Dagens reiselivsnyheter 30.03.2021

Nasjonalt:

Innlegg: Ingenting varer evig
«Naturen har reddet oss fra å bli fullstendig gale under pandemien. Nå forsvinner den bit for bit.» Kilde: nrk.no.

Opptak av webinar: Aktiviteter vår og sommer 2021
«Torsdag 25. mars inviterte Innovasjon Norge reiseliv til et webinar om aktivitetene og kampanjer som er planlagt for våren og sommeren 2021. Vi snakket blant annet om forbrukermarkedsføring, undersøkelser, utvikling, finansiering og aktiviteter for næringen.» Kilde: business.visitnorway.com.

To av tre nordmenn blir hjemme i påsken
«I alt 63 prosent holder seg hjemme i påskehøytiden, mens 29 prosent sier nei til hjemmepåske. Mange er likevel usikre på planene, viser Opinions koronamonitor.» Kilde: travelnews.no.

Bedriftene kan få dekket hele summen i tapte varelagre
«Butikker og restauranter har tapt store summer fordi de må kaste varelagrene sine etter skjenkestopp og nedstenginger. Regjeringen vil nå kompensere dem for hele tapet.» Kilde: e24.no.

Innlegg: Behov for en statlig garantiordning for pakkereiser
«..en næring som i seg selv bidrar til betydelig verdiskaping og sysselsetting, med ringvirkninger over hele landet. Vi vil derfor sterkt oppfordre Stortinget til å jobbe for en ordning som ivaretar garantibehovet til norske pakkereisearrangører, uavhengig av størrelse.» Kilde: norsk-reiseliv.no.

Innlegg: Arne Hjeltnes har rett – men det betyr ikkje at tiltaka er feil
«I det lange løp kan strenge smitteverntiltak vere til det beste også for dei som vert hardast råka.» Kilde: nrk.no.

Nye karantenehotellregler trer i kraft
«Fra og med mandag må du i karantenehotell i minst en uke om du har vært på en unødvendig utenlandsreise. Men ingen stanser deg fra å reise hjem.» Kilde: itromso.no.

Innlegg: Karantenehotell gjør reisende til innsatte
«Hotellpersonell og vektere blir fangevoktere. Ordningen med karantenehotell, slik den er utformet nå, er ikke et forholdsmessig smitteverntiltak og bryter med en rekke rettssikkerhetsprinsipper, skriver kronikkforfatterne.» Kilde: aftenposten.no.

Nye Norwegian satser hardt i det tyngste feriemarkedet
«Norwegian er i full gang med å klargjøre selskapet for en ny og utvidet satsing etter at konkurs-faren nå ser ut til å være avverget.» Kilde: flysmart24.no.

Fra Ryanair til Norwegian
«Adrian Dunne er ansatt som Executive Vice President Operations i Norwegian. Dunne har mer enn 30 års ledererfaring fra luftfarten.» Kilde: travelnews.no.

Datoen satt for første norske charter-avgang til Syden
«I takt med økende vaksinering av den norske befolkningen, stiger de norske charterselskapenes håp om å kunne komme i gang igjen med å sende feriereisende til Syden.» Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge:

Beskjed fra NHO: Sleng ut livbøya eller finn fram hammeren
«Reiselivsnæringen fortviler. Koronapandemien og restriksjonene gir dramatiske konsekvenser for denne delen av næringslivet.» Kilde: radionordkapp.no.

Skal samarbeide om å utvikle reiselivet på Svalbard
«Hurtigruten Group selger sin eiendomsportefølje på Svalbard til Store Norske Spitsbergen Kullkompani (Store Norske). Det inkluderer hoteller, leiligheter, kontorer og butikker. .. Hurtigruten Svalbard skal fortsatt drive disse.. og inngår en 30 år lang samarbeidsavtale om å utvikle reiselivet på Svalbard.» Kilde: estatenyheter.no.

Reiselivet i Loppa behandles forskjellig (Finnmark) +
«Ørjan Olsen driver Nuvsvåg feriesenter og Loppa Havfiske, her med en skikkelig kveitefangst. Olsen mener seg urettferdig behandlet av Loppa kommune.» Kilde: altaposten.no.

Mye begynte med Joanna Lumley, sier Lone Helle (Troms)
«På 2010-tallet hadde Tromsø og resepsjonist Tom-Rune Ridderseth en turistboom som vokste inn i himmelen med nordlyset. Så kom koronaen og stengte grensene. Siden har Ridderseth vært permittert – i likhet med nesten hele reiselivsbransjen i byen.» Kilde: frifagbevegelse.no.

Viderefører ordning med utleie av hytter (Nordland)
«Vesterålen Turlag har besluttet å videreføre ordningen med at de leier ut hytter som egne enheter for sommersesongen.» Kilde: vol.no.

Fjord-Norge:

Havgapshotell med stort potensial (Møre og Romsdal)
«Hustadvika Gjestegård ligger idyllisk til helt ute ved det dramatiske storhavet, og har stort potensial som reiselivsdestinasjon.» Kilde: horecanytt.no.

Fjellro i Valldal skiftar eigarar (Møre og Romsdal) +
«Eli Linge Boatwright og Mike Boatwright har seld livsverket sitt i Valldal, Fjellro Turisthotell. Dei nye eigarane kjem til bygda om kort tid, og har spanande planar med seg.» Kilde: smp.no.

Vil du vera med å utvikla reiselivet i Sunnhordland? (Vestland)
Stord: «Samarbeidsrådet for Sunnhordland søker Reiselivsutviklar. Ansettelsesform: Fast. Søknadsfrist: 12.04.2021.» Kilde: finn.no.

Visit Hardangerfjord søker Markedskoordinator (Vestland)
Norheimsund: «Noregs råaste sommarjobb – Marknadskoordinator i Hardanger. Dette er ein god moglegheit for deg som er student eller fersk marknadsførar og ein reser på sosiale medier. Ansettelsesform: Sommer/Sesong. Søknadsfrist: 15.04.2021.» Kilde: finn.no.

Sandnes vil ha cruiseskip i 2022, men.. (Rogaland) +
«..alt avhenger av Stavanger og pandemien. Sandnes Havn planlegger ett til to cruiseanløp i uken fra 2022, men de planlagte turistene kan forsvinne til Stavanger – som nå åpner for flere anløp.» Kilde: aftenbladet.no.

Øst-Norge:

Kan det bli nytt alpinanlegg i Nord-Østerdal (Innlandet) +
«Tronfjell Opplevelser jobber med å utvikle reiseliv i og rundt Tronfjell i Alvdal, og ønsker i samarbeid med grunneier og etablere et alpinanlegg mellom Tronfjellveien og Alvdal sentrum.» Kilde: ostlendingen.no.

Karantenehotellene fylles: – overraskende mange som fortsatt reiser (Akershus) +
«To karantenehotell åpnet i helga etter at andre hotell ble fylt opp. Mange har trolig prøvd å unngå nye nasjonale regler som ble innført ved midnatt. Om hotellene fortsetter å fylle seg opp, vil tiden vise.» Kilde: oblad.no.

Uteservering og gatehandel får drahjelp fra byrådet i Oslo
«Byrådet i Oslo vil gi gratis skjenkebevilling og leie av gateplass til handel og servering, samt arrangementer, ut året.» Kilde: e24.no.

Påskeferie: Dette er de 10 hemmelige perlene i Oslo
«Dersom du har opplevd alle disse så er du virkelig godt kjent i hovedstaden.» Kilde: thetravelinspector.no.

Kan bli landets desidert mest urbane nasjonalpark (Oslo) +
«De lette etter verdifull natur tett på storbyen. Og fant det. Østmarka er et stort skritt nærmere å bli nasjonalpark. Men hengekøyefolket og bålbrennere har liten grunn til å engste seg.» Kilde: aftenposten.no.

Innlegg: Et upassende monsterhotell på vei til Hvaler (Østfold) 
«Det er nå i starten det kan gå galt, derfor bør hvalerboere og hytteeiere holde øye med prosessen og fremme innsigelser ved hvert stadium.» Kilde: f-b.no.

Sørlandet:

Dropper planer om overnatting i «Jørenhuset» +
«Sirdal Safari and Adventures dropper planene om overnatting i Jørenhuset (fra 1770), men fortsetter med planene om å bruke andre museumsbygg på Kvæven til sitt nye turistkonsept. – Vi ønsker gode relasjoner med alle.» Kilde: avisenagder.no.

Annet:

Digital travel certificates fast-tracked by European Parliament
«Members of the European Parliament have voted to fast-track approval of a Digital Green Certificate with the aim of having the process in place for this summer.» Kilde: travolution.com.

Cruiseforbud i sommer – Florida truer med søksmål
«Amerikanske smittevernmyndigheter nekter cruiserederiene å seile i sommer. Nå truer Florida med å saksøke den amerikanske staten.» Kilde: dn.no.

Lufttaxi-selskapet Volocopter har skaffet kapital
«Det tyske selskapet Volocopter har skaffet investorer. De planlegger å bli det første selskapet som tilbyr kommersielle flyvninger med lufttaxi.» Kilde: dntv.dn.no.