Dagens reiselivsnyheter 30.10.2020

Nasjonalt:

Gå ikke glipp av Camping- og reiselivskonferansen!
Camping- og reiselivskonferansen arrangeres i Tønsberg 3. november 2020. Dagen etter blir det bransjedag for campingnæringen med utstillermesse. Det er fortsatt plass til flere, så meld deg på idag!

Hans Jørgen Elnæs er gjest hos Reiselivsministeren
«Den profilerte flyanalytikeren fra WinAir snakker om flyskam, elfly, Wizz Air, flybransjens betydning for norsk reiseliv og hva vi kan forvente oss av fremtidens luftfart.» Kilde: travelnews.no.

183 millioner til inkubatorer og næringshager
«Godt arbeid over tid til nytte for bedriftene, gjør at hele 16 næringshager og 16 inkubatorer i 2021 får økt tilskudd gjennom Næringshageprogrammet og Inkubasjonsprogrammet, sier Kjerstin Spjøtvoll, direktør Innovasjon i Siva.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Koronarammede reiseselskaper får ikke forsikring
«Et forsikringsselskap har sagt opp avtalene med 63 pakkereiseselskaper, mange av dem norske. Grunnen er de dårlige tidene for reiselivet under koronapandemien.» Kilde: smp.no.

NHO: Krever nye kompensasjonstiltak inn i 2021
«Kompensasjonsordningen må vare minst til påsken 2021, krever NHO-sjef Ole Erik Almlid. Han sier krisen kommer til å vare mye lenger enn folk har tatt innover seg.» Kilde: e24.no.

Helseministeren bekrefter tolkning av viktige begreper
«I et medlemsmøte hos NHO avklarte helseministeren og helsemyndighetene viktige spørsmål for reiselivet.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Lokale virkninger av vindkraft
«Rapporten tydeliggjør det store behovet for mer kunnskap både om situasjonen før, under og etter bygging av vindkraftverk, for bedre å forstå og dokumentere lokale virkninger.» Kilde: menon.no.

Snart åpner alpinanleggene. Slik blir afterski under pandemien +
«Enkelte steder jobber på spreng for at festen blir god, selv om den blir annerledes.» Kilde: aftenposten.no.

65 prosent færre flypassasjerer i 3. kvartal, men..
«Antall passasjerer ved norske flyplasser gikk ned med 65 prosent i 3. kvartal 2020 sammenlignet med 3. kvartal 2019. Sammenlignet med kvartalet før var imidlertid passasjertallet mer enn doblet.» Kilde: ssb.no.

Vil utrede minstepris på flybilletter
«Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT) og Norsk Flygerforbund ønsker at myndighetene utreder en ordning for minstepriser på flybilletter i Norge. De to LO-forbundene mener Wizz Air truer den norske arbeidslivsmodellen.» Kilde: dfly.no.

Wizz Air utvikler drivstoffbesparende tiltak
«Flyselskapet Wizz Air skal i løpet av året iverksette ti nye løsninger for å forbedre drivstoffsforbrenningen.» Kilde: dfly.no.

Parat krever at Widerøe-ansatte får ny jobb
«Widerøe Ground Handling gikk tirsdag ut og informerte om at 130 av 220 Widerøe-ansatte på Flesland vil miste jobben grunnet tapt anbudskonkurranse.» Kilde: travelnews.no.

Nord-Norge:

Arctic 365 – Her er presentasjonene fra Reiselivskonferansen
«2 dager. 20 foredragsholdere. 200 deltagere. 2000 spennende samtaler. Reiselivskonferansen er det viktigste grepet vi har gjort etter at COVID-19 traff oss. Nå skal vi kapre det norske markedet.» Kilde: arctic-365.no.

Innlegg: Samfunn på billigsalg? (Svalbard)
«Vi beveger oss mot en usikker tid der flere bedrifter vurderer å selge deler av eller hel virksomheten sin. Men i hva slags marked? .. «Sistemann som går slukker lyset», heter det. La oss håpe at det ikke er dit vi er på vei.» Kilde: svalbardposten.no.

Dramatisk for dstinasjonen Nordkapp (Finnmark)
«På slutten av sommeren ble det registrert 36.000 besøkende på Nordkapp, mot nesten 280.000 i fjor. Et lite lyspunkt er at en tredjedel er fra Norge. Det er en uvanlig høy andel. – Situasjonen er dramatisk for Nordkapp og hele reisemålet, sier Marianne Berg, daglig leder for Visit Nordkapp.» Kilde: hrrnett.no.

Kommunen vender tommelen opp for satsing i Talvik (Finnmark) +
«Alta kommune stiller seg positive til ambisiøst reiselivsprosjekt.» Kilde: altaposten.no.

Vern av Saltfjellet-Svartisen fullført (Nordland)
«DNT jubler for utvidelse av Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark og omkringliggende verneområder. Etter mange års kamp er den unike naturen sikret for framtida.» Kilde: dnt.no.

Midt-Norge:

Lanserer Tour de Meråker – for et enda bedre reisemål +
«Sammen med Hallgeir Martin Lundemo og flere lanseres han nå ideen Tour de Meråker, en 60 kilometers løypesløyfe innom viktige turistpunkter.» Kilde: bladet.no.

Sterk tro på badeland på Frøya
«Frøyapolitikerne setter av én million kroner til å videreutvikle ideen om et badeanlegg på Frøya.» Kilde: froya.no.

Fjord-Norge:

Kan dytte mange reisearrangører utfor stupet +
«Forsikringsselskapet vil ikke lenger gjøre avtaler med reiseselskapene. Nå må Fjord Tours finne fem millioner til å stille garanti for kundene.» Kilde: e24.no.

Går fra å være et bo-hotell til et fullverdig hotell (Møre og Romsdal) +
«Hotel 1904, Ålesund: «Andre Klevberg sier det har vært to travle år siden han tok over som daglig leder og hotellet fikk nytt navn og et nytt konsept ble utviklet. Nå, med en viss ærefrykt, tar de konseptet enda et steg videre og åpner restaurant.» Kilde: smp.no.

Her ser du storhavets skumtopper på kloss hold (Rogaland) +
«Flokehyttene ved Haugesund tilbyr lett tilgjengelig luksusutsikt.» Kilde: dn.no.

Øst-Norge:

Deichman Bjørvika vinner Betongtavlen 2020 (Oslo)
«Betongpris til Deichman Bjørvika, som traff blinken på alle av juryens kriterier.» Kilde: arkitektnytt.no.

Danskebåten kutter (Oslo)
«DFDS følger øvrige rederier og legger danskebåt til kai fram til februar. DFDS legger fra mandag ett av to skip som går mellom Oslo og Danmark, i opplag som følge av strenge innreiserestriksjoner. 20 servitører mister jobben.» Kilde: dinside.no.

Blå stenger for kulturarrangementer etter jul (Oslo)
«For første gang på 22 år stenger konsert- og utestedet Blå i Oslo etter jul dørene for kulturarrangementer.» Kilde: aftenposten.no.

Hotell med basseng og spa på taket (Akershus) +
«Ambisjoner er ingen mangelvare når planene for nytt hotell … basseng og spa på taket: – Dette kan styrke Drøbak som handelssted og turistmål.» Kilde: amta.no.

Får hjelp til å holde hodet over vannet (Telemark) +
Porsgrunn: «Hotelldirektør Anja Eriksen er strålende fornøyd med at Poseidon ser ut til å få gjennomført NM i kortbanesvømming om 14 dager. Hotell Vic er fullbooket hele NM-helga.» Kilde: pd.no.

Anna Hereid blir ny direktør på NIA (Telemark)
«Styret i stiftelsen Norsk industriarbeidermuseum har besluttet å ansette Anna Hereid som ny direktør for Norsk industriarbeidermuseum (NIA). Hun starter i stillingen 1 februar 2021.» Kilde: radiorjukan.no.

Sørlandet:

Mange ser for seg at de må stenge før jul +
«Kristin Krohn Devold på lokalt drodlemøte for reiselivsbransje: – Mens krisa blir verre og verre, er kompensasjonspakka i forslaget til statsbudsjett altfor dårlig.» Kilde: fvn.no.

Annet:

200 flyplasser i Europa er konkurs-truet
«Et par hundre flyplasser står i bare for å gå under om ikke passasjer-trafikken begynner å ta seg opp igjen – eller at myndighetene kommer på banen med hjelp.» Kilde: way-2-go.no.

Lørdag åpnes Berlin-Brandenburg (Tyskland)
«Lørdag den 31. oktober åpner Berlin Brandenburg BER dørene for passasjerer og flytrafikk. Allerede i juli sto hovedterminalen og rullebanene klare og driftstillatelsene var på plass.» Kilde: dfly.no.