hospitable woman standing behind front desk

Se dagens 25 utvalgte reiselivsnyheter her


Markedsrapporten for Norsk Hotellbransje første halvår 2022
«Rapporten tar for seg markedsutviklingen for de åtte største hotell-kommunene og Norge totalt. Ulike nøkkeltall for hotellbransjen blir analysert og fremstilt på en grundig måte med tabeller, grafer og kommentarer.» Kilde: hotelia.no.

Optimistiske hotelleksperter
«Hotellkonsulentselskapet Hotelia er optimister, etter to år med pandemi og mange mørke skyer på himmelen. I deres ferske halvårsrapport, har de en omfattende gjennomgang av bransjen og forhold som påvirker den:..» Kilde: reiseliv1.no.

Nord-Norge

Ønsker besøksbidrag i Nordkapp (Finnmark)
«Styret i Visit Nordkapp ønsker å innføre en ordning med besøksbidrag i Nordkapp, og ber Nordkapp kommune gjøre det samme.» Kilde: radionordkapp.no. 

Ski-VM for flyselskaper til Tromsø i 2023 (Troms)
«I mars 2023 vil mellom 400 og 600 flyselskap-ansatte ta turen til Tromsø for å delta på «World Airlines Ski Championships» (WASC). Denne helgen kommer den internasjonale arrangøren på sin første inspeksjon. – Dette er en milepæl i planleggingen av det som blir et svært viktig arrangement for næringslivet, både i byen og i regionen, sier reiselivssjef Lone Helle.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Ønsker å bygge nytt hotell: – Vi har egentlig mange planer (Troms) +
«Folk i Husan AS ble etablert i januar 2021 og har som formål å eie, utvikle og forvalte eiendommer. Selskapet eies av Rino Andre Santocono, Rolf Arne Høyen og Bjørn Dæhlie. Firmaet har allerede posisjonert seg i Tjeldsund, og nå er området på Skjærran interessant.» Kilde: ht.no.

Nord-Norges største bransjetreff er tilbake (Nordland)
«Det er igjen duket for Nordnorsk Storhusholdningsmesse i Bodø Spektrum 15. september. Her samles matinteresserte, kokker, leverandører og bransjefolk fra hele landet for to dager med faglig påfyll, god mat og sosialisering.» Kilde: kjokkenskriveren.no.

Styrker reiselivet i Rødøy (Nordland)
«Fylkesrådet bevilger 750 000 kroner til prosjekt som skal løftereiselivet i kommunen. .. Der vil de knytte plan for friluftslivets ferdselsårer, kartlegging av friluftsområder og besøksforvaltning sammen i ett prosjekt.» Kilde: nfk.no.

Vil lage gondolbane opp til Syv Søstre (Nordland) +
««Skylift Helgeland» er arbeidstittelen på et nytt prosjekt for gondolbane opp til fjellkjeden Syv Søstre. Spørsmålet er om innbyggere og politikerne ønsker prosjektet realisert. – Et tilbud i verdensklasse som vil trekke mange turister hit.» Kilde: ranablad.no.

Midt-Norge

Vil du bidra til at Trondheim settes enda mer på reiselivskartet?
«Visit Trondheim søker Head of Leisure Travel & Partners.. deg som vil jobbe langsiktig, strategisk og bistå med å bygge synlighet for ferie- og fritiddestinasjonen Trondheim.» Kilde: finn.no.

Fjord-Norge

Her kan du lære historien om «Viking Sky» (Møre og Romsdal) +
Bud: «I fjor overtok Romsdalsmuseet begge ankrene til cruiseskipet «Viking Sky». Som del av utstillingen, har det nå blitt utplassert to skilt som forteller historien bak den dramatiske hendelsen. .. blitt veldig populær blant turistene som er innom kystmuseet.» Kilde: tk.no.

Stille og utslippsfritt inn Hjørundfjorden (Møre og Romsdal)
«Geirangerfjorden står jo på verdensarvlista og har en del fossefall og slikt som Hjørundfjorden ikke har – men når vi kommer inn i fjorden her og legger til midt mellom de majestetiske fjellene, og får den fantastiske utsikten .. Etter min mening er Hjørundfjorden like vakker og viktig som Geirangerfjorden.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Tror et hull i fjellet kan selges til turister – om man har en plan +
«Det må kort sagt være en «pakke» her som turister kan kjøpe. Da kan skipstunnelen bli en turistmagnet. Ellers blir den faktisk bare et hull..» Kilde: fjt.no.

27 verksemder etablerer regionalt reiselivsselskap (Vestland) +
«Frank Willy Djuvik er tilsett i Måløy Vekst, som har jobba med utviklinga av Måløy Adventure. No blir det hans oppgåve å vere dagleg leiar for det nye selskapet. Målet er å samarbeide for å utvikle kysten til et meir attraktivt reisemål, og skape kommersielle verdiar av besøksaktiviteten.» Kilde: firdaposten.no.

Hotellsjefen skal i pappaperm: Dette er vikarane  (Vestland) +
«I sju månadar framover skal Thon-hotella på Skei og i Førde styrast av to kvinner.. Vivi-Ann Bjørlykke Teige Grov og Wenche Lill Amundsen.. – Eg kjenner meg trygg på at drifta er i dei beste hender. Det seier Sindre Saue Årdal.» Kilde: firda.no.

Gigantskipet har reist. Med det er turistsesongen over (Vestland) +
«Hamnesjefen, hotelldirektøren og fleire til er letta for at ting byrjar å likne slik det var før det herrens år 2020. – Mykje betre enn kva nokon torde håpa på.» Kilde: porten.no.

Jobber med plan for Fisketorget (Vestland)
«Frem mot jul vil Bymiljøetaten i Bergen jobbe videre med å legge best mulig til rette for byliv på torgflaten.» Kilde: estatevest.no.

Håpar det kan bli ein attraksjon med eit namn som kan kjennast igjen (Vestland) +
«Samlen har vore eit populært turmål i lang tid. No vil Herand idrettslag gjera stien sikrare og meir tilgjengeleg, og håpar å kunna gå i gang med prosjektet «Hardangertrappa» til våren. .. laget har hyrt inn profesjonell hjelp frå Geir Vetti i Stibyggjaren AS.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Henrik trur ikkje på stor effekt av filminnspeling på Kjerag (Rogaland) +
«Mr. Kjerag alias turistvert Henrik Lilleheim har tatt imot endå fleire turistar enn nokon gong før.. Han er skeptisk til at verneområdestyret har gitt eit amerikansk filmteam lov til å landa inntil 124 gongar på Kjerag dei komande vekene.» Kilde: strandbuen.no.

Turismen gir oss en interessant mulighet (Rogaland) +
«For å gjøre Randaberg til et turistmål, åpnes dørene på Varen kulturscene fredag formiddag for å drøfte mulighetene som finnes i kommunen. Svein Sørnes oppfordrer gründere, næringsliv og bønder å melde seg på. Her vil det løftes frem, undersøke og diskutere mulighetene for å investere i å øke turismen til Den grønne landsbyen.» Kilde: bygdebladet.no.

Sola Strand Hotel gjør en stor satsing på lærlinger (Rogaland) +
«Nå har de fått med seg ni stykker fordelt på reiselivs-, konditor- og kokkefaget. Maria Mitali Nielsen (17) er en av nykommerne. – Det er en viktig satsing for oss. Flere lærlinger er viktig for å utvikle hotellet videre, og for å få nye ansatte inn til næringen.» Kilde: solabladet.no.

Øst-Norge

Lanserer SkiStar Banked Slalom & Music Festival i Trysil (Innlandet)
«Helene Olafsen går sammen med SkiStar om å lage tidenes avslutningsevent i Trysil med SkiStar Banked Slalom & Music Festival by Helene Olafsen.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Selger spøkelseshotell: – Jeg går ikke inn der (Innlandet) +
«Stina Odden Aspehol eier Dovrefjell hotell sammen med mannen Hans Jakob Aspehol. Eieren forteller om flere uforklarlige og ubehagelige opplevelser på hotellet. Nå skal det selges.» Kilde: gd.no.

Skianlegg hardt ut mot «straum-lån» frå staten (Buskerud) +
«Kjetil Nørstebø, dagleg leiar Uvdal skisenter, etterlyser straumstøtte til både næringslivet og fritidsbustader. Ei låneordning frå staten er han lite interessert i.» Kilde: hallingdolen.no.

Gir femsifret beløp til tv-serie, det skapte debatt (Vestland) +
«I forrige ukes formannskapsmøte ble det debatt da lokalpolitikerne skulle avgjøre om kommunen skulle støtte formidlingsprosjektet «Vikingjenta Tora». .. så jeg vil ikke si det er usannsynlig at dette vil føre til turisme og god reklame for Sandefjord, sier Arild Theimann.» Kilde: sb.no.

Annet:

Tourism is sucking Utah dry
«Booming expansion to meet the demands of thousands of visitors every year is squeezing dwindling water supply. Now it faces a choice – growth or survival?» Kilde: theguardian.com.