Dagens reiselivsnyheter 26.11.2020

Nasjonalt:

Innenlandsreiser økte kraftig i 3. kvartal
«Reiserestriksjonene knyttet til utenlandsreiser som ble innført etter koronautbruddet førte til at nordmenn la ferien til Norge i 3. kvartal 2020. Reiser utenlands falt dramatisk, mens innenlandsreiser ble mer enn doblet sammenlignet med samme kvartal i fjor.» Kilde: ssb.no.

21.900 færre arbeidsplasser innen overnatting og servering
«Det er blitt 21.900 færre arbeidsplasser innen overnatting og servering, fra tredje kvartal i fjor til tredje kvartal i år.» Kilde: hrrnett.no.

Justisdepartementet vurderer endringer i karantenehotell-ordningen
«Mange er oppgitt og fortvila over reglene om karantenehotell. Mens justisdepartementet jobber med en ny forskrift for folk som skal hjem til jul, innrømmer helsedirektøren at ordningen skal virke avskrekkende.» Kilde: nrk.no.

Nordic Choice Hotels fortsetter tradisjonen
«Nordic Choice Hotels fortsetter sin viktigste juletradisjon, nemlig å samle inn julegaver til barn og voksne i en vanskelig livssituasjon.» Kilde: horecanytt.no.

Hyttekommuner advarer folk fra «røde soner»
«Ordførerne i flere av de store hyttekommunene sier at selvfølgelig skal folk få feire jul på hytta om de ønsker det, men samtidig ber de hytteeierne være påpasselige, spesielt om de kommer fra områder med høyt smittetrykk.» Kilde: dinside.no.

Italiensk alpin-stopp ikke aktuelt i Norge
«Det blir neppe aktuelt å stenge ned skibakkene i Norge, selv om italienske myndighetene nå ber om felles Corona-tiltak i EU.» Kilde: way-2-go.no.

Mot korona-vinter for skistedene
«I siste Travel News kan du lese om blant annet hvordan norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner jobber med å forberede vinteren som snart er i gang.» Kilde: travelnewsmedia.no

Tyskland vil holde skibakkene åpne
«Et forbud mot skiturisme er ikke nødvendig, mener tyske myndigheter. Men Italia har bedt EU ta grep og stenge alle skianlegg.» Kilde: itromso.no.

Fortsatt håp om å beskytte viktige natur- og friluftslivsområder
«Miljø – og energikomiteen har levert sin innstilling til stortingsmeldingen om vindkraft. Det er positive signaler i innstillingen, men det er foreløpig ikke flertall for viktige innstramminger for å hindre videre nedbygging av natur- og friluftsområder.» Kilde: dnt.no.

Statskog frigir jaktmuligheter
«Stor etterspørsel på attraktiv elgjakt gjør at mange får nei etter trekningen hos Statskog. Men kvotene er større enn det mange av jaktlagene tar ut. Dermed byr det seg nå attraktive muligheter.» Kilde: dfly.no.

Hurtigruten omorganiserer
«Hurtigruten har sluppet flere detaljer for omorganiseringen i konsernet.» Kilde: radionordkapp.no.

Korona-rapport fra Magnus Wrahme
«Hver dag fremover bringer Travel News oppdaterte korona-rapporter fra representanter for reiselivsbedrifter i Norge. I dag er turen kommet til Magnus Wrahme fra Royal Caribbean.» Kilde: travelnews.no.

Wizz Air-bråk i Stortinget
«Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) tror det vil bli vanskelig for Wizz Air å fortsette med sin modell hvis flyselskapet skal øke aktiviteten i Norge.» Kilde: e24.no.

Utenlands-trafikken nærmer seg nå nullpunktet
«I tiden etter korona-utbruddet i mars forsvant de fleste utenlandske flyselskaper fra Oslo Lufthavn, og rutetilbudet fra landets hovedflyplass ble så å si borte. Nå har lufthavnen på Gardermoen full fart mot et nytt nullpunkt.» Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge:

Vurderer å selge flytende badstue (Svalbard) +
«Et samlet havnestyre synes det er «ugreit» å få en badstue de ikke har bedt om, og tviler på at tilbudet blir lønnsomt. Politikerne vurderer å selge den.» Kilde: svalbardposten.no.

Damer med frisk turistsatsing (Finnmark) +
«Nå vil de erobre det norske reiselivsmarkedet gjennom Visit Bardufoss.» Kilde: nye-troms.no.

Krise i reiselivet: – Vi vet at folk skyter hundene sine (Troms) +
«Hundekjørerne Tommy Theodorsen og Laila Arvola driver Kvaløya Husky. Nå frykter de mange i bransjen avliver hundene fordi de ikke får koronastøtte.» Kilde: itromso.no.

Innlegg: Et viktig skritt nærmere et nytt museum (Troms)
«Vi tror at tanken om et sentralt lokalisert museum i Tromsø sentrum er helt rett.» Kilde: itromso.no.

Stenger hotellet på grunn av covid-19 (Nordland) +
«På grunn av den siste oppblomstringen av Covid-19 har Rognan hotell hatt minimalt med bookinger, og stenger ned til over nyttår.» Kilde: saltenposten.no.

Vi skal bli Saltens ledende møtehotell (Nordland) +
«Selv om de nå stenger Rognan hotell for resten av året, er Christine Løksti og Henry Hansen klare for å satse knallhardt i 2021. – Vi skal love både tilreisende og lokale et helt nyrenovert hotell i toppklasse!» Kilde: saltenposten.no.

Fjord-Norge:

Innlegg: Vinnutrapp – Stairway to heaven? (Møre og Romsdal)
«At Sunndal kommune i desse tider skal bruke mykje pengar, i første omgang 2,7 millionar, på ei storstilt Vinnutrapp meiner vi blir feil.» Kilde: auraavis.no.

Hedret for sin mangeårige innsats på Sola Strand Hotel (Rogaland)
«To ansatte ved Sola Strand Hotel har mottatt «Medaljen for lang og tro tjeneste» fra Det Kongelige Selskap for Norges Vel.» Kilde: horecanytt.no.

Øst-Norge:

Furusjøen Rundt arrangerer NM 2021 (Innlandet)
«Norges Cykleforbund har tildelt maraton-NM i terrengsykkel 2021 til Furusjøen Rundt i Rondane. Mesterskapet arrangeres 10. juli 2021.» Kilde: terrengsykkel.no.

Mulighetsstudie for byutvikling av Hamar Strandsone
«Bane NOR Eiendom har i samarbeid med Hamar kommune fått utarbeidet en mulighetsstudie for byutvikling av Hamar Strandsone.» Kilde: Bane NOR Eiendom

Skal gi Oslos reiseliv drahjelp (Oslo)
«VisitOslo lanserer dugnadskampanjen «Restart Oslo 2021», som skal gi byens reiseliv drahjelp inn i det nye året.» Kilde: horecanytt.no.

Sørlandet:

Filmspel™ Ibsen – nyhet på mobil
«Nå kan du snart dra på jakt etter QR-koder i Grimstad for å få tilgang til 6 korte «filmspel» om og med unge Henrik Ibsen.» Kilde: usus.no.

Annet:

Visita kräver mer stöd till besöksnäringen (Sverige)
«Alkoholstopp och skärpning av andra restriktioner har förvärrat läget för besöksnäringen. För att undvika att ännu fler förlorar jobbet och företag går i konkurs krävs förstärkta och förlängda stöd, skriver Visita i en hemställan till regeringen.» Kilde: besoksliv.se.

De nye norske passene er verdens vakreste
«De nye norske passene blir rost opp i skyene og trukket frem som «de vakreste i verden» i den spanskspråklige utgaven av et av verdens største reisemagasiner.» Kilde: flysmart24.no.