Dagens reiselivsnyheter 26.04.2021

Nasjonalt:

Nasjonal reiselivskonferanse satser enda høyere
«Den nasjonale reiselivskonferansen Norwegian Digital Travel Conference og Sørveiv Tech etablerer nå en helt ny konferanse og et nytt partnerskap – og blir Techpoint.» Kilde: business.visitnorway.com.

Nå øker vi sommerbudsjettet: – Betyr at noen må skynde seg
«En fersk undersøkelse viser at vi planlegger å bruke mer penger på årets sommerferie enn vi gjorde i fjor. Det kan bety at tiden begynner å bli knapp for enkelte.» Kilde: tv2.no.

Ser lyst på framtida i reiselivsbransjen
«Ein skulle kanskje tru det siste året ville verke avskrekkande på folk som vurderer reiseliv som ein mogleg karriereveg. Men på Norsk Reiselivsfagskule på Geilo er søkartalet dobbelt så høgt i år som i fjor.» Kilde: nrk.no.

Ny norsk campingplattform verdsettes til 27 millioner kroner
«Campingmarkedet er i kraftig vekst under pandemien, og to norske gründere har overbevist en rekke kjente investorer om at det er et marked for en egen campingplattform på nett.» Kilde: e24.no.

Innlegg: Hyttemarkedet koker, men kan kjapt bli avkjølt igjen
«Det er store planer om hytteutbygging i mange kommuner. Men pandemien kan ha skapt for store forventninger til nordmenns ønske om å feriere i Norge.» Kilde: dn.no.

Ni av ti hytter solgt over prisantydningen
«Ni av ti fritidsboliger som er blitt solgt i år har gått over prisantydningen. I snitt er hyttene solgt for 18 prosent over prisantydningen.» Kilde: e24.no.

Kø for å leie sjøhytter til 100.000 kroner uken +
«Finn.no er tilnærmet utsolgt for de mest kostbare utleiehyttene ved sjøen i sommer. Utsikt til nok en sommer uten utenlandsferie, presser prisene til nye høyder.» Kilde: dn.no.

Gir nye 700 millioner til reise- og uteliv
«Næringsminister Iselin Nybø (V) sier regjeringen vil punge ut med 700 millioner kroner til reise- og utelivsbedrifter som restarthjelp etter gjenåpningen.» Kilde: vg.no.

700 millioner: – Vil ikke avgjøre om bedrifter overlever
«De 700 millioner kronene vil være en god hjelp, mener sentrale utelivsaktører, dersom nåløyet ikke blir for trangt og midlene blir enkelt tilgjengelige.» Kilde: e24.no.

Dette vil NHO Reiseliv jobbe med fremover
«En oversikt over hva NHO Reiseliv jobber for frem mot sommeren i forbindelse med gjenåpning og Revidert Nasjonalbudsjett.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Nye regler for elsparkesykler er på plass
«Nå kan du få parkeringsbot om du parkerer elsparkesykkelen feil. Kommuner får også muligheten til å bestemme hvor mange det skal være av dem.» Kilde: nrk.no.

EU åpner grensene for amerikanske turister i sommer
«Innen midten av juni kan 70 prosent av voksne amerikanere være fullvaksinerte mot koronaviruset. EU gjør seg klar til å åpne grensene. Det er bekymring for at verden kan bli inndelt i vaksinesiloer.» Kilde: dn.no.

Norwegian lader kanonene for å møte økt konkurranse
«Norwegian øker kraftig rutetilbudet i Norge for å være klar når gjenåpningen er her for alvor.» Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge:

Vesterålen er godkjent som bærekraftig reisemål (Nordland)
«Innovasjon Norge har tildelt Vesterålen Merket for bærekraftig reisemål. – Det betyr ikke at jobben nå er avsluttet – det er nå den begynner, sier Astrid Berthinussen, reiselivssjef i Visit Vesterålen.» Kilde: business.visitnorway.com.

Satser på unike undervannsopplevelser i Nyksund (Nordland) +
» Nyksund Arctic Ocean Adventures (NAOA) er et nystartet selskap som i samarbeid med Seasafari Øksnes fra i sommer vil tilby en rekke..» vol.no.

Stenger ned turistinformasjonen i sommer (Nordland) +
«Camilla Ilmoni og Andøy Reiseliv har hatt base sentralt på Andenes i flere år. I høst flytter de ut og fremtiden er usikker.» Kilde: vol.no.

Investerer millioner i feriepark og designhytter (Nordland) +
«Ragnar Norum i Forte Narvik og daglig leder i Narvikfjellet, Jim Ove Johansen gleder seg til å innvie ferieparken til nyttår. Det investeres til sammen 30 millioner kroner i hytter og infrastruktur. – Vi tror at disse hyttene blir et reisemål i seg selv.» Kilde: fremover.no.

Hotellet har fått 1,25 millioner til gedigent prosjekt (Nordland) +
Narvik: «Når Grand hotell får 1,25 millioner kroner til å komme sterkere tilbake etter korona, er det også gode nyheter for lokale aktører. .. Direktør Marlene Føre Frantzen gleder seg til å endelig kunne gi hotellets krigshistorie den plassen den fortjener.» Kilde: fremover.no.

Støtte til «Nasjonal turiststi Svartisen 2021» (Nordland)
«Meløy kommune ved Meløy Utvikling KF er tildelt kr. 400 000 i støtte fra Miljødirektoratet til prosjektet «Nasjonal turiststi Svartisen 2021».» Kilde: meloy.kommune.no.

Satser på kafé og turisme, og lyser ut sommerjobber (N) +
«Ljøsenhammeren er en kjent og kjær plass for mange i Salten. Nå skal Lars Grytvik Tessem starte opp driften av kaféen mange har et kjært forhold til. Da trenger han ansatte som er klar for nye arbeidsomgivelser.» Kilde: an.no.

Frykter ny krisesommer (over grensen)
«Nordlendingenes feriefavoritter i Nord-Sverige taper store penger på at nordmenn holder seg hjemme. Nå frykter de at nok en sommer skal ryke.» Kilde: an.no.

Midt-Norge:

Visit Namdalen forventer storinnrykk i sommer +
«Namdalen har vært en grå flekk på kartet, men nå begynner vi å bli synlige sier reiselivsdirektør Bente Snildal.» Kilde: namdalsavisa.no.

Her legges det planer for å friste flere turister til Innherred +
«Næringsforeningen i Levanger arrangerte denne uka frokostmøte for reiselivet. Her kom det mange nye idéer til hvordan turistene kan lokkes til Levanger i sommer.» Kilde: innherred.no.

Må bli lettere for turistene å oppleve Frøya
«Hotell Frøya står overfor en ny norgesferie og forventer fullt trøkk. Likevel er de redd mange opplever det som tungvint å være turist på Frøya. – Jeg tror ingen leser så mye rutetider som det vi gjør på sommeren, smiler Lena Fillingsnes..» Kilde: froya.no.

Fjord-Norge:

Slik skal Hustadvika bli turistvinner (Møre og Romsdal) +
«Utvikling av Bud sentrum, tilrettelegging for topptur fra Trollkyrkja til Nås og helårsaktiviteter på Skaret er blant de viktigste satsingene i Hustadvika kommunes masterplan for reiselivet.» Kilde: rbnett.no.

Romsdal Reiseliv støtter Øyvind Heens initiativ (Møre og Romsdal) +
» Romsdal Reiseliv støtter initiativet fra Øyvind Heen om å bevare Romsdalen slik at den om mulig, kan bli en del av Nasjonal turistveg..» Kilde: andalsnes-avis.no.

Hotellsjef: Bufféens tid er forbi (Møre og Romsdal) +
«Sammen med Destinasjon Ålesund & Sunnmøre starter Stranda Hotell nå et pilotprosjekt som ser på nye serveringsmetoder for hotell, gruppereiser og arrangement som ivaretar matsikkerheten til den enkelte. Det fortreller hotellsjef Ina Eldøy.» Kilde: smp.no.

Kystruten skal satse på Sunnmøre (Møre og Romsdal) +
«Rekordlang liggetid i Ålesund gir store mogelegheiter for reiselivet på Sunnmøre. Elsykkel gjennom Norrangsdalen. Glaskano over overfløymde setrar. Eller rett og slett ein klassisk fisketur på sjøen. Reiselivet lokalt riggar seg for å utnytte..» Kilde: smp.no.

Strynefestivalen avlyses: – Satser for fullt på 2022 (Vestland)
«På grunn av strenge koronarestriksjoner og mye usikkerhet, avlyses Strynefestivalen for andre året på rad.» Kilde: friflyt.no.

Trur på knallgod sommar og haust (Vestland) +
«Signala frå turoperatørar frå fleire verdsdelar får reiselivsdirektøren Ståle Brandshaug i Visit Sognefjord til å sprudla av optimisme.» Kilde: sognavis.no.

Stor ombygging på Sunnfjord Hotell (Vestland) +
«På Scandic Sunnfjord Hotell & Spa er det store ombyggingsarbeidet no inne på oppløpssida. – Fasaden og Sunnfjordsalen er ferdige i juni. Då vil vi ha eit skikkeleg opningsarrangement, seier hotelldirektør Odd Erik Gullaksen.» Kilde: firda.no.

Derfor ser Hans lyst på koronasommer nummer to (Vestland)
Ulvik: «Da de utenlandske turistene forsvant, ble virksomheten til Hans og Gro reddet av nordmenn på norgesferie. Tall fra Opinion viser at de sannsynligvis kan glede seg til korona-sommer nummer to.» Kilde: tv2.no.

Nå vil de sette Osterøy på «norgeskartet» (Vestland) +
«Sandviksjenten Tobby Sander Tomassen har jobben med å omdanne ostringenes skaperkraft og ydmykhet til markedsføring og PR for å lokke turistene til Osterøy. En uslepen diamant, kaller de øyen 30 minutter fra Bergen.» Kilde: ba.no.

De historiske hoteller satser på motorsykkelturisme (Rogaland) +
«Koronakrisen har fått de historiske hotellene i Rogaland til å satse på motorsyklister, veteranbil-entusiaster og syklende. En helt spesiell erfaring fra koronasommeren 2020 ligger bak nytenkningen.» Kilde: aftenbladet.no.

Fikk korona på bussen deres: – Nå ser vi framover (Rogaland) +
«Etter en lang og tøff vinter planlegger Ingvars reiser nye bussturer. Denne uken fikk busselskapet også etterlengtet pengestøtte fra Randaberg kommune.» Kilde: aftenbladet.no.

Denne gjengen vil tilby agale gilde turopplevingar (Rogaland) +
Bjerkreim: «Ein lokalkjent å gå på tur med kan ofte vera greitt. Men turpakkane til Agale AS vil alltid innehalda mykje meir enn det, lover dei fem gründerane bak det nystifta selskapet. .. Konseptet deira er i første omgang mektige naturopplevingar i tilknyting til Ørsdalsvatnet.» Kilde: dalane-tidende.no.

Fikk ingen ting: Søkte om 250.000 til infotavle her (Rogaland) +
«Sirdal kommune søkte Rogaland fylkeskommune om 250.000 kroner til å lage tekster og en portal/informasjonstavle om naturopplevelser i kommunen. Infotavlen er tenkt plassert ved bensinstasjonen i Tonstad sentrum.» Kilde: avisenagder.no.

Øst-Norge:

Prioriterer reiseliv i kommunal kompensasjonsordning (Innlandet)
«Bedrifter innan reiseliv og servicenæringane blir prioritert når Vågå kommune skal tildele kommunale kompensasjonsmidlar.» Kilde: fjuken.no.

Nå vil disse destinasjonsselskapene slå seg sammen (Innlandet)
«I årevis har det vært snakket varmt om at små og mellomstore destinasjonsselskap burde slå seg sammen til større enheter. .. nå har Visit Elverum-regionen inngått intensjonsavtale med Visit Innlandet med mål om felles organisasjon innen 1. januar 2022.» Kilde: thetravelinspector.no.

Geilo utvider sesongen – sesongkortholdere må betale (Buskerud) +
«Geilo skisenter stengte egentlig for noen dager siden, men åpnet igjen torsdag og holder åpent ut helgen. Sesongkortholdere må imidlertid betale for å kjøre.» Kilde: friflyt.no.

Satser for fullt på nytt matkonsept på Kistefos (Buskerud) +
«Tidligere i år solgte Olav Lie Nilsen livsverket sitt Thorbjørnrud hotell. I sommer satser han for fullt på å servere sultne gjester på Kistefos.» Kilde: ringblad.no.

Hareide i samtaler med Sverige om hurtigtog Stockholm-Oslo
«Norge og Sverige er enige om å se nærmere på en utredning om hurtigtog mellom Stockholm og Oslo, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF).» Kilde: e24.no.

Skal åpningen skje kontrollert, må noe gjøres nå (Oslo)
«I Bergen kan du nyte en pils på uteserveringen. I Oslo samles folk i parker. Nå krever næringslivet i hovedstaden mulighet for å drive uteservering.» Kilde: tv2.no.

«Fotobonden» føler seg uglesett – matar kongeørn (Telemark)
«Sauebønder vil ha svar på kor mykje fototuristar påverkar tap av lam på beite.» Kilde: nrk.no.

Sørlandet:

Nå planlegges det egen attraksjon i Tvedestrand +
«Detektivbyrå nr.2-bøkene av forfatteren Jørn Lier Horst og illustratøren Hans Jørgens Sandnes har hittil blitt solgt i over to millioner eksemplarer. Nå planlegges det en egen helårsattraksjon basert på bøkene i Tvedestrand.» Kilde: tvedestrandsposten.no.

Annet:

En million må ha nytt pass – turen til utlandet kan ryke
«Politiet fraråder folk fra å bestille utenlandsreisen før passet er sjekket. Køene kan bli lange når over en million nordmenn søker om å få fornyet passet.» Kilde: e24.no.

Hit vil nordmenn reise når det åpnes opp
«Ferielystne nordmenn tør ikke å bestille utenlandsturer i fellesferien, men mange har begynt å planlegge høstferien i varmere strøk.» Kilde: nrk.no.

Cruiseturismen i USA kan gjøre comeback allerede i sommer
«Smittevernmyndighetene i USA bøyer av for massivt press – vurderer å åpne for cruise i sommer.» Kilde: dn.no.