Er det nok hytter nå?.. og 27 andre utvalgte nyheter

Nasjonalt:

Norsk natur har en halv million hytter. Er det nok nå?
«Det er omtrent én hytte for hver tiende nordmann, og flere blir det. .. Skal vi fortsette hyttebyggingen i Norge må hyttene bli mindre og de må ligge tettere, mener forsker.» Kilde: forskning.no.

Gode august-tall for storbyhotellene
«Hotellbelegget i august var på 57 prosent for 13 utvalgte storbyer samlet. Det er en økning fra 38 prosent i august 2020. De fleste hoteller har imidlertid langt færre solgte rom enn det de vanligvis pleier å ha i august.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Regjeringen utsetter gjenåpningen
«Risiko for økt smitte gjør at regjeringen venter med videre gjenåpning til flere blir fullvaksinerte, sier Erna Solberg på dagens pressekonferanse. Samtidig tas trinn fire ut av gjenåpningsplanen.» Kilde: e24.no.

Tillitsvalgte varsler om oppsigelser om ikke ordningen forlenges
«Lederne for LO og Virke skal fredag i møte med arbeidsministeren. – Det er for tidlig å erklære coronakrisen for over, sier LO-sjefen.» Kilde: e24.no.

Mener innslippstopp ved midnatt må bort
«Kravet om at utelivet ikke kan slippe inn gjester etter midnatt bør fjernes selv om trinn 4 utsettes, sier NHO Reiseliv.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Det gir mening å se enkeltmennesker lykkes
«Beate Holm Töpfer, daglig leder ved Lillesand Hotel Norge, delte verdifulle erfaringer om inkludering på NHOs arrangement «Ingen utenfor? Hvordan får flere i arbeid etter krisen» på Arendalsuka.» Kilde: nho.no.

Vista Travel gjenåpner med nye eiere
«Blant de ansatte hos turoperatøren Vista Travel ser man lyst på fremtiden etter en lang periode med lav aktivitet på grunn av koronakrisen.» Kilde: travelnews.no.

Nye liggestoler på alle fjerntogstrekningene
«Neste år blir det installert nye liggestoler på alle fjerntogstrekninger i Norge. Dette vil være et supplement til sovevognene og vil gi de reisende et bedre og mer komfortabelt nattog-tilbud.» Kilde: abcnyheter.no.

Innlegg: De store tapenes bransje
«Det pågår en kamp på liv og død i flybransjen. Taperen Norwegian kan bli vinneren – blant annet ved å få Flyr til å gå inn for landing mens SAS herjes av finansiell turbulens.» Kilde: reiseliv1.no.

Nord-Norge:

Hurtigruten Expeditions døper MS Fridtjof Nansen på Svalbard
«I år er det 125 år siden Hurtigrutens grunnlegger startet reiselivseventyret på Svalbard – og dermed også de første ekspedisjonscruisene. Det markerer Hurtigruten Expeditions med å døpe hybriddrevne MS Fridtjof Nansen i Longyearbyen.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Nordkapp trenger ny reiselivssjef (Finnmark)
«Visit Nordkapp har startet med å finne erstatteren til Marianne Berg som slutter i selskapet 30. november.» Kilde: radionordkapp.no.

Fornøyd hotellsjef på Leknes (Nordland) +
«Hotellsjef Kristian Talmo ved Scandic Leknes Lofoten Hotell er fornøyd med at selskapet endte med svarte tall på bunnlinja i 2020.» Kilde: lofotposten.no.

Har store planer i Saltstraumen (Nordland)
«Magic Saltstraumen har store planer. Nå vil de friste gjestene med virtual realityspill, vikingmuseum, arktisk kunstpark og en spektakulær undervannsfilm gjennom fire årstider. Det store Saltstraumløftet er budsjettert til flere millioner.» Kilde: an.no.

Midt-Norge:  

Vil legge ned Gaula natursenter så fort som mulig +
«Det handler da særlig det som går på markedsføring av turisme og reiseliv utover det som dreier seg om Gaula og laksenæringen, skriver rådmannen i..» Kilde: tronderbladet.no.

Er du den neste hotellsjefen på Hotell Frøya?
«Som hotellsjef-trainee vil du få mye ansvar. Sammen skal vi drive et hotell med høy standard og med mange muligheter framover. Du vil få tett oppfølging og opplæring. Frist: 19.09.2021.» Kilde: finn.no.

Når vil du rydde opp i anbudsrotet Hareide?
Røros: «Når vil Hareide sørge for at flyruten Oslo – Røros får den samme standard som andre ruter innenlands?» Kilde: retten.no.

Blir den nye stolheisen landets beste for frikjøring? +
Oppdal: «Den nye ekspressheisen til topps på Vangshøa i Oppdal gir effektiv tilgang til enorme frikjøringsområder – og heisen åpner i desember.» Kilde: friflyt.no.

Fjord-Norge:  

Eivind forelska seg i bygget og vart investor (Vestland) +
«Den nyaste investoren i hotellet, Eivind Lund, trur at plasseringa høgt over Lustrafjorden potensielt sett kan lokka mange til hotellet når det står ferdig.» Kilde: porten.no.

Se, et cruiseskip i Vågen (Rogaland) +
Stavanger: «Torsdag dukket et sjeldent syn opp i Vågen. I toppåret 2019 la 242 cruiseskip til kai i Stavanger. Så langt i år har ti cruiseskip lagt til kai samme sted.» Kilde: aftenbladet.no.

Øst-Norge:  

Slik gikk Huckfest 2021 (Buskerud)
Ål i Hallingdal: «Shredding og shuttling og show i fire dager til ende: i år ble det Huckfest i Hallingdal etter god, gammel oppskrift.» Kilde: terrengsykkel.no.

Ny nasjonalpark i Østmarka? Hva er nytten og kostnadene? (Oslo/Akershus)
«Menon senter for miljø- og ressursøkonomi (MERE) har i samarbeid med Norsk institutt for naturforskning (NINA) gjennomført en overordnet samfunnsøkonomisk analyse av fordeler (nytte) og ulemper (kostnader) ved å etablere en nasjonalpark eller eventuelt andre verneformer i deler av Østmarka.» Kilde: menon.no.

Oppdag Oslos gatekunst denne høsten (Oslo)
«Ny urban kunstguide gir deg historiene bak byens mest spennende veggmalerier.» Kilde: visitoslo.com.

Hareide åpner for nattog til København (Oslo)
«Det kan bli nattog fra Oslo til København, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF).»  Kilde: abcnyheter.no.

No jaktar Anne-Hege på nye medarbeidarar (Telemark) +
«Vest-Telemarkrådet har akkurat bladd opp over 2,5 millionar kroner til Visit Telemark. Pengane skal brukast til reiselivssatsing i regionen.. Vil løfte Telemark til eit heilt nytt nivå. Etter millionløyvinga blir det nye arbeidsplassar..» Kilde: varden.no.

Gaustablikk hever standarden i forkant av vintersesongen (Telemark)
«I forkant av vinteren 2021/2022 satser Gaustablikk og hever standarden på både gjestene sin opplevelse og komfort. Tilbudet av mat og drikke fornyes og parallelt gjennomføres en forsiktig og gjennomtenkt kvalitetsheving av hotellets fellesarealer..» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Sørlandet:  

Populær bobilplass reddet – foreløpig
Lillesand: «I dag kunne den populære bobilplassen på Kokkenes i Lillesand vært stengt, men den ble reddet i Plan- og miljøutvalgets møte tirsdag. Men det skjedde ikke uten bestemte krav.» Kilde: bobilverden.no.