Dette vil danskene i Norge… og 39 utvalgte nyheter fra helgen

Nasjonalt:

Danskene vil på reisefot igjen
«Og mange av dem som vurderer Norge, ønsker pakkereiser. Danskene vil oppleve fjellene, fjordene og andre naturaktiviteter.» Kilde: business.visitnorway.com.

Har fått norgesferien avlyst tre ganger: – Men vi gir ikke opp
«Heike Reilich og ektemannen synes Hurtigruten har blitt for dyrt og vil prøve konkurrenten Havila. Men bestillingene har blitt kansellert en etter en.» Kilde: nrk.no.

Hvor går de flotteste bilturene i Norge? 
«De siste to årene har mange valgt å reise rundt i Norge med bil. .. Her får du fire tips fra tureksperter.» Kilde: aftenposten.no.

Innlegg: Hvor blir det av valgløftene til reiselivet?
«Siden mai har vi hørt lite om hva regjeringen planlegger å gjøre med de konkrete forslagene, med et par unntak, skriver Astrid Bergmål i Virke Reiseliv.» Kilde: reiseliv1.no.

Kokkemangel: – For lav lønn til å få boliglån, hevder Fellesforbundet
«Håkon Vilvang (24) vurderte seriøst å slutte som kokk, og kanskje heller bli bilselger. En jobb med lav lønn og ugunstige arbeidstider fristet ikke lenger. Så rykket han opp som kjøkkensjef.» Kilde: tv2.no.

Utelivsbransjen sliter etter gjenåpningen: – skrikende behov for ansatte
«For studenten Ingrid Austjore Valseth (22) betyr den høye etterspørselen etter arbeidskraft at hun får tilbake ekstrainntekten. Bransjen selv frykter at høye lønnskrav vil føre til konkurser.» Kilde: nrk.no.

Ingen avklaring om permitteringsregler
«Torbjørn Røe Isaksen slenger en halv milliard på bordet til bedrifter som sliter, men vil fortsatt ikke forlenge permitteringsreglene etter 1. oktober.» Kilde: adressa.no.

Escape Travel mistet 93 prosent av omsetningen
«Norges største ruteflybaserte turoperatør mistet nær 330 millioner kroner i omsetning i fjor, men får nå signaler på at det går mot bedre tider.» Kilde: dn.no.

Wizz Air: Ansatte ble mobbet og hånet på jobb i Norge
«Det ungarske lavprisselskapet Wizz Air ble gjenstand for knallhard kritikk da det i november kastet seg inn i konkurransen om det norske innenriksmarkedet. Nå forteller selskapet hvordan de mener deres utenlandske ansatte bare i 20-årene ble utsatt for regelrett mobbing..» Kilde: flysmart24.no.

SAS gir etter – må punge ut med erstatning i 30 saker
«Da SAS-pilotene streiket mot eget selskap i 2019, skapte det kaos i norsk luftfart. Selskapet avviste imidlertid alle krav om standard-erstatning fra rammede kunder og mente selskapet var uten skyld i situasjonen. Nå har selskapet snudd.» Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge:

Vil stramme inn ferdselen på Svalbard
«Bedre vern for isbjørn og miljø ved å kraftig begrense ilandstigninger fra turistskip er blant de nye reglene Miljødirektoratet foreslår for Svalbard-turismen.» Kilde:way-2-go.no.

Ble kontaktet av politiet etter hotellrom-krangel (Finnmark) +
«Terje Albregtsen reagerer på måten han ble behandlet på under oppholdet hos Tana Hotel og Camping.» Kilde: ifinnmark.no.

Åpner Scandic Bryggen igjen (Finnmark)
«Mandag 13. september stenger Scandic hotellet i Honningsvåg sentrum for sesongen og åpner bryggen hotell.» Kilde: radionordkapp.no.

Reiselivet fortsatt i krisemodus – Hadia mener staten må ta mer ansvar (Troms) +
«Aps nestleder Hadia Tajik fikk høre hvordan koronapandemien fortsatt preger Tromsø Lodge og Camping. Nå vil Arbeiderpartiet innføre en nasjonal plan for reiselivet, og det raskt.» Kilde: itromso.no.

Innlegg: Endelig helårsferge mellom Tromsø og Senja (Troms)
«Å kunne reise med ferga over Malangen hele året, er en lenge etterlengtet sak, og vil være til stor glede for folk og næringsliv både i Tromsø og på Senja, skriver kronikkforfatterne.» Kilde: nordnorskdebatt.no.

Gir ikke opp reiseliv på fraflyttet øy (Nordland) +
«Eierne av Sandøy utenfor Lillemolla vil satse på reiseliv inspirert av suksessen med «Manshausen Island Resort» i Steigen. – Dette blir et unikt konsept.» Kilde: lofotposten.no.

Solgte hus og hjem for å satse i nord (Nordland) +
«Lillian Molstad-Andresen fortsetter sin store reiselivssatsing basert på vikingtiden. Nå har hun satset betydelige beløp på nytt storkjøkken og restaurantdrift i vikingstua, et tilbud som åpner 10. september.» Kilde: an.no.

Midt-Norge:

En verden av luksus
«Hotelldirektør Mikael Forselius brukte et år på å reise og oppleve det beste innen hotellverdenen for å hente inspirasjon til renoveringen av Britannia Hotel.» Kilde: abcnyheter.no.

Innlegg: Oppdalssola bør bevares uforandret
«..og benyttes som opprinnelig tenkt. Skaperen av Oppdalssola, nå avdøde Valdis Schønheyder, var tidligere leder av Oppdal kunstlag. Nå kaster kunstlaget seg inn i debatten om logoen.» Kilde: opp.no.

Fjord-Norge:

1 av 4 vestlendingar skal på ferie til utlandet i haust
«Vi i vest er mest svoltne på å reise på ferie til utlandet i haust, viser ei undersøking Ipsos har gjort for Gjensidige denne veka.» Kilde: firdaposten.no.

Kjempevarden ferdigstilt (Møre og Romsdal) +
«Den gedigne varden som Stig Gribbestad har bygd på nordsida mot toppen av Hellandshornet er no ferdigstilt. .. eit skikkeleg fotoobjekt og landemerke.» Kilde: nordrenett.no.

Flytta hytta frå fjord til fjell. Med kranbil og hjullastar (Vestland) +
«Hytta på 2,5 tonn har stått både på Heradsplassen i Sandane sentrum.. No er ho frakta til sin endelege haldeplass. Saman med Olav Aabrekk etablerte (Marius Tenden) i år Gloppa trehytter. Konseptet er flyttbare og miljøvenlege hytter som står mellombels plassert.» Kilde: firda.no.

Skjolden Hotell – En gastronomisk suksess (Vestland) 
«Skjolden Hotells ganske nye eiere har pusset opp og satset på høyverdig gastronomi, noe de i den grad har lykkes med. Hotellet i dag fremstår som vestlandsfylkets mest spennende gastronomiske destinasjon.» Kilde: abcnyheter.no.

Talet på turistar som vil hit har sjudobla seg (Vestland) +
«Kinn og Kinnakyrkja blir stadig meir populær. På 9 veker i sommar tok 45 kyrkjevertar imot 3300 besøkande. Det er 1000 fleire enn i fjor.» Kilde: firdaposten.no.

Johannes drog med seg 30 Porsche-entusiastar på rundtur i Sogn (Vestland) +
«Ein Porsche-klubb frå Bergen booka Lærdalsøren hotell og det meste av overnatting i gamlegata denne helga. – Viser fram det flottaste eg veit.» Kilde: sognavis.no.

Odd Erik treng fleire tilsette (Vestland) +
«No er det god etterspurnad og aktivitet på hotellet, og det ser veldig bra ut framover. Det gjer at vi har behov for nye tilsette, seier hotelldirektør Odd Erik Gullaksen på Scandic Sunnfjord hotell.» Kilde: firda.no.

LO er urolege for tryggleiken på flyrute Oslo og Florø (Vestland)
«LO-leiar meiner usikre arbeidsvilkår skaper fare for tryggleiken på flyruta mellom Oslo og Florø. – Vanvitige påstandar, kontrar flyselskapet.» Kilde: nrk.no.

Widerøe åpnet rute fra Bergen til Færøyene (Vestland)
«Flyselskapet Widerøe åpnet fredag sin nye rute til Færøyene.» Kilde: hangar.no.

Forlenger kjøp av flyrute mellom Stord og Oslo (Rogaland)
«Samferdselsdepartementet har besluttet å videreføre det midlertidige kjøpet på flyruten Stord–Oslo ut året.» Kilde: hangar.no.

Markedsverdien av Preikestolen er hundre millioner kroner. Minst! (Rogaland) +
«Ved riktig bruk, kan markedsverdien av Preikestolen være hundre millioner kroner årlig – ja, kanskje en milliard. Men da må en tenke stort og bruke turistmagneten riktig. En må tenke større enn noen iskiosker og å få cruiseskip til Jørpeland, mener markedsføreren Kenneth Hansen.» Kilde: strandbuen.no.

Øst-Norge:

Omkring 20 har søkt stillingen som DT-leder (Innlandet) +
«Pontus Åkesson, styreleder i Destinasjon Trysil, er fornøyd med lista over søkere til jobben som daglig leder av selskapet. Gudrun Sanaker Lohne slutter for å begynne som daglig leder i Skistar Trysil.» Kilde: ostlendingen.no.

10.000 kr for sykkelhelg for familie i Trysilfjellet (Innlandet) +
«Reiselivsekspert Gunnar Garfors reagerer på at en familie på fem som vil på sykkelweekend i Trysilfjellet og bo på hotell må betale nesten 10.000 kroner. – Slike ågerpriser kan skremme folk bort.» Kilde: ostlendingen.no.

Her er vinnerne av #Dølensturtips (Innlandet)
«Gjennom seks uker i sommer har Dølen gitt deg tips til fine turmål, spektakulære utsiktspunkt og skjulte skatter i Midtdalen. – Det er ikke støtt så lett å finne de lokale perlene.» Kilde: dolen.no.

Hotelldirektør fortviler over utsatt gjenåpning (Oslo)
«På regjeringens pressekonferanse torsdag ble det klart at videre gjenåpning for store deler av samfunnet, inkludert hotellnæringen, er satt på hold.» Kilde: reiseliv1.no.

Ekstrem forvandling midt i sentrum (Oslo) +
«Det har vært en nesten død del av sentrum. Blir det Oslos nye utelivs-attraksjon?» Kilde: aftenposten.no.

Denne hytta flyter utenfor Ørje – har nå vunnet pris (Østfold) +
«Hver måned velger redaksjonen i Tenk Tre ut et trebygg i Norge som de mener fortjener ekstra oppmerksomhet. I juli ble oppmerksomheten trukket mot Ørje.» Kilde: smaalenene.no.

Sørlandet:

Japanere og amerikanere blir gjerne helt fascinert når de kommer hit
«Det er historisk sus over Boen Gård – herregården som er bygget rundt sørlandsk laksefiske.» Kilde: abcnyheter.no.

Galtesund viste seg fra sin beste side for turistene +
«Galtesund viste seg fra sin beste side da cruiseskipet med tyske turister og TV-team om bord seilte inn til Arendal fredag morgen.» Kilde: geita.no.

Annet:

September-utgaven av REIS er ute nå – helt gratis!
«Vi utgir magasinet REIS i digital utgave GRATIS for alle under pandemien!» Kilde: travelnews.no.

Reiselivsekspert: – Vi kan ikke reise som før +
«Reiseoperatørene mener at de vil være tilbake til normal drift i løpet av 2022, men reiselivsjournalist Odd Roar Lange er helt sikker på at de tar feil.» Kilde: an.no.