Fra byssegutt til storspiller.. og 31 andre reiselivsnyheter

Nasjonalt:

Her finner du det beste av ost i Norge
«Norske ost er i verdenstoppen. .. Men hvordan finner man frem i den norske «ostejungelen»? Nå er det hjelp å få. Nettsiden Ostelandet.no tar mål av seg til å gi en komplett osteprodusentoversikt, samt hjelper deg til å velge riktig ost ved hjelp av et ostehjul.» Kilde: thetravelinspector.no.

Kokkefagets fremtid
«Tirsdag skal landets elitekokker kjempe om tittelen Årets kokk, der vinneren blir Norges neste Bocuse d’Or-deltaker. Mandag presenterte 20 av fremtidens norske kokker seg på Bamas landslagskjøkken. En 16-årig trønder vant prisen «Årets kokketalent» 2021.» Kilde: horecanytt.no.

Podkast: Fra Byssegutt til storspiller i hotellbransjen
«Hør Svein Arild Mevolds fantastiske reise fra byssegutt på hurtigruta til storspiller i bransjen. hør hans syn på ledelse og hva som gir en god kultur.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Nå koker det i konferansebransjen: – Aldri hatt det så travelt +
«Hotellene fylles opp, 20.000 ventes på olje- og energimesse og selskaper må ansette. Det er full fyr i konferansebransjen igjen.» Kilde: e24.no.

Skredkonferansen 2021
«Den nordiske konferansen om snøskred og friluftsliv holdes annethvert år og samler studenter, fjellguider, entusiaster, forskere og alle med interesse for skred og ferdsel i vinterfjellet. I år arrangeres konferansen fra 5. til 7. november på Gol. Det er fortsatt ledige plasser.» Kilde: dnt.no.

Slik lager du en bobilplass
«Antallet bobiler har økt til nye høyder med over 61 000 registrerte i Norge. Det har økt behovet for bobilplasser (bobilparkeringer) nær byer, tettsteder og attraksjoner. Her er vår guide til deg som vil anlegge en bobilplass.» Kilde: bobilverden.no.

Oljeprisbykset rammer SAS og Norwegian hardt
«En kraftig stigende oljepris driver prisene på flydrivstoff til høyeste nivå på tre år. Det vil kunne koste SAS milliarder, mener analytiker.» Kilde: e24.no.

Nord-Norge:

Nyansatt utviklingsleder i NordNorsk Reiseliv
«Jan Roger Eriksen, bosatt i Alta er ansatt som Utviklingsleder i NordNorsk Reiseliv og skal ha hovedfokus på utvikling Troms og Finnmark. Han vil med sin erfaring fra reiselivet og sin kompetanse styrke staben og utviklingen av reiselivet.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

NordNorsk Reiseliv har ansatt Digital Storyteller
«Nå skal de beste historiene fra Nord-Norge dokumenteres. For å fortelle verden hvordan det egentlig er i landsdelen vår har NordNorsk Reiseliv ansatt Marie Nystad Helgesen, 26år som Digital Storyteller.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

For en sesongstart! (Troms) +
«I helga smalt det i Lyngen, og Martin Andersens bilder og beretning fra sesongstarten i Kjostindene er mildt sagt fristende.» Kilde: friflyt.no.

Golfbane i Lofoten er kåra til Nordens beste (Nordland) 
«For seks år sidan var ikkje Lofoten Links ein gong på topp 100-lista over Europas golfbaner. No er han kåra til Fastlands-Europas 6. beste. – Set norsk golf på kartet.» Kilde: nrk.no. 

Midt-Norge:

Natt på museet!
«Nå er det mulig å booke de første overnattingene på Trondheim kunstmuseum! Hver overnatting har plass til åtte gjester. Hver gjest får tildelt hver sin seng i Sovesalen, med en god og varm dyne og dynetrekk fra selveste Britannia Hotell.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Friluftsliv, formidling, foto og å formidle gode naturopplevelser?
«Oppdal Safari søker Guide og friluftsambassadør. Oppdal Safari har drevet med safari – og turguiding siden 1995, og er i dag en av de største aktørene i regionen.» Frist: Snarest. Kilde:finn.no.

Megleren om hotellinteressen: – Det tikker inn jevnt nå +
Oppdal: «Eiendomsmegler Olav Granheim regner med at samtlige 27 hotelleiligheter er revet vekk før bygget står ferdig. Fem år etter at det ble lansert, er 17 av 27 leiligheter i Skifer Signatur solgt.» Kilde: opp.no.

Fjord-Norge:

Øystein startar lodge på Heggmyrane (Vestland) +
«Øystein Veum har gode kontaktar både i skimiljø og motorsportmiljø. Desse vil han nytta for å få kundar til Luster Lodge. – Dette er jo ein lodge meir enn ei hytte. Når bygget vart som det vart så ser eg sjansen til å bruka det i baseturisme.» Kilde: sognavis.no.

Triatlonfest i Bergen i 2022 (Vestland)
«Verdenseliten i triatlon kommer til Bergen 27.og 28. august 2022, og vi regner med at dette blir en norsk folkefest! Det internasjonale triatlonforbundet, World Triathlon, har valgt Bergen til å være vertskap for et verdenscup-arrangement kommende sesong.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Visit Bergen Venue Finder Delivers a Boost (Vestland)
«Simpleview has completed the development of a new conference site for Visit Bergen with a host of new search and display functionality to boost the efficiency of the event planning process.» Kilde: simplevieweurope.com.

Planene om strandhotell ble lagt på is, blir boliger i stedet (Rogaland) +
Stavanger: «For ti år siden viste planene et hotell med 125 rom på den attraktive strandtomta i sentrum. Slik gikk det imidlertid ikke, men nå kan det bli boliger i stedet.» Kilde: estatenyheter.no. 

Kåkå utvider til to festivaler i året (Rogaland) +
Stavanger: «Cornelius Middelthon er tilbake i kulturbransjen etter noen år som hotelldirektør. Jan Inge Reilstad fortsetter som faglig ansvarlig i Kåkå.» Kilde: aftenbladet.no.

Øst-Norge:

Innlegg: Ei lufthamn kan stabilisere folketalet (Innlandet)
«Størst betydning for å realisere flyplassplanen kan bli charterfly med gjester og sportsfolk til våre turisthotell, turisthytter på fjellet og eksisterende og nye skianlegg i Jotunheimen. .. Dette vil/kan føre til en mer bærekraftig turisme lokalt, inklusive en forlenget turistsesong.» Kilde: gd.no.

Innlegg: Det er på tide å lande for Hovdetoppen nå (Innlandet)
Gjøvik: «Men altså; hvis det ikke blir hotell på Hovdetoppen, og motstanden mot boliger på platået er stor – hvordan skal da denne perlen utnyttes?» Kilde: oa.no.

Sikret milliardkontrakt for parkering (Akershus)
«Onepark har i fem år driftet parkeringsanleggene på Oslo lufthavn på Gardermoen. Nå er det klart at selskapet forblir Avinors samarbeidspartner på flyplassen også de neste fem årene.» Kilde: estatenyheter.no.

Nordic Hotels & Resorts søker kreativ innholdsprodusent (Oslo)
«Til våre unike hoteller THE THIEF, Amerikalinjen, Christiania Teater, Oleana og No.13 i Nordic Hotels & Resorts søker vi: Kreativ innholdsprodusent i 100% stilling.» Frist: 30.10.2021. Kilde: finn.no.

Endelig kan folk ta toget Sverige-Norge igjen! (Oslo)
«Vys togtilbud mellom Oslo og Gøteborg er det første grensekryssende togtilbudet som gjenopptas etter at grenseovergangene ble åpnet 6. oktober. Det er veldig positivt at de reisende nå har klimavennlig kollektivtilbud til og fra utlandet, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.» Kilde: abcnyheter.no.

TusenFryd søker Markedskoordinator (Akershus)
«TusenFryd AS er i dag Norges ledende fornøyelsespark og har årlig ca. 450.000 besøkende gjester. Vi ser etter en selvstendig og allsidig salgs- og markedskoordinator til fast 100% stilling. Frist: 02.11.2021.» Kilde: finn.no.

Velkjent hotell og badeland mistet 44,4 millioner i inntekter (Østfold) +
«Koronapandemien rammet Quality Hotel og Badeland Sarpsborg hardt. – Vi har nærmest vært en institusjon med karantenehotell og vaksinasjonssenter i lang tid. Endelig får vi lov til å gjøre det vi kan, å drive hotell og yte service til gjestene.» Kilde: f-b.no.

Sørlandet:

Den Lille Dyrehagen med dobbelt besøk +
«Dyrehagen har hatt dobbelt så mange på besøk i høstferien i år sammenlignet med i fjor. I løpet av to uker med høstferie, passerte Den Lille Dyrehage én million kroner i omsetning. Daglig leder Terje Jensen er strålende fornøyd med resultatene..» Kilde: austagderblad.no.

Youtuber besøkte Flekkefjord – se den flotte videoen +
«Youtuberen Tone Sabro besøkte Flekkefjord i sommer og laget et reiseinnslag om Flekkefjord og Hidra på kanalen sin.» Kilde: avisenagder.no. Du kan se reiseinnslaget her

Annet:

Tui satser med nye reklamefilmer
«Reklamekampanjen  «Nye minner venter der ute»  er første del av selskapet nye internasjonake varemerkeplattform, og selskapets nye grafiske identitet.» Kilde: thetravelinspector.no.

Transatlantic Is Back: Inside Finnair’s Long-Haul US Focus
«The carrier’s long-haul network primarily focuses on connecting Asia to wider Europe .. But because Asia is recovering slower than many regions, Finnair has tilted capacity towards the US.» Kilde: simpleflying.co.

Også Thailand planlegger turistskatt fra neste år
«Thailand vurderer å innføre en ny turistskatt som skal bidra til å dra et hardt Corona-rammet reiseliv i gang igjen – i en mer bærekraftig retning.» Kilde: way-2-go.no