Dagens reiselivsnyheter 28.05.2021

Nasjonalt:

Lanserer ny norsk reiselivsorganisasjon – Håndlaget
«Håndlaget heter den nye norske reiselivsorganisasjonen for håndverksbedrifter og lokal mat og drikke. Initiativtakerne mener det er behov for et tettere samarbeid om utviklingen av reiselivet rundt lokal produksjon, og at dette gjøres best i en organisasjon som spesialiserer seg nettopp på dette.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

De aller fleste velger Norgesferie
«7 av 10 nordmenn kommer kun til å feriere i Norge i sommer, selv om de får vaksine før ferien starter. Kun 1 av 10 planlegger ferie utenlands. Det viser en ny befolkningsundersøkelse utført av Ipsos på vegne av NHO Reiseliv 12. – 26. mai, med 1047 respondenter.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

DNB gjentar fjorårets kampanje #nestesommer
«Fjorårets kampanje traff nordmenn og bedrifter rett i hjertet. Det samme ser vi i år også.» Kilde: kom24.no.

Nytt nettsted for å planlegge Norgesferien med kreative tips
«I en jungel av informasjon og nettsteder i forhold til hvor Norgesreisen skal gå, har vi i Booknordics.com gjort jobben mye enklere.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Topptur-turistene vil ha flere aktiviteter og norsk, lokal mat
«Norske toppturleverandører opplever sterk etterspørsel etter guidede turer, gjerne i kombinasjon med kortreist mat og aktiviteter som hundekjøring og kajakkpadling. – Noe har helt klart endret seg under pandemien… sier Haaken Christensen i Innovasjon Norge.» Kilde: business.visitnorway.com.

Mesterkokk til DNT-hytter
«Med bruk av flere lokale råvarer skal DNTs betjente hytter bli enda bedre på mat. Nå reiser kokk Halvar Ellingsen på inspirasjonsturné til tre hytter.» Kilde: dnt.no.

Innovasjon Norge søker Media lead
Media lead skal være reiselivsteamets fremste ressurs når det gjelder arbeidet med å plassere Norge som reisemål og norske reiselivsaktører i internasjonale (og for tiden også norske) medier. Arbeidsted Oslo. Søknadsfrist: 09.06.2021.» Kilde: kampanje.com.

Spennende jobber i eventbransjen
«Komon-Stageway AS søker to prosjektledere for fast ansettelse. Dette er et av Norges ledende eventselskaper med lang erfaring i bransjen, med ni ansatte på Sandaker i Oslo. Søknadsfrist: snarest.» Kilde: finn.no.

ESA: Norges innreiseregler bryter med EØS-avtalen
«EØS-tilsynet ESA åpner sak mot Norge for de strenge innreisereglene under pandemien. Reglene skal selvsagt være i samsvar med EØS-forpliktelser, sier justisminsiter Monica Mæland.» Kilde: vg.no.

Ber Justisdepartementet åpne opp for generell arbeidsinnvandring
«NHO Reiseliv ber justisdepartementet åpne opp for generell arbeidsinnvandring slik at reiselivsbedriftene kan få tilgang til nødvendig arbeidskraft fra utlandet.» Kilde: reiseliv1.no.

Opphentingen for hotell ikke helt i gang
«Tallene for april fra Benchmarking Alliance som Wiederstrøm Hotel Consulting har analysert for Reiselivskunnskap viser at det er langt, langt igjen til 2019-nivåer.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Sterk booking i Hurtigruten
«Bookingen de siste 30 dagene har doblet seg fra samme periode for to år siden.» Kilde: finansavisen.no.

Hurtigruten med 1,6 milliarder i negativ egenkapital
«Hurtigruten er blant selskapene innen reiselivsnæringen som har slitt under koronaperioden. Regnskapet for første kvartal, som kom nå i ettermiddag, viste en omsetning i fritt fall og store underskudd.» Kilde: dn.no.

E24-podden med Jacob Schram: Norwegian er «back in the air»
«Den første krisepakken med statlige lånegarantier kom på plass i fjor vår, og onsdag kunne Norwegian og konsernsjef Jacob Schram markere at Norwegian nå har fått landet den andre krisepakken og er formelt på vei ut av konkursbeskyttelsen.» Kilde: e24.no.

Norske datterselskaper begjært konkurs
«Krisa har krevd omfattende opprydningsarbeid i Norwegian. Nå er det åpnet konkurs i to av selskapets norske datterselskaper.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Nye reiselettelser gir håp om økt billettsalg i sommer
«Det at det lettes på smittevern-tiltakene i Norge og resten av Europa gjør at billettsalget hos SAS nå øker foran årets sommersesong. Men selskapet melder om en hard konkurransesituasjon.» Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge:

Om svalbardpakke 2 (Svalbard)
«Mister vi opplevelsesbedriftene eller overnattingsstedene står detaljhandelen like tom. Longyearbyens politiske flertall avviser kritikk av sine prioriteringer for krisepakka til lokale bedrifter.» Kilde: svalbardposten.no.

Med hjemmesnekret campingbil vil Anette teste ut Lofoten (Nordland) +
«Personlig trener, turarrangør og reiselivsblogger Anette Racer-Farth (47), fra Jaren i Innlandet fylke, elsker Lofoten. I sommer skal hun lete etter ukjente perler og teste ut sin hjemmesnekrede campervan i Lofoten.» Kilde: lofotposten.no.

Hotellet står ferdig: – Bodøs svar på Aker Brygge (Nordland) +
«Nå har Hundholmen Byutvikling overtatt Quality Hotel Ramsalt fra entreprenøren Hent. .. Jeg vil påstå at Quality Hotel Ramsalt har blitt et flaggskip som understreker Quality som merkevare, sier prosjektleder Arve Teigene i Nordic Choice Hotels.» Kilde: an.no.

Vi har aldri opplevd så stor interesse (Nordland)
«Sivert Olaisen driver et hotell langt ute i havgapet på øya Lovund ytterst på Helgelandskysten. Alt ligger til rette for en fantastisk sommersesong, men hotellet mangler viktig personell fra utlandet.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Midt-Norge:

Sommerferie i Trøndelag?
«Med AtB SommerPass kan du reise så mye du vil i Trøndelag – i ei hel uke – med buss, tog, hurtigbåt, ferge og trikk.» Kilde: trondelagfylke.no.

Namsen beste lakseelv dei siste fem åra
«Både i 2020 og i snitt dei siste fem åra toppar Namsen lista over elvar og vassdrag med flest landa laks. I gjennomsnitt for perioden 2016-2020 vart det drege på land 6 890 laks i Namsen, nesten 1 000 fleire enn snittet for Tana.» Kilde: ssb.no.

Fjord-Norge:

Opposisjonen fikk flertall i formannskapet om Vinnutrappa (M&R) +
«Formannskapet støtter bygging av Vinnutrappa, men sa nei til at kommunen skal ta eierskapet: – Jeg er sikker på at det finnes krefter og evne i samfunnet vårt til å ta dette videre.» Kilde: auraavis.no.

Outzen: – Feil å bruke nesten to millioner på Vinnutrappa (M&R) +
Sunndal: «Da blir det helt feil for meg om kommunen skal bruke nesten to millioner på det private initiativet om å få laget ei steintrapp oppetter ei fjellside, med folk fløyet inn fra andre sida av jordkloden, sa Outzen.» Kilde: auraavis.no.

2,4 millionar til kultur- og reiselivsopplevingar på kysten (Vestland) +
«Stiftinga Kystkultur No! er ein av dei som får tilskot av Vestland Fylkeskommune Hovudutval til regional bransjeutvikling innan kulturelle og kreative næringar.» Kilde: fjt.no.

Destinasjon Haugesund & Haugalandet AS søker prosjektleder (Rogaland)
«Som prosjektleder for satsingen på arrangement, kurs og konferanser, vil du ha en spennende stilling som er med på å utvikle Haugesundregionen som nasjonal og internasjonal møteplass.» Ansettelsesform: Engasjement. Søknadsfrist: 14.06.2021. Kilde: finn.no.

Innlegg: Strekker oss langt for regionens reise- og uteliv (Rogaland)
«Statens penger gjør ingen nytte på kommunens konto, de må ut og virke. Utelivet, restaurantene og reiselivet har blødd, og nå ber de oss på ny om å stille opp.» Kilde: aftenbladet.no.

Øst-Norge:

SkiStar satser på eiendom og hotellvirksomhet (Innlandet/Buskerud)
«Som et ledd i SkiStars fokus på å befeste sin posisjon som den ledende feriearrangøren for Skandinavia, tar selskapet nå et stort skritt innen hotellutvikling i den Skandinaviske fjellverdenen. SkiStar vil med dette drive seks lodger og hotell..» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Resultatet ble Ådalsbruk Motormuseum (Innlandet)
«Noen gjør «litt mer» ut av hobbyen enn andre. Bjørn Monsbakkens bilentusiasme endte med eget museum med over 50 biler og enda flere MC.» Kilde: abcnyheter.no.

Nye millioner til stisykling i Hallingdal (Buskerud)
«Stibyggingen i Hallingdal får nye midler – 4,8 millioner fra Stiftelsen til SpareBank 1 Hallingdal Valdres skal gå til nye stiprosjekter.» Kilde: terrengsykkel.no.

No gir direktør’n seg – sel hotellet (Buskerud) +
«Thoen Hotell er det einaste hotellet som er igjen i Nesbyen sentrum. Og eigar Ivar Ole Thoen, som er det fulle og heile namnet hans, har halde..» Kilde: hallingdolen.no.

Rjukan har mottatt Merket for bærekraftig reisemål! (Telemark)
«Reiselivsdestinasjon. UNESCOs verdensarvliste. Nasjonalparkkommune. Krigshistorie. Solspeilet. Nå kan også Rjukan føye til eier av ‘Merket for bærekraftig reisemål’. Som første reisemål i Vestfold og Telemark.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Sørlandet:

Bli med på Kyststi i Kristiansand!
«Vi er en gjeng som har gått opp en høyst uoffisiell kyststi i Kristiansand. Kanskje kan det være til inspirasjon for å få etablert en offisiell kyststi i byen?» Kilde: fvn.no.