Dagens reiselivsnyheter 28.10.2020

Nasjonalt:

VELKOMMEN TIL REISE:LIV!
«Velkommen til Innovasjon Norges nasjonale reiselivskonferanse Reise:liv, 19. november. I løpet av noen formiddagstimer skal vi møte næringsminister Iselin Nybø, overvære paneldebatter, innlegg fra skandinaviske forsknings- og analysemiljøer, samt få et innblikk i Innovasjon Norges planer for 2021.» Kilde: business.visitnorway.com.

Uklare råd om reiseliv og hjemmekontor
«De nye koronatiltakene har skapt usikkerhet og frustrasjon hos mange bedrifter. Utelivs- og reiselivsbransjen opplever en strøm av avbestillinger fordi folk tolker antallsbegrensningene ulikt, og hos andre bedrifter synes kriteriene for når og om en kan gå fysisk på jobben uklare.» Kilde: nho.no.

Viktig presisering om antall deltakere på arrangement
«Statsminister Erna Solberg innfører nye restriksjoner for hele landet. Deriblant senkes grensen på antall deltakere på private arrangementer fra 200 til 50. For øvrige arrangementer kan det fortsatt være 200 personer som for eksempel en hotellkonferanse.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Innlegg: Hvorfor vinterstengte campingplasser?
«Å reise med bobil i vinterhalvåret krever detaljkunnskap om campingplassene. Hvilke er åpne? Hvorfor lar så mange campingplasser vinterturistene passere stengte porter?» Kilde: bobilverden.no.

Brudd i forhandlingene om flyavtalen
«Parat og NHO Luftfart brøt tirsdag forhandlingene for arbeidstakere som er omfattet av flyavtalen. Dermed blir det mekling.» Kilde: dn.no.

Norwegian girer opp priskrigen med Wizz Air
«Da Wizz Air overraskende kastet seg inn på innenriks-markedet i Norge, utløste det en heftig priskrig. Spesielt med Norwegian, som ble tvunget til å svare. I løpet av få dager har rollene imidlertid snudd. Nå er det Norwegian som girer opp prisgaloppen.» Kilde: flysmart24.no.

Icelandair satser på Norge neste år
«Midt i pandemien slår Icelandair til og annonserer 13 avganger i uken fra Bergen og Oslo. Neste sommer, vel og merke.» Kilde: way-2-go.no.

Etterlyser obligatorisk koronatest på flyplassen
«Siv Jensen mener det er oppsiktsvekkende at testing for covid-19 ved ankomst til Norge fortsatt er frivillig.» Kilde: travelnews.no.

Nord-Norge:

Ledig stilling: Vi vil ha Norges råeste kjøkkensjef! (Svalbard)
«Tar du utfordringen – Basecamp Explorer Spitsbergen AS søker kokk og kjøkkensjef til Isfjord Radio.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Bedriftsutviklingsprisen i landbruket gikk til.. (Nordland)
«Torghatten Camping & Strandrestaurant AS vinner bedriftsutviklingsprisen i landbruket i Nordland. Takket være forfedrenes tro på reisemålsutvikling og egen innsats kan Per Kåre Hatten og familien nå motta denne anerkjennelsen.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Museum Nord søker Formidlings- og arrangementsansvarlig (Nordland)
«Ansvar for oppgaver tilknyttet avdeling Vågan generelt samt Lofotmuseets formidlingstilbud, museumsbutikk og ansettelser.. Du vil også bidra i utviklingsarbeid i det planlagte SKREI-senteret.» Arbeidsted Kabelvåg. Søknadsfrist 15.11.2020. Kilde: karriere.no.

Midt-Norge:

Trøndelag og Røros på topp igjen
«Trøndelag er igjen landets beste kulturfylke og Røros er for 7.gang landets fremste kulturkommune. Dette viser kulturindeksen for 2020 som er utviklet av Telemarksforskning i samarbeid med norske kommuner og fylkeskommune.» Kilde: trondelagfylke.no.

Fjord-Norge:

Innlegg: Sal av helsesenter – korleis sikre vinn-vinn situasjon (Vestland)
«Det er storslegne planar som er lagt fram for realisering av nytt hotell i Selje. Dette er særs positivt etter det store tapet ein opplevde då hotellet brann og tomheita som har vore sidan.» Kilde: fjordabladet.no.

Det er misbruk av vårt arbeid (Vestland) +
«Voss Gondol og Loen Skylift møtes denne uken i retten for å avgjøre logo-krangelen. Loen Skylift sier de ikke trodde sine egne øyne da Voss lanserte sin logo.» Kilde: friflyt.no.

130 av 220 Widerøe-ansatte på Flesland mister jobben (Vestland)
«En tapt anbudskonkurranse fører til at ansatte i Widerøe Ground Handling på Bergen lufthavn Flesland mister jobben.» Kilde: e24.no.

Øst-Norge:

Skeikampen alpinsenter (Innlandet)
«Dette hytte-anlegget i Gausdal kan by på gode offpiste – muligheter, en respektabel park og fint familietilbud.» Kilde: friflyt.no.

Rettssaken om eiendomsskatten i Ringebu i gang (Innlandet)
«Over 200 hytteeiere har anlagt sak mot Ringebu kommune for det de mener er forskjellsbehandling av hytter og helårsboliger. Gjennom en årrekke mener de hytter er blitt ilagt vesentlig mer eiendomsskatt enn helårsboliger med samme verdi. Rettssaken startet tirsdag.» Kilde: hytteavisen.no.

Innlegg: Fredning til besvær (Akershus)
«Kjeller flyplass er en viktig del av Norges samferdsels- og forsvarshistorie. .. Det er altså dette kulturmiljøet Aspelin Ramm nå ønsker å rasere og her er det ingen tvil om at Forsvarsdepartementet, i denne saken, har sluppet reven inn i hønsegården.» Kilde: travelbusiness.no.

VisitOSLO lanserer samarbeid med sveitsisk traveltech-selskap (Oslo)
«VisitOSLO har inngått samarbeid med sveitsiske The Trip Boutique for å gi byens besøkende mulighet til å lage sin egen personlige guide til Oslo – helt gratis.» Kilde: visitoslo.com.

Nå kan du få din egen personlige reiseguide (Oslo)
«Nå går Oslo nye veier for å hjelpe både fastboende og tilreisende. Visit Oslo har inngått samarbeid med sveitsiske The Trip Boutique for å gi byens innbyggere og besøkende mulighet til å lage sin egen personlige guide til Oslo – helt gratis.» Kilde: thetravelinspector.no.

Grims Grenka har ny eier (Oslo)
«Realkapital Hotell har kjøpt eiendommen Grims Grenka i Oslo. – Kjøpet av Kongens Gate 5 (Grims Grenka) er en drøm som representerer oss.» Kilde: hotellmagasinet.no.

Julebord-avbestillingene renner inn: – Det blir tøffe tak (Oslo)
«Engebret Café i Oslo anslår at de har fått 200 avbestillinger for julebordsesongen etter mandagens pressekonferanser om innstramminger og nye smitteverntiltak. – Det er en tøff tid, sier restauranteier Kay Johnsen.» Kilde: e24.no.

Nå kommer Uber tilbake for fullt til Oslo
«Fra og med mandag kan man bestille vanlige biler i Uber-appen igjen.» Kilde: e24.no.

Neste sommer blir det 100 meter lang sandstrand ved Operaen (Oslo) +
«Det jobbes med å finne ny plassering for badstuene. Saken vekker samtidig liv i diskusjonen om et eventuelt fotografihus på Sukkerbiten.» Kilde: aftenposten.no.

Annet:

FN: Pandemien har ført til 70 prosents nedgang i internasjonal turisme
«Den internasjonale turismen falt med 70 prosent de første åtte månedene i år på grunn av pandemien, viser tall fra FN.» Kilde: abcnyheter.no.

Trygt å kjøpe flybilletter nå?
«Frister det å sikre seg en billig flybillett? Da bør du sjekke vilkårene ekstra nøye nå.» Kilde: dinside.no.