Få med deg dagens 37 utvalgte reiselivsnyheter, fra Svalbard til Risør

Nasjonalt:

Norges attraktivitet som reisemål lite påvirket av corona
«Innovasjon Norge har siden våren 2020 fått gjennomført Coronabarometer i viktige markeder, for å måle reiselyst generelt og til Norge spesielt. Corona har gjort alle destinasjoner mindre attraktive enn før pandemien, men Norge er et av de minst påvirkede landene.» Kilde: reiseliv1.no.

Økende pessimisme blant barnefamilier før sommerferien
«I en fersk undersøkelse gjort for UNICEF Norge blant norske barnefamilier, svarer hver tredje at de føler koronasituasjonen påvirker deres evne til å gi barna den sommerferien de fortjener. Dette er en kraftig økning fra i fjor.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

NHO om koronasertifikatet: – Gode nyheter
«NHO Reiseliv ser positivt på mulighetene det norske koronasertifikatet gir, blant annet at konferansehoteller nå kan ta imot opptil 1.000 personer.» Kilde: reiseliv1.no.

Problemer med bagatellmessig støtte
«Stadig flere bedrifter blir klar over at det å ta imot bagatellmessig støtte fra kommunen eller andre ikke er like enkelt som det høres ut. Her er litt bakgrunn, noen problemstillinger og hva myndighetene har gjort og hva NHO Reiseliv gjør videre.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Virke vil fjerne plikten til å ta imot kontanter
«Bare tre prosent av handelen skjer med kontanter, og nå vil Virke fjerne kontantplikten. KrF og Frp frykter at eldre kan bli de store taperne. Deler av næringslivet er også skeptisk. – Cash is king, mener skeptisk pubeier.» Kilde: nrk.no.

HOTELINTEL Consulting styrker teamet og utvider horisonten
«De er begge ekstremt dyktige bransjefolk med bred internasjonal ledererfaring. Nå styrker HOTELINTEL satsingen i Norge med et bredere utvalg rådgivningstjenester, samtidig som fokuset utvides mot det skandinaviske markedet, sier Tore Rodahl.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Norge har plass til alle
«For andre år på rad skal de aller fleste nordmenn feriere i Norge. Mange har kjøpt båt det siste året, og jeg møter folk som nå er bekymret for å få plass i havnene.» Kilde: batmagasinet.no.

To #Ruter-apper blir til én
«Fra fredag 18. juni og gjennom sommeren ruller Ruter ut en helt ny app hvor du både kan planlegge reisen og kjøpe billett.» Kilde: abcnyheter.no.

Økonomitopp: Folk vil bruke mye penger på feriereiser
«Buces vurdering er en god nyhet for spesielt den delen av reisebransjen som lever av å sende nordmenn til utlandet på ferieturer.» Kilde: flysmart24.no.

Koronaturbulens vil prege luftfarten til 2023
«Først i 2023 vil flytrafikken være tilbake på nivået den var på før koronapandemien, ifølge en prognose fra International Air Transport Association (IATA).» Kilde: nettavisen.no.

Nord-Norge:

Innlegg: Vår Svalbard-tur: D’ække lett! (Svalbard)
«Min kone og jeg begge fylte 75 i november og desember. Hvordan skulle den feires med korona og alle restriksjoner? Geilo var ikke aktuelt. Men reise, ja. Hvor? Svalbard!» Kilde: svalbardposten.no.

Koronatesting i Tromsø: Gjorde oss selv en bjørnetjeneste (Svalbard) +
«Fra 3. juni fikk ikke lengre turister koronateste seg i regi av Tromsø kommune før reise til Svalbard. Nå jobber kommunen med å få på plass en ordning.» Kilde: svalbardposten.no.

Nå skal kommunen feie for turistene (Nordland)
«Sortland kommune vil kommende uke stille med folk og utstyr i en dugnad sammen med gårdeiere i sentrum.» Kilde: blv.no.

Rorbuanlegg satset over 50 mill. på stor utbygging (Nordland) +
«Eliassen Rorbuer har klar 20 nye rorbuer, med til sammen 60 nye boenheter. Med totalt 400 senger på Hamnøy etter en større utbygging er Eirik Bræin Gikling ikke i tvil om at storsatsingen vil slå an.» Kilde: lofotposten.no.

På Rognan Hotell knuser de rekord etter rekord (Nordland) +
«Rognan Hotell legger bak seg en historisk måned og har trua på at suksessen vil gjenta seg i sommer. Ved årsskiftet tok Christine Løksti og mannen Henry Hansen over driften av hotellet. – Vi har truffet utrolig godt på satsingen vår.» Kilde: an.no.

Ri bølgene og opplev kysthistorien (Nordland)
«I takt med det raskt voksende turistbesøket på Helgelandskysten, har flere aktører gått sammen om å lage turopplegg.» Kilde: hblad.no.

Flere hoteller fullbooket på Mo: – Vi er helt i sjokk (Nordland) +
«Allerede 15. juni er nesten samtlige hoteller i Mo i Rana fullbooket. Bransjen ser at trafikken har økt betraktelig etter at åpningen av samfunnet gradvis er i gang, og sommerferien står for døren.» Kilde: ranablad.no.

Hotell-byen åpner dørene (Nordland)
«Hotell-sjef Per-Kristian Nystad ønsker å by sommerens gjester i Sandnessjøen gode opplevelser på Helgelandskysten.» Kilde: hblad.no.

Midt-Norge:

Innlegg: Har vi råd til å miste Gaula Natursenter?
Midtre Gauldal: «Vi ser med bekymring på at dalføret står i fare for å miste Gaula Natursenter om det ikke gjøres grep.» Kilde: tronderbladet.no.

Fjord-Norge:

Nordmenn gjør som kongen – velger Vestland som reisemål i sommer
«Vestland fylke er på topp blant planlagte reisemål for nordmenn i sommer. Dermed er folket på linje med kongeparet, som tirsdag starter sin vestlandstur.» Kilde: dagsavisen.no.

Skal gjøre Ålesund havn grønnere (Møre og Romsdal)
«PSW Power & Automation skal levere et høyspent landstrømanlegg for cruiseskip basert på nyutviklet teknologi og innovative løsninger. Plug Ålesund AS, skal etablere et landstrømanlegg med en kapasitet på 32MVA i Ålesund Havn.» Kilde: maritimt.com.

Dronningen om cruiseutslipp i fjordene: – Du går faktisk i eksos (Vestland)
«Dronning Sonja forteller at hun har opplevd et eksoslokk over fjorden etter cruiseskipsanløp. Og hun er ikke redd for å ta opp problemet i cruisebygda Flåm.» Kilde: e24.no.

Nytt konferansesenter opna i Flåm (Vestland)
«Historiske Fretheim Hotel har opna dørene til det nyaste og mest moderne konferansesenteret i Flåm, teikna av G2 Arkitekter AS frå Ågotnes i Øygarden.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Søker Avdelingsleder turisme – Vestland
Bergen: «L. Rødne & Sønner AS ser etter en person med relevant kompetanse og erfaring fra markedsføring og salg til å være med å videreutvikle vår turismesatsing i Vestland fylke. Rødne er Norges største familieeide hurtigbåtrederi, og har rundt 120 ansatte.» Søknadsfrist 11.07.2021. Kilde: finn.no.

Helsesjefen ikke særlig bekymret for sommerturistene (Rogaland)
«Om kun få dager starter sommerferien for mange, og etter over ett år med pandemi er det igjen høyaktuelt å dra på norgesferie. Helsesjefen i Stavanger kommune er ikke særlig bekymret for turistene som velger å legge sommerferien hit.» Kilde: dagsavisen.no.

Øst-Norge:

Besseggen og Beitostølen bygger enorme verdier for hverandre (Innlandet)
«Du skal bruke energien på selve turen, ikke på å lete etter info og hvor du kan bestille og betale. Derfor lanserer vi besseggen.com. Bestill og betal tur og overnatting med ett tastetrykk, sier direktør Atle Hovi i Beitostølen Resort.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Idrettslaget trenger inntekter: Lager bobilplass (Innlandet)
«Vi har ingen annen aktivitet her nå, og dermed kom vi på denne ideen. Kommunen har sagt ja. Vi trenger litt inntekter, og tror dette vil være et bra tilbud til Finnskogen og Svullrya, sier leder Jørn Skaslien i Grue Finnskog Idrettslag.» Kilde: glomdalen.no.

Oslo fjerner mange coronatiltak: – Mer enn vi kunne be om (Oslo)
«Tirsdag kveld er det stor jubel på Fotballfesten og Fotballfeber i Oslo. Hovedstaden åpner opp for 600 deltagere på utendørs arrangement og skjenking til midnatt.» Kilde: e24.no.

Bransjeorganisasjonene jubler over koronalettelser i Oslo
«NHO Reiseliv og Virke er fornøyd med at Oslo fjerner de fleste lokale koronarestriksjonene. Virke oppfordrer befolkningen til å bruke de nyåpnede tilbudene.» Kilde: itromso.no.

Stolt hovedpartner for Pride i Oslo og hele Norden (Oslo)
«Når de fysiske og digitale Pride-feiringen inntar alle de nordiske hovedstedene i sommer, er dørene som alltid vidåpne for alle hos Nordic Choice Hotels. Med budskapet “Room for all” skal hotellkjeden hylle mangfoldet blant ansatte og gjester.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Slik blir det nye Nasjonalmuseet (Oslo)
«..11. juni 2022 slår vi endelig opp dørene for det nye Nasjonalmuseet.. Med det nye Nasjonalmuseet får Norge et visningssted i verdensklasse for hele Norges samling av kunst, arkitektur og design.» Kilde: abcnyheter.no.

Utbrudd i ferieparadis – håper å slå ned smitten før ferien (Vestfold)
Færder: «Feriekommunen står for 10 prosent av landets smittetilfeller. – Vi går i helt motsatt retning enn resten av landet, sier kommuneoverlege.» Kilde: nrk.no.

Ville kjøpe det gamle hotellet da Kristin skulle selge (Telemark) +
«Ivar Magnesen og Sebastian Magnesen har kjøpt det gamle Austbø Hotell i Rauland av Kristin Larsen. De siste årene har hotellet vært drevet som Camp Vierli.» Kilde: varden.no.

Sørlandet:

OK å formidle info, men vi skulle hatt et eget turistkontor +
Risør: «Turistkontoret er digitalt i år. Informasjon man ikke finner på nett må butikkene gi. Tirsdag delte Mona Rhein og Siri Linn Lunden fra Risør By ut informasjon i byens butikker som i år deler på turistinformasjonoppgaven. Optiker Knut Myren er en av de som skal gi informasjon til besøkende.» Kilde: austagderblad.no.

Annet:

Arbeidstilsynet: 10 spørsmål og svar om ferie
«Har du rett til ferie, hvor mye og når? Kan du utsette ferien om du sitter i pandemi-karantene? Arbeidstilsynet har utarbeidet en liste med 10 spørsmål og svar om reglene for ferie.» Kilde: abcnyheter.no.

Ny matfestival ska samla nordiska stjärnkockar (Svarige)
«I oktober arrangeras den gastronomiska festivalen Stars du Nord för första gången. Festivalen som samlar stjärnkockar, vinmakarna och foodtech-bolag från Sverige, Danmark, Norge, Finland och Island, kommer att arrangeras årligen.» Kilde: besoksliv.se.

USA og EU inngår langvarig «våpenhvile» i flystrid
«President Joe Biden møtte EUs ledere tirsdag. Partene er enige om en femårig «våpenhvile» i striden om flyprodusentene Boeing og Airbus.» Kilde: travelnews.no.