Happy family in autumn park looks down into the camera

Flere ledige stillinger.. 36 utvalgte..

Nasjonalt:

Barnefamilier velger Norge i høst
«Fire av ti har planer om å dra på ferie- eller fritidsreise i høst. Av de som skal på ferie i høst, skal 62 prosent feriere i Norge, mens 38 prosent planlegger en tur til utlandet.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Innlegg: Ja til turisme for alle – også i distriktene
«..en rekke aktører innen reiseliv, forskning og offentlig sektor seg på Beitostølen for oppstartsmøte i forskningsprosjektet ACCESSTOUR. Prosjektet skal avdekke og fremme de betydelige mulighetene for verdiskaping som ligger i tilgjengelig reiseliv.» Kilde: oa.no.

Innlegg: Klimakalkulasjon med mange ukjente faktorer
«Mye tyder på at Norge ikke lenger kommer til å bruke offentlige markedsføringskroner for å kapre turister som har et lavt forbruk per kilo CO2-utslipp, skriver Hans Kristiansen.» Kilde: reiseliv1.no.

Innlegg: Pakkereiseloven og reisegarantiordningen må endres
«Reisegarantiordningen må innrettes på en måte som i mindre grad binder opp likviditet, som gir bedre forutsigbarhet og setter virksomhetene i en mindre sårbar posisjon, skriver Astrid Bergmål i Virke Reiseliv.» Kilde: reiseliv1.no.

Vil ha avklaring fra myndighetene
«NHO ber myndighetene avklare om sjefene kan be syke medarbeidere om å koronateste seg. Arbeidsgiverne mener at regjeringens beskjed om at folk må holde seg hjemme når de har symptomer på luftveisinfeksjoner kan føre til økt sykefravær og større utgifter for bedriftene.» Kilde: nrk.no.

Starter 9 nye bransjekurs for reiselivet
«Mer enn 1200 personer har i løpet av det siste året tatt gratis reiselivskurs på nett via Norsk Reiselivsfagskole på Geilo. Snart starter den så langt største serien med slike kurs, og blant målgruppen finner man personer som er eller har vært tilknyttet fra reiselivsnæringen.» Kilde: thetravelinspector.no.

Innlegg: Ap forsvarer for høye pilotlønninger
«Ap bør ikke blande seg inn i hvordan SAS organiserer seg for å overleve. Sverre Myrli (Ap) tar feil. Det er motsatt av det han tror. Lavere lønninger er en betingelse for tilgang på mer statlig kapital, skriver Magne Lerø.» Kilde: reiseliv1.no.

IATA spår milliardtap for flybransjen i 2021
«Flybransjen kommer til å tape 51,8 milliarder dollar i år og 11,6 milliarder dollar i 2022 på grunn av coronapandemien, anslår luftfartsorganisasjonen IATA.» Kilde: abcnyheter.no.

Nord-Norge:

Flere nordmenn har overnattet i Troms og Finnmark
«Selv om august var en bra måned for overnattingsbedriftene, viser tallene at i årets åtte første måneder gikk antall gjestedøgn tilbake med 12 prosent i Troms og Finnmark sammenlignet med i fjor.» Kilde: radionordkapp.no.

Innlegg: Satsingen på elvebredden er et sterkt signal (Finnmark)
«Fredag kunne de første gjestene sjekke inn på den nye lodgen i Sorrisniva, idyllisk plassert ved Altaelva. Hotellet er ikke bare et nytt eksempel på uredd satsing fra Altas reiseliv, men blir også ett av flere symbolske løft på veien mot den nye normalen.» Kilde: altaposten.no.

Verdde hotell: – Daglig leder sa opp og slutter på dagen (Finnmark) +
Lakselv: «Daglig leder og medeier Marja Sinikka Sihvo har sagt opp i dag og slutter umiddelbart i stillingen ved Verdde hotell i Lakselv. Det bekrefter medeier og styreleder Aina Borch overfor iFinnmark.» Kilde: ifinnmark.no.

Tre reiselivsaktører får betalt for å samarbeide (Troms) +
«Over 200 søkte – nå får tre reiselivsaktører i Tromsø betalt for å samarbeide. Samerbeidet mellom Mathallen, Hermes II og iFinnkroken skal vise fram kystens kultur og historie. Nå får bedrtiftene hundretusener i støtte til deres felles konsept.» Kilde: itromso.no.

Internasjonal pris til Hurtigrutemuseet (Nordland)
«Hurtigrutemuseet på Stokmarknes i Nordland er hedret med den høythengende internasjonale prisen «European Steel Design Awards». Prosjektet vant både den nasjonale (norske) prisen og den gjeveste Europeiske prisen, kalt Laureate, for sin teknologiske nyvinning innen glass- og stålkonstruksjon.» Kilde: abcnyheter.no.

Midt-Norge:

Bedre for Trøndelag i år +
«Trøndelag hadde 177.500 flere gjestedøgn i sommer sammenliknet med fjoråret. – Det gjør meg optimistisk.» Kilde: namdalsavisa.no.

Brannskader for mer enn tre millioner på sagbruksmuseet +
«Det blir nok vår før vi er ferdig.» Kilde: namdalsavisa.no.

Fjord-Norge:

Tom Anker Skrede om reiselivsnæringar i Møre og Romsdal +
Møte om turistsatsing i Volda: «Det handlar om å få dei beste turistane til å kome, dei som er her lengst og betalar best. Arbeidsplassar og identitetsskaping er viktige biprodukt av ei rett turistsatsing. For å lukkast er samarbeid og god innsats frå alle helt nødvendig.» Kilde: mre.no.

Optimisme i turistnæringa (Møre og Romsdal) +
«Trass i at ein del problemstillingar vart reiste, var det likevel optimisme som prega møtet om turistsatsing i Volda. John Leirvik: – Arbeidet som Destinasjon Ålesund og Sunnmøre set i gang i Volda, er som musikk i øyra mine.» Kilde: mre.no.

Vikariat i fagstilling innan reiseliv (Vestland)
«Høgskulen på Vestlandet har ledig mellombels  stilling som førsteamanuensis / førstelektor / høgskulelektor ved Fakultet for økonomi og samfunnsvitskap, campus Sogndal.» Frist: 22.10.2021. Kilde: finn.no.

Hentar fire millionar til gondolbanesatsing i Jølster (Vestland) 
«I juni bad Sunnfjord kommune Vegvesenet om å planlegge ei avkøyrsle som er dimensjonert for veg til ei eventuell gondolbane i Jølster. No hentar styreleiar i selskapet, Ola Fugle, fleire millionar til selskapet.» Kilde: firda.no.

Øst-Norge:

Hyttesalget på fjellet i taket i pandemiperioden
«Koronapandemien fikk fart på hyttesalget – spesielt på fjellet. Antall solgte fritidsboliger i fritt salg i fjellhyttekommunene økte med 47 prosent fra tolvmånedersperioden før pandemien.» Kilde: ssb.no.

Tester teorier om altoppslukende opplevelser (Innlandet)
«Lillehammer museum ønsker å teste teoriene reiselivsforsker Veronica Blumenthal skrev om i sin PhD-avhandling om altoppslukende opplevelser.» Kilde: reiselivsforskning.org.

Unik mulighet for deg med erfaring fra store arrangementer (Innlandet)
«Lillehammer Olympiapark søker salg- og arrangementsdirektør. Lillehammer Olympiapark AS eier og drifter Lillehammers anlegg fra OL i 1994.» Frist: 24.10.2021. Kilde: finn.no.

Markedsansvarlig og assisterende daglig leder (Innlandet)
Sjusjøen: «Rustad Hotell og Fjellstue søker markedsansvarlig. Arbeidsoppgaver er sesongrelatert og personen vil være en del av både drift og lederteam. Stillingen er 100% og innebærer jobbing en helg i mnd.» Frist: snarest. Kilde: finn.no.

Starter 9 nye bransjekurs for reiselivet (Buskerud)
«Mer enn 1200 personer har i løpet av det siste året tatt gratis reiselivskurs på nett via Norsk Reiselivsfagskole på Geilo. Snart starter den så langt største serien med slike kurs, og blant målgruppen finner man personer som er eller har vært tilknyttet fra reiselivsnæringen.» Kilde: thetravelinspector.no.

Møt den nye turistsjefen i Nore og Uvdal (Buskerud) +
«Jon Vegar Persen er ny leder i Nore og Uvdal Næringsselskap. Selskapet skal drive både med samfunnsutvikling og destinasjonsutvikling/markedsføring (derav ofte kalt «turistsjef») sammen med Nore og Uvdal kommune.» Kilde: laagendalsposten.no.

To kommuner – ett fjell (Buskerud) +
«Lørdag arrangeres for første gang en felles infodag for fritidsbeboerne i Sigdal og Krødsherad. – Jeg håper mange tar turen til Skistua på Norefjell, sier Ellen Anne Bye, prosjektleder i Krødsherad kommune.» Kilde: bygdeposten.no.

Vil du være med på å digitalisere norsk reiseliv? (Oslo)
«OUTDOORACTIVE AS søker Prosjektleder (f/m/d) Bedrift.  I Outdooractive lever og ånder vi for digitalisering av reiselivet og vi har over 180 ansatte fordelt på 7 land med hovedkontor i Tyskland.» Arbeidsted: Oslo. Frist: snarest. Kilde: finn.no.

Slik blir Frogners første takterrasse-restaurant (Oslo)
«Restauranten TAK Oslo, på toppen av Sommerrokvartalet på Solli plass, får 360-graders utsikt over byen, fjorden og marka.» Kilde: abcnyheter.no.

Peker på Kongshavn som ny terminal for utenlandsfergene i Oslo
«Konsulentfirmaet bak en ny rapport mener at utenlandsfergene i Oslo bør flyttes til en felles terminal på Kongshavn ved Sjursøya.» Kilde: abcnyheter.no.

Stig ser at båtfolket skvises ut (Oslofjorden)
«Stig Hvide Smith er opptatt av at Vestfold må ta vare på båtliv og kystkultur. Nå ser han at boligbyggingen i strandkanten skviser vekk båtfolket. Det er 1 million fritidsbåter i Norge. Nå opplever båtfolk at de presses bort, båt for båt.» Kilde: amta.no.

Tine jubler over reiselivs-åpning: – Folk vil på tur (Vestfold) +
«Ved inngangen til høstferien har nordmenn flere reisemuligheter enn på halvannet år. – Hallelujastemning, sier Tine Kleive-Mathisen ved Sandefjord lufthavn Torp.» Kilde: sb.no.

Bø Sommarland søker Marked- og salgskoordinator (Telemark)
«Vi ser etter en selvstendig og allsidig salgs- og markedskoordinator til fast 100% stilling. Du vil få overordnet ansvar for ditt fagområde, og jobbe med gjestens behov i fokus.» Frist: 17.10.2021. Kilde: finn.no.

Søker spasjef til Kragerø Resort (Telemark)
«Kragerø Resort søker spasjef. På Kragerø Resort står visjonen «opplevelser i verdensklasse» høyt, og er et daglig fokus i alle ledd i organisasjonen og i hverdagen.» Frist: 10.10.2021. Kilde: finn.no.

Sørlandet:

Åpner ny restaurant med alt fra kortreist gourmetmat til vafler +
Sirdal: «Champagnen ligger til kjøling i splitter nye kjøleskap, og den kortreiste maten er hanket inn. Den nye restauranten Slottet på Sinnes i Sirdal kan bli en attraksjon i seg selv og et turmål for hyttefolket.» Kilde: avisenagder.no.

Annet:

Å slippe barnestøy er en raskt voksende ferie-trend
«Støy fra barn og barneaktiviteter er for de fleste en normal opplevelse når man er på ferietur i Syden. Det er det ikke alle som liker. Derfor har det blitt en voksende trend at folk kjøper seg opphold på egne, barnefrie hoteller.» Kilde: flysmart24.no.