I dag stenger Vikingskipshuset.. og 35 andre reiselivsnyheter

Nasjonalt:

1 av 3 vil ta høstferie
«..etter halvannet år med Norgesferie ser det ut til at mange igjen vender blikket utenfor Norges grenser. Av de som planlegger høstferie svarer 43 prosent at de har tenkt seg til utlandet. .. Viken, Innlandet og Vestland topper lista over hvor vi planlegger å reise i Norge.» Kilde: abcnyheter.no.

Fredag åpnes det for feriereiser til hele verden
«Fredag forsvinner UDs globale fraråding mot reiser som ikke er strengt nødvendige. Men for enkelte land vil det fortsatt være reiseråd.» Kilde: dn.no.

Kamp om arbeidskraft i hotellbransjen
«Stor mangel på arbeidskraft i hotell- og restaurantbransjen fører til økte lønninger for ansatte som vender tilbake etter pandemien. – Vi har gjester og mangler folk.» Kilde: e24.no.

Unngjekk bemanningskrise på hotell: – Me satsa lokalt og ungt
«Grunna manglande utanlandsk arbeidskraft, har hotell- og serveringsbransjen trygla om opne grenser. Synnøve Bjørgum søkte i det ho såg at hotella trong folk.» Kilde: nrk.no.

Arbeidere flykter fra hotellbransjen
«Fem år i resepsjonen holdt for Elise Sofie Fredriksen. Arbeidsmiljøet og lønna førte til at hun i sommer sluttet på Scandic Ørnen i Bergen, for å begynne å studere.» Kilde: frifagbevegelse.no.

Tusenvis av hotellfrokoster reddet gjennom Too Good To Go
«Siden hotellene startet å tilby overskuddsmat gjennom appen Too Good To Go, har de reddet 395.000 måltider fra å bli kastet. Dermed har de spart miljøet for rundt 400 tonn matavfall.» Kilde: reiseliv1.no.

Vel møtt på Oslo Forum 2021
«Den digitale konferansen Oslo Forum 2021 – Cultural heritage in a changing climate, arrangeres 28.-30. september. Tema er klima og kulturminner. Arrangementet er gratis og åpent for alle. Konferansen strømmes her.» Kilde: riksantikvaren.no.

Sparkesykkeloptimisme
«Den elektriske sparkesykkelen: Et blaff eller en byutviklingsrevolusjon? Slik kan tohjulingen endre norske byer.» Kilde: arkitektnytt.no.

Hurtigladere må virke for å unngå ladekaos i høstferien
«Ladekøer og defekte ladere burde være en saga blott nå som elbiler er så vanlig i by og bygd. ..jeg håper at ladebransjen har tatt lærdom etter årets sommer, som enkelte steder ble preget av defekte ladere og lange køer, mener Christina Bu.» Kilde: abcnyheter.no.

Fornøyde togpassasjerer
«En fersk undersøkelse gjennomført av Jernbanedirektoratet viser at folk som reiste med tog i sommer var veldig godt fornøyd med togtilbudet.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

SAS deles i tre: – Vil sikre oss billigere flybilletter
«SAS omorganiserer flydriften, og blir tre ulike flyselskaper. Det kan være et godt grep for de reisende, og sikre billige flybilletter fremover, mener flyanalytiker.» Kilde: flysmart24.no.

SAS-pilotene raser: – Umoralsk, uetisk og usolidarisk
«SAS-pilotene mener flyselskapet omgår gjenansettelsesplikten for over 500 oppsagte piloter ved å opprette nye selskaper. SAS avviser dette.» Kilde: e24.no.

Nord-Norge:

Viktig for oss å vise frem hva som er her ute (Troms) +
«I mai 2019 underskrev søstrene Sissel Hole og Wenche Jarlesdottir Hole forpakteravtalen på Tranøya for 25 år fremover. Under konseptet Senja Moments formidles rekreasjon i kombinasjon med kulturhistorie.» Kilde: folkebladet.no.

Reiselivet behøver lav moms på overnatting ut år 2021! (Nordland)
«Vesterålen regionråd vil anmode om at lavmomsen videreføres ut 2021, og dette begrunnes med at det vil ta tid før gjestene igjen er tilbake hos reiselivsbedriftene.» Kilde: vestreg.no.

Vi ser at gjestene våre ikke er lei av Lofoten (Nordland) +
«Hurtigruten vil satse mer i Lofoten på flere opplevelser og tilbud, men direktør Hedda Felin vil ikke love økt liggetid verken i Stamsund eller i Svolvær.» Kilde: lofotposten.no.

Flere tusen cruiseturister til Sandnessjøen (Nordland) +
«Cruiseskipet «Norwegian Star» skal gå sommerturer i det nordlige Atlanterhavet på sensommeren 2023, og har lagt inn to anløp i Sandnessjøen.» Kilde: hblad.no.

Midt-Norge:

Trønderske bedrifter har fått mer enn en halv milliard i koronastøtte +
«555 millioner statlige kroner har holdt liv i mange trønderske bedrifter gjennom koronapandemien. Nå trappes koronastøtten ned. .. I løpet av koronapandemien har Røros Hotell mottatt 10,5 millioner kroner i koronastøtte..» Kilde: nt24.no.

Strålende fornøyd med nystartet bedrift +
Osen: «Signe Lillian og Jørn Nordmeland driver Nordmeland Gårdshotell. – Vi er ikke bare et stopp på veien, vi er målet til mange.» Kilde: fosna-folket.no.

Nå starter bygging av høyhus ved havna +
Ørland: «Det vil bli stor byggeaktivitet ved Ørland kysthotell framover. – Det er bare å stå på og ta litt risiko.» Kilde: fosna-folket.no.

Har valgt kunst som kler hotellet
Frøya: «Dronning Sonjas favorittkunstner og Norges fremste samtidskunstnere står bak utsmykkingen i restauranten på Hotell Frøya. Det er ikke tilfeldig.» Kilde: froya.no.

Fjord-Norge:

Innlegg: Turisme – potensial for vikingsenter (Møre og Romsdal)
«Sykkylven har eit stort potensial fortel Torill Olson frå Mimir, til Nyss. Ho peikar på alle eldsjelene i Sykkylven som lagar turistopplevingar av til dømes sykling, fotografering og trening. .. I tillegg har Sykkylven eit enno større potensiale, som heimstaden til sunnmøringen Rollon.» Kilde: nyss.no.

Unngjekk bemanningskrise på hotell: – Me satsa lokalt og ungt (Vestland)
«Grunna manglande utanlandsk arbeidskraft, har hotell- og serveringsbransjen trygla om opne grenser. Synnøve Bjørgum søkte i det ho såg at hotella trong folk.» Kilde: nrk.no.

Solvåg Fjordferie vil dela frå og selja ni utleigehytter (Rogaland) +
«Turistvert Terje Mosnes (69) har blitt hardt råka av innreise- og smittevernreglar, og har fleire gonger sagt at det kan bli aktuelt å skilja frå nokre av utleigehyttene for å få inn pengar til å komma over kneika. Nå har han søkt om å skilja frå ni hytter.» Kilde: strandbuen.no.

Nå skal flate Jæren løftes fram som ny attraksjon for kraftturisme (Rogaland) +
«Stavanger og Time er ikke akkurat kjent for kraftverk. Men nå skal by og land sammen vise vei for «opplevelser i det vestnorske kraftlandskapet».» Kilde: aftenbladet.no.

Slottet – nytt medlem i Region Stavanger (Rogaland)
«Slottet i Sirdal er en restaurant hvor du ikke bare får god mat, men også storslått utsikt. Restauranten er bygget på utsiktspunktet med samme navn; Slottet. Restauranten åpner lørdag 9. oktober 2021!» Kilde: blogg-regionstavanger.com.

Øst-Norge:

Unik alpinsatsing i Hafjell (Innlandet)
«Med den pensjonerte alpinstjernen Aksel Lund Svindal på laget er det lagt til rette for en unik utbygging i Hafjell.» Kilde: way-2-go.no.

Utstillerrekord på Østlandske Storhusholdning (Innlandet)
«Neste uke åpner fagmessen Østlandske Storhusholdning i Vikingskipet, Hamar. Dette blir horeca-markedets største møteplass i 2021.» Kilde: reiseliv1.no.

Visit Oslo overtaler Oslo-skeptikere i ny kampanje (Oslo)
«Mange nordmenn er dypt skeptiske til Oslo som reisemål. Det skal Visit Oslos nye kampanje gjøre noe med. – Har skapt mye humring og interesse.» Kilde: kampanje.com.

En helg er ikke nok til å redde utelivsnæringen (Oslo)
«Da Norge åpnet for fullt sist lørdag gikk folk nærmest av hengslene for å ta igjen for halvannet år med tapt uteliv. – Men en helg med fullt trykk er ikke nok til å redde en blødende bransje, i følge NHO Viken Oslo.» Kilde: dagsavisen.no.

I dag stenger Vikingskipshuset (Oslo)
«I dag starter et nytt kapittel for Norges mest ikoniske kulturarv: Etter 95 års drift stenger Vikingskipshuset døren – og gjenoppstår i helt ny drakt i om fem år.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Snøhetta og Fred. Olsen vil lage hage foran Børsen (Oslo) +
«Planene for den aller siste ubebygde sjøtomten i Bjørvika er fortsatt uklare. Operaarkitekt Snøhetta og Fred. Olsen kaster inn et alternativ i tolvte time.» Kilde: aftenposten.no.

Her kan Tønsberg få et nytt hotell (Vestfold) +
«R8 Property ASA har lagt fram storslåtte planer for Korten. ..de har gjennomført et mulighetsstudiet for Slottsfjellparken. Denne skal nå være sendt til kommunen. – Dette er et stort og ambisiøst næringsprosjekt.» Kilde: oyene.no.

Sørlandet:

Webinar idag: Hvordan jobbe med mat og bærekraft 
«I forbindelse med Miljøuka i Kristiansand denne uken, inviterer vi til webinar med bærekraft på agendaen. Tema for Miljøuka er bærekraftig mat og vi setter samme tema på agendaen for webinaret. 30. september 12:00 – 13:30.» Kilde: usus.no.

Ferietilbud for barn og unge i høstferien
«I uke 40 (4.-8. oktober) er det høstferie i Kristiansand. I løpet av uken finnes det flere aktiviteter og arrangementer som barn og unge kan bli med på.» Kilde: kristiansand.kommune.no.

Annet:

Wellness Vacations Are the Next Big Splurge for Global Travelers
«Yoga retreats will always have a place, but it’s this expanded consumer definition of wellness activities that presents big opportunities ahead for the travel industry.» Kilde: skift.com.

Pigs Vs Geese: The Bizarre Battle For Amsterdam Schiphol Airport
«Birds have a history of plaguing operations at airports around the world, but now Amsterdam Schiphol Airport (AMS) in the Netherlands has a solution – pigs.» Kilde: simpleflying.com.