Dagens reiselivsnyheter 24.02.2021

Nasjonalt:

Stipendiat i brukersentrert digitalisering i turisme
«Universitetet i Stavanger har ledig stilling som stipendiat i brukersentrert digitalisering i turisme ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet, Norsk hotellhøgskole. Stillingen er ledig fra våren 2021.» Kilde: jobbnorge.no.

Til topps i hotellkåring
«Dette er de norske hotellene som har fått høyest vurderinger av gjestene hos Hotels.com.» Kilde: horecanytt.no.

Stortinget stemte for utvidelse og endringer i kompensasjon
«Stortinget stemte i dag for at kompensasjonsordningen forlenges til sommeren, at kostnader knyttet til tapte varelagre innlemmes i ordningen, at det må finnes en løsning for destinasjonsselskapene og at det bevilges mer penger til kommunal kompensasjonsordning.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Reiselivet får ekstra krisehjelp
«Stortinget er enige om å gi ekstra støtte til pakkereise-arrangører. – Avgjørende for at bransjen skal overleve, sier Fjord Tours-sjef.» Kilde: ba.no.

Nederlag for pakkereiseselskapene: – Nå er det kritisk
«Opposisjonen på Stortinget klarte ikke samle seg om et forslag for å hjelpe pakkereiseselskapene med å betale refusjoner for kansellerte reiser.» Kilde: dn.no.

Måtte helle øl for millioner i do – nå får de kompensasjon
«Varer som er blitt kastet fordi de er gått ut på dato blir nå regnet som bedrifters faste kostnader. – Sunn fornuft seiret, kommenterer Noho-sjef Karl-Henning Svendsen.» Kilde: e24.no.

Innlegg: 0,- i omsetning… og snart 1 års markering 🙁
«Hva gjør jeg – vi har fortsatt 0,- i omsetning. Det er lite morsomt å være bedriftseier, bedriftsleder og entusiast når smitten fortsatt er så farlig og alvorlig.» Kilde: Jomfrureiser

Innlegg: «Dugnaden er avlyst», skriver servitør Andreas
«Bedriftseiere og eiendomsspekulanter får støtte fra regjeringen, mens arbeidsfolk blir latt i stikken.» Kilde: frifagbevegelse.no.

Reduserer husleien med 900 millioner
«Scandic Hotels har lagt frem resultatene for 2020, som for de fleste andre selskaper i hotellbransjen er det bedrøvelig lesning, men konsernsjef Jens Mathiesen ser optimistisk på 2021.» Kilde: reiseliv1.no.

Bocuse d’Or utsatt
«Bocuse d’Or 2021 er utsatt fra juni til september. Opprinnelig skulle verdens mest prestisjefulle kokkekonkurranse ha blitt arrangert i januar i år.» Kilde: horecanytt.no.

Denne uken i Reiselivsavisa på RadioRiksOslo..
«Coronapandemiens reiserestriksjoner har betydd kroken på døra for mange små og mellomstore reisearrangører, ny Vy-app gjør det enklere å reise kollektivt til Hemsedal og hva med USA som reisemål etter fire år under Trump ? Dette er noen av stikkordene .. uke 8 -2021.» Kilde: dfly.no.

Stortinget overstyrer, vil ha lavere fergepriser i år
«Opposisjonen i Stortinget har samlet seg om et felles forslag om lavere fergepriser. Partiene ble enige om et felles forslag i går ettermiddag. I dag ble det stemt i Stortinget.» Kilde: bobilverden.no.

Passasjerer går til sak mot Widerøe 
«Flyselskaper risikerer å måtte betale erstatning dersom sykdom i besetningen fører til forsinkelser eller innstillinger. Nå skal den viktige prinsippsaken avgjøres i retten. .. – ekspert mener billettprisene kan eskalere noe forferdelig.» Kilde: nrk.no.

To norske Norwegian-selskaper søker konkursbeskyttelse
«De norske datterselskapene for piloter og kabinansatte i flyselskapet har bedt Asker og Bærum tingrett om å åpne rekonstruksjonsforhandlinger.» Kilde: e24.no.

Nord-Norge:

Antall gjester mer enn halvert (Svalbard)
«Besøkstallet er det høyeste tallet siden september men under halvparten av det normale antall gjester ved hoteller og gjestehus.» Kilde: svalbardposten.no.

Bedriftsutviklingsprogram for lokale matserveringssteder (Finnmark)
«Sametinget ønsker å sette søkelyset på de lokale matserveringstedene i kommunene Karasjok, Kautokeino, Porsanger, Tana og Nesseby. Nå starter arbeidet med bedriftsutviklingsprogrammet Faamoe Lokalmat og påmeldingen til den.» Kilde: horecanytt.no.

Finnmarksløpet 2021 er avlyst (Finnmark)
«Finnmarksløpet vurderte å flytte løpet til etter påske. Nå velger arrangørene heller å se fram mot 2022.» Kilde: utemagasinet.no.

Etiske retningslinjer for samiske produkter og opplevelser (Troms) +
Tromsø: «Ordfører Gunnar Wilhelmsen, reiselivssjef Lone Helle og seniorrådgiver Kirsten Ravna Østby lanserte tirsdag en veiviser for etisk og kulturelt bærekraftig salg av samiske produkter og opplevelser.» Kilde: itromso.no.

Tar et oppgjør med falske produkter i butikk-Tromsø (Troms) +
«De siste årene har antallet turist- og suvenirbutikker eksplodert i Tromsø sentrum. Nå skal kommunen rydde opp i hva som selges.» Kilde: ifinnmark.no.

Ekte arktiske eventyr – med barna i hovedrollen (Troms/Nordland)
«Arctic Kids festivalen 2021 er årets gladnyhet for eventyrlystne barnefamilier som elsker å oppleve, mestre og lære sammen. Sammen med våre juniorambassadører Molly, Lykke og Milo inviterer vi til et storslått vintereventyr i hele Narvikregionen.» Kilde: arctickids.no.

Flere vil til Narvik på skiferie i helgene (Nordland) +
«Hotellene opplever en viss strøm av gjester som ønsker seg helgetur til Narvik for å stå på ski, men det er forsatt et lite stykke frem til at tilreisende velger Narvik som skidestinasjon denne vinteren.» Kilde: fremover.no.

Hotelleier Ronny blir fiskekjøper (Nordland) +
«Ronny Østrem fikk tirsdag beskjeden han har ventet på lenge. Alle godkjenninger var på plass for at det igjen kan kjøpes fisk på Skjærbrygga i Stamsund. – Det er utrolig artig at vi fikk det til.» Kilde: lofotposten.no.

Kan måtte stenge restaurant pga for lavt tak (Nordland)
«På Kvitnes Gård i Hadsel i Vesterålen serverer den tidligere norgesmesteren i kokkekunst mat i et 200 år gammelt hus. .. Kan måtte stenge restauranten fordi taket er 20 centimeter for lavt: – Helt uaktuelt.» Kilde: nrk.no.

Midt-Norge:

Dette er bare å glemme, Bymarka er hellig +
«Planene om en gondolbane mellom Ilsvika og Våttakammen i Trondheim har fått debatten til å koke.» Kilde: adressa.no.

Robert skal fikse frikjøringsparadis i Vassfjellet +
«Robert Pallin Aaring (32) har reist verden rundt på jakt etter den beste snøen og den beste skikjøringa. Nå skal han sørge for at flere får en smak av det i Vassfjellet.» Kilde: adressa.no.

Oppdal har kapitalisert på pandemien +
«Hyttene ble revet unna i rekordfart i Oppdal og Rennebu i 2020. Knapt noe sted i fjell-Norge økte prisene mer enn i Oppdal.» Kilde: opp.no.

Fjord-Norge:

Fyrferie langs vestlandskysten – 12 forslag til sjelero
«Fyrferie langs vestlandskysten er å sovne til lyden av bølgeskvulp. Finne sjelero – ytterst i havgapet. Overnatting med havutsikt, bølgebrus og måkeskrik. Ta med deg en helt spesielt utvalgt du vil være alene med, venner eller familie på en uforglemmelig opplevelse. Reiseliv gir deg tips om hvor du kan ha fyrferie.» Kilde: reiseliv.no.

I sommer blir det faste turer til unike Veøya! (Møre og Romsdal)
«Masterplan Reiseliv 2030 jobber med å få til et økt aktivitetstilbud i Romsdalsfjorden .. Vi tror det blir rift om unike middelalderturer til Veøya i Romsdalsfjorden!» Kilde: moldenaeringsforum.no.

Gir 100 000 kroner til Vinnutrappas Venner (Møre og Romsdal) +
«Styret i Sunndal Næringsforening har besluttet å gi 100 000 kr til Vinnutrappas Venner, til realisering av Vinnutrappa. – Vi mener dette prosjektet vil ha mange positive effekter for Sunndal, og dermed også for næringslivet i kommunen.» Kilde: driva.no.

Reiselivet får ekstra krisehjelp. Men for Bergen.. (Vestland)
«Fremtidsutsiktene for reiselivet i Bergen er usikre til tross for fersk nødhjelp fra staten. Turistene fra Asia og USA vil neppe vende tilbake hit før i 2022, tror reiselivsoperatørene.» Kilde: ba.no.

Hotell og utelivs-sjef mener byrådet bør gå lenger (Vestland) +
«Jan Petter Eilertsen mener byrådet bør gå «all-in» når de først skal stenge Bryggen og Torget for trafikk.. i seks uker i sommer. – Slik det var i fjor ble det bare tull. Skal du skape et miljø, må du stenge helt ned..» Kilde: ba.no.

Havnevesenet sier ja til cruiseskip til Sandnes (Rogaland) +
«Styret i Sandnes Havn er positive til å ta imot cruiseskip sommeren 2022. Fem aktører har allerede uttrykt ønske om å legge til kai.» Kilde: sandnesposten.no.

Over og ut for Njå Bike Park (Rogaland) 
«Etter ukevis med forhandlinger mellom stibyggerne Njå Bike Park og Jæren skogeierlag, nektet skogeierne å la syklistene fortsette å bruke stisykkelanlegget i Njåskogen.» Kilde: terrengsykkel.no.

Øst-Norge:

Audi ny samarbeidspartner for Alpinco (Innlandet)
«Alpinco, som eier Hafjell Alpinsenter og Kvitfjell Alpinanlegg, har fått på plass Audi som ny samarbeidspartner.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Skistar sparker Sälen-ansatte etter fester (over grensen)
«Flere ansatte i det svenske Skistar-anlegget Sälen har fått sparken etter å ha vært på fest.» Kilde: friflyt.no.

Ny innholdsprodusent i Hamarregionen reiseliv og utvikling (Innlandet)
«Vi har gleden av å introdusere Marius Storsveen Rødsand i vår prosjektstilling tilknyttet innholdsproduksjon!» Kilde: hamarregionen.net.

Strømmer til fjells: – Femdobling (Buskerud)
«Hemsedal nærmer seg femdobling av folk. Kommunen er på «alerten», men ordfører innrømmer at corona-situasjonen om dagen er bekymrende.» Kilde: dagbladet.no.

Gjør suksess med koronatelt: – Alle stopper og tar bilder! (Telemark) +
Gausta: «De to turistene Silje Jansen og Helene Engebretsen venter på resten av familien i sin egen lille koronaboble hos Den Lykkelige Sportsmann. Etter en skitur i Gaustabakkene, kan mange sette pris på tryggheten som kommer med de nye bobleteltene.» Kilde: ta.no.

Annet:

Korona: Oversikt over forskrifter med lokale tiltak
«Her finnes en overordnet oversikt over gjeldende lokale forskrifter.» Kilde: arbinn.nho.no.

Pandemi-optimisme ga ferie-rush
«Da myndighetene i Storbritannia kunngjorde sine planer for å åpne opp landet før sommeren skjøt britiske feriebestillinger i været.» Kilde: way-2-go.no.

People ready to give up sex, savings and job to travel again
«Global accommodations search platform trivago recently conducted a survey to see how consumers are planning, dreaming and considering travel in 2021.» Kilde: traveldailymedia.com.

5 Ways to Make Your DMO’s Instagram Stand Out in 2021
«With millions of posts and Stories being created on Instagram every day, how do you stand out?» Kilde: crowdriff.com.