Party with friends.

Slik blir reisevanene våre etter pandemien .. og 48 andre saker

Nasjonalt:

Slik blir reisevanene våre etter pandemien
«..kommer vi til å fortsette å reise rundt i vårt eget langstrakte land etter pandemien? Forskerne ser to tydelige trender til hvor vi vil dra.» Kilde: forskning.no.

Google Maps: Dette er årets mest søkte turistdestinasjoner i Norge
«Google markerer verdens turismedag ved å avsløre hvilke norske turistdestinasjoner som har blitt søkt mest på i Google Maps i 2021. Samtidig lanseres et bærekraftsmerke for hoteller.» Kilde: abcnyheter.no.

Innlegg: Ja til turisme for alle – også i distriktene
«27. september er det Verdens turismedag og i 2021 settes søkelyset på inkluderende reiseliv. Samtidig samles en rekke aktører innen reiseliv, forskning og offentlig sektor på Beitostølen for oppstartsmøte i forskningsprosjektet ACCESSTOUR.» Kilde: lofotposten.no.

Mange gikk sin første fjelltur sommeren 2020
«Stadig færre nordmenn er interessert i å gå utenfor oppmerkede stier, ifølge forskere fra Norsk institutt for naturforskning.» Kilde: forskning.no.

Reiselivet med momsbønn: – Vi trenger hjelp
«Selv om landet åpner opp, frykter reiselivet at det vil ta tid før utenlandsturismen er tilbake på normalt nivå.» Kilde: e24.no.

Kritiserer Erna: – Ekstremt problematisk
«Jubeldag med bismak for utelivet. Parkteatret sier de taper flere hundre tusen kroner på Erna Solbergs «seine beskjed». ..Danino mener det vil være behov for støtteordninger fra myndighetene helt fram til våren.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Reiselivstopp: – En utrolig glede og lettelse
«Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv sier regjeringen la fram akkurat det de håpet på.» Kilde: e24.no.

Virke-sjefen om gjenåpningen: Ikke et sekund for tidlig
«Gjenåpningen av Norge er gledelig, men den kom ikke et sekund for tidlig for kultur-, servering- og reiselivsbransjen, mener Ivar Horneland Kristensen i Virke.» Kilde: framtidinord.no.

Alpinbakkene og fjelldestinasjonene kan åpne som normalt
«Hele alpin-Norge gleder seg nå til en normal vintersesong etter to svært krevende sesonger med stengte grenser og redusert kapasitet. Bransjen står klar til å ta imot skientusiaster i alle aldre – aktive utøvere og glade amatører.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Stordalen: − Mandager er vanligvis min favorittdag, men.. 
«..dette ble en historisk fredag. Hotellkonge Petter Stordalen jubler etter at Erna Solberg fredag annonserte at nesten alle coronarestriksjonene skrapes lørdag.» Kilde: vg.no.

Regjeringen lanserer app for reiseråd
«Appen Reiseklar gir norske borgere på reise lett tilgang til reiseinformasjon, reiseråd og ikke minst reiseregistrering. Hensikten med Reiseklar er at nyttig og etterspurt informasjon skal bli enda lettere tilgjengelig for de som planlegger eller er på reise i utlandet..» Kilde: transitmag.no.

UDs globale reiseråd fjernes fra 1. oktober
«Selv om vi fjerner det globale reiserådet, så er vi fortsatt ikke helt tilbake til normalen. En del land har fortsatt innreiserestriksjoner, og reiseråd kan også endres på kort varsel.» Kilde: e24.no.

Ikke «fri flyt» over grensen ennå: – Er nok noen som blir skuffet
«Selv om Norge nå har gjenåpnet, kan det ta opptil to måneder før ting er tilbake til normalen på grensen.» Kilde: vg.no.

Salget av Syden-turer tar av nå
«For solhungrige nordmenn får det til å koke på nettsidene til reiselivsaktørene nå, viser en ringerunde NRK har gjort søndag.» Kilde: nrk.no.

Flyetterspørselen øker timer etter gladnyhet fra regjeringen
«Få timer etter at gjenåpningen ble annonsert, kan bookingtallene til Norwegian tyde på at nordmenn har reisefeber.» Kilde: nrk.no.

USA-trafikken føk i været – nå dobles antall avganger
«Da beslutningen om å lette på innreisekravene for nordmenn og andre europeere til USA kom i forrige uke, førte det til en umiddelbar salgsboom av billetter fra Norge. Nå øker SAS antall avganger på sin rute mellom Oslo og Newark utenfor New York.» Kilde: flysmart24.no.

SAS skal ha nye fly – kan bli en Widerøe-kopi
«SAS er på jakt etter en flytype som kan erstatte de aldrende Boeing 737-700 flyene. Valget kan bli brasiliansk og en flytype som Widerøe allerede har satset på. – I så fall et godt valg, mener flyekspert Christian Kamhaug.» Kilde: flysmart24.no.

Flyselskapene letter ikke på munnbindkravet
«ABC Nyheter har vært i kontakt med både SAS, Norwegian, Widerøe og Flyr fredag kveld og ingen av dem har planer om å droppe munnbindkravet. – Inntil videre. følger vi de europeiske luftfartsmyndighetenes (EASA) anbefalinger på dette området.» Kilde: abcnyheter.no.

Nord-Norge:

Hotelldirektør gråt da Erna gjenåpnet Norge (Troms)
«Hoteller, utesteder og kulturlivet i Tromsø jubler over full gjenåpning og lover fest fra lørdag klokken 16. – 24. september er ny merkedag.» Kilde: e24.no.

Innlegg: Tromsø som storby – Norges København? (Troms)
«I vår fikk vi høre at Visit Tromsø ønsker å tiltrekke seg flere norske sommerturister ved å lansere byen som et reisemål i seg selv. .. Det er ikke en dårlig idé. Pandemien har gjort at mange turister som ellers ville reist på storbyferie har kommet til Tromsø i stedet.» Kilde: itromso.no.

Her feirer Kine åpningen av Norge: – Champis, kake og kos (Nordland) +
«Hotellsjefen på Ramsalt var hoppende glad da klokka slo 16 i ettermiddag. – For vår del betyr det at vi kan drive med hel inntekt i stedet for halv. Utgiftene er de samme, men inntektene har ikke vært der.» Kilde: an.no.

Eiendomsselskapet Miris slått konkurs (Nordland)
«..i Søndre Østfold tingrett. Selskapet skulle bygge et spektakulært Snøhetta-tegnet hotell ved foten av Svartisen og hentet millioner av kroner til dette. Selskapet varsler at de vil anke saken.» Kilde: e24.no.

Midt-Norge:

Engasjert administrasjonsmedarbeider søkes – unik mulighet! (Trøndelag)
«Namsskogan Familiepark & Hotell er under stadig utvikling. De siste to sesongene har vært travle hos oss og vi skal nå styrke administrasjonen. Er du glad i å være pådriver og skape noe? Da er du riktig hos oss!» Søknadsfrist: 09.10.2021. Kilde: arbeidsplassen.nav.no.

Prisbelønte stab til Trondheim for å drive Havfruen (Trøndelag) +
Trondheim: «De driver en av Romanias beste restauranter – nå er de headhuntet til Trondheim: – Vi har veldig høye forventninger til dette teamet. Vi legger lista høyt, sier daglig leder, Tone Klomsten ved Havfruen.» Kilde: nt24.no.

Fjord-Norge:

Her gler dei seg til 63 cruiseanløp neste sommar (Vestland) +
«Seawalk Nordfjord AS planlegg for 63 anløp av cruisebåtar til Nordfjordeid mellom mai og oktober neste år. Reiselivsnæringa på Nordfjordeid begynner å sikte seg inn på ein meir normal turistsesong neste år, og tar opp tråden frå 2019, då dei hadde sin første sesong med cruiseanløp.» Kilde: fjt.no.

Preben Moen: – Det var vill jubel då nyheita kom! (Vestland) +
«Direktør ved Gloppen Hotell, Preben Moen, fortel om stor jubel i hotellbransjen etter det vart kjent at landet opnar opp igjen.» Kilde: firda.no.

Blant dei første til å læra den spenstige måten å fortelja på (Vestland) +
«Har du gått og geispa på eit museum fordi guiden berre fortel om årstal, namn på døde folk og så vidare? Den fella skal dei unngå i Nærøyfjorden Verdsarvpark framover. .. I denne omgangen blir kursdeltakarane sertifiserte interpretasjonsguidar, og på sikt er tanken at fleire guidar skal bli sokalla «Fjord rangerar».» Kilde: sognavis.no.

Wittgenstein sitt hus i Skjolden er no freda (Vestland)
«Stiftinga Wittgenstein i Skjolden har huset ope for dei som ynskjer å kome dit for å sjå og oppleve korleis Wittgenstein levde og arbeidde i Skjolden.» Kilde: abcnyheter.no.

Bybanen i tunnel vil bli nesten tre ganger dyrere enn trasé langs Bryggen (Vestland)
«Bybane langs Bryggen er billigere, raskere på plass og mer tilgjengelig for folk enn tunnelalternativet, viser ny gjennomgang. Kulturminner står i fare ved begge løsninger.» Kilde: nrk.no.

Hotellkjedens drøm kan bli realitet (Vestland) +
Bergen: «Kommunen har ikke behov for det historiske bygget. Det kan bety godt nytt for den bergenske hotellkjeden.» Kilde: bt.no.

Skal løfta kraftperlene som reiselivsmagnetar (Rogaland) +
«Suldal er inne med fleire kraftperler når fleire aktørar går saman om prosjektet Kraftturisme.» Kilde: suldalsposten.no.

SAS og Norwegian får konkurranse på Oslo – Sola (Rogaland) +
«Flyr fortsetter inntoget i norsk luftfart og lanserer Oslo som nytt reisemål med daglige avganger til og fra Sola.» Kilde: solabladet.no.

Spennende lederrolle innen reiseliv og destinasjonsutvikling (Rogaland)
«Vi søker deg som brenner for vår region og ønsker å være med å videreutvikle et bærekraftig reiseliv.» Region Stavanger BA søker Reiselivsdirektør. Frist: 10.10.2021. Kilde: finn.no.

Øst-Norge:

Nytt samarbeid om naturvennlig friluftsliv (Innlandet)
«UT.no, Miljødirektoratet og Statsforvalteren i Innlandet skal nå gi turfolk mer kunnskap om hvordan man ferdes i nasjonalparker og verneområder på en naturvennlig måte.» Kilde: dnt.no.

Snart kan du ta topptur med bil her: Naturvernere er skeptiske (Innlandet)
«Veien til Tronfjell i Alvdal har vært regulert for anleggstrafikk i 60 år. Nå brukes det millioner for å skape et turisttilbud, 1666 meter over havet.» Kilde: nrk.no.

Hytteparadokset (Innlandet)
«Har nordmenns hyttedrøm blitt naturens mareritt? Lørdag 2. oktober lanserer vi «Hytteparadokset». En nyhetsdokumentar som vil sette preg på nyhetsbilde i avisa Valdres de neste fem ukene.» Kilde: avisa-valdres.no.

Beitostølen med offensiv elbil-strategi: -Vi lader for nye tider (Innlandet)
«Vi lader for nye tider, sier direktør Atle Hovi i Beitostølen Resort, som satser stort på utbygging av ladepunkter for elbil-gjester. .. Beitostølen ønsker å ligge i forkant. I dag har destinasjonen 33 ulike ladepunkter.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Høstferiebooking +75% fra fjoråret for Skistar (Innlandet/Buskerud)
«SkiStar opplyser at de har hatt stor suksess med sine sommeraktiviteter i år og også høstferien ser ut til å bli en ny rekord, bookingen ligger så langt 75% foran fjoråret for SkiStar Trysil og Hemsedal.» Kilde: reiseliv1.no.

Reiseliv og næringsliv enige – dette er en gledens dag (Innlandet) +
«Reiselivssjef Arne-Jørgen Skurdal i Visit Innlandet og regiondirektør Jon Kristiansen i NHO Innlandet er skjønt enige – dette er en gledens dag.» Kilde: oa.no.

Bane NOR Eiendom selger Quality Hotel River Station Drammen til NREP (Buskerud)
«NREP en klar ambisjon om å øke tilstedeværelsen i Norge. I 2021 har den nordiske private equity-aktøren gjort betydelige investeringer i Norge, hentet kapital til flere av sine fond, samt doblet organisasjonen i Norge for fremtidig vekst.» Kilde: reiseliv1.no.

Konferansehotell-sjef: – Utrolig å tenke på at det endelig er over (Akershus)
«I lang tid var hotelldirektør Merete Emanuelsen den eneste på jobb ved Quality Hotel Leangkollen i Asker. Nå skal de endelig feire.» Kilde: e24.no.

Fikk bryllupet avlyst av Støre: − Et vondt døgn (Akershus)
Hurdal: Brudeparet skulle love hverandre troskap om én uke. Men så ble de stående uten bryllupslokale etter at Støre, Vedum og Lysbakken inntok Hurdalsjøen hotell – for å undersøke om de kan forplikte seg til hverandre.» Kilde: vg.no.

Full fest på Stordalens flaggskipshotell: – Jeg skal gi bånn gass (Oslo)
«Petter Stordalen var i Sverige da han fikk beskjed om at Norge åpner opp. Da gikk turen rett hjem for å stable en fest på beina.» Kilde: e24.no.

Full jubel i restaurantnæringen: – Det ringer hele tiden for julebord (Oslo)
«I Oslos eldste restaurant kimer nå telefonen i ett med folk som vil på julebord etter nyheten om gjenåpning. – Det er nok dessverre ikke plass til alle, sier eier Siri Riise Jensen av Engebret Café.» Kilde: dn.no.

Mange har forlatt bransjen i løpet av pandemien (Oslo)
«Selv om ting ser lysere ut for hotellbransjen for tiden, har hotelleier Elisabeth Brochmann møtt på en ny utfordring.. – Skjønner veldig godt at mange permitterte har valgt å gå over til andre bransjer der usikkerheten er mindre.» Kilde: reiseliv1.no.

Slik blir Oslo i 2040 (Oslo)
«I 2040 bor det sånn cirka 780.977 personer i Oslo. Les hva fremtredende fagmiljøer tror om hvordan vi bor, jobber og bruker hovedstaden i fremtiden.» Kilde: estatenyheter.no.

Ønsker å bygge hotell på øy i Toke (Telemark) +
«Storrkilsøya i Toke ligger ute for salg, og blant de interesserte er investorer fra London, som har ønske om å bygge hotell på øya.» Kilde: drangedalsposten.no.

Sørlandet:

Nå rekker jeg ikke å svare alle telefonene +
«Resepsjonist Rita Eigeland på Grand hotell i Flekkefjord opplyser at alle plasser for middagsservering er fylt opp for i kveld.» Kilde: avisenagder.no.

Annet:

Besøkende må tjene minst 600 000
«Den karibiske øya Montserrat har tatt spesielle grep for å sikre seg turister i løpet av pandemien.» Kilde: borsen.dagbladet.no.