Driving in mountains and taking photos from the drivers seat

Her er helgens 52 utvalgte reiselivsnyheter, sortert geografisk

Nasjonalt:

Reiselivet får penger til ny klimakalkulator
«Reiselivet får 2 millioner kroner i støtte til å utvikle en ny klimakalkulator og en nasjonal kunnskapsplattform.» Kilde: e24.no.

Cruiseturister legger igjen minst penger per kilo CO2
«Cruiseturister bruker 3 kroner og minst av alle per kilo CO2-utslipp, ifølge en analyse som skal gjøre det lettere å prioritere turister med lavt karbonavtrykk.» Kilde: abcnyheter.no.

Bilen ble sommerens store vinner
«Reisevanene har endret seg under pandemien, og bilen viser seg å være en svært sentral brikke i det hele.» Kilde: elbil24.no.

Innlegg: Viktig og riktig at gjenåpningsplanen står ved lag
«Regjeringen holdt i dag en pressekonferanse om koronasituasjonen. Planen for når regjeringen iverksetter trinn 4 står fortsatt ved lag, og det innføres ingen nye nasjonale restriksjoner.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Vil hasteinnkalle Stortinget for å overkjøre regjeringen
«Rett før valget vil et stortingsflertall overkjøre regjeringen og sørge for en forlengelse av ordningene for permitterte under pandemien før de går ut 1. oktober.» Kilde: nrk.no.

Årets politiske reiselivs debatt i regi av HSMAI og Norsk Reiseliv
«Her kan du se opptaket av debatten på Hotel Continental i Oslo onsdag ettermiddag 25. august 2021: «Hva vil våre politikere med reiselivsnæringen?».» Kilde: hsmai.no.

Starter jakten på flere hoteller
«Nå går den norske hotellkjeden Classic Norway Hotels mot strømmen og satser offensivt for å få flere norske hotellperler inn under paraplyen.» Kilde: travelnews.no.

Investorene vil ha hotell, men eierne selger ikke
«Eiendomsaktører trodde de skulle sikre seg billige hoteller under pandemien, men selgerne er ikke villige til å bli med på et brannsalg.» Kilde: estatenyheter.no.

Innlegg: I hytte og pine
«Nordmenn skal stadig ha hytter, selv om hytteutbyggingen har fått et dårlig rykte. Nå tvinger urbaniseringen av fjellheimen seg frem – er det på tide at arkitektene kommer på banen?» Kilde: arkitektnytt.no.

Vi er i fortsatt vekst, og ønsker nye konsulenter velkommen
«På tross av pandemi og mye hjemmekontor har Menon opprettholdt sin oppdragsmengde, og vi får stadig mer å gjøre. .. Menon Economics har i løpet av våren og sommeren fått elleve nye medarbeidere, og vi er stolte over å kunne presentere disse.» Kilde: menon.no.

Innlegg: Innskrenke muligheten til innleie av arbeidskraft. Hva er alternativet?
«De 70.000 i jobb gjennom bemanningsbransjen må få vite hva alternativet deres er dersom innleie av arbeidskraft skal bort. Og hvordan skal Sp sikre bøndene sesongarbeidere?» Kilde: dn.no.

Hurtigruten tapte 686 millioner kroner i andre kvartal
«Nytt stortap for cruiserederiet, men Hurtigruten mener det er lys i enden av tunnelen i de neste årenes bestillinger.» Kilde: e24.no.

Hurtigruten med positiv cash flow
«Hurtigruten melder om sterk booking for 2022 og 2023.» Kilde: finansavisen.no.

Litt lysere Q2 for Avinor
«Færre flybevegelser og passasjerer gir fortsatt kraftig nedgang i trafikkinntekter og kommersielle inntekter for Avinor.» Kilde: reiseliv1.no.

Forsker: Reisevanene våre kan være varig endret
«Forsker Harald Thune Larsen i Transportøkonomisk Institutt (TØI) tror det kan ta lang tid før vi reiser like mye med fly som før pandemien.» Kilde: dn.no.

Utvikler verdens første elektriske passasjerfly
«Jefferson Wells bistår med viktig kompetanse når Rolls-Royce Electrical Norway jobber for å fase ut karbonavtrykket i den norske luftfarten. – Det er drømmejobben.» Annonsørinnhold. Kilde: e24.no.

To norske blant de 10 beste flyplassene i Nord-Europa
«Det anerkjente britiske analysebyrået Skytrax har nå utropt de 10 beste flyplassene i Nord-Europa for 2021. Blant de som har havnet på denne listen er to norske.» Kilde: flysmart24.no.

Til uken innfører Norwegian utvidet tilbud på flyene
«Det å fly begynner stadig mer å ligne slik det var før pandemien. Ikke før har flyselskapene i Norge startet gjeninnføringen av mer normal servering om bord, før Norwegian tar enda et skritt nærmere det normale.» Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge:

Bra at cruisetrafikken er i gang (Finnmark)
«Turister går tur i Storgata i Honningsvåg, noe som altfor sjeldent har skjedd etter at pandemien slo til.» Kilde: radionordkapp.no.

Kjørte elsparkesykkel fra Frankrike til Nordkapp (Finnmark)
«Hervè Magnin har de siste månedene reist langt og miljøvennlig. Men om dette er en ny trend er han usikker på. .. Norsk Reiseliv merker at flere vil reise miljøvennlig, forteller Per-Arne Tuftin, som er administrerende direktør i Norsk Reiseliv.» Kilde: nrk.no.

Trålrederi satser på reiseliv i veiløs bygd (Finnmark) +
«Hermes AS har landets største kvote på en båt, og den tråleren er registrert i Loppa kommune. .. Trålrederiet har planer om å starte en reiselivsbedrift i den veiløse bygda. – Her er det muligheter, og vi har nå igangsatt en mulighetsstudie i området.» Kilde: ifinnmark.no.

Som å jage turistene ut av bygda (Troms) +
Fjorgård: «Torsdag ble nærmere 20 parkeringsbøter utstedt, og i går var det ny runde med kontroller. – Det kan ikke fortsette slik, sier Halvar Larsen, som frykter at fjellturistene vil utebli dersom det ikke blir ei rask løsning på problemet.» Kilde: folkebladet.no.

Kulturministeren gir 1 million til The Whale (Nordland)
«Lørdag åpnet kulturminister Abid Raja det nye Hurtigrutemuseet på Stokmarknes og hadde med seg gode nyheter av stor betydning for utviklingen av reiselivet i Norge og Nord-Norge.» Kilde: travelnews.no.

Kontroversiell debatt i Narvik: – Vi kan ikke gå gjennom alt (Nordland) +
«Snøscooterklubbenes Fellesråd (SKRF) inviterer til høstens store snøscooterdebatt mandag 30. august, 16.30 på Grand hotell Narvik. De ulike partiene skal diskutere hvordan reglene for snøscooterkjøring i Norge bør være.» Kilde: fremover.no.

Skal gjøre reiselivet i Vesterålen tilgjengelig for alle (Nordland)
«Etter initiativ fra Hadsel kommune og Storheia Arena-prosjektet, har nå Forskningsrådet gitt støtte til et nytt forskningsprosjekt. Dette er planen..» Kilde: blv.no.

Har brukt 60.000 dugnadstimer på dette: – En kulturskatt (Nordland)
«Etter nærmere 30 års innsats, åpner i dag et unikt bygg. På innsiden kan du oppleve en av verdens største museumsgjenstander.» Kilde: nrk.no.

Stor tro på reiselivsprosjektet «Fem Fiskevær» (Nordland) +
«Øksnes kommune har stor tro på reiselivsprosjektet «Fem Fiskevær», der man ønsker å knytte de historiske fiskeværene Skipnes, Tinden, Myre..» Kilde: vol.no.

Torghatten høststengt 30.8 – 8.10 (Nordland)
«Grunnet skredsikringsarbeider i turistattraksjonen Torghatten blir stisystemet stengt for besøkende i seks uker fra mandag 30. august til fredag 8. oktober 2021.» Kilde: dfly.no.

Midt-Norge:  

Innlegg: Pandemien åpner for store muligheter for reiselivet
«Kombinasjonen av endrede reiselivsmønster og sykdomsutbrudd over hele verden, er en stor mulighet framover. Reiselivsaktørene bør i løpet av kort tid utvikle flere tilbud og ta større del av en næring som er i sterk vekst.» Kilde: bladet.no.

Gullfeber i «Norges beste gullelv» – lista fullbookes på et kvarter
«Ikke i noen andre norske elver har det blitt funnet så store gullklumper som i Gisna. For dem som vil jakte nye rekorder der, er det om å gjøre å være raske.» Kilde: nrk.no.

Se! Et cruiseskip i Trondheim +
«Det er et sjeldent syn på Turistskipkaia i Trondheim søndag. Et internasjonalt turistskip ligger til kai.» Kilde: adressa.no.

Innlegg: Oppdal så klart!
«Oppdalssola og slagordet «Oppdal så klart» må brukes mer, ikke mindre. Det mener Bård Jystad, mangerårig næringskonsulent og leder for næringshagen.» Kilde: opp.no.

Fjord-Norge:  

Nå kommer stadig flere for å overnatte og spise (Møre og Romsdal) +
«Mange overnattinger og bespisninger har ført til en god sesong for Ragnhild Nisja på Nyheim Lodge, som begynner å bli ferdig med mange års oppussing.» Kilde: auraavis.no.

Ynskjer informasjon om villcamping (Vestland)
«Anne Rudsengen i Statens Naturoppsyn trur meir og betre informasjon kan vere løysinga på villcamping.» Kilde: nrk.no.

Framleis høgare utslepp utan cruiseskip..? (Vestland)
«Utsleppa av svoveldioksid er framleis høgt over målingane i 2019, i ei tid mest utan cruiseanløp. – Eg lurer framleis på kvifor det er slik, seier hamnesjef Tor Mikkel Tokvam.» Kilde: sognavis.no.

Tidlegare hotelleigar reagerer på høge prisar på Finse (Hordaland) +
«Ei natt på eit dobbeltrom på nyoppussa Hotel Finse1222 kan kosta frå 3900 til 6200 kroner. – Det ristar i grunnvollane til mitt gamle hotell.» Kilde: avisa-hordaland.no.

Konferansehotell ser lyst på høsten (Rogaland)
«Denne uken hadde Clarion Hotel Energy i Stavanger sin første skikkelige konferanse. Hotelldirektøren er svært optimistisk. – Vi planlegger julebord som før pandemien.» Kilde: e24.no.

Jøssingfjord Vitenmuseum nyt godt av gåveforsterkingsordninga (Rogaland) +
«Privat givar gav 2 mill. til vitenmuseet. Dermed plussar staten på med ein halv mill. Naturperla Jøssingfjord er i seg sjølv ein attraksjon. Jøssingfjord Vitenmuseum, inst inne i fjorden, blir dermed ein attraksjon i attraksjonen.» Kilde: dalane-tidende.no.

Øst-Norge:  

Nok en supersommer for Grønolen Fjellgard (Innlandet) +
«Vi går i fjellet som aldri før. Over 4000 går denne ruta i sommer. – Det er helt vilt, sier gründeren bak Via Ferrata-tilbudet ved Bygdin. Turistvert og fjellguide Tor Erik Grønolen kan se tilbake på enda en supersommer, samtidig som koronapandemien har satt store deler av reiselivet ut av spill.» Kilde: oa.no.

Køkaos på Gardermoen: − Lufthavnpersonalet jobber på (Akershus)
«Fredag ettermiddag strekker køen seg i lange baner utenfor sikkerhetskontrollen på Gardermoen. .. – Slik har det vært siden mars. Men de har ti løp åpne, og jobber med å få køen unna så fort som mulig, sier Prestaasen.» Kilde: vg.no.

Varsler store kutt i kollektivtilbudet (Oslo)
«Dagen nærmer seg da smitteverntiltakene på buss, trikk og bane tar slutt. Skrur staten samtidig igjen pengekrana, kan det bli store kollektivkutt i Oslo-området fra nyttår.» Kilde: nrk.no.

Utenlandske storselskaper kjøper opp kjente utesteder i Oslo +
«Utenlandske eiere har kjøpt opp en rekke av hovedstadens mest kjente utesteder. De står klare til å sikre seg flere når pandemien er over.» Kilde: e24.no.

Geiter reddet Oslofjordens feriefavoritt (Akershus)
«Etter 40 år med forfall har Håøya gjenoppstått. Vi pakket teltet og fant roen på Oslofjordens mørke kjempe.» Kilde: aftenposten.no.

En unormalt god sommer har vært redningen (Østfold) +
«Hvasser Motell hadde en dårlig vår i år som i fjor på grunn av pandemien med lite reising og lite bruk av overnattingssteder. Men tross en dårlig vår gikk sommeren over all forventning.» Kilde: oyene.no.

Åpner gamle Svinesundbro for de med gyldig koronasertifikat (Østfold)
«Regjeringen vil lette på trykket på grensen ved Svinesund og la de med gyldig koronasertifikat passere over gamle Svinesundbro.» Kilde: bobilverden.no.

Anders Jahres spektakulære redervilla er blitt hotell (Vestfold)
Sandefjord: «Arven etter Anders Jahre er kanskje mest kjent for den 30 år lange jakten i skatteparadiser. Nå har den ærverdige villaen hans blitt en hotelldestinasjon. Dette er sannsynligvis det eneste hotellet i Norge med egen butler.» Kilde: abcnyheter.no.

Meiner hyttedebatten har vore utriveleg (Telemark) +
Rauland: «I plan- og miljøutvalsmøtet ville Alf Seltveit (Ap) balansere saka der han meinte dei som har sagt at det er nok hytter i Rauland har fått for stor plass. Ja-menneske må kome meir på banen, sa han.» Kilde: vtb.no.

Sørlandet:  

Sommerkampanje med over 1 million visninger
«I begynnelsen av juni var filmteam fra Amedia på Tregde Ferie i Mandal for å produsere film og artikkel til sommerkampanje. Kampanjen ble kjørt i lokale medier i hele Norge nå i sommer og hadde totalt over 1 million visninger.» Kilde: usus.no.

Høstkampanje – Sørlandet synlig i Fjell og Vidde
«Sørlandet synlig i Fjell og Vidde, Norges desidert største magasin med tanke på friluftsliv. Fjell og Vidde sendes adressert ut i et opplag på 172.000, og magasinet har i snitt 376.000 UNIKE lesere pr. utgivelse.» Kilde: usus.no.

Nesten utelukkende positive tilbakemeldinger +
Tvedestrand: «Roger Kvernvik Syversen har lagt sin første sesong med drift av Glampingplass bak seg. Så gjenstår det å se om det blir noe av neste år også. – Det har vært over 300 gjester. Vi var fullbooket i hele juli, og langt inn i august, sier han fornøyd.» Kilde: austagderblad.no.

Avventende til å putte mer penger inn i Magma Geopark +
«Magma Geopark ønsker en årlig driftsstøtte på 100.00 kroner fra Flekkefjord kommune. Nærringssjefen foreslår at politikerne holder seg til en årlig driftsstøtte på 40.000 kroner.» Kilde: avisenagder.no.

Annet:

Overraskende mange rammet av Covid-19 på utenlandsreiser
«Europeiske Reiseforsikring har i sommer behandlet over 100 saker knyttet til koronasykdom på utenlandsreiser.» Kilde: travelnews.no.