people walking on train station

Høye forventinger om momsreduksjon.. og 24 andre utvalgte reiselivsnyheter

people walking on train station

Høye forventninger til momsreduksjon for reiselivet
«Under valgkampen ble reiselivet lovet en momsreduksjon fra 12 til 8%. Vi har høye forventninger til at Sp og Vedum innfrir løftet. Se mer på NRK.no her:..» Kilde: tv.nrk.no.

NHO Reiselivs høringssvar til næringsbudsjettet i statsbudsjettet for 2022
«Nedenfor kan du laste ned NHO Reiselivs høringssvar og våre innspill til næringsbudsjettet for 2022, som sendt Stortingets næringskomité 19. oktober 2021.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Den nye samferdselsministeren vil gi alt til Vy
«Jon-Ivar Nygård (Ap) vil ha slutt på anbud på norske togstrekninger og tildele strekninger direkte – til Vy.» Kilde: e24.no.

Rikke Lind blir ny administrerende direktør for SJ Norge
«Styret i togselskapet SJ Norge har ansatt nåværende generalsekretær i Redningsselskapet, Rikke Lind som ny administrerende direktør.» Kilde: travelnews.no.

Denne 60-tallsdrømmen er klar for comeback
«For å nå klimamålene mot 2050 vurderer nå flere europeiske ledere å bringe tilbake drømmen om å knytte Europa sammen med en felles jernbane.» Kilde: dntv.dn.no.

Nytt kursfall for SAS: – Investorene har oversett problemene
«SAS-aksjen faller på dag to. Investeringsøkonom i Nordnet ser en «svært reell» risiko for at flyselskapet må hente mer penger til neste år.» Kilde: e24.no.

Espen Høiby overtar flycrew-selskap 
«Tidligere pilot Espen Høiby kjøper ut gründer Bjørn Tore Larsen i bemanningsselskapet OSM Aviation. Inn på eiersiden kommer milliardærene Kristian og Roger Adolfsen. De tror på en rekyl i etterspørselen etter crew på vei ut av korona.» Kilde: dn.no. 

Midt-Norge:

Skal gjøre det enklere å oppleve Frøya og Hitra
«Bjørnar Johansen og Maciej Karpinski mener at vi bare har sett starten på populariteten til Frøya og Hitra. Nå starter de nytt selskap. – Vi skal presentere trøndelagskysten på en måte det aldri er gjort før, sier Bjørnar Johansen.» Kilde: froya.no. 

Fjord-Norge:

Skisenter opplever prissjokk på kunstsnø (Vestland)
«Det krev mykje straum å produsera kunstsnø. I fjor brukte Jølster skisenter i Sunnfjord ein halv million kroner på straum. – Om dette blir dobla vil me slita med å få endane til å møtast, seier dagleg leiar Jarle Mundal.» Kilde: nrk.no.

The 2021 Norseman Film looks at what is UNTOLD (Vestland)
Sjekk denne YouTube videoen fra «Zalaris Norseman Xtreme Triathlon».. Kilde: youtube.com.

Kun tre prosent av restaurant-Bergen har tariffavtale (Vestland) +
«iSushi-sjefen tolker lav organisasjonsgrad som et tegn på at ansatte har det bra på jobb. – Ingen «snakkis» i bransjen.» Kilde: ba.no.

Nordens største økonomifestival (Rogaland)
«For femte år på rad går Kåkånomics av stabelen i Stavanger. – Jeg har ikke sett noe sted i verden hvor man har fått til noe lignende, sier økonomiprofessor.» Kilde: e24.no.

Øst-Norge:

Dette skjer i Østlandsforskning nå
«Høsten har kommet til Innlandet og vi er godt i gang med gamle, langsiktige prosjekter og starter opp en del nye. I tillegg har vi fått fire nye kolleger, tre på Lillehammer-kontoret og en med Hamar som base. Les her hva som skjer i Østlandsforskning:..» Kilde: ostforsk.no.

Her har turisttrykket mer enn dobla seg: Det bekymrer (Innlandet)
«Unge folk med Instagram fører til rask turistvekst i sårbare områder. Nå roper nasjonalparkforvaltninga varsko.» Kilde: nrk.no.

Noen sager ut steinblokker fra fjelltopper i Valdres (Innlandet)
«Fjellstyret tror noen går løs på turmålene med vinkelsliper, men ingen vet hvem. – Hærverk, sier grunneier.» Kilde: nrk.no.

Delingsøkonomi: Er du villig til å dele hytta med andre? (Innlandet)
«På en hytte i Etnedal finner vi professoren som mener det må innføres byggestopp på hytter og at vi heller må dele på de hyttene som allerede finnes. Han får støtte av hytteeiere i Valdres som gjør nettopp det; de deler hyttedrømmen.» Kilde: avisa-valdres.no.

Slik påvirkes Trysilfjellet av økte strømpriser (Innlandet) +
«i Trysilfjellet meldes det om at strømkostnadene vil øke i vinter. Men snøproduksjonen vil gå som normalt – til tross for økte strømpriser. Snøproduksjonsanlegget vårt har blitt sju ganger så effektivt i løpet av de ti siste årene, sier destinasjonsleder i Skistar Trysil, Gudrun Sanaker Lohne.» Kilde: ostlendingen.no.

Prøvebygda Sigdal (Buskerud) +
«Skal det fortsatt søkes kommunen, som må kutte i lærerstillinger og sykehjemsplasser, om løypekjøring mellom millionhyttene, spør Per Bye i dette innlegget.» Kilde: bygdeposten.no.

Innlegg: Ny, norsk turistattraksjon i verdensklasse (Oslo)
«Det nye Munchmuseet er endelig åpnet, dermed har Oslo og Norge fått en ny turistattraksjon i verdensklasse.» Kilde: reiseliv1.no.

«Som et illevarslende grått tårn» (Oslo)
«Den britiske avisen The Guardian har besøkt Oslo og feller en brutal dom over det nye Munchmuseet – både utvendig og innvendig.» Kilde: aftenposten.no.

Innlegg: Nå er det Sandefjords tur til å bli løftet (Vestfold)
«Alle byer trenger et løft av og til. For å hente ny energi, for å bli enda mer elsket av egne innbyggere, for å bli besøkt, beundret og tilflyttet av folk utenfra. . Vår kommunedirektør har lagt frem en ambisiøs plan for Tivolitomta.» Kilde: sb.no.

Sørlandet:

Alpinanleggene frykter strømsjokk +
«Rekordhøye strømpriser kan ramme alpinanleggene i landsdelen hardt. Konsernsjef Ann-Torill Briksdal i Hovden Alpin Resort håper kraftkommunen Bykle vil dele sine ekstra inntekter med det lokale næringslivet.» Kilde: fvn.no.

Annet:

Bezos planlegger «romhotell»
«Amazon-grunnleggeren Jeff Bezos’ rakettselskap Blue Origin planlegger å etablere sin egen romstasjon innen 2030.» Kilde: way-2-go.no.

The Future of Travel with Virtual Experiences
«What are the opportunities and barriers to traveler adoption of virtual reality?» Kilde: adventuretravelnews.com.