Dagens reiselivsnyheter 26.05.2021

Nasjonalt:

Reiselivet skaper puls og arbeidsplasser
«Koronakrisen er verre enn de fleste i reiselivet har opplevd, men vi er her enda. Og jeg vet at det finnes en vei for oss å gå, og det er fremover, sa presidenten i NHO Reiseliv på vår årskonferanse.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Norge åpner opp: Slår alarm om NAV-tall
«De økonomiske konsekvensen har vært enorme for mange bedrifter og ikke minst de rundt 100.000 som jobber innen reiseliv og restaurant i Norge. – 27 prosent av den voksne befolkningen jobber ikke. NAV bør omorganiseres, sier Krohn-Devold i Stavrum & Eikeland.» Kilde: nettavisen.no.

Hit reiser nordmenn i sommer
«Sommeren 2021 betyr ferie i eget land. Tall fra FINN reise viser at hele 80% av bestillingene gjort for sommerferien, er til destinasjoner i Norge.» Kilde: abcnyheter.no.

Ta norgesferien ved kysten i år
«Det blir ikke sydentur i sommer heller, men norskekysten byr kanskje på noe enda bedre; skjærgårdsidyll, saltsprøyt i håret, bading, varme svaberg, gode padletak og gåturer langs fjæra.» Kilde: dnt.no.

Outdooractive søker daglig leder i Norge
«Du vil få muligheten til å påvirke en global reiseplattform og stake ut kursen for satsingen i Norge. Outdooractive har hovedkontor i Immenstadt i Tyskland og er en ledende global plattform for tur og friluftsliv.» Søknadsfrist: snarest. Kilde: finn.no.

Regjerings-ja til Hyttemessen i høst
«Dette var gladmeldingen over alle, utbryter Tore Bjørnstad i Hyttemessen AS etter at Regjeringen nå har gitt beskjed om at innendørs messer kan arrangeres igjen.» Kilde: hytteavisen.no.

Vil saksøke staten for karantenehotell-ordningen
«Rundt 700 EU/EØS-borgere vil prøve karantenehotell-ordningen for retten. Et advokatfirma har sendt varsel om søksmål til departementene.» Kilde: way-2-go.no.

Flyselskapene utsetter annonserte ruter fra Norge i sommer
«Både SAS og Norwegian utsetter nå flere av sine annonserte ruter for sommeren 2021 når det gjelder fra Norge. Årsaken er at norske myndigheter fortsatt vil beholde reiseråd mot å reise utenlands frem til 1. juli.» Kilde: hangar.no.

Norse Atlantic Airways forbereder oppstarten i USA
«Norse Atlantic Airways planlegger første avgang i desember. Nå har de inngått en rammeavtale som skal sikre at ansatte i både USA og Europa sikres tariffavtale. Det kan forenkle veien mot en amerikansk flylisens.» Kilde: e24.no.

Lover superservice – flyekspert advarer mot fallhøyden
«Når det nye norske lavprisselskapet Flyr kommer på vingene i slutten av juni, er det med et klart løfte til sine kunder: Selskapet skal levere kundeservice i verdensklasse. – Det kan gi stor fallhøyde, advarer flyekspert.» Kilde: flysmart24.no.

Norwegian-aksjen falt kraftig
«Norwegian-aksjen falt tirsdag kraftig samtidig som selskapet er på vei ut av konkursbeskyttelse. Fra torsdag er antallet aksjer i flyselskapet mangedoblet.» Kilde: travelnews.no.

Pandemirammet hotellfamilie satser stort på Norwegian
«Nedstengte hoteller under pandemien har gitt Christian og Helene Sundt over 3,5 milliarder kroner i papirtap. Likevel økes satsingen på reiseliv med en investering på 775 millioner i Norwegian.» Kilde: e24.no.

Nord-Norge:

Hvem skal tjene penger på parkering ved Nordkapp? (Finnmark)
«Kommunen vil «ta tilbake» Nordkapp-platået – Scandic mener de aldri har eid det. Det handler om en parkeringsavgift på 9 millioner kroner i året. Scandic har saksøkt Nordkapp fordi de mener kommunen på ingen måte har krav på disse turistmillionene.» Kilde: nrk.no.

Sametinget støtter utvikling av reiselivet i Karasjok (Finnmark)
«Sametingsrådet har bevilget 134 000 kroner i tilskudd til Sáivu AS og 119 000 kroner til Mollisjok Lodge AS, begge i Karasjok kommune.» Kilde: radionordkapp.no.

Satser på nytt tilbud: – Det blir spektakulært og unikt (Nordland) +
«Nordland Bedriftsidrettskrets etablerer nå et nytt tilbud til topptur- og reiseglade nordmenn. – Vi oppretter et nytt tilbud med spektakulære fjelltopper i hele Nordland for sommeren 2021.» Kilde: an.no.

Sørlandet topper ferieliste – Lofoten havner langt ned  (Nordland)
«Artikler om at «alle» skal til Lofoten var hverdagskost i fjor sommer. Terje Berge i Finn.no forteller at det er en helt annen del av Norge som er årets nummer en.» Kilde: nrk.no.

Ida fra Svolvær støtter nytt initiativ fra reiselivet (Nordland) +
«Over 70 reiselivsbedrifter i Nord-Norge går nå sammen for å bli mer tilgjengelige for næringslivet. Det skjer gjennom å etablere nettstedet nordnorge.com.» Kilde: lofotposten.no.

Umulige Hoteller har ikke gitt opp Nyksund (Nordland) +
«Umulige Hoteller har over år jobbet for å etablere et landskapshotell i Nyksund. Men så kom koronaen – uten at prosjektet er skrinlagt av den grunn. Et lignende prosjekt i Valldal på Vestlandet som Umulige Hoteller viser til.» Kilde: vol.no.

Satser først på bobilturisme, deretter trolig sjøhus (Nordland) +
Hamarøy: «Det arbeides for fullt for at anlegget (Camp Skutvik) skal stå klart til å ta imot bobiltrafikken når sommersesongen tar til for fullt. Etablering av en ny bobilplass i havkanten skal bidra til å skape mer liv og aktivitet.» Kilde: an.no.

Fjord-Norge:

Norgesferie: Smøla: I havørnens rike (Møre og Romsdal)
«Med hyggelige fiskevær, nærkontakt med storhavet og mektige havørner er Smøla et herlig reisemål. Nordmøres vakreste skjærgård er en ekte skatt!» Kilde: vi.no.

Hotell og kommune – Ingen av partene er fornøyd (Møre og Romsdal) +
Surnadal: «Kulturleder Lilli Husby sier at det ikke er stor jubel blant de ansatte som fra 1. juli får nye oppgaver, blant annet som hotellresepsjonister. .. Det skal inngås ny samarbeidsavtale mellom Surnadal kommune og Thon hotel, Surnadal.» Kilde: tk.no.

Ville nytte friluftsområde til camping.Trekk søknaden (Vestland) +
«Reed Camping ved dagleg leiar Inge Johnsen trekk dispensasjonssøknaden om å få bruke området rundt småbåthamna til campingføremål. Grunneigar Ola Hetle har og varsla at han ikkje lenger ønskjer å leige ut areal til Reed Camping & Fritid.» Kilde: firda.no.

Nytt tur- og reiselivsselskap ser dagens lys (Rogaland) +
Bjerkreim: «Nyetablerte Agale AS er registrert i foretaksregisteret. Selskapet skal drive med salg av tjenester, produkter og arrangement innen reiseliv, hovedsakelig turopplevelser.» Kilde: dalane-tidende.no.

Øst-Norge:

Ny forskning: Angling destination loyalty (Innlandet)
«Stensland, S., Mehmetoglu, M., Liberg, Å. S., & Aas, Ø. (2021). Angling destination loyalty – A structural model approach of freshwater anglers in Trysil, Norway. Scandinavian Journal of Hospitality and Tourism, 1–15. doi: 10.1080/15022250.2021.1921022» Kilde: tandfonline.com.

Gardermoen gjenåpner hele Pir Nord (Akershus)
«Dette skyldes økende trafikk på innland og flere innmeldte flybevegelser fremover i tid. Dette gjør at det er et behov for å gjenåpne Pir Nord fra 31 Mai.» Kilde: hamgar.no.

Regjeringen tar ikke verdensarven på alvor (Telemark)
«Stortingsrepresentant Åslaug Sem-Jacobsen er svært skuffet over svaret fra samferdselsminister Knut Arild Hareide som ikke vil prioritere Tinnosbanen.» Kilde: radiorjukan.no.

Annet:

Tove satser på elvecruise – igjen
«Det er trolig bare Norges mest erfarne reiselivsmenneske som kan dra i gang et nytt selskap midt i en pandemi. Tove Voss (78) er tilbake i manesjen med Elite Travel.» Kilde: way-2-go.no.

Liseberg gjenåpner
«Billettsalget startet 25. mai og det er ventet høyt trykk blant ivrige gjester som vil sikre seg billetter til en av Nord-Europas mest populære turistattraksjoner.» Kilde: travelnews.no.

Innovation and digital at centre of tourism recovery as UNWTO logs into Google
«The UN World Tourism Organization (UNWTO) and Google have signed a new agreement to work together and lead global tourism’s recovery through innovation, education, and market intelligence.» Kilde: traveldailymedia.com.

6 Tips for Planning your Destination’s Recovery Marketing Strategy
«For travel destinations still unsure on how best to market in a post-pandemic economy, here are six tips to consider.» Kilde: adventuretravelnews.com.