Female biker with mountain bike in countryside

Gå ikke glipp av dagens 33 utvalgte reiselivsnyheter her

Nasjonalt:

Satser dere på kombinasjonen terrengsykkel og reiseliv?
«Innovasjon Norge inviterer, i samarbeid med Opplysningskontoret For Terrengsykling og Trysil Bike Arena, til fagdag for terrengsykling som reiselivsprodukt.» Kilde: business.visitnorway.com.

Kraftig økning i innenlandsreiser
«I 2. kvartal i år dro nordmenn på rekordmange reiser i Norge. Til sammen dro vi på omtrent 5,5 millioner reiser og hele 5,3 millioner av disse var i Norge. Dette er en økning på 50 prosent i innenlandsreiser sammenlignet med samme kvartal i fjor.» Kilde: ssb.no.

Hyttesalget økte med 40 prosent
«4 500 hytter og fritidsboliger ble omsatt i fritt salg i 2. kvartal 2021. Det er 40 prosent flere enn i 2. kvartal 2020. Salget av boliger økte med 15 prosent.» Kilde: ssb.no.

Slår tilbake etter slakten: – Ufattelig trist
«Hotellkonge Petter Stordalen har stått i en kraftig storm det siste året. Nå gjør han opp status.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

LO mener krisetiltakene må vare så lenge krisa varer
«Koronakrisa er ikke over, mener LO-leder Peggy Hessen Følsvik. Men mange ordninger for koronapermitterte og ledige ryker allerede 1. oktober.» Kilde: frifagbevegelse.no.

Color Group har tapt 1,6 milliarder under pandemien
«Ferjerederiet Color Group har levert et dårlig resultat også for første halvår av 2021. Så langt i pandemien har selskapet tapt 1,6 milliarder kroner.» Kilde: travelnews.no.

Utsliten del førte til motorstopp på MS «Kong Harald»
«Med berre ein fungerande hovudmotor gjekk MS «Kong Harald» over det frykta havstykket Hustadvika. Ein utsliten del på drivstoffsystemet førte til motorstopp, då miste skipet all framdrift, og dreiv mot land i sterk vind.» Kilde: nrk.no.

Innlegg: Flybransjens betalingsmodell er urettferdig
«Kundene yter flyselskapene gratis lån. En bedre tilpasning i tid mellom betaling og levering, er mer rettferdig for kundene som ellers taper pengene, skriver NHH-professor Tor W. Andreassen.» Kilde: reiseliv1.no.

Europeisk flyselskap innfører krav om vaksinering
«Den senere tid har flere flyselskap meldt om at de innfører krav om vaksinering mot covid-19 for alle ansatte, og at de som motsetter seg dette, vil få sparken.» Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge:  

Bussring satser stort i nord
«Mens verden har stått stille, busser har stått parkert og sjåfører permittert, har det skjedd mye i nord. Istedenfor å sørge over tapt kjøring, har Bussring gjort seg klar for morgendagens kjøring. Nå skal Nord-Norge utvikles med et enormt busstilbud.» Kilde: bussmagasinet.no.

Cruiseskip på tur til Honningsvåg (Finnmark)
«Cruiseskipet «Artania» er på tur langs norskekysten på seilasen til Nordkapp. Fredag 27. august klokken 8 legger skipet til Kai nord i Honningsvåg. Dette er årets andre cruise i Honningsvåg.» Kilde: radionordkapp.no.

I morgen kommer «verdens siste cruiseskip» til Tromsø (Troms) +
«Hele verden fulgte cruiseskipet som ble selve symbolet på pandemiens herjinger med cruisetrafikken.» Kilde: nordlys.no.

Klar tale fra Plura-Ina: – Vi må tenke reiseliv som helårsnæring (Nordland) +
«Under konferansen Drivkraft snakket Mona Bolin fra Freyr, Ida Larsen fra MON, Solveig Svendsen fra Helgeland reiseliv og Ina Trælnes fra Visit Plura om mulighetene framover. Ina Trælnes tok til ordet at reiseliv må tenke på aktiviteter året rundt.» Kilde: ranablad.no.

Midt-Norge:  

Innlegg: Ski-VM trenger et sterkt destinasjonsselskap
Tanja Holmen, tidligere reiselivsdirektør i Trondheim: «VM på ski er helt avhengig av et sterkt og fremoverlent destinasjonsselskap .. Det haster derfor med å tilføre Norges nest største kongressby midler slik at selskapet som jobber på vegne av alle, kan få de musklene og den kraften som må til.» Kilde: midtnorskdebatt.no.

Familieaktiviteter og unike overnattinger slo an i sommer
«En rekke trønderske reiselivsaktører melder om en svært god sommer, selv sammenlignet med rekordsommeren i fjor. Familieaktiviteter og unike overnattinger slo spesielt godt an.» Kilde: frostingen.no.

Ga grønt lys til hotell i Trondheim
«Onsdag gikk ti av bygningsrådets elleve medlemmer inn for å sette i gang detaljregulering for bygging av hotell på tomta som ligger mellom Svartlamon og Dora.» Kilde: nidaros.no.

Oppdalssola kan forsvinne i ny masterplan +
«Per Lund foreslår å skrote oppdalssola, men måtte humre da han oppdaget at den dukket opp i presentasjonen han, Stein Mellemseter og Harald Sundseth hadde laget om masterplanarbeidet.» Kilde: opp.no.

Klart for Oppdal fjellmaraton
«Slik blir årets utgave av det populære fjelløpet i Oppdal, i år også med deltakerrekord til tross for koronarestriksjoner.» Kilde: utemagasinet.no.

Fjord-Norge:  

Innlegg: Den såkalte gondol-suksessen i Rauma (Møre og Romsdal)
«Rauma har tatt et langt skritt i retning samlebånd- og masseturisme, skriver Stein P. Aasheim i denne kronikken.» Kilde: utemagasinet.no.

Tar Fjord1 av børs – kjøpes opp av amerikansk selskap (M&R / V)
«Amerikanske Vision Ridge har satset på solkraft, billadere og skotsk laks. Nå fullfører de oppkjøpet av fergerederiet Fjord1 med skipsreder Per Sævik.» Kilde: e24.no.

Cruise-passasjerene kan gå fritt i land i Bergen (Vestfold) +
«Når «Mein Schiff 1» legger til Jekteviksterminalen torsdag klokken 11, er det 17 måneder siden siste store cruiseskip la til kai i Bergen.» Kilde: e24.no.

Spent på om Nordkapp-dommen vil påvirke parkeringsavgift (Rogaland) +
«Dommen fra Vestre Finnmark tingrett konkluderer med at Nordkapp kommune får medhold i at Scandic ikke skal få lov til å ta parkeringsavgift fra turistene på Nordkapplatået. Lysefjorden Utvikling AS følger spent med på denne dommen. Kan den få konsekvenser for innkrevingen av parkeringsavgift ved Preikestolhytta og Øygardstølen?» Kilde: strandbuen.no.

Øst-Norge:  

Derfor vil de ta betalt for sykling (Innlandet)
«Destinasjon Trysil vil ta betalt for å bruke sykkelstiene i bygda. Et positivt utfall for det ønsket kan få konsekvenser for hele reiselivet.» Kilde: way-2-go.no.

Beitostølen først ut med de berømte kaffebønnene (Innlandet)
«Den eventyrlige historiens om kaffen som erobret verden, startet i Seattle i 1971. I dag, 50 år senere, får du Starbucks-kaffe verden over, i Japan, Kina, USA og Europa, men ikke i Innlandet. Ikke før nå. I morgen torsdag er det nemlig duket for premiere på Starbucks kaffe på Bergo Hotell på Beitostølen.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Mer optimisme! (Buskerud) 
«Flere prosjekter i Hemsedal om dagen. Skarsnuten Hotel bygger ut.» Kilde: facebook.com/norskealpinanleggogfjelldestinasjoner/

Heltent Petter Stordalen åpnet nytt hotell på Hasle (Oslo)
«Hotellkongen var i sitt sedvanlige sprudlende humør under åpningen av hotell nummer 34 i Quality-kjeden. .. beskriver det som en katedral og sammenlikner hotelldirektøren sin med Champions League.» Kilde: groruddalen.no.

Fra styrtregn til stekende sol. Oslo er på vei mot rekordsommer (Oslo) +
«Oslo-folk kan trolig trekke på seg shortsen igjen til helgen. Den begivenheten er det historisk sus over.» Kilde: aftenposten.no.

Truer med å sperre trafikken på Svinesund (Østfold)
«Lange køer på grensa har skapt store konsekvenser for nyttetrafikken. Nå truer lastebilsjåfører med å sperre trafikken på Svinesund. – Det kommer til å bli totalt kaos.» Kilde: nrk.no.

Velkommen til Bilens Dag på Rjukan lørdag (Telemark)
«Vi inviterer alle som har veteranbiler, sportsbiler, entusiastbiler som er mer enn 20 år, ja egentlig alt som er spesielle kjøretøy – og noe utenom det vanlige, sier John Ausland i Rjukan & Tinn Motorhistoriske Klubb.» Kilde: radiorjukan.no.

Sørlandet:  

Spennende partnerskap med AI:Hub etablert
«Vi har nå inngått et spennende samarbeid med AI:Hub, som har til formål å avmystifisere kunstig intelligens og hjelpe bedrifter til å forstå, teste og ta i bruk ny teknologi.» Kilde: usus.no.

Ønsker destinasjonsdebatt i Risør +
«Hanne Trine Helland Ellefsen og Andrew Windtwood fra Rødt ønsker debatten rundt destinasjon Risør velkommen – men tror ikke det vil redde helårsbyen. Må ha reel diskusjon på når den store hytteutbyggingen skal ta slutt.» Kilde: austagderblad.no.

Sa ja til å starte salg av kommunal del av hotellet +
«Kvinesdal kommune gikk inn med 17 millioner kroner for å realisere Utsikten hotell i 2008. Nå vil formannskapet starte forhandlinger for å selge «kommune-delen» av hotellet.» Kilde: avisenagder.no.

Annet:

Kommune-Norge sliter med å ta vare på naturen sin
«Naturkampen er plattformen der norske kommuner måles på hvordan de forvalter naturen sin. Nå er Sabima, organisasjonen som står bak, klar med årets topp-og-bunn liste.» Kilde: naturpress.no.