde: aftenposten.no.

Frykter konkursras: – Alkoholen trumfer visst alt om dagen (Oslo)
«Søstrene Massey frykter at de må stenge butikkdørene etter 36 år. Virke frykter omfattende butikkdød ved fortsatt nedstenging i Oslo og Viken.» Kilde: e24.no.

Ikke noe serviceanlegg for båtturister i år heller (Østfold) +
Fredrikstad: «Fire og et halvt år er gått siden politikerne vedtok at tilbudet til båtturistene skal bedres. Fortsatt er det ingen steder ved brygga i sentrum hvor turistene kan ta seg en dusj eller gå på toalettet. Noe slikt kommer ikke på plass denne sommeren, heller.» Kilde: f-b.no.

Det pipler nå, vi gleder oss! (Vestfold) +
«Hotelldirektør Øyvind Hagen på Quality Hotel Tønsberg begynner å skimte lyset i enden av tunnelen. – Sannsynligvis uteservering på hotellet til helgen.» Kilde: tb.no.

Sørlandet:

The March of the Norwegians – stor internasjonal markedskampanje er i gang
«Kampanjen «The march og the Norwegians» er endelig i gang. Kampanjen er den første store internasjonale satsningen Visit Sørlandet/Visit Southern Norway gjør i samarbeid med Visit Norway.» Kilde: usus.no.