Dagens reiselivsnyheter 25.01.2021

Nasjonalt:

Norsk reiseliv må tenke nytt
«Tor Kjetil Wisløff har tatt en råsjans. Han bygger millionhotell for norske turister.» Kilde: e24.no.

Classic Norway Hotels inngår samarbeid med Svinnkompetanse
«Mange bedrifter som opplever stor vekst, risikerer også økt svinn. Nå tar Classic Norway Hotels grep for å komme utfordringene i forkjøpet. Redusert svinn og bedre økonomi skal bli resultatet.» Kilde: travelnews.no.

Flust av ledige hytter i vinterfjellet
«I år kan du leie hytte på sparket. Selv om mange nordmenn vil til fjells, er vi langt fra mange nok til å kompensere for de utenlandske turistene.» Kilde: ksu.no.

Dette er koronarådene for skianlegg
«Helsedirektoratet anbefaler disse restriksjonene for skianleggene.» Kilde: tv2.no.

Maner til samarbeid om smittevern
«Mange kommuner med lav smitte åpner for at serveringssteder skal kunne servere alkohol til maten. NHO Reiseliv-direktøren oppfordrer folk til å respektere smittevernreglene, og maner til godt samarbeid om smittevern.» Kilde: travelnews.no.

Eksperter: SAS har ikke krav på Norwegian-støtte
«Tidligere ESA-direktør for konkurranse og statsstøtte, Per Andreas Bjørgan, sier det er en «vanlig misforståelse» at man har krav på samme statsstøtte som konkurrenter. – Det fungerer overhodet ikke på den måten.» Kilde: e24.no.

Satser på økt reiselyst – sommer-prisene til bunns
«De europeiske flyselskapene har blødd kraftig under korona-krisen. Nå øyner de muligheten for at trafikken skal ta seg opp igjen. Da griper de til det beste lokkemiddelet de har: Setter ned prisene.» Kilde: flysmart24.no.

SAS slettet bonuspoeng: – Dette er umoralsk
«Koronaen gjør at kunder ikke får brukt bonuspoeng som går ut på dato. SAS nekter å forlenge poengenes levetid. – Umoralsk, sier kunde. Han får støtte av Forbrukerrådet.» Kilde: e24.no.

Innreisereglene blir strengere
«For å stoppe det britiske muterte viruset, har regjeringen vedtatt strengere innreiseregler fra mandag.» Kilde: e24.no.

Nord-Norge:

Nå bygger han splitter nytt turistanlegg (Finnmark) +
«John-Rainer Hanssen har brukt flere år på å bygge opp Båtsfjord hotell. I dag er det blitt et velkjent sted i bygda, og turistene kommer stadig tilbake. Nå hiver han seg ut i et nytt prosjekt.» Kilde: ifinnmark.no.

Hotell Nordkyn har fått ny eier (Finnmark)
«Firmaet Arctic Coast AS har kjøpt alle aksjene i selskapet Nye Hotell Nordkyn AS, i Kjøllefjord fra Maria Sørbø.» Kilde: radionordkapp.no.

Tone (66) har solgt gjestehuset ved LoppaCabana (Finnmark) +
«– Jeg har for lite å gjøre, ler den nye eieren av gjestehuset på Loppa øy, Willy Tjønnøy (74). Selv om Tjønnøy fra Nordland har rundet pensjonsalderen, så er han også fisker i tillegg til at nå skal videreutvikle gjestehuset, som Tone Lind Jørgensen har drevet i nesten 15 år.» Kilde: ifinnmark.no.

Når du først har vært på ski der, vil du tilbake (Troms) +
«På yttersiden av Senja finner du natur og skikjøring på sitt mest spektakulære. Det er bare ikke like godt kringkastet som hos naboene Lofoten og Lyngen. – En uslepen diamant.» Kilde: aftenposten.no.

Nå blir det Opplevelses-Harstad, basecamp og city dressing (Troms)
«Det innvilges én million kroner til prosjektet Opplevelses-Harstad. Det foreslår kommunedirektør Hugo Thode Hansen til politikerne i utvalg for plan og næring, som får saken på bordet 26. januar.» Kilde: iharstad.no.

Skulle bli spektakulært hotell, nå er eierne konkurs (Nordland) +
Lofoten: «Snøhettas hotellvisjon på Sørvågen vakte internasjonal oppsikt. .. – Hotellplanene på Sørvågen skal gjennomføres, sa medeier Bjørn Fosaas i november. Nå er selskapet som eier tomta konkurs.» Kilde: lofotposten.no.

Åpner for mulig løsning for Fykantrappa (Nordland) +
«Statkraft har gjort det utvetydig klart at selskapet ikke kommer til å ta ansvar for å gjenåpne Fykantrappa for allmennheten etter at den er renovert. .. (men) er åpen for alternative løsninger, melder Fred Inge Kristensen.» Kilde: an.no.

I full gang med å renovere campinganlegget (Nordland) +
Hamarøy: «Algirdas (40) syntes det var så trist å se på tilstanden til turistanlegget (Sørkil Fjordcamping). Derfor kjøpte han det like godt.. – Planen var å investere for tre millioner kroner. Nå ender jeg trolig opp med et beløp på fem-seks millioner..» Kilde: am.no.

BBC med unike undervannsbilder fra Saltstraumen (Nordland)
«Den nye BBC-serien «A Perfect Planet» med spektakulære opptak fra Saltstraumen i Bodø.» Kilde: nrk.no.

Fauske vil ut av Visit Bodø (Nordland) +
«Flertall for å trekke seg ut i formannskapet, nå skal saken videre til kommunestyret (26. februar). .. Deler av reiselivsnæringa i Indre Salten opplever at Visit Bodø ikke viser fram Indre Salten, slik avtalen er.» Kilde: an.no.

Jørgen er ny sjef for Corner hotell (Nordland) +
Brønnøysund: «Jørgen Lande er tredje generasjons sjef i det familieeide hotellet som ligger på hjørnet midt i sentrum.» Kilde: banett.no.

Ny hotellsjef med tro på Helgeland (Nordland) +
«Per-Kristian Nystad overtok denne uka som sjef for to hoteller i Sandnessjøen. Nystad har drevet innenfor hotell og reiselivsbransjen de siste 30 år, og har erfaring med reiseliv fra flere deler av verden.» Kilde: hblad.no.

Midt-Norge:

Visit Innherred – Oppdag skjulte skatter presenterer..
«Vi er kjempestolte over å kunne presentere mange nye spennende bedrifter og aktører i nettverket Visit Innherred – Oppdag skjulte skatter og gleder oss veldig..» Kilde: facebook.com/ASexplorative

Vi er prisgitt det som skjer rundt oss
«Fra og med i dag, søndag, stenger Røros Hotell dørene. Samtidig åpner Erzscheidergården.» Kilde: fjell-ljom.no.

Fjord-Norge:

Gir overskotsmidlar til reiseliv (Vestland) +
«Vist Nordfjord får  800.000 kroner av overskotsmidlane til Vestland fylkeskommune for å dempe verknadane av koronaepedimien.» Kilde: fjordabladet.no.

Kongevegen vart redninga for fleire i 2020 (Vestland) +
«No har dei store mål for framtida. Nettverket vart ein viktig faktor for den lokale næringa i eit elles tungt år. Trass i dobling i besøkande, håpar og trur Odd Helge Brugrand at reiselivet i år blir betre enn fjoråret. Og at veksten til bedriftnettverket fortsetjer å peike oppover.» Kilde: porten.no.

Voss med i spleiselag for trafikkanalyse av riksveg 13 (Vestland) +
«Sommaren 2020. Det er kork i svingane ved Bjotveit, og køane veks seg lange. No skal det lagast ein trafikkanalyse for riksvegen gjennom Hardanger.» Kilde: avisa-hordaland.no.

Kløverhuset: – er blitt et hotell med noen få butikker (Vestland) +
Bergen: «I 2017 ble de tre øverste etasjene omgjort til hotell, restaurant og bar. Nå bygges ytterligere to etasjer om til hotell. Dermed er det kun butikkdrift i tre av åtte etasjer. .. Det er Magic Norway som eier Kløverhuset.» Kilde: ba.no.

Godt i gang med kommunal turistinformasjon (Vestland) +
«Sidan november har Helene Olderkjær Lillebø frå Kvinnherad jobba med å bygge opp den nye kommunale turistinformasjonen til Ullensvang kommune.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Øst-Norge:

Ann-Mari tok kampen – nå snur Norges største grunneier (Innlandet)
«Først ville Statskog tredoble festeavgifta der Ann-Mari Hagen og familien driver campingplass i Engerdal. Nå har de ombestemt seg.» Kilde: nrk.no.

Kommuneoverleger ber hyttefolk reise hjem (Innlandet)
«Kommuneoverlegene i Sør-Østerdal ber hyttefolk fra Oslo-regionen om å ikke oppholde seg på sine hytter, men reise hjem senest søndag.» Kilde: nrk.no.

Bytter ut Alpane med Geilo (Buskerud) +
«Chaletleilegheitene på Geilo er populære. Alle er no utselt. Snittprisen er 12 millionar kroner.» Kilde: hallingdolen.no.

Åpner unikt senter: – bør få turistene til å stoppe (Akershus) +
«Etter tusenvis av dugnadstimer er ildsjelene i ferd med å realisere et unikt bygg. Uten å nøle mener de at det vil gjøre Romerike en turistattraksjon rikere. Helt siden 1988 har tanken om å samle de amerikanske bilene i et bilsenter kvernet i hodet til president Jack Tveter.. » Kilde: rb.no.

Vi gruer oss til uke seks og syv (Oslo)
«Noen er engstelige for stille uker, mens andre skimter lengderekord med åpning frem til mai. – Det blir en knallsesong, sier Espen Bengston i Oslo Vinterpark.» Kilde: finansavisen.no.

Frykter konkursras uten nye tiltak (Oslo)
«I løpet av få dager må regjeringen legge fram tiltak for bedriftene som stenges ned i Oslo-regionen, mener NHO og Virke.» Kilde: nrk.no.

Permitteringskostnadene har kostet oss tre millioner (Oslo) +
«Fursetgruppen måtte lørdag stenge de siste restaurantene i hovedstaden som holdt åpent. Med rundt 600 permitterte ansatte ber de staten ta en større andel av permitteringskostnadene.» Kilde: dn.no.

Møt forfatterenn bak «Turperler i Østfold og Bohuslän» (Østfold)
«Linken Malene Raeng fra Fredrikstad er forfatteren som står bak de populære bøkene «Turperler i Østfold og Bohuslän» og «Nye turperler i Østfold og Bohuslän». I denne filmen blir du bedre kjent med forfatteren.» Kilde: illebrablogg.no.

Med spesialtilpasset utstyr kan de ta med enda flere på tur (Telemark)
«Siden oppstarten av Bø og Lifjell turridning i 2016 har interessen vokst år for år. Nå har Ragnhild Rekanes investert i spesialtilpasset utstyr for å kunne legge ytterligere til rette for at personer med funksjonsnedsettelser kan bli med på turer.» Kilde: ta.no.

Innlegg: Et fjell og en infrastruktur som tar naturen og turisten på alvor! (T)
«Gaustatoppen: «Det er inspirerende å lese, og se, prosjektet som både Gaustabanen og DNT Telemark har for videre forvaltning av Gaustatoppen som en av Østlandets største naturbaserte reiselivsdestinasjoner.» Kilde: varden.no.

Annet:

5 traveller trends in 2021
«Tripadvisor has released the findings of a new research report based on the platform’s unique insight into shifting traveller trends..» Kilde: traveldailymedia.com.

Slik skal Island bekjempe overturismen
Sagaøya bruker stillstanden i reiselivet til å ruste opp og oppgradere landets veier, parker og verdensberømte naturattraksjoner.

Opinion: Why I believe digital nomads are ruining travel
«I’ve canoed into the depths of the Colombian Amazon, trekked through the dense jungles of Sumatra, and experienced the thrill of riding a tuk-tuk.. But returning to Bali may have been the most harrowing experience of my life.» Kilde: lonelyplanet.com.