Nye dashbord for overnattingsstatistikk .. og 44 andre nyheter

Nasjonalt:

Se vårt flunkende nye dashbord for overnattingsstatistikk!
«Et nytt dashbord som sammenstiller tall fra overnattingsstatistikken er nå på plass. I denne finner du tall på både fylkesnivå og for de 67 nye reiselivsregionene som ble en del av den offisielle statistikken i år. På fylkesnivå finner du også gjestedøgn for fritidsboligformidling.» Kilde: business.visitnorway.com.

Ferske tall fra SSB viser rekordhøye tall for juli
«Det var 6,6 millioner overnattinger ved kommersielle overnattingssteder i juli. Det er det høyeste tallet på overnattinger som noen gang er registrert i en enkeltmåned, og én prosent høyere enn juli 2019. .. Langt flere valgte Oslo.» Kilde: business.visitnorway.com.

Bergen detroniserer Oslo som største hotellkommune i 1. halvår
«Utviklingstrekkene fra 2. halvår 2020 forsterker seg i 1. halvår 2021, skriver Hotelia i sin ferske markedsrapport, Norsk Hotellbransje 1. halvår 2021.» Kilde: reiseliv1.no.

Rekruttering til reiselivet er vår viktigste oppgave fremover
«Nå må vi som jobber i bransjen jobbe hardt for å skape troen på en ny og tryggere fremtid for arbeidsplassene hos oss, skriver Mona J. Saab.» Kilde: reiseliv1.no.

Kjempesmell for Petter Stordalen – tapte 2,8 mrd.
«For å komme seg gjennom det vanskelige fjoråret måtte Petter Stordalen kvitte seg med store deler av aksjeporteføljen, skriver FA.» Kilde: dn.no.

Virke: – Reiselivet har behov for coronastøtte utover høsten
«Reiselivet er på et betydelig lavere nivå sammenlignet med før pandemien, viser Virkes augustundersøkelse. Én av tre virksomheter står i fare for å gå konkurs.» Kilde: abcnyheter.no.

NHO ber regjeringen videreføre lavmomsen på 6 prosent ut året
«NHO har sendt et brev til Finansdepartementet om behovet for videreføring av kompenserende tiltak i pandemiens siste fase. Videreføring av lavmomsen er blant tiltakene NHO mener regjeringen bør forlenge ut året.» Kilde: nhoreiseliv.no

Innlegg: En trussel mot hotellmangfoldet
«Mye har vært sagt om formuesskatten de siste ukene og hva konsekvensene av å øke eller fjerne formuesskatten vil ha å si for norsk samfunn og norske arbeidsplasser. I reiselivet finner vi eksempler som nyanserer det hele og viser at valget står om mye mer enn bare penger.» Kilde: smp.no.

Christian Kahrs til CBRE
«Christian Kahrs er ansatt som Associate Director i CBREs rådgivnings- og transaksjonsteam for hotellnæringen.» Kilde:

Flere sprengte ferie­budsjettet i år
«Ferien er over og det er på tide å betale for moroa, hvis du har reist på kreditt. I saken kan du lese om hvor mange som har sprengt feriebudsjettet i år, og om vi er forberedt på kredittregninga.» Kilde: dinside.dagbladet.no.

Havila Kystruten – i trøbbel – igjen
«Havila Kystruten, som skal dele oppdraget med å seile passasjerer og gods i mellom Bergen og Kirkenes er i trøbbel igjen. Forsinkelser ved byggeverftet gjør at Havila Kystruten må utsette oppstarten og planlegger første rundreise fra Bergen 1. desember.» Kilde: thetravelinspector.no.

Wizz Air i retten: – Boikott skadet vårt omdømme
«Vi har tapt markedsandeler og omdømme, mener Wizz Air. Det ungarske flyselskapet krever at Agder fylkeskommune dømmes for ulovlig boikott. De varsler samtidig søksmål mot etater landet rundt.» Kilde: nrk.no.

Norwegian-sjefen innrømmer at omdømmet er svekket
«Reiserestriksjoner fortsetter å prege selskapets resultater, men toppsjefen forventer at alle permitterte ansatte i Norge vil være tilbake innen oktober.» Kilde: nrk.no.

Innlegg: Ingen i næringslivet kan bare blåse i staten
«Norwegian-topp Geir Karlsen holder seg taus om den omstridte bonusen. Litt mer ydmykhet kunne vært en god investering.» Kilde: nrk.no.

Nord-Norge:

Overnattingsnedgang i juli sammenlignet med 2020
«NHOs regiondirektør Målfrid Baik sier at julitallene viser en fortsatt kritisk situasjon for reiselivet i nord. Selv om samfunnet nå åpnes mer opp og vi sporer en forsiktig optimisme, er det likevel store geografiske forskjeller i Norge.» Kilde: reiselivinord.no.

Nye regler skal gi et tryggere reiseliv på Svalbard
«Regjeringen vil sette klarere rammer for ferdsel og aktivitet i naturen på Svalbard. Målet er å skape enda tryggere og bedre opplevelser for turistene, og samtidig dempe belastningen på sårbar natur.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Turister har stått for en stor del av søndagsomsetningen (Finnmark)
«Det har variert hvor mange turister som har vært innom, men jeg antar at turistene har stått for 45 til 65 prosent av omsetningen på søndagene, sier daglig leder Ketil Floer til Radio Nordkapp.» Kilde: radionordkapp.no.

Innlegg: Reiselivet under lupen (Nordland)
«Det er positivt at utfordringen er en del av utvalgets mandat. Omfanget er reiselivet diskuteres allerede flere steder i Lofoten som kjenner på et konfliktnivå. Analysene kan bli en interessant øvelse siden det blir en lokal oppgave.» Kilde: lofotposten.no.

Flere er kritiske til hotellplanene i Nyksund (Nordland) +
«Nyksund Gårdeierforening (NGf) og noen private personer har kommet med innsigelser til Nyksund Fryseri AS sine hotellplaner..» Kilde: vol.no.

Base Camp Vega utvider sitt konsept (Nordland) +
«Denne sommeren har Base Camp Vega hatt mange sovende gjester i de nye e-husene i skråningen over gården på Sundsvoll.» Kilde: banett.no.

Midt-Norge:  

Ville ikke være med da statsråden lanserte nytt hybridtog
«Tirsdag ble landets første hybridtog offisielt åpnet av samferdselsministeren. Fylkesordføreren i Trøndelag ville ikke være med.» Kilde: nrk.no.

Sprengt kapasitet på isolasjonshotell i Trondheim
«230 personer var tirsdag på isolasjonshotell i Trondheim, og over 30 står på venteliste.» Kilde: itromso.no.

Innlegg: Derfor ble det Oppdal smak av fjell
«Hvordan smaker fjell?, spurte Bård Jystad. Her får han svar av prosjektlederen om hvorfor navnet på matsamarbeidet i fjellregionen ble «Oppdal smak av fjell».» Kilde: opp.no.

Fjord-Norge:  

Innlegg: Bærekraftig reiseliv må bety mindre cruiseturisme
«Det er ingen grunn til å prioritere turister som forurenser mye og legger igjen lite.» Kilde: bt.no.

Innlegg: Trøhjelp for sykkelturisme (Møre og Romsdal)
«Tradisjonelt er det flate, vindfulle og ganske kjedelige landskap som lokker til sykkelferie. Men med trøhjelp frå elsykkelen kan fjordbygdene våre bli eit eldorado både for norske og utanlandske pedalturistar.» Kilde: nyss.no.

Gir seg som bestyrer på Vangshaugen etter rekordsommer (M&R) +
«Ingunn Talgø (75) har vært på KNT sitt staselige anlegg på Vangshaugen siden 14. juni. Nå er sesongen over, med tidenes besøkstall, og Talgø insisterer på at dette er siste sesong. – Det er på tide å la yngre krefter slippe til.» Kilde: auraavis.no.

Vestlandsforsking ser etter ny direktør (Vestland)
Sogndal: «Direktør ved Vestlandsforsking, Anders-Johan Almås, gir seg etter to år i stillinga. No er instituttet på leiting etter ein etterfølgjar med like stor glød for forsking.» Kilde: vestforsk.no.

May Lene måtte kutte halve staben – turistane dreg til nabofjorden (Vestland)
«Lokale miljøkrav gjer at cruiseturistane til May Lene i Flåm heller dreg til nabofjorden. Frå 1. januar neste år blir reglane ytterlegare stramma inn.» Kilde: nrk.no.

Margaret Hystads reiselivssatsing vokser (Rogaland) +
«Hun er tungt inne i lokalt opplevelse- og reiseliv. Sommersesongen har gjort Margaret Hystad optimistisk. Snart skal investoren rigge sitt nye hotell med julepynt. Før påske var Margaret Hystad og Viking Adventure klare til å dure i gang årets turistsesong.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Selger campingplassen. Får henvendelser fra inn- og utland (Rogaland) +
«Selger campingplassen i Skudeneshavn etter rekordsesong. Helt siden slutten av 1950-tallet har det vært drift av campingplassen like utenfor Skudeneshavn sentrum.» Kilde: h-avis.no.

Innlegg: Bærekraftig reiseliv må bety mindre cruiseturisme (Rogaland)
«Det er ingen grunn til å prioritere turister som forurenser mye og legger igjen lite.» Kilde: bt.no.

Innlegg: Høyre vil utvikle, ikke avvikle cruisenæringen (Rogaland)
«Sakte, men sikkert må vi erstatte mange av cruise­turistene med andre typer tilreisende.. Det pågår fremdeles en viktig debatt om fremtiden for turistnæringen i vår region, men den er på ingen måte lik tidligere diskusjoner.» Kilde: aftenbladet.no.

Øst-Norge:  

Nå er det slutt på gratis parkering i Hemsedal (Buskerud) +
«Denne sesongen innfører Hemsedal skisenter parkeringsavgift på plassene i nærheten av skianlegget. Med mindre du har riktig type sesongkort.» Kilde: friflyt.no.

Reisende reagerer: – Det er ekstremt møkkete overalt (Akershus)
«Klagene på manglende renhold på landets hovedflyplass fortsetter å komme, selv om trafikken er 60 prosent lavere enn normalt og bruken av flyplassens velvære-fasiliteter har gått tilsvarende kraftig ned. .. Flyplassens ledelse lover bedring.» Kilde: flysmart24.no.

Muma: Maten på Munch står til toppscore (Oslo)
Lunsjguiden med Long & Short: «Nye Munchmuseets serveringssted Muma åpner før museet. Og det viser seg at maten nesten er en severdighet i seg selv.» Kilde: abcnyheter.no.

Søker Meeting and Event Sales Agent (Oslo)
«Scandic Hotels Norge søker en Meeting and Event Sales Agent, Scandic Sales Office Norway, heltid. Frist: snarest.» Kilde: finn.no.

Reiser rundt for å fremme Rakkestad som reisemål (Østfold) +
«Leder i Rakkestad Næringsråd, Ida Marie Ruud Stemmedalen, forteller at flere ser ut til å ha fått øynene opp for Rakkestad. Selv har hun jobbet med å fremme kommunen som reisemål, senest med deltakelse på Moss Miljøfestival helgen som gikk.» Kilde: r-a.no.

Nordic Choice vant viktig mangfoldspris (Østfold)
«Quality Hotel Sarpsborg vant den regionale Mangfoldsprisen for Viken. Juryen roser vinneren for at de har bidratt til å skape varige arbeidsplasser for etniske minoriteter i fylket.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Det ble årets festdag på Rjukan (Telemark)
«Den 24. utgaven av Bilens Dag på Rjukan ble avviklet i supervær, med 26 varmegrader og sol fra så godt som skyfri himmel. .. det var mye folk ute i gatene, og da folk i all aldre.» Kilde: radiorjukan.no.

Sørlandet:  

Kristiansands spisesteder inviterer til matkupp
«Spis ute-Uka i Kristiansand er tilbake. I år arrangeres restaurantfestivalen fra mandag 6. til søndag 12. september.» Kilde: horecanytt.no.

Nå kommer cruiseturistene
«Tirsdag kommer de første cruiseturistene til Mandal siden koronaen brøt ut. Cruiseturisme er en av satsningene i det nye havnesamarbeidet.» Kilde: l-a.no.

Annet:

Friluftslivet feires med over 1350 aktiviteter landet over
«Friluftsliv er i vinden som aldri før. I Friluftslivets uke 4.-12. september inviteres store og små over hele landet med ut i naturen.» Kilde: abcnyheter.no.

Foreslår rett til nærnatur
«I et brev til regjeringen foreslår DNT og WWF at alle skal sikres trygg tilgang til nærnatur og turveinett.» Kilde: dnt.no.

Norsk Ronaldo-bonanza hos reisebyråer
«Da en av verdens beste spillere bestemte seg for å reise «hjem» til Manchester og manager Ole Gunnar Solskjær, valgte mange nordmenn å lage nye reiseplaner. .. det var som å skru på en bryter.» Kilde: abcnyheter.no.

5 Ways 5G Will Transform the Hospitality Industry
«5G is set to help reshape the travel and hospitality industry, equipping businesses and consumers with the fastest and most responsive digital connectivity that will impact both guest engagement and hotel operations.» Kilde: skift.com.