Chef's touch

Ingen vil lage mat, men alle vil spise den..

Nasjonalt:

Oppdatert: Situasjonsanalyse for norsk reiseliv
«Spriket blant NHO Reiselivs medlemmer er stort når der gjelder hvor langt bedriftene har kommet i gjenåpningsprosessen. Noen har virkelig fått fart på omsetningen etter at Norge åpnet for fullt, mens andre sliter fortsatt med likviditetsutfordring og mangler store deler av kundegrunnlaget sitt.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Alle vil møtes – hotelldirektøren gjør baren om til konferanserom
«Etter halvannet år i dvale merker hotellbransjen at folk har behov for å treffes. Hotelldirektør May Lise Holden må nærmest daglig si nei til folk som vil arrangere konferanser.» Kilde: nrk.no.

Ingen vil lage mat, men alle vil spise den
«De siste månedene har drivere av flere titalls restauranter etablert en ny organisasjon; Norsk Restaurantforening. Mange av bedriftene er medlemmer i NHO – som de mener ikke forstår godt nok problemene til de små virksomhetene.» Kilde: nrk.no.

Innlegg: Reiselivet trenger flere folk
«Den største utfordringen er mangelen på fagarbeidere. Norge utdanner for få som vil jobbe med matfaget.» Kilde: rbnett.no.

Frivillige i Norsk Folkehjelp jubler for full momskompensasjon
«Vi er én av mange frivillige organisasjoner som jubler i dag. Det er et viktig prinsipp at frivillige ikke skal betale skatt for sitt avgjørende bidrag til samfunnet, sier Henriette Westhrin, generalsekretær i Norsk Folkehjelp.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Alle grenseoverganger er nå åpne
«Fra midnatt har samtlige grenseoverganger til nabolandene blitt åpnet slik de var før koronapandemien. Fortsatt gjelder regler om testing for uvaksinerte.» Kilde: bobilverden.no.

Åpner for utenlandstog igjen: Men togselskapene er ikke klare
«Siden mars 2020 har det ikke vært mulig å reise ut av Norge med tog. Onsdag ble grensene åpnet, men det går enda ikke helt på skinner.» Kilde: nrk.no.

Svært tilfredse kunder på Go-Aheads tog
«Togselskapet Go-Ahead scorer høyt på god service og varme menneskemøter.» Kilde: abcnyheter.no.

Innlegg: SAS og Norwegians kappløp mot bunnen
«SAS og Norwegians organisatoriske grep og dårligere vilkår for de ansatte bidrar til et kappløp mot kostnadsbunnen, skriver NHH-professorene Tor W. Andreassen, Seidali Kurtmollaiev og Line Lervik-Olsen.» Kilde: reiseliv1.no.

SAS-piloter i Parat varsler søksmål mot selskapet
«SAS-pilotene i Parat mener SAS bryter inngåtte avtaler ved å sette ut deler av produksjon til andre flyselskap.» Kilde:

Norwegian fortsetter passasjerveksten
«I september fløy 977.719 passasjerer med Norwegian, en økning på 206 prosent fra samme måned i 2020.» Kilde: abcnyheter.no.

Flyrettigheter: Nå kan du velge selv
«EU-lovgivning gir flyselskapene en real oppstrammer. Nå kan du blant annet få penger på konto istedenfor verdikuponger.» Kilde: dinside.dagbladet.no.

Nord-Norge:

Statsråd garanterer: – Arctic Center skal bygges (Troms) +
«Statsråd Nikolai Astrup (H) har avgjort innsigelser i deler av Arctic Center-feiden, og lover at Arctic Center skal realiseres. Men uten hyttefelt.» Kilde: itromso.no.

Innlegg: Arctic Centre strider mot Tromsø kommunes miljøambisjoner (Troms)
Barbara Vögele (MDG) nekter å gi opp: «Svært mye tyder på Arctic Centre nå blir realisert. Riktignok uten hyttelandsby. Like fullt er det et prosjekt MDG-lederen er sterkt imot, og hun nekter å gi seg uten protest.» Kilde: itromso.no.

Hollywood-stjernen dukket plutselig opp i Norge (Nordland)
«Den amerikanske skuespilleren Lily Collins og ektemannen la bryllupsreisen til Lofoten. – Ren magi.» Kilde: tv2.no.

Parkbesøk i nord (Nordland)
«Denne uken er daglig leder Kristian Bjørnstad på besøk i Vefsna Regionalpark og Okstindan natur- og kulturpark i Nord-Norge.» Kilde: facebook.com/Norskeparker

Fjord-Norge:

Nordvestambassadørene i Romsdalen (Møre og Romsdal)
«Denne høsten har Nordvestambassadørene hatt samling og planlagt det kommende innholdet for høst/vår. Vi bodde på trivelige Romsdal Lodge i Isfjorden, og fikk noen gode samarbeidsøkter hvor vi diskuterte hva vi har laget til nå og hvordan vi skal samarbeide fremover.» Kilde: visitnw.wordpress.com.

Pakkekurs for cruise og grupper (Møre og Romsdal)
«I Molderegionen ønsker vi en bærekraftig utvikling av cruise, ..å levere utflukter og opplevelser slik at gjestene legger igjen verdiskaping på land. Bli med på kurs 15. og 16. november, der vi lærer å pakke, selge og distribuere med tanke på cruise og gruppemarkedet.» Kilde: moldenaeringsforum.no.

No vil Linda selje Melshorn Hotell (Møre og Romsdal) +
Hareid: «Linda Haddal Røssevoll har vore eineeigar av Melshorn Hotell sidan 2014, men både på drifts- og eigarsida også før det. No vil ho overlate stafettpinnen til andre og Melshorn Hotell blir no lagt ut for sal.» Kilde: smp.no.

Sommaren er her snart: Ventar storinnrykk til Kinn (Vestland) +
«Det er berre 255 dagar til laurdag 18. juni 2022. Ein laurdag mange gler seg til. .. Eller Kinnaspelet som det heiter i reiselivet. – Kinn er ein diamant vi skal gjere endå meir tilgjengeleg for turistar, seier Marita Solheim i Fjordkysten Reiseliv.» Kilde: firdaposten.no.

Slik har du aldri sett Ulriksbanen (Vestland)
«Er du klar for ein tur med Ulriksbanen att? Etter eit halvanna år med oppussing er gondolbana endeleg klar for opning den 9. oktober.» Kilde: nrk.no.

Elfly-rute mellom Stavanger og Bergen? (Vestland/Rogaland)
«Tror på verdens første elfly-rute mellom Stavanger og Bergen i 2026. En elfly-rute er økonomisk bærekraftig, viser en fersk rapport. – Dette prosjektet lønner seg, sier Harald Minge i Næringsforeningen i Stavanger-regionen.» Kilde: e24.no.

Hotelldirektøren gjør baren om til konferanserom (Rogaland)
«Etter halvannet år i dvale merker hotellbransjen at folk har behov for å treffes. Hotelldirektør May Lise Holden må nærmest daglig si nei til folk som vil arrangere konferanser.» Kilde: nrk.no.

SMIL-konferansen synliggjorde utrolig mange muligheter (Rogaland) +
«Anne Lise Barka har jobbet i reiselivsbransen i 40 år. Hun gleder seg over at bærekraftig turisme var tema under SMIL-konferansen i flerbrukshallen på Jørpeland.» Kilde: strandbuen.no.

Tre versjoner av Stavangers nye badeland (Rogaland) +
«Tre grunneiere har levert inn sine forslag til hvordan bestillingen på et badeland for byen kan besvares. Bane Nor Eiendom slår på stortromma, med både Paradis Folkebad og et hotell i tilknytning til anlegget.» Kilde: aftenbladet.no.

Øst-Norge:

Very Well (Akershus) +
«The Well er Stein-Erik Hagens forsøk på å innføre den kontinentale spa- og saunakulturen i Norge. Med det nye boutique-hotellet på plass er han langt på vei til å lykkes i sitt prosjekt.» Kilde: travelnews.no.

Søker Digital markedsfører / Markedsføringssjef (Oslo)
«Norsund Gruppen består av en diversifisert gruppe selskaper innen varehandel, restaurant og turisme.» Frist: snarest. Kilde: finn.no.

Annet:

Vaccinated Travelers in Europe Will Take Precedence
«There’s finally proof that Europe’s traffic light system was useless in controlling Covid’s spread. Demand is sure to soar once it’s removed.» Kilde: skift.com.

Overtourism: Venice tries tracking tourists
«But now, the city’s mayor is taking crowd control to a new level, pushing high-tech solutions that alarm even many of those who have long campaigned for a Venice for Venetians.» Kilde: travindy.com.