Dagens reiselivsnyheter 27.04.2021

Nasjonalt:

Digital Snowball spådde i glasskula
«Snowballkonferansen 2021 tok for seg hva bedrifter, destinasjonsselskaper og de offentlige aktørene må gjøre for å få en bærekraftig vekst etter pandemien.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Nytt møtested for matbransjen ser dagens lys
«Dagskonferansen Mat & Marked blir for første gang arrangert 31. mai i år. Målet er å samle hele bransjen – fra jord til bord, fra produsenter til dagligvarebutikker, restauranter, storkjøkken, reisemål og der du handler på farten – for faglig påfyll.» Kilde: reiseliv1.no.

Innlegg: Omstillingsordningen for reiselivet
«..viktig at omstillingsmidlene også kan brukes til utviklingsprosjekter med fokus på reiselivet etter Covid-19. Dette arbeidet må komme i gang umiddelbart.» Kilde: norsk-reiseliv.no.

Hotella klør etter å få opna igjen, men manglar arbeidarane
«Mangel på utanlandske sesongarbeidarar gjer at norske hotell ikkje har folk til å gjera jobbane. – Dei har vore her i mange år og er vanskelege å erstatta, seier hotelldirektør i Hardanger.» Kilde: nrk.no.

Statskoghyttene innlosjert i UT
«Nå blir det lettere å finne flotte turer med utgangspunkt i Statskogs overnattingstilbud.» Kilde: abcnyheter.no.

Catriona Loughran ny kommunikasjonssjef for Hurtigruten Group
«Jeg gleder meg virkelig til å bli en del av Hurtigruten-konsernet. Med de svært ambisiøse målene for videre vekst og den enorme satsingen på bærekraft, er dette en utrolig spennende tid å bli med på seilingen, sier Loughran..» Kilde: kom24.no.

Innlegg: Duty free-debatten: Ikke glem distrikts-flyplassene!
«Avinor har gjort, og gjør, en formidabel innsats for å drive og videreutvikle de mindre og mellomstore flyplassene, og her har tax-free midlene vært et avgjørende bidrag, skriver Flyplassalliansen.» Kilde: nordnorskdebatt.no.

Regjeringen forsvarer aksjoner mot Wizz Air
«Ti kommuner og fylkeskommuner vil ikke bruke Wizz Air. Slike restriksjoner kan være berettiget for å beskytte arbeidernes rettigheter, skriver Næringsdepartementet til EFTAs overvåkningsorgan ESA.» Kilde: e24.no.

Vil fastholde smittevern-tiltakene på passasjerfly
«Selv om stadig større andel av passasjerene blir vaksinert er det ikke aktuelt å endre på dagens smittevern-tiltak om bord på fly i Norge eller andre land. Dette gjør den internasjonale luftfartsorganisasjonen IATA klart..» Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge:

Tar avstand fra ulovlig kjøring med snøscooter (Finnmark)
«Ørjan Digre (32) fra Alta i Finnmark har denne uken fått fokus i en NRK Finnmark-reportasje, som senere er omgjort til et NRK Facebook-innslag, hvor han angivelig tar til orde for ulovlig kjøring med snøscooter.» Kilde: Snøscooterklubbenes Fellesråd

Like før det braker laus (Troms) +
«..Nå er det igjen stor optimisme i reiselivet. Tommy Schanke Hansen er en stor optimist, som vet det går bra til sist. Vårsola varmer i treverket på brygga utenfor hovedbygget til reiselivsbedriften Mefjord Brygge AS på yttersida av Senja.» Kilde: nordlys.no.

Reisemål i Bardu og Målselv omtalt i ny reiseguide (Troms) +
«Gunnar Garfors har reist verda rundt og sett det meste. Ulvekyss i Bardu og «Glamping» i Øverbygd er to av attraksjonane han trekker fram i den nyaste boka si «Bortom allfarveg».» Kilde: nye-troms.no.

Beboerne gruer seg til nok et fergekaos (Nordland)
Hamarøy: «Pål Laumann anklager Vegvesenet for å overkjøre de få fastboende på Bognes, og at de kun prioriterer turistene. Vegvesenet sier situasjonen er beklagelig.» Kilde: nrk.no.

Dystre utsikter for restauranten ved Fykantrappa (Nordland) +
«Fjellrestauranten Rallarbrakka gjorde Fykantrappa til et nasjonalt ikon. Nå henger videre drift i en svært tynn tråd. – Vi håper fortsatt på ei løsning.» Kilde: an.no.

Søker Digital markedsfører og innholdsprodusent (Nordland)
«Helgeland Reiseliv ASsøker nå en engasjert og dyktig digital historieforteller som kan utvikle og presentere innhold som engasjerer. Søknadsfrist: 2.05.2021.» Kilde: heilehelgeland.no.

Midt-Norge:

Hotell Frøya ønsker flytende badstue i sjøkanten
«Hotell Frøya ønsker å legge ut en flytende badstue i sjøen nedenfor kulturhuset. Nå venter de på svar fra kommunen.» Kilde: froya.no.

Fjord-Norge:

#NTW2021: Årets viktigste møteplass!
«Årets viktigste møteplass ga god og effektiv eksponering for Fjord Norge regionen. NTW ble et flott norgesarrangement og Fjord Norge har fått ut viktige budskap om hele regionen vår:..» Kilde: bransjeblogg.fjordnorway.com.

Ny rapport set livet i «instagram-bygda» på vent (Vestland)
«Det har kome eit ras av vakre bilete frå Lodalen. No åtvarar ekspertar om at nye ras kan råke perla, slik som i 1936 då bygda blei utsletta.» Kilde: nrk.no.

Nå er Sognefjellsvegen åpen (Vestland)
«Riksvei 55 over Sognefjellet har åpnet for våren, og det tilgjengeliggjør mye skiterreng fra de som kjører både fra øst og vest.» Kilde: friflyt.no.

Gamlevegen løfta fram som ein turistattraksjon (Vestland) +
«No står Gamlevegen, som i si tid vart kalla «Europas mest fantastiske bilveg», igjen klar til å nyttast. Men det var ikkje berre enkelt å rusta opp denne rasutsette vegen, med ein langsgåande fjellsprekk rett under.» Kilde: sognavis.no.

Desse fire skal konkurerra mot alpane (Vestland) +
«Koroanen gjorde at desse fire slo hovuda saman og no er klare for å lansera eit heilt nytt reiselivskonsept. .. Det han snakkar om er Spring. Eit luksuriøst reiselivskonsept, som skal ta turistane gjennom Sogn på sine eigne bein.» Kilde: sognavis.no.

Villa Åmot – Vi skal komme styrka ut av dette (Vestland) +
«I mars 2020 forsvann heile inntektsgrunnlaget for Villa Åmot. Med nesten to millionar kroner i omstillingsstøtte frå Innovasjon Norge, har Yngve og Steinar fokus på å komme styrka ut på den andre sida av pandemien.» Kilde: firda.no.

Hotella klør etter å få opna igjen, men manglar arbeidarane (Vestland)
«Mangel på utanlandske sesongarbeidarar gjer at norske hotell ikkje har folk til å gjera jobbane. – Dei har vore her i mange år og er vanskelege å erstatta, seier hotelldirektør i Hardanger.» Kilde: nrk.no.

Håpar kulda har tatt knekken på småkrypa på turisthytta (Vestland)
«I eit halvt år har veggedyr vore dei einaste gjestane på turisthytta Skålabu. No håpar turlaget at dei har klart å fryse ut dei ubedne gjestane og opnar for turglade tobeinte.» Kilde: nrk.no.

Tidenes sommer for båtfolket i Vågen (Rogaland) +
Stavanger: «Båtfolket skal virkelig få lov til å breie seg i Vågen i sommer. I cruiseskipenes fravær blir det plass til 43 småbåter innerst i Vågen, i tillegg til 35 i Børevigå.» Kilde: aftenbladet.no.

Øst-Norge:

Søker Digital rådgiver (Innladet)
«tur.digital er Innlandets digitalbyrå. Siden oppstarten for 4 år siden har byrået hatt en svært positiv utvikling. For å betjene en stadig økende kundeportefølje søker vi nå en digital rådgiver.» Søknadsfrist 10. mai. Kilde: tur.digital.

Blir helårsflyplass (Innlandet)
«I år blir det også sommerruter til Scandinavian Mountains Airport, som ligger 40 minutter unna Trysil. Nå venter tryslingene bare på at grensen skal åpnes.» Kilde: horecanytt.no.

Ny driver av klatreparken Høyt & Lavt i Hemsedal (Buskerud)
«Trysilguidene AS tar over driften av Høyt & Lavt-klatreparken i Hemsedal fra 1. juni 2021.» Kilde: horecanytt.no.

Vikingtidsmuseet får spesialtilbud for barn og unge (Oslo)
«Vikingtidsmuseet på Bygdøy i Oslo skal bli verdens viktigste formidler av vikingtiden når det åpner. «Den store vikingreisen» blir et tilbud der hele familien kan prøve seg som forskere, og sammen løse morsomme og lærerike oppgaver.» Kilde: abcnyheter.no.

Krever gjenåpning av utelivet i Oslo
«Utelivsgründeren Geir Oterhals mener byrådet i Oslo fører politikk på bekostning av en bransje med brukket rygg.» Kilde: nrk.no.

Sverige vil køre højhastighedstog til Oslo
«Indenfor 10 år håber den svenske regering, at Sverige er klar med højhastighedstog der på tre timer kan køre mellem Stockholm og Oslo, og dermed for alvor tage konkurrencen op med flyet.» Kilde: standby.dk.

Innlegg: Et fyrtårn for Hvaler – et ytterpunkt som skal drøftes
«Vi føler behov for å forklare hvorfor det foreløpige mulighetsstudiet ser ut som det gjør. Vi kan først avlive myten om at byggherre kom til oss med et brennende ønske om å sette fra seg en fallos på Hvaler.» Kilde: f-b.no.

Hytte priset til 27 mill. solgt etter en uke (Vestfold) +
«Salget av Tjøme-hytta blir dermed den nest dyreste sjøhytta solgt i år. – Det har jo vært mer eller mindre bananas her, sier megler.» Kilde: dn.no.

Annet:

Supporting sustainable travel: From Greenland, with love
«Here is a letter from Hjörtur Smárason, the new managing director at Visit Greenland about how the country aims to become one of the world’s leading destinations in sustainable tourism.» Kilde: traveldailymedia.com.