Gå ikke glipp av dagens 34 utvalgte reiselivsnyheter


Fy flate! Techpoint 2022 seiler i en vanvittig medvind
«For en opplevelse dette blir! Over 50 toppledere, gründere og eksperter fra noen av Norges mest suksessfulle virksomheter deler sin kunnskap og refleksjoner på Techpoint 28. – 29. september. Sikre deg plass i dag!» Kilde: linkedin.com/company/techpointconf

Innlegg: Stort hull på skroget i regjeringens forslag
«Regjeringen ønsker å styrke norsk konkurransedyktighet og hindre sosial dumping med sitt nye lovforslag. Det store unntaket for cruisenæringen ødelegger for begge formålene.» Kilde: dn.no.

Color Line topper laget
«Nå topper vi laget og jeg er så stolt av å ha fått med Pia Buen som ansvarlig for alle våre produkter og partnerskap i Danmark, Sverige og Tyskland og Katrin Bretschneider-Werz ved roret for alle produkter og partnere i Norge.» Kilde: linkedin.com/in/pål-anders-t-sveen-887a0427/

Nå er Havila-datoene klare
«Havila Kystruten har inngått avtaler om refinansiering av rederiets skip, og har satt datoer for ruteoppstart for Havila Polaris og Havila Pollux.» Kilde: thetravelinspector.no.

Innlegg: Hvordan kan vi forsvare en økning av enorme cruiseskip?
«Hvordan kan vi da forsvare en formidabel økning av antall enorme cruiseskip i våre fjorder i 2022? Både bygging og drift av disse skipene er etter min mening ressurs- og miljømessig forkastelig.» Kilde: fjt.no.

Norske Parker prøver ut nytt formidlingsopplegg
«I Norske Parker jobber det tre stykker i administrasjonen, og Trym er det nyeste tilskuddet. Her hos oss har han blant annet hovedansvar for ungdomssatsingen, og for naturveiledning. Denne uken prøver vi ut et nytt formidlingsopplegg..» Kilde: facebook.com/Norskeparker

Utleie av bobiler over all forventning
«Årets sesong har vært en ubetinget suksess for bobilutleierne, om vi skal lytte til tre av de store aktørene i markedet.» Kilde: bobilverden.no. 

Nær 5 millioner flypassasjerer i august
«Det var 4,9 millioner passasjerer ved norske flyplasser i august. Det er 80 prosent flere enn samme måned i fjor, viser nye tall fra SSB.» Kilde: nettavisen.no.

I rute med tilbakebetalinger
«SAS hevder de er i rute med å tilbakebetale refusjonskrav til de norske kundene som ble forhindret i å reise som følge av pilotstreiken i sommer.» Kilde: travelnews.no.

Widerøe med nye ruter i sikte
«Syden-ruter fra Norge betyr for mange nordmenn flyvninger med SAS, Norwegian eller Flyr. Men utfordreren Widerøe har fått blod på tann, og øker satsingen til Middelhavet til sommeren.» Kilde: flysmart24.no.

Norse frykter lavere etterspørsel – klar til å kutte
«Med galopperende priser på mat, drivstoff, elektrisitet og boliglån kan et av resultatene bli at folk dropper reiseplaner. Det vil føre til en svikt i etterspørselen. Det kan i så fall få konsekvenser, også for Norse Atlantic.» Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge

Kjenner du til «Destinasjonsforum Nord»?
«Forumet består av de 14 destinasjonsselskapene fra Helgeland i sør til Svalbard lengst nord. Nettverket ble etablert under pandemien og har som formål å jobbe tettere og mer strukturert for å møte fremtidens reiseliv fra et lokalt perspektiv.» Kilde: linkedin.com/company/visit-tromsø

Innlegg: Dette vil vi med turisme og Nordkapp (Finnmark)
«Sammen med et overveldende flertall blant befolkningen har den politiske ledelse i kommunen, SV og SP vært helt klar på at det er feil at Scandic kan ta «inngangsbillett» til et friområde, vårt landemerke.» Kilde: radionordkapp.no.

Forum for Whale Watching Tourism 11. oktober (Troms)
«We would like to welcome everyone involved in whale watching tourism in northern Norway to a new information and dialogue meeting on Skjervøy.» Gratis. Påmeldingsfrist 7.10.2022. Kilde: nhoreiseliv.no.

Han sier nei til flere cruiseskip i Harstad (Troms) +
«Styremedlem i havnestyret Edvin Eriksen sa på onsdagens styremøte at han er meget skeptisk til de store cruiseplanene til Harstad Havn. Eriksen mente at de store cruisebåtene ikke vil være et stort pluss for byen.» Kilde: ht.no.

Torild Fogelberg Hansen om attraksjoner på Træna (Nordland)
«Vi stilte noen spørsmål til kommunedirektør Træna kommune, Torild Fogelberg Hansen, om lokale severdigheter og kulturattraksjoner. – Et eldorado av øyer, holmer og skjær, med alt fra spektakulære fjell til de vakreste strender.» Kilde: reiseliv1.no. 

Vega: Ny rapport fraråder oppdrett i verdensarvområde (Nordland)
«Rapporten konkluderer med at det ikke er akseptabelt med noen som helst form for forringelse av verdensarvområdet Vega. Arbeiderpartiet i kommunen ønsker likevel oppdrett velkommen. Saken kan ende på bordet hos statsråd Sigbjørn Gjelsvik.» Kilde: intrafish.no.

Midt-Norge

Kommunen ombestemte seg – nå får opplevelsesparken støtte (Trøndelag)
«Politikerne på Leka har snudd i saken om støtte til parkering og inngjerding ved Leka Opplevelsespark.  I formannskapsmøtet 13. september vedtok formannskapet å gi Leka Opplevelsespark AS et tilskudd på 101 125 kroner etter å ha behandlet klagen.» Kilde: namdalsavisa.no. 

Hva mener du om hotellets krav til kleskode ved frokosten? (Trøndelag)
«Ekteparet Geir og Wiyada Laodee var klare for dagens jobb og skulle bare spise hotellfrokosten på trondheimhotellet Quality Hotel Panorama først. Men .. hotellets ledelse ville ikke godkjenne antrekket paret hadde på seg i frokostrestauranten.» Kilde: dinside.dagbladet.no.

Frøya får sitt første cruiseanløp (Trøndelag)
«Tirsdag vil cruiseskipet Maud fra cruiserederiet Hurtigruten Expeditions få æren av det første cruiseanløpet til Sistranda liggekai.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Fjord-Norge

Skipstunnel kan bli turistmagnet (Møre og Romsdal / Vestland)
«Med musikk av Grieg, veggmåleri og spektakulært bilde- og lysshow skal gjennomfarten i verdas første skipstunnel bli ein sensasjon.» Kilde: nrk.no.

Hva mener reiselivet selv om å bygge ut for masseturisme på Vestkapp? 
«Slik jeg ser det er Stad et unikt og sårbart område som allerede med relativt små volum har utfordringer med turisme, men jeg er forsåvidt enig i at hvis tunellen blir noe av så bør man lage noe mer ut av prosjektet, men man må ta hensyn og vise måtehold.» Kilde: facebook.com/groups/reiselivsforum

Widerøe expands their route between Bergen and Florence (Vestland)
«Next summer (2023) Norwegian airline Widerøe will increase their number of weekly flights between Florence in Italy and Bergen.» Kilde: 

Innlegg: Konsekvenser for klima og miljø av cruisetrafikken (Rogaland)
«Bare tenk over det; hvilke miljø- og klimakonsekvenser har egentlig tilrettelegging for turisme?» Kilde: dagsavisen.no.

Øst-Norge

Innlegg: Villrein eller moskus – eller begge deler? (Innlandet)
«Dovrefjellrådet og politikerne i Oppdal og Dovre må ta stilling til om det er nødvendig å regulere moskusturismen, skriver Ola Arne Aune i dette debattinnlegget om villreinens levekår på Dovrefjell.» Kilde: opp.no.

10 tips til aktiviteter i Trysil i høst (Innlandet)
«Trysil kan se tilbake på nok en sommer med vekst i antall kommersielle gjester. Gjestedøgnsstatistikken viser at de er opp 10 prosent i mai, juni og juli, sammenlignet med fjoråret.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

SkiStar lanserer abonnement (Innlandet/Buskerud)
«SkiStar lanserer abonnementet SkiStar All Year: – Seks destinasjoner i to land med ett abonnement året rundt.» Kilde: reiseliv1.no.

Samler mattradisjonene fra hele Innlandet i Vikingskipet (Innlandet)
«Innlandets store mat- og landbruksfestival arrangeres i Vikingskipet 16. til 18. september. – Her blir det noe for enhver smak til hele familien, sier prosjektleder Bente Ekeberg Bodin i Hamar Olympiske Anlegg.» Kilde: horecanytt.no.

Siw H. Solberg ser seg nødt til å legge om driften (Innlandet) +
«Siden 2009 har Reiser & Opplevelser hatt reisebyrå med souvenirbutikk og kunstgalleri ved Glommengata i Kongsvinger. I tillegg har butikken hatt turistinformasjon. Nå blir det endringer.» Kilde: glomdalen.no.

Scandic åpner nytt hotell i Ski (Akershus)
«Hotellet åpner i 2026, vil strekke seg over 15 etasjer og får en unik plassering rett ved togstasjonen i sentrum.» Kilde: travelnews.no.

Sørlandet

Markedsføring av høsten på Sørlandet
«I tråd med strategien vår om å løfte helårsturisme på Sørlandet, har vi i høst lansert flere ulike kampanjer med mål om å trekke flere tilreisende til landsdelen i høst.» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.

Møtebyen Kristiansands ambassadører 2022
«Møtebyen Kristiansand har startet et ambassadørprogram for å løfte fram og anerkjenne personer, team, institutter og organisasjoner som har bidratt til å få kongresser, konferanser eller arrangementer til landsdelen, og i forrige uke ble de første hedret..» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.

Trebåtfestivalen kan komme tidligere til neste år +
«Seilskuteregattaen Tall Ships Races 2023 kommer til Arendal i den første uka i august. Samtidig skulle Risør Trebåtfestival vært arrangert.» Kilde: austagderblad.no.

Nå skal det bli grønt og skjønt i Flekkefjord +
«Det blir grønn uke fra mandag av og mot lørdag 24. september, den store miljødagen i Flekkefjord. Nå forbereder spisestedene seg på meny med innslag som blåbær fra Kvinesdal, lokal fisk fra Hidra og mikrospirer fra Gyland.» Kilde: avisenagder.no.