Se dagens 35 utvalgte reiselivsnyheter her

Nasjonalt:

Reiselivet vies mye oppmerksomhet i partiprogrammene
«NHO Reiseliv har tatt en gjennomgang av alle partiprogrammene før høstens stortingsvalg. De fleste partier har nå et eget reiselivskapittel i programmet sitt.» Kilde: nhoreiseliv.no.

HSMAI og Norsk Reiseliv inviterer til årets viktigste reiselivsdebatt!
«HSMAI og Norsk Reiseliv har samlet de fremste reiselivspolitikerne på Stortinget til en reiselivsdebatt nå rett før valget. Tema er: «Hva vil våre politikere med reiselivsnæringen?». Arrangementet foregår på Hotel Continental i Oslo onsdag 25. august 2021.» Kilde: hsmai.no.

Deler kunnskap for mer bærekraftig turisme i verneområder
«Når forskere og forvaltere fra hele verden denne uka samles virtuelt for å dele kunnskap om overvåking og forvaltning av besøkende i verneområder, står både norsk villrein og naturrestaurering på programmet.» Kilde: nina.no.

Nye gratiskurs for økt kompetanse i reiselivsnæringen
«Relevant og god kompetanse er en viktig forutsetning for å sørge for en bærekraftig reiselivsnæring. Nå videreføres bransjeprogrammet for reiseliv med nye gratiskurs for høsten.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Stordalen om formuesskatt: – Utgjør så jævla lite
«Hotellkongen Petter Stordalen har ingen problemer med formuesskatten. – Skatt er sivilisasjonens kostnad, sier han.» Kilde: e24.no.

Bor på hotell i månedvis +
Tenneltunet: «- Med stengte grenser og fravær av turister har hotellnæringen måttet være kreative det siste halvannet året. Mange av de store hotellkjedene tilbyr rom til månedsleie – noe som er midt i blinken for Tommy Hyving.» Kilde: dt.no.

Ekstremvær truer sikkerheten på veiene
«Nye tall fra NAF viser at vedlikehold av veiene er mye viktigere for folk enn å bygge nytt. – Økt nedbør og ekstremvær gjør behovet enda mer akutt.» Kilde: bobilverden.no.

Flyr inn på to nye ruter i dag – flere ruter på vent
«Det nye norske flyselskapet Flyr er i ferd med å feste grepet om norsk innenriks. Mandag åpnet selskapet to nye ruter er nå opp i fem. Men flere skal det, ifølge markedsplanen selskapet selv har presentert.» Kilde: flysmart24.no.

EUs klimapakke kan gi strengere krav i luftfarten – og dyrere billetter
«EUs klimaplan «Fit for 55» innfører langt strengere klimakrav til luftfarten enn bransjen har møtt tidligere. Widerøe er positive.» Kilde: e24.no.

Nord-Norge:  

Bo med kameler som «husdyr» – i Finnmark 
«Noen kjøper seg hund eller katt – men familien Sætereng ønsket seg noe større. Det endte med kameler. Nå kan du overnatte hos familien – og oppleve kamelene på nært hold.» Kilde: kk.no.

Vil gjenreise Tennes som et historisk knutepunkt (Troms) +
«Innbyggere og næringsliv skal møtes for å se muligheten for å gjenreise Tennes som et historisk knutepunkt. Kanskje blir det i framtiden båtfrakt av turister i et storslått landskap mellom Tennes og Tromsø.» Kilde: nye-troms.no.

Cruise-turisme uten Visit Senja Region (Troms) +
«Når Hurtigrutens cruise-turister kommer til Senja, er ikke Visit Senja Region med i samarbeidet. .. med pandemien ble det så usikkert hvor mange gjester som ville være med cruisebåtene at Hurtigruten valgte å ikke gå videre med samarbeidet med Visit Senja Region.» Kilde: folkebladet.no.

Har søkt om penger til fergeruta Bjarkøy-Senja (Troms) +
«Fylkesrådet var mandag på besøk i Harstad. Her fikk de høre alle grunnene til hvorfor de bør satse på restart av fergerute til Senja. – Visit Harstad merker stor etterspørsel etter fergeruta, selv om det er mange år siden dette tilbudet fantes, sier næringssjef Bjørn Akselsen.» Kilde: iharstad.no.

Innlegg: Skammelig dårlig (Troms)
«Fergene som rederiet Norled har satt inn over Lyngen, får hard kritikk fra lokalbefolkningen og andre reisende. Og det må sies, kritikken er hundre prosent fortjent.» Kilde: nordnorskdebatt.no.

Et historisk sted i Salten får Ferd på eiersiden (Nordland) +
«Andresen-familiens investeringsselskap Ferd går inn med inntil 50 millioner kroner i hotellkjeden De Historiske. .. En av juvelene er Villa Haugen Boutique hotell i Steigen. Et handelssted som er nært knyttet til flere århundrer av historien om fiskeriene i nord.» Kilde: an.no.

Midt-Norge:  

Melder om en svært god sommer i Trøndelag
«Flere trønderske reiselivsaktører kan skilte med gode tall for sommeren 2021. – Resultatene har ikke kommet av seg selv.» Kilde: mn24.no.

Innlegg: Fra fjøs til glamorøs
«Målet er å skape en destinasjon, forteller Lysklett, som allerede er godt igang med å realisere drømmen. Hun har tatt utgangspunkt i gårdstradisjoner hun selv er oppvokst med, og det er de opplevelsene hun ønsker å dele med gjestene sine.» Kilde: avisa-st.no.

Fjord-Norge:  

Dobler antallet hytter rundt skisenteret (Vestland) +
Harpefossen, Nordfjordeid: «Til nå har de brukt 600 millioner kroner på utviklingen. Neste trinn blir dobbelt så dyrt.» Kilde: estatenyheter.no.

Snart blir det aktivitet i hotellet: – Mykje spennande på gang (Vestland) +
«Dei har halde korta tett til brystet, men no kan eigarane av Eide’s Hotell i Høyanger dele ein etterlengta nyheit. – Målet er å opne restaurant no i haust, seier Idar Kollsete.» Kilde: sognavis.no.

Tom Cruise: Avlyser opptak i Norge (Vestland)
«Superstjernen Tom Cruise skulle etter planen filme i kommunene Sogndal og Aurland til høsten. Alle opptakene er nå avlyst. Det er uvisst om «Mission Impossible»-gjengen kommer tilbake i 2022.» Kilde: seher.no.

Slik skal Flåm få turismen på beina igjen (Vestland) +
«Tallet på turister som besøker Flåm har vært i fritt fall siden koronaepidemien startet. Nå legger de nye planer for å komme tilbake. – På tide vi får et spa.» Kilde: e24.no.

Vil ta tid i Flåm (Vestland)
«I Flåm reknar reiselivet med at vi kan sjå 2024 før turismen er attende på nivået før covid19. Solrunn Hjelleflat i Norways Best, seier til Bergens Tidende at ho er sikker på at turistane vil finne vegen attende til Flåm, men at det vil ta tid.» Kilde: nrk.no.

Nå kommer cruiseturistene tilbake: Alle fullvaksinerte (Rogaland) +
«Søndag 22. august kommer det første cruiseskipet på halvannet år til Haugesund. Neste år er det full fart for Karmsund Havn og destinasjonsselskapet. Alle om bord må være fullvaksinerte.» Kilde: h-avis.no.

Forslag om bobilparkering på ferjekaien på Tau (Rogaland) +
«Senterpartiet i Strand ønsker en plan for bobilsatsingen, og vil at kommunen skal vurdere å tilrettelegge parkeringsplassene på ferjekaien på Tau som oppstillingsplass for bobiler.» Kilde: strandbuen.no.

Øst-Norge:  

God sommer for norske sykkeldestinasjoner (Innlandet/Buskerud)
«En ny hjemmesommer er over – og for sykkeldestinasjonene i Norge har det vært en god sommer. Slik har sesongen vært i Trysil Bike Arena, Hemsedal og Hafjell Bike Park.» Kilde: terrengsykkel.no.

Råest på stisykling (Buskerud)
«Hemsedal er kjent for de aller fleste som den meste komplette skidestinasjonen i Norge. Men nå skal den lille fjellbygda bli råest på stisykling og ta plass som en av Norges ledende sykkeldestinasjoner.» Kilde: friluftsliv.no.

Hajrije selger populære Breidablikk Restaurant (Innlandet) +
Hamar: «Restauranteier Hajrije Hashan (51) merker landets kokkemangel og må gi opp. To kvalifiserte personer som var på intervju ville ikke ha jobben fordi Nav hadde bedre «lønnsbetingelser».» Kilde: h-a.no.

14 aktører vil drive utleie av elsparkesykler i Oslo
«Hele 14 aktører vil drive utleie av elsparkesykler i hovedstaden. Oslo kommune har bestemt at alle må søke om tillatelse. Fristen utløp i går.» Kilde: finansavisen.no.

Persontogtrafikk Norge-Sverige kan bli gjenopptatt (Oslo)
«Samferdselsdepartementet har gitt Jernbanedirektoratet i oppdrag å se nærmere på hva som må til for å normalisere det grensekryssende persontogtilbudet.» Kilde: naturpress.no.

Kommunen vil ha bobiler ved kirkegården (Telemark) +
«Porsgrunn har ikke hatt et tilbud for bobiler, men nå kommer det. Kommunen vil tilby campingplasser vegg i vegg med gravplasser.» Kilde: varden.no.

Norsjø Hotell legges ned og ut for salg (Telemark) +
«Etter 1. oktober 2021 legger Norsjø Ferieland AS ned hotelldriften på Norsjø Hotell. – Hotellet blir nå lagt ut for salg, bekrefter styreleder i Norsjø Ferieland AS, Vebjørn Hagen, tidlig mandag ettermiddag.» Kilde: varden.no.

Dommen er klar: – Helt suverent (Telemark)
Lunde: «15 lokale bedrifter ønsker å gjøre ferieopplevelsen tilgjengelig for alle. Denne uka ble en av disse testet av Funksjonshemmede fellesorganisasjon (FF0), og dommen er utelukkende positiv.» Kilde: ta.no.

Sørlandet:  

Innlegg: Sørlandet er en attraksjon .. – la oss ikke ødelegge identiteten
«Tar egentlig myndighetene og utbyggerne hensyn til FNs bærekraftmål når hytte- og boligprosjektet i et økende tempo planlegges langs vår fantastisk flotte Sørlandsskjærgård?» Kilde: austagderblad.no.

Avlyser Møllafestivalen i Gjerstad +
«Pandemien setter kjepper i hjulene for avviklingen av Møllafestivalen i Gjerstad. ..årets festival i august er avlyst, og at den i beste fall flyttes til september.» Kilde: austagderblad.no.

Annet:

How has the pandemic changed business travel
«Of the millions of people clogging airport security lines, passport control and gate areas, one crowd is still largely missing: business travellers.» Kilde: traveldailymedia.com.