Gå ikke glipp av dagens 29 utvalgte reiselivsnyheter

Nasjonalt:

Reiselivet trenger et eget departement!
«Kronikk av Stephen Meinich-Bache, administrerende direktør i Classic Norway Hotels.» Kilde: travelnews.no.

Sånn som nordmenn reiser i dag, kan ikke fortsette
«Er fly- og skipsfartens fagre løfter om utslippskutt grønnvasking? Eller tar de klimaendringene på alvor? Hør topplederdebatten fra Arendalsuka her.» Kilde: e24.no.

NHO Reiseliv – hvorfor vi er på Arendalsuka?
«Jo, fordi reiselivet har svaret og løsningene på utfordringene som politikerne er aller mest opptatt av.» Kilde: facebook.com/nhoreiseliv

Reiselivet varsler oppsigelser om ikke permitteringsordningene forlenges
«Virke varsler at en rekke reiselivsbedrifter vil måtte si opp folk innen kort tid, hvis permitteringsordningene avsluttes 1. oktober. Men regjeringen vil ikke love noen forlengelse.» Kilde: frifagbevegelse.no.

Toppsjefane i låglønnsbransjen får framleis millionar i lønn
«Hotella har tapt pengar og halde stengt. Likevel fekk Thon-sjefen eit solid lønnshopp.» Kilde: frifagbevegelse.no.

Innlegg fra hotelleier: Det lønner seg å være utlending i Norge
«Et norskeid hotell har mindre igjen til oppussing og fornyelse enn konkurrenten som er utenlandsk eid og som slipper å dekke formuesskatten.» Kilde: dn.no.

Juli-tall fra Benchmarking Alliance – RevPAR over 2019-nivå mange steder
«Flere norske storbyer leverte losjiomsetning per tilgjengelige rom i juli i år som var høyere enn i juli 2019. Det viser de siste tallene fra Benchmarking Alliance som Wiederstrøm Hotel Consulting har analysert for Reiselivskunnskap.» kilde: reiselivskunnskap.no.

2,76 millioner overnattinger ved kommersielle overnattingssteder i juni
«SSB overnattingstall for juni viser at det var 2,76 millioner overnattinger ved kommersielle overnattingssteder. Det er 18 prosent flere enn i fjor, men 35 prosent lavere enn i 2019.» Kilde: business.visitnorway.com.

Studenter inntar hoteller
«Student Ingvild (25) har tatt inn på hotell: – Hadde kosta omtrent det samme å leie hybel. Over ti tusen studenter står i boligkø. Det har åpnet et market for hotellkjedene.» Kilde: nrk.no.

Nå kan Stordalen-ansatte ta av munnbindet på jobb
«Det er Nordic Choice Hotels som nå har besluttet å ikke lenger kreve at de ansatte har på munnbind. Enkelthotell og ansatte kan, hvis de ønsker det, fortsette denne praksisen.» Kilde: flysmart24.no.

Norske fyr mangler millioner til vedlikehold
«Flere fyr i Norge står og forfaller. De leies ofte ut til frivillige som selv må ta regningen for vedlikehold. .. Carrera ønsker at gamle fyr langs norskekysten skal kunne brukes til blant annet overnatting og kulturformidling.» Kilde: nrk.no.

Norge kan ta ledende rolle i utvikling av bærekraftig flydrivstoff
«Tirsdag morgen fikk samferdselsminister Knut Arild Hareide overrakt en ny rapport fra bransjen, som viser at Norge kan ta en ledende rolle i innfasingen av bærekraftig flydrivstoff også framover, men at det er behov for tett samarbeid mellom myndighetene og bransjen for å få det til.» Kilde: hangar.no.

Airline travellers demand global Covid-19 travel pass
«Airline passengers are fed up with confusion at airports due to Covid-19 health checks and want to see a unified global system put in place.» Kilde: traveldailymedia.com.

Et tredje stikk kan bli nødvendig på utenlandsreiser
«Fremover kan det bli krav i landene du reiser til om at du er fullt oppdatert vaksinemessig. Det vil kunne innebære en tredje vaksine seks måneder etter din andre.» Kilde: way-2-go.no.

Nord-Norge:

Turisttallene tar seg opp: Flere besøk fra utlandet (Svalbard)
«Sommeren har vært grei, ifølge daglig leder i Basecamp Explorer Spitsbergen, Renate Pedersen. De siste ukene har antallet utenlandske gjester tatt seg opp.» Kilde: svalbardposten.no.

Svein har grønt koronasertifikat, men fikk beskjed om å ta test (Svalbard) +
«Svein Wik driver selskapet Arctic Wildlife Tours, og har guidet på Svalbard siden 2010. Denne uken skulle han ta siste modul i Visit Svalbards guideopplærings-kurs, men ble stanset på Værnes.» Kilde: svalbardposten.no.

Flymangel skaper trøbbel: kjørte fra Polen til Senja for å fiske (Troms)
«På brygga i et lite fiskevær på Senja snakkes det tysk, italiensk og polsk. De europeiske bilturistene er tilbake for fullt i Nord-Norge. Men reiselivet frykter for årets vintersesong.» Kilde: nrk.no.

Cruiseskip ankom Tromsø: – Passasjerer kan bevege seg fritt i byen (Troms) +
«Om bord er det 105 passasjerer. Koronasenteret i Tromsø var varslet om anløpet på forhånd. .. skipet og alle passasjerer er klarert. – Det betyr at alle passasjerer kan gå i land og bevege seg fritt i byen, uten noen grundigere koronatest på forhånd..» Kilde: itromso.no.

Midt-Norge:  

Rekordsommer for flere reiselivsbedrifter +
«Flere overnattingssteder på Innherred har vært fullbooket i hele juli. Blant hotellene som har hatt rekordbesøk er Scandic Stiklestad, som har hatt tilnærmet fullt belegg i hele juli. – Turte ikke håpe på at det skulle gå så bra.» Kilde: nt24.no.

Knallår for namdalsk reiseliv +
Langnes Camping: «Denne campingen har hatt sitt beste år på 30 års drift.» Kilde: namdalsavisa.no.

En hær av besøkende ga gode tall +
«Stiklestad  er strålende fornøyde med 22 prosent økning på daglige sommertilbud med Vikingsommer.» Kilde: innherred.no.

Starter konsert-selskap på Røros +
«..etablert Røros Konserter, et selskap som skal gi Røros og Fjellregionen et større tilbud innen musikk og arrangementer med tanke på både sjanger og publikumsgrupper. – Vi vil gi Rørosregionen konsertopplevelser som ikke finnes her fra før, forteller daglig leder Thomas Ryjord.» Kilde: nt24.no.

Fjord-Norge:  

Nå blir det cruisetrafikk til Kristiansund igjen! (Møre og Romsdal)
«Denne uka blir det cruiseanløp til Kristiansund for første gang siden mars 2020. Ekspedisjonsskipet «World Voyager» skal anløpe Devoldholmen fredag morgen.» Kilde: ksu.no.

Ny trapperekord, og ny guide (Møre og Romsdal) +
«Midsundtrappene fekk i sommar ny rekord med 2.599 besøkande på eitt døgn. No er det også lansert ny lyd-guide for Midsund. Hilde Bergebakken i Masterplan Reiseliv 2030 for Molde og Aukra, opplyser at guiden for Midsund er laga av Voice of Norway (VON)..» Kilde: rbnett.no.

Hjelleflat sluttar i Norway’s best (Vestland)
«Solrun Hjelleflat har beslutta å fråtre stillinga si som administrerande direktør/CEO i Aurland Ressursutvikling AS (ARU)/ Norway’s best AS med umiddelbar verknad. Styret har konstituert CFO Frode Rokne som ny adm. dir..» Kilde: dfly.no.

Klart hvilken hotellkjede som skal inn i dette signalbygget (Rogaland)
«I mai ble det høye signalbygget på Tjensvoll solgt for mellom 60 og 80 millioner kroner. Nå er det klart at Thon Hotels tar over driften i det 60 meter høye landemerket på Forum-området.» Kilde: e24.no.

Vil bygge gedigent hotell – kommunen noe skeptisk (Rogaland) +
Sandnes: «Det er selskapet Oalsgata 1 AS som legger frem forslaget til Sandnes kommune. Det blir garantert debatt når de omfattende planene skal behandles.» Kilde: sandnesposten.no.

Øst-Norge:  

Nå kommer denne populære festivalen tilbake for fullt (Innlandet) +
«Reiselivssjef Kari Uglem i Hamarregionen reiseliv og utvikling mener det er stor symbolikk i at Midt i Matfatet starter opp igjen. Sist gang det var Midt i Matfatet kom det over 11.000 til Vikingskipet.» Kilde: h-a.no.

Annet:

Pursuing Sustainability in the Travel & Tourism Sector
«Travel & Tourism (T&T) can build forward from the COVID-19 crisis by embracing sustainability as fuel for global transformation of the sector. Balancing people, planet and prosperity, is a roadmap for business leaders and destination professionals.» Kilde: adventuretravelnews.com.