jet cloud landing aircraft

Etterlyser utenlanske turister.. og 20 andre utvalgte reiselivsnyheter

Reiselivet sliter fortsatt: – Alle de internasjonale turistene har uteblitt
«Det norske markedet er smått på vei tilbake i hoteller også i nord, men utenlandske turister glimrer med sitt fravær, ifølge hotelldirektør. Nå frykter næringen at nye utgifter kan få store konsekvenser.» Kilde: nrk.no.

Sunniva valgte bort hybel – bor nå i telt
«På campingplassene foregår det et generasjonsskifte. Nå tar de unge over. Studenten fra Lakselv fikk ikke nok av friluftslivet, og flyttet like gjerne ut i teltet.» Kilde: nrk.no.

Ny markedssjef i Scandic Norge
«Skal bidra til å styrke Scandics merkevare i Norge og gjøre hotellkjeden enda mer attraktiv i kampen om gjestene.» Kilde: reiseliv1.no.

Gull til Bendi i Årets kokk
«Det lyktes på tredje forsøk! Filip August Bendi blir Norges 15. Bocuse d’Or-deltaker. Han etterfølger Christian André Pettersen, som har representert Norge i de fire siste utgavene (Bocuse d’Or Europe og Bocuse d’Or).» Kilde: horecanytt.no.

SAS-ansatte demonstrerer for sin gamle jobb
«Et hundretall nåværende og oppsagte SAS-piloter har møtt opp utenfor Stortinget tirsdag, i protest mot flyselskapets «oppdeling» i Irland og Danmark.» Kilde: e24.no.

SAS må tilpasse seg en ny hverdag
«SAS mister et stort marked med færre jobbreiser, og omorganiserer for å overleve, sier flyanalytiker.» Kilde: tv2.no.

Nord-Norge:

Etterlyser de utenlandske turistene: – Vi har faktisk ingen ting
«Det norske markedet er smått på vei tilbake i hoteller også i nord, men utenlandske turister glimrer med sitt fravær, ifølge hotelldirektør. Nå frykter næringen at nye utgifter kan få store konsekvenser.» Kilde: nrk.no.

Sunniva valgte bort hybel – bor nå i telt (Finnmark/Troms)
«På campingplassene foregår det et generasjonsskifte. Nå tar de unge over. Studenten fra Lakselv fikk ikke nok av friluftslivet, og flyttet like gjerne ut i teltet.» Kilde: nrk.no.

Satser for fullt på nytt prosjekt. Nå søker de etter ny sjef (Nordland) +
«Kjerringøy Rorbusenter lanserer prosjektet «Ytterst på Kjerringøy» og er på jakt etter ny daglig leder. De har gjennom de siste tre årene tredoblet omsetningen, doblet antall sengeplasser og laget to nye restaurantkonsepter med 250 sitteplasser.» Kilde: an.no.

Det blir stappfullt: – En stor fest for hele byen (Nordland) +
«Hotellene i Bodø merker stort trykk denne uka. Grunnen: Jose Mourinho og hans AS Roma.» Kilde: an.no.

Avslører spennende planer for dette området (Nordland) +
«Det er flere mål med prosjektet, men det mest oppsiktsvekkende er planene om å etablere verdens største vikingskip, som skal være plassert i Saltdal kommune. – Verdens største vikingskip er uten tvil noe som vil komme helt i toppen i landet, attraksjonsmessig, sier Brage Wårheim Johansen.» Kilde: an.no.

Visit Helgeland søker Prosjektleder (Nordland)
«.. flere utviklingsprosjekter med satsing på blant annet vinterturisme, bærekraft og besøksforvaltning, økt opplevelsesturisme samt reåpning/ny strategi for reiselivet etter covid. Vi styrker nå vårt team med en ny prosjektleder..» Frist: 05.11.2021. Kilde: finn.no.

Midt-Norge:

Skal gjøre slutt på app-kaos: Nå finner du «alt» på ett sted
«Nå kan du få elsparkesykkel, leiebil og buss på samme app i Trondheim. En åpenbart god idé, mener Transportøkonomisk institutt.» Kilde: nrk.no.

Eventyrpark tas ut av arealplan
Frøya: «Motstand mot planene for Jendorgråbjørn`s Familiepark førte til at prosjektet ble lagt på is. Nå tas parken ut av kommunens arealplaner.» Kilde: froya.no.

Fjord-Norge:

Bergen er verdens «roligste» (Vestland)
«I en studie utført av flyselskapet Icelandair er Bergen kåret til den byen i verdens det er mest avslappende å bo i. .. For det er tross ikke tatt helt ut av det blå.» Kilde: way-2-go.no. 

Hurtigruten med ny gjestelounge på Bergen havn (Vestland) +
«Mandag 18. oktober åpnet Hurtigruten millioninvesteringen Bergen Guest Lounge på Bergen Havn.» Kilde: horecanytt.no.

Øst-Norge

Millionsatsing for å gjøre Budor bedre kjent (Innlandet)
«Den private bedriften Budor Hytteutleie investerer nær én million kroner for å vise fram Budor til norske og utenlandske turister. .. Reiselivssjef Kari Uglem i Hamarregionen Reiseliv sier om satsingen at det er spennende og «helt i tiden».» Kilde: ostlendingen.no.

Oslo Museum søker Leder marked- og kommunikasjon (Oslo)
«Vil du være med å utvikle et av Oslos mest allsidige og spennende museer? Vi søker en dyktig medarbeider i 100% fast stilling. Frist: 02.11.2021.» Kilde: finn.no.

Vinn eller forsvinn for et nytt hotell på Høyda i Moss (Østfold) +
«Fram til jul skal det regnes på harde livet for å se om det finnes et økonomisk godt nok grunnlag for å bygge og drive et nytt hotell på Høyda i Moss. ..eiendomsselskapet Bratsberg AS som står bak hotellplanene.» Kilde: moss-avis.no.

God interesse for hotellet (Telemark) +
«Første oktober stengte dørene til Norsjø Hotell og hotellet ble lagt ut for salg. Næringsmegler, Bjørn Even Sørhaug, forteller at det har vært god respons på hotellet.» Kilde: ta.no.

Annet:

I 2030 ska Sverige vara världens mest attraktiva besöksmål
» De kommande tio åren ska Sverige utvecklas till att bli världens mest attraktiva och hållbara besöksmål, enligt näringsminister Ibrahim Baylan. Strategin som presenterades i dag ska mynna ut i en rad konkreta handlingsplaner.» Kilde: besoksliv.se.

VisitDenmark fik pris for at holde danskerne hjemme
«Mens VisitDenmark i dag igen har primært fokus på at tiltrække udenlandske besøgende, havde turistrådet sidste år kampagne for at få corona-indespærrede danskerne til at holde ferie hjemme.» Kilde: standby.dk.