Dagens reiselivsnyheter 27.05.2021

Nasjonalt:

Nytt utvalg skal gi råd om bærekraftige reisemål
«Økende besøksstrømmer til norske reisemål har gitt økonomiske, miljømessige og sosiale utfordringer i flere kommuner det siste tiåret. Regjeringen vil derfor sette ned et offentlig utvalg (NOU) som skal se nærmere på problemstillinger knyttet til reisemålsutvikling.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

7 av 10 nordmenn vil ta årets sommerferie i Norge
«Koronabarometeret viser at hele 70 % av oss vil i år dra på sommerferie i Norge, noe som er det høyeste tallet noen gang. .. Følelsen av frihet er en av de aller viktigste driverne, forteller reiselivsdirektør Bente Bratland Holm i Innovasjon Norge.» Kilde: business.visitnorway.com.

Produktoppføringer som selger
«Slik oppdaterer og lager du produktoppføringer som sier wow – og som fremmer konverteringer og salg!» Kilde: business.visitnorway.com.

Alpinbransjen: Koronakrisen – hvordan vi jobbet
«Dette er historien om hvordan vi jobbet under koronakrisen. Fra nedtstengingen 12 mars 2020, til å åpne igjen og drive skiheisnæring vinteren 2021 med trygge gjester, trygge ansatte. Det som skulle bli en så tilnærmet normal drift som overhodet mulig.» Kilde: alpinogfjell.no.

Rekordstor pågang etter skredkurs og toppturer
«Da pandemien slo til og landet stengte ned, kastet Oscar Almgren i Uteguiden seg rundt og startet opp digitale skredkurs. Og oppslutningen var overveldende: Over 12 000 personer har deltatt på de digitale kursene.» Kilde: business.visitnorway.com.

Esa godkjenner koronastøtte til pakkereisearrangører
«En tilskuddsordning som skal hjelpe pakkereisearrangører å betale forbrukerne tilbake, er godkjent av EFTAs overvåkingsorgan Esa.» Kilde: travelnews.no.

Flere dro på hytta og færre dro på yrkesreiser i første kvartal
«Nordmenn dro på langt flere reiser i Norge i årets første kvartal, mens antall utenlandsreiser falt med hele 97 prosent sammenlignet med fjoråret.» Kilde: reiseliv1.no.

Årets hyttekommune 2021 gikk til..
«Hvert år velger Norsk Hyttelag ut en hyttekommune som får æren av å bli “Årets hyttekommune”. I 2021 går hederen til Asker kommune, en av Norges største hyttekommuner. Dette er første gangen en kystkommune vinner prisen.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Årets Gjestehavn 2021 går til..
«Båtfolkets dom er klar: Bekkjarvik er Årets Gjestehavn 2021. Da avstemmingen ble avsluttet 14. mai, hadde idyllen i Austevoll fått over 40 prosent av stemmene.» Kilde: batmagasinet.no.

Denne uken i Reiselivsavisa på RadioRiksOslo..
«78-åring klar for ny lederjobb i norsk reiseliv, sesongstart med nyheter på Hadelands Glassverk, kulturscenen Salt planlegger over 340 arrangementer i år og det blir oppsummering av en kortferie med bil til Lindenes og den kjente restauranten «Under». Det er stikkordene.. uke 21 – 2021.» Kilde: dfly.no.

Norwegian forlater konkursbeskyttelsen
«Vi har reddet flyselskapet, sier konsernsjefen. I dag har vi skrevet historie, ikke bare Norwegian-historie og i luftfarten, men også norgeshistorie, sa Schram..» Kilde: reiseliv1.no.

Danmark og Sverige hjelper SAS med nytt milliardlån
«Den danske og svenske regjeringen er blitt enige om å stille 3 milliarder svenske kroner til rådighet for å hjelpe SAS ut av koronakrisen.» Kilde: reiseliv1.no.

Nord-Norge:

Visit Nordkapp har kjøpt innholdsmarkedsføring (Finnmark)
«Før trinn to av gjenåpningen av Norge kjøpte Visit Nordkapp innholdsmarkedsføring av destinasjonen Nordkapp hos Schibsted.» Kilde: radionordkapp.no.

Vil drive «høykommersiell turisme» (Finnmark) +
«Scandic Hotels sin advokat mener at Nordkapphallen; og området rundt hallen, er etablert og tilrettelagt for å kunne drive med det han karakteriserer som «høykommersiell turisme».» Kilde: sagat.no.

Innlegg: Vi vil bidra til vekst og ikke konkurs (Troms)
«Harstad Camping er et viktig tilbud for Harstad og turister, og prosjektgruppen «OpplevelsesHarstad» vil gjerne bidra til at Harstad Camping øker sitt besøk i sommer, og inviterer i år som i fjor til samarbeid.» Kilde: ht.no.

Peab Bjørn Bygg Harstad bygger Vesterålens største hotell (Nordland) +
«Når det står ferdig vil det bestå av 158 rom. 129 standard rom, 24 superior rom og fem suiter, sier distriktssjef Rune Stenberg. .. Hotellet skal driftes av Petter Stordalens Nordic Choice Hotels.» Kilde: iharstad.no.

Innlegg: Del informasjon eller begrens innreise til Lofoten (Nordand)
«Enten må kommuneoverlegene få full tilgang til informasjon på tvers av kommunegrensene, eller så må innreise til Lofoten vurderes regulert før sommeren.» Kilde: lofotposten.no.

Nå troner de øverst i Norge (Nordland) +
«Hotel Ole Tobias i Mo i Rana er på førsteplass i gjestfrihet i Best Western-kjeden. Rana-hotellet kom inn i kjeden for et halvt år siden.» Kilde: ranablad.no.

Norgesferie. Det nytter ikke uten arbeidsfolk (Nordland) +
«Oscarbrygga sliter med det. Emaus Pub & Spiseri sliter med det. Lovund hotell sliter med det. Store deler av reiselivet og serveringsbransjen sliter med det. Og situasjonen kan bli kritisk.» Kilde: ranablad.no.

Havlandet Herøy: Et eldorado for båtturisme (Nordland)
«I Havlandet Herøy møtes hav og land – og Fosnavåg er sentrum for et omland som nå satser mye på tilrettelegging for båtturisme.» Kilde: batmagasinet.no.

Fjord-Norge:

Michael (48) er reiselivet og Næringshagen sin nye sjef (Vestland) +
Voss: «Michael Knüsel byrja i Næringshagen i januar. Fire-fem månader seinare har han fått sjefsjobben. – Eg trur det er få stader i inn- og utland som kan måla seg med Voss, seier han.» Kilde: avisa-hordaland.no.

Undervisningsstilling salg, service og reiseliv (Rogaland)
«Hovedvekt av stillingen innebærer å undervise elever på utdanningsprogrammet for salg, service og reiseliv for videregående skole for voksne.» Arbeidsgiver: Rogaland Fylkeskommune. Arbeidsted: Stavanger. Søknadsfrist: 30.05.2021.» Kilde: finn.no.

Magisk vintertur til Preikestolen (Rogaland)
«Et av verdens mest spektakulære utsiktspunkter, Preikestolen, er motivet for vinterens beste turbilde.» Kilde: dnt.no.

Øst-Norge:

Undervisningsstilling innen reiseliv og opplevelsesutvikling (Buskerud)
«Fagskolen i Viken studiested Geilo søker undervisningsstilling innen reiseliv og opplevelsesutvikling. Arbeidsgiver: Viken fylkeskommune. Ansettelsesform: Fast. Søknadsfrist: Frist13.06.2021.» Kilde: finn.no.

Asker kommune er årets hyttekommune 2021 (Akershus)
«Hvert år velger Norsk Hyttelag ut en hyttekommune som får æren av å bli “Årets hyttekommune”. I 2021 går hederen til Asker kommune, en av Norges største hyttekommuner. Dette er første gangen en kystkommune vinner prisen.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Her kommer 9 meter høye The Mother (Oslo)
«MUNCH åpner høsten 2021. Rett utenfor, ut mot Oslofjorden vil byen få en ny stor skulptur; The Mother, laget av den britiske kunstneren Tracey Emin.» Kilde: abcnyheter.no.

Oslo åpner – men disse reglene gjelder fortsatt (Oslo)
«Etter 199 dager med sosial nedstenging, er åpningsdagen her – men noen koronaregler gjelder fortsatt.» Kilde: ao.no.

Slik var det da Oslo åpnet opp (Oslo)
«Etter nesten 200 dager med sosial nedstenging og skjenkestopp er gjenåpningen av Oslo i gang. Aftenposten har fulgt feiringen.» Kilde: aftenposten.no.

Jubler etter brutal smell: – Fullbooket (Oslo)
«Restaurant-brødrene Markus og Joppe Gjelseth anslår et coronatap på 100 millioner kroner. Nå er de kampklare etter å ha åpnet dørene for første gang på over et halvt år.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Enda et år med et elendig badetilbud (Oslo)
«Slik vil det nye Tøyenbadet på Oslos østkant bli, men de badeglade må vente i tre år til før badeanlegget til nesten to milliarder kroner åpner etter ny budsjettsprekk.» Kilde: nettavisen.no.

Innlegg: Stengte gater i Gamlebyen er ikke greit (Østfold)
Fredrikstad: «Vi kan ikke sette de gamle og uerstattelige bygningene i spill, bare fordi noen skal tjene penger.» Kilde: f-b.no.

Verdensarven ein del av fylkets strategi (Vestfold/Telemark)
«Rjukan-Notodden Industriarv .. Vidareutvikling av attraksjonar langs Telemarkskanalen, .. jobbe for å etablere eit kompetansesenter for UNESCO Verdensarv, .. vidareutvikling av Padleled Vestfold og Telemark.. er berre nokre av dei mange tiltaka fylkeskommunen skal satse på i perioden 2021-2024.» Kilde: radiorjukan.no.

Ledig undervisningsstilling salg, service og reiseliv (Vestfold) 
«Vestfold og Telemark fylkeskommune søker faglærer i salg, service og reiseliv. Atbeidsted: Tønsberg. Deltid. Fast. Søknadsfrist: 06.06.2021.» Kilde: finn.no.

Sørlandet:

Hotellet ønsker å få riktig navn på skiltene – det kan bli en drøy prosess +
Tvedestrand: «På Hotell Lyngørporten planlegges nå sommersesongen, og blant punktene som det jobbes med, er å få riktig navn på skiltene som skal vise gjestene ut til stedet på Gjevingpynten. .. skulle kanskje tro at dette var en enkel sak, men det er det ikke.» Kilde: tvedestrandsposten.no.

Annet:

Europa har fått sin første naturlige hvalpark
«Et havområde utenfor Tenerife har blitt utropt som Europas første hvalpark. Dette skal gjøre hvalturismen mer bærekraftig og gi bedre beskyttelse for de store dyrene.» Kilde: naturpress.no.