Få med deg dagens 38 utvalgte reiselivsnyheter!

Nasjonalt:

Deltakeropplevelser i viltturisme
«Hilde Nikoline Hambro Dybsands doktorgrad viser at når hovedattraksjonen i en viltsafari mangler så blir tilleggsopplevelsene ekstra viktige.» Kilde: nmbu.no.

Oppdatert: Situasjonsanalyse for norsk reiseliv
«Reiselivet er i gang med gjenåpningen og møter sommeren med optimisme. .. Reiselivsbedriftene er fortsatt underlagt strenge restriksjoner som begrenset skjenketid, krav til avstand, antallsbegrensning og krav til bordservering.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Norge forventer økt turisme med EUs coronasertifikat
«Når Norge blir del av EUs løsning for coronasertifikater torsdag, kommer det trolig flere utlendinger til Norge, tror helseminister Bent Høie.» Kilde: reiseliv1.no.

6 reisetrender vi vil se i sommer
«Vil du ha sommerens mest spektakulære opplevelser i Norge? Da bør du ikke nøle. For dette er noen av de heteste reisetrendene akkurat nå.» Kilde: kk.no.

Hit kan du reise i sommer
«Torsdag blir Norge en del av EUs løsning for coronasertifikater, og fra 1. juli kan nordmenn som har et gyldig coronapass slippe inn i EU-land som er tilknyttet løsningen.» Kilde: dagbladet.no.

I denne utgaven av Reiselivsavisa..
«Fjord Line er snart tilbake i full fart på samtlige linjer og med ny superkatamaran på Kristiansand – Hirtshals.  Flyr debuterer med sin første rute, ny Norwegiansjef og stigende passasjertall på flyplassene.. Dette er noen stikkord uke 25 – 2021..» Kilde: dfly.no.

Vulkanreiser vil utvikle turismen i Norge etter Covid
«Til tross for at reisebransjen nylig har tatt en stor smell, ser vi nå lys i tunellen. Takket være et samarbeid med Innovasjon Norge har Vulkanreiser muligheten til å utvide sin virksomhet med incoming-virksomhet til Norge.» Annonsørinnhold. Kilde: travelnews.no.

Vulkanreiser utlyser to stillinger
«..Vi leter etter deg som brenner for å utvikle norsk turisme og har lang erfaring i bransjen. Du vil lede Vulkanreisers prosjekt «Incoming til Norge» og hjelpe selskapet inn i en ny vekstfase med ny teknologi..» Kilde: travelnews.no.

Get Together blir Ophelix Scandinavia
«Get Together skiller lag med G-Travel etter tre år, og skal nå satse bredere på firmareiser, møter, event og virtuelle konferanser.» Kilde: dfly.no.

Olav Thon Gruppen – Hotell og servering hardest rammet
«I begynnelsen av 2020 var Thon Hotels på god vei til å sette nye salgsrekorder, men som vi vet, situasjonen endret seg i mars.» Kilde: reiseliv1.no.

Fun Photo på Quality Hotel
«Sammen med Speed International lanserer nå Quality Hotel “Fun Photo” på hotellene, og gir dermed gjestene mulighet til å lagre minnerike opplevelser på en helt ny måte.» Kilde: reiseliv1.no.

Storbank tviler på fullt utelivscomeback før til høsten
«Selv om utepilsen flyter ganske så fritt, tror Danske Bank at serveringsbransjen ikke står på egne bein økonomisk før utpå høsten. – Meteren hemmer driften, mener restaurantsjef Ann-Helen Svinø.» Kilde: e24.no.

Får momskutt når ingen står på ski +
«Coronaordningen med lav moms utløper akkurat idet alpinsesongen starter. Bransjeforeningen Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner vil ha unntak.» Kilde: finansavisen.no.

Lavprisbilletter på toget med innebygd prisbombe
«Hvor vanskelig er det å få tak i lavprisbilletter når du vil reise langt med tog? Ikke så veldig, ifølge togselskapene. Likevel kan reisen bli dyrere enn før Jernbanereformen.» Kilde: dagsavisen.no.

Nord-Norge:  

Åpner opp Svalbard
«Regjeringa har lettet opp koronarestriksjonene for reiselivsaktiviteter på Svalbard. Ikke lenger være krav om negativt testsvar.» Kilde: kystogfjord.no.

Lavmælt optimisme i reiselivsnæringen (Finnmark/Troms)
«NHO Reiseliv har i juni gjennomført medlemsundersøkelse blant 51 reiselivsbedrifter i Troms og Finnmark. Det er lavmælt optimisme i reiselivsnæringen, ifølge tallene fra undersøkelsen.» Kilde: radionordkapp.no.

Elvebåt, lavvo, biđos og historie – på safari i Finnmark
«Altautbyggingen truet hjemmet i Máze og reinbeitene hans. Nå lever Johan P. Eira av å fortelle turister om samisk fortid, nåtid og fremtid i båt, til fots og i lavvoen.» Kilde: aftenposten.no.

Visit Harstad og Harstad kommune får 1,1 million av fylket (Troms) +
«Troms og Finnmark fylkeskommune innvilger nær tre millioner til lokalmat, reiseliv og kreative næringer, og to aktører i Harstad er på lista.» Kilde: ht.no.

Bekymret for festing i fiskevær: – For mange utesteder (Nordland)
«Det lille fiskeværet Henningsvær opplever en oppblomstring av utesteder. Innbyggere og ordfører fortviler: – Vi har ikke lenger noe verktøy for å si nei.» Kilde: nrk.no.

Innlegg: Voksesmerter i turistparadis (Nordland)
«Sommeren er avgjørende viktig for utesteder og butikker, kundegrunnlaget om vinteren er mye mindre. Ingen heller tjent med at fastboende i Henningsvær ikke klarer påtrykket om sommeren, og må rømme bort i helgene.» Kilde: lofotposten.no.

Nytt servicebygg offisielt åpnet i Lofoten (Nordland)
«Fredag 11. juni åpnet Statens vegvesen det nye servicebygget på Moskenes ferjeleie i Lofoten.» Kilde: nasjonaleturistveger.no.

Sommertoktet går til Helgeland (Nordland)
«Neste uke drar Båtmagasinet på sommertokt for å lage reportasjer fra Helgelandskysten.» Kilde: batmagasinet.no.

Midt-Norge:  

Pandemien snudde minus til pluss for Leka brygge +
«Fjoråret ble helt ellevilt, sier Lasse Sørli etter at Leka brygge endret kurs og satset på norsk turisme i fjor sommer.» Kilde: nt24.no.

Innlegg: Borgenfjordens siste vår?
«Se for dere Den Gyldne Omvei med gjengrodde kulturlandskap og ingen matprodusenter. En helt utenkelig tanke, men i verste fall virkelighet i en nær framtid.» Kilde: nationen.no.

Innlegg: Trenger vi to hotell, vegg i vegg ved et kjøpesenter?
«Skal Trondheim få to hotell ved Sirkus Shopping? Er kjøpesenteret virkelig en så stor attraksjon?» Kilde: midtnorskdebatt.no.

Håper på selfierush ved nytt signalbygg i Midtbyen +
«Marte Løvik (Sp) er åpen for et nytt teaterbygg som virkelig skiller seg ut i Midtbyen i Trondheim.» Kilde: adressa.no.

Fjord-Norge:  

Innlegg: Cruiseskipene kan ikke komme tilbake
«Cruise og annen klimafiendtlig turisme bør dumpes i pre-koronasamfunnet sammen med dårlig håndhygiene og folk som går på jobb med influensasymptomer, mener Gjerde.» Kilde: ba.no.

Sunnfjordsalen skal vere ferdig om to veker (Vestland) +
«Det er ikkje lenge til Sunnfjordsalen kan opne dørene, og i august er Bent Høie venta på besøk. – Eg gler meg slik, seier Odd Erik Gullaksen, hotelldirektør på Scandic Sunnfjord hotell og spa. – den første store konferanse er allereie klar.» Kilde: firda.no.

Ekstremsportveko + Flåm = sant (Vestland)
«Måndag 28. juni kjem Ekstremsportveko til Flåm. Det vert herleg stemning om bord på Future of The Fjords, der gjestane får orkesterplass til ekstremsportutøvarar som utfordrar elementa i og over fjorden.» Kilde: abcnyheter.no.

Innlegg: Bærekraftig cruiseturisme, hva for noe? (Vestland)
«Det er fristende å si at bransjen ber for sin syke mor.» Kilde: bt.no.

DAT fortsetter på Oslo – Stord (Vestland)
«Samferdselsdepartementet har etter konkurranse tildelt DAT kontrakt for drift av flyruten Stord–Oslo fra 14. juli. Avtalen inngår i det statlige kjøpet av et minimumstilbud av flyruter..» Kilde: dfly.no.

Øst-Norge:  

Mener Opplev Alvdal er viktig for reiselivsgründerne (Innlandet) +
«Kommunedirektør i Alvdal, Per Arne Aaen, var opptatt av at spesielt Opplev Alvdal var viktig for reiselivsgründerne i kommunen. Tynset og Alvdal ser på et samarbeid kommunene i mellom for å løfte fram eget reiseliv, og for å ha noe å tilby Destinasjon Røros.» Kilde: alvdalmiv.no.

Bli «Professor Drøvel» i sommer: – Potensialet er enormt! (Innlandet) +
«Nå skal vi få folk i aktivitet i Åkersvika, jubler Ole Røhnebæk. Hamar Vandrerhjem Vikingskipet, Hamarregionen Turistkontor og Hamar Naturskole går sammen om kanoutleie på Elvsholmen. – For et område!» Kilde: h-a.no.

Nytt opplegg for å hindre kaos på flyplassen (Akershus)
«Den senere tids kødannelser spesielt på Oslo Lufthavn, har skapt bekymring for mange flyreisende. Nå har SAS laget et eget opplegg som skal gjøre prosedyrene på flyplassen enklere, og dermed også fjerne frykten for å komme for sent til avgang.» Kilde: flysmart24.no.

Larvik kan få Mummi-park (Vestfold)
«Mummi kan få en egen fornøyelsespark i Larvik. Et søskenpar planlegger å bygge egen fornøyelsespark for den finske barnebokfiguren.» Kilde: framtidinord.no.

Del sommerbildene dine – vinn hotellopphold! (Vestfold/Telemark)
«Del sommerbildene dine fra fylket vårt, og bli de heldige vinnerene av et hotellopphold med middag for to på Gaustablikk hotell eller Engø Gård!» Kilde: vtfk.no.

Sørlandet:  

Endelig bobilplass i Kristiansand
«Etter mange år uten sentrumsnære muligheter for å ta i mot gjester i bobil, åpner Kristiansand kommune endelig en etterlengtet bobilplass.» Kilde: bobilverden.no.

Nasjonal turistvei Jæren forlenges til Flekkefjord
«Samferdselsdepartementet har besluttet at nasjonal turistvei Jæren skal forlenges til Flekkefjord, gjennom Eigersund og Sokndal kommuner. – Det har vært arbeidet lenge i denne regionen med å få til en slik forlengelse av turistveistrekningen.» Kilde: reiselivskunnskap.no.