Desperate etter å ansette folk.. og 30 andre utvalgte nyheter

Nasjonalt:

Innlegg: Hotellkrisen: Desperate etter å ansette folk
«Når hotellsjefer må steppe inn som kokker, vet du at ikke alt er som det skal være. Helt fersk statistikk for 3. kvartal fra NHO viser at hele åtte av ti bedrifter innenfor overnattings- og serveringsvirksomhet svarer at manglende tilgang på kvalifisert arbeidskraft er en stor utfordring.» Kilde: vg.no.

Varsler tøff vintersmell. Avlyser kjøpsfest
«Hele Norge pangåpnet med en jubelhelg av historiske proporsjoner. Nå venter en kraftig økonomisk bakrus som vil kunne ramme både vanlige nordmenn og næringslivet hardt i vinter, advarer inkasso-topp.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Tourism Matters – Bård Jervan fra Mimir bidrar
«I neste uke har jeg fått gleden av å bidra i dette unike arrangementet. Det er mulig å delta virtuelt den 14. okober. Les mer og se hele programmet på www.whatworksinspi.com.» Kilde: facebook.com/mimir.no.

YS kritisk til utviklingen i luftfarten
«Utviklingen i luftfarten undergraver den norske arbeidslivsmodellen, sier YS-leder Erik Kollerud. Han reagerer på at SAS innfører en ny organisasjonsstruktur som svekker ansattes rettigheter.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Har milliarder på bok – holder tilbake kundenes bonus
«Norwegian skryter gjerne av at selskapet har milliarder av kroner på bok. Likevel holder selskapet fast ved beslutningen om å begrense kundenes bruk av bonus-kroner.» Kilde: flysmart24.no.

Frykter at flere norske flyplasser må legges ned
«Med flertall på venstresiden på Stortinget frykter høyresiden en endring eller avvikling av taxfree-ordningen. Det kan bety nedleggelser av flyplasser i distriktene mener Høyre-politiker Erlend Svardal Bøe.» Kilde: reiseliv1.no.

Innlegg: Taxfree-ordningen er moden for endring
«Kanskje kan Hurdal-forhandlerne peke ut en farbar vei bort fra en utdatert taxfree-ordning?» Kilde: folkebladet.no.

Luftfartsindustrien lover nullutslipp innen 2050
«Verdens flyselskaper trapper opp innsatsen for minske bransjens bidrag til den globale oppvarmingen og lover å kutte CO2-utslippene til null innen 2050.» Kilde: travelnews.no.

Nord-Norge:

Bygger for fremtidens kunstopplevelser (Svalbard) +
«Galleri Svalbard blir nytt i dobbel forstand. En halv million kroner skal brukes til å fornye merkevaren.» Kilde: svalbardposten.no.

Fortsatt kritisk for reiselivsbedriftene i nord +
«Selv om det går stadig bedre for bedriftene i Troms og Finnmark, vil det fortsatt være nødvendige med målrettede tiltak fremover for å sikre at det lokale næringslivet kommer seg helskinna gjennom krisen.» Kilde: itromso.no.

Ferdig med prosjektet – skal sette kommunen på kartet (Nordland) +
«I løpet av helgen kunne Helén Lindqvist endelig fullføre sitt siste BolgArt-prosjekt. Fredag 1. oktober var det endelig klart for innspillingen av råmaterialet til kortfilmen «Wood». Den er den siste av tre filmer på 3 minutter, som skal formidle nordnorsk kunsthåndverk..» Kilde: an.no.

Norske turister strømmet til Helgeland på norgesferie (Nordland) +
«Det har vært en nærmest «absurd» økning.. Reiselivets potensial på Helgeland kan gi en omsetningsøkning på 3,5 milliarder kroner og en sysselsettingsvekst på 3.000 arbeidsplasser fram mot 2035, forklare reiselivssjef i Visit Helgeland, Torbjørn Tråslett.» Kilde: helg.no.

Torghatten camping slår sine egne rekorder (Nordland) +
«Torghatten Camping og Strandrestaurant AS opplevde en stor omsetningsøkning i 2020 og var spente foran sesongen 2021. Det ble  ny rekord.» Kilde: banett.no.

Midt-Norge:

Får millionstøtte: Lover sykkelfest i flere trønderske kommuner +
«Fylkeskommunen legger tre millioner kroner på bordet til arrangørene av det internasjonale sykkelrittet Arctic Race of Norway neste år. Men det var slett ikke bare jubel over arrangementet under fylkesutvalgets behandling tirsdag.» Kilde: namdalsavisa.no.

Rekordlang sesong gir tidenes campingår: – Eventyrlig +
«Koronaårene gir svært gode resultater for den kommunale campingplassen på Moan. Og de er ikke alene om rekorder i 2021.» Kilde: nt24.no.

Vil bygge opplevelsessenter til 70 millioner +
Agdenes: «Arne Jørrestol har i årevis jobbet for å realisere planene om et laksesenter. Målet er å tilrettelegge for etablering av et laksesenter for opplevelsesbasert turisme og sjørelaterte aktiviteter.. i ytre del av gamle Agdenes.» Kilde: avisa-st.no.

Vil gi Frøya et raskere og bedre båttilbud
«Axel Wold vil bygge Norges raskeste passasjerbåt og kjøre folk direkte mellom Frøya og Trondheim. – Kongstanken er å knytte Frøya nærmere Trondheim – og resten av Norge, sier Axel Wold.» Kilde: froya.no.

Turistinfo med Sara på Frøya ble en suksess
«Sara Meyer har fått mye besøk av turister i sommer. – Sara har vært en viktig suksessfaktor, sier Elin Karpinski Strandheim, leder for kultur og idrett i Frøya kommune.» Kilde: froya.no.

Fjord-Norge:

Innlegg: Kulturhusets forfall (Møre og Romsdal)
«Arne Helseth er ikke begeistret for de nye skissene for opera- og kulturhuset i Kristiansund.» Kilde: tk.no.

Skipstunnelkommunane får 750.000 for å skape ringverknader (M&R/Vestland)
«Stad skipstunnel vil opne ei heilt ny akse mellom Bergen og Ålesund, som kan utløyse ny grøn næringsutvikling. Difor har Agenda Vestlandet støtta prosjektet med 750.000 kronar, seier Siren Sundland, styreleiar i Agenda Vestlandet og konserndirektør for strategi og digital distribusjon i Sparebanken.» Kilde: fjt.no.

Øst-Norge:

Pandemien ga eksplosjon i fjellhyttesalget
«Koronapandemien fikk fart på hyttesalget – spesielt på fjellet. Antall solgte fritidsboliger i fritt salg i fjellhyttekommunene økte med 47 prosent fra tolvmånedersperioden før pandemien.» Kilde: hytteavisen.no.

Vemodig då direktør’n gav seg (Buskerud) +
«Jørgen Haraldset i Nesfjellet prosjektutvikling og den nye daglege leiaren Elina Løken får gode råd av Ivar Thoen, som gir seg etter eit langt liv som hotelleigar i Nesbyen. Det er Nesfjellet prosjektutvikling AS som har overteke hotellet. Hotellet og leilegheitene på Qvisten er samla i dotterselskapet Hotell Nesbyen AS.» Kilde: hallingdolen.no.

Heia er ikke solgt ennå – og blir det kanskje ikke heller (Innlandet) +
Våler: «Hotellet er verken solgt, stengt eller avviklet. – Nei, her går det for fullt nå med selskaper, minnesamvær, møter for lag og foreninger og ikke minst catering. Det forteller en nyoptimistisk daglig leder og deleier av Heia Hotell i Våler, Svein Terje Kynbråten.» Kilde: glomdalen.no.

Innlegg: Nå starter arrangementene, men har ikke nok folk (Innlandet)
«En arrangementsregion er helt avhengig av ansatte for å få hjulene til å gå rundt. Men både i Gudbrandsdalen og ellers i landet er det et stort og akutt behov for flere ansatte i reiselivsnæringen.» Kilde: gd.no.

Klart for Østlandske Storhusholdning (Innlandet)
«Onsdag starter Østlandske Storhusholdning i Vikingskipet på Hamar. Messen har aldri vært mer omfattende.» Kilde: horecanytt.no.

Avinor AS søker Seniorrådgiver strategi og utredning (Oslo)
«Avinor kan tilby en sentral stilling til deg med interesse for strategiarbeid og som motiveres av Avinors samfunnsoppdrag.» Frist: 24.10.2021. Kilde: finn.no.

Velkommen til den store jobbsøkerdagen! (Oslo)
«Hold av datoen! Tirsdag 16. november inviterer NHO Reiseliv medlemmer og jobbsøkere til «den store jobbsøkerdagen» i Oslo.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Bransjeportrettet – Hvis dette er slutten er jeg positiv fremover (Oslo) +
«Fursetgruppen er Norges største aktør i segmentet kvalitetsrestauranter, alle ligger i Oslo-området. De har opplevd de siste 18 månedene som et worst case scenario, men sommeren har gitt etterlengtet god omsetning og eier og gründer, Bjørn Tore Furset, merker nå en helt annen positivitet i markedet.» Kilde: reiseliv1.no.

Sørlandet:

Ny USUS partner: AnglerPilot
«AnglerPilot tilbyr høykvalitets fiskeguiding, kurs og opplæringog har erfaring og kompetanse i både fisketurisme, akutt medisin mm. Her forteller eier og gründer Ryan Marchese mer om virksomheten. Velkommen i nettverket!» Kilde: usus.no.

Ny USUS partner: Kristiansand Havn IKS
«Kristiansand Havn er en av landets viktigste havner og innehar en sentral plass i det nasjonale transportnettet. Her forteller markedssjef Mathias Bernander litt mer om virksomheten. Velkommen i nettverket!» Kilde: usus.no.

Annet:

Stor interesse for treningsreiser
«Både Ving og Apollo melder om en etterspørsel etter pandemien som slår alle rekorder. Etter halvannet år i hjemmekontorstolen eller sofa’n foran Netflix er det tydelig at det norske folk har behov for å røre på kroppen igjen.» Kilde: travelnews.no.